Author |
Topic |
AleksandarN
Senior Member
Serbia
2005 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 27/03/2023 : 21:41:29
|
Mene zanima sta je sa Kortom (Crni Okean)... Nadam se da nisu odustali od toga. |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
|
|
ZoranM
New Member
Serbia
131 Posts
Member since 07/12/2010 |
Posted - 27/03/2023 : 22:26:43
|
Sto se tice Divljeg maca od dwa, ja tvrdim da je to najbolje strip izdanje koje sam imao prilike da drzim u rukama. Da je kojim slucajem izguran do kraja veo ss u 30 knjiga, bio bi to najskuplji komplet za nabaviti, cenovni rang bi mu bio i sa lms najtrazenim stripovima, posebno par godina po rasprodavanju pojedinih knjiga. U meni tinja nada da bi neko od izdavaca u buducnosti mogao da nastavi tamo gde je darkvud stao, u bilo kom tirazu, po bilo kojoj ceni. Vredelo bi. |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2742 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
john connor
Senior Member
Serbia
2742 Posts
Posted - 27/03/2023 : 22:29:20
|
Dw Divlji Mac, kao i Fibrin Batman je besmislen u onako velikom formatu, plus sa brojem strana. Da je do nekoliko knjiga, 4,5, pa ajde, sve vise od toga nema smisla. Za sve vise od toga idealan je format Spavaca/Zatamnjenja, Fibrinog ne onog dzepnog Ck :) |
|
|
loureed
Starting Member
13 Posts
Member since 29/12/2005 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 27/03/2023 : 23:05:29
|
quote: Originally posted by loureed
Ono o cemu sam pisao nema veze sa formatom ni sa izborom papira .
Međutim, ima veze s formatom. Ako su materijali rezolucije predviđene za recimo A4 format, korištenje tih istih materijala na većem formatu će rezultirati otiskom koji neće biti oštar. Nije dovoljno samo imati dobre materijale, već ih je potrebno i znati iskoristiti na adekvatnom formatu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 27/03/2023 23:06:00 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/03/2023 : 23:05:34
|
quote: Originally posted by john connor
Dw Divlji Mac, kao i Fibrin Batman je besmislen u onako velikom formatu, plus sa brojem strana. Da je do nekoliko knjiga, 4,5, pa ajde, sve vise od toga nema smisla. Za sve vise od toga idealan je format Spavaca/Zatamnjenja, Fibrinog ne onog dzepnog Ck :)
Neću se miješati za DW Divlji mač, ali meni rezultati prodaje govore da je Fibrin Betmen itekako smislen. |
Trouble will find me |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 27/03/2023 : 23:06:50
|
quote: Originally posted by Markos
Dw Divlji Mac, kao i Fibrin Batman je besmislen u onako velikom formatu, plus sa brojem strana. Da je do nekoliko knjiga, 4,5, pa ajde, sve vise od toga nema smisla. Za sve vise od toga idealan je format Spavaca/Zatamnjenja, Fibrinog ne onog dzepnog Ck :)
Neću se miješati za DW Divlji mač, ali meni rezultati prodaje govore da je Fibrin Betmen itekako smislen.
Daj, pa Batman bi se prodavao da si ga radio i u formatu Alan Forda i u formatu A3 plakata |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8557 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 27/03/2023 : 23:12:31
|
Neću se miješati za DW Divlji mač, ali meni rezultati prodaje govore da je Fibrin Betmen itekako smislen.
Smislen je.
Ali, kao i Konan, maltretira kupce ne samo prilikom čitanja. Ja sam za Konana, DW Letača, sad i Betmena morao da pravim posebne police. Ali sam rekao - ne više, dosta sa nepotrebnim troškovima. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 27/03/2023 : 23:15:00
|
quote: Originally posted by Paka01
MEšutim, ima veze s formatom. Ako su materijali rezolucije predviđene za recimo A4 format, korištenje tih istih materijala na većem formatu će rezultirati otiskom koji neće biti oštar. Nije dovoljno samo imati dobre materijale, već ih je potrebno i znati iskoristiti na adekvatnom formatu.
Materijali za Skalpirane mogu podnijeti absolute format, što se rezolucije tiče, tako da tu nije problem. Nisam vidio DW izdanje uopće, tako da ne mogu suditi, nemam pojma postoji li problem uopće ili ne, ali ako postoji, sudeći po ovome što je Dzimi poslao, ja iz mog skromnog iskustva s tiskarama zaključujem da je problem možda u ripu, kod prebacivanja pdfa na ploče, gdje tiskare često koriste neke svoje postavke i procese koji mogu itekako zeznuti stvari. Pa onda imaš crno bijele stripove koji pršte od moirea jer oni prebacuju bitmape u gray/cmyk pa unište raster itd itd. Treba dobro paziti i treba znati što radiš i na što obratiti pažnju ako želiš da sve bude kako treba. A ni to ponekad nije dovoljno. Ja sam npr. Denonu prošle godine natjerao da cijelu nakladu Čovjeka iz tundre baci i tiska ponovo jer su zeznuli stvari u ripu.
|
Trouble will find me |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 27/03/2023 : 23:17:01
|
MEšutim, ima veze s formatom. Ako su materijali rezolucije predviđene za recimo A4 format, korištenje tih istih materijala na većem formatu će rezultirati otiskom koji neće biti oštar. Nije dovoljno samo imati dobre materijale, već ih je potrebno i znati iskoristiti na adekvatnom formatu.
Materijali za Skalpirane mogu podnijeti absolute format, što se rezolucije tiče, tako da tu nije problem. Nisam vidio DW izdanje uopće, tako da ne mogu suditi, nemam pojma postoji li problem uopće ili ne, ali ako postoji, sudeći po ovome što je Dzimi poslao, ja iz mog skromnog iskustva s tiskarama zaključujem da je problem možda u ripu, kod prebacivanja pdfa na ploče, gdje tiskare često koriste neke svoje postavke i procese koji mogu itekako zeznuti stvari. Pa onda imaš crno bijele stripove koji pršte od moirea jer oni prebacuju bitmape u gray/cmyk pa unište raster itd itd. Treba dobro paziti i treba znati što radiš i na što obratiti pažnju ako želiš da sve bude kako treba. A ni to ponekad nije dovoljno. Ja sam npr. Denonu prošle godine natjerao da cijelu nakladu Čovjeka iz tundre baci i tiska ponovo jer su zeznuli stvari u ripu.
Mislim da je loureed govorio o Divljem Maču kad je spominjao rezoluciju. Ima na prošloj stranici post na tu temu. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 27/03/2023 : 23:26:15
|
Ja sam npr. Denonu prošle godine natjerao da cijelu nakladu Čovjeka iz tundre baci i tiska ponovo jer su zeznuli stvari u ripu.
Ovo mi je super Prijateljica mi je godinama radila u Denoni (više ne radi) i uvijek bi mi spominjala kako joj je uvijek bilo super gledati blijeda lica kolega dok ih ih tjeraš da paze na svaki mali detalj kod Fibrinih stripova |
|
|
loureed
Starting Member
13 Posts
Member since 29/12/2005 |
Posted - 28/03/2023 : 05:21:50
|
Da, govorio sam o Divljem macu . Vuk Komiko je tvrdio da rezolucija Trigana i kvalitet mazterijala ne dozvoljavaju veci format ali ko ima Bookglobe izdanje zna da to nije tacno . Izgleda fantasticno i u svemu superiornije od Komiko izdanja koje je na manjem formatu . Btw Bookglobe je to odradio na sjajnom kunstdrucku gde ne mozes sakriti nedostatke .
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 28/03/2023 : 08:05:57
|
Ja sam npr. Denonu prošle godine natjerao da cijelu nakladu Čovjeka iz tundre baci i tiska ponovo jer su zeznuli stvari u ripu.
Ovo mi je super Prijateljica mi je godinama radila u Denoni (više ne radi) i uvijek bi mi spominjala kako joj je uvijek bilo super gledati blijeda lica kolega dok ih ih tjeraš da paze na svaki mali detalj kod Fibrinih stripova
Dobro je biti prijatelj s tiskarom, ali još bolje je kad te se pritom malčice boje:) |
Trouble will find me |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40485 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 28/03/2023 : 08:31:05
|
quote: Originally posted by alexts Ali, kao i Konan, maltretira kupce ne samo prilikom čitanja. Ja sam za Konana, DW Letača, sad i Betmena morao da pravim posebne police. Ali sam rekao - ne više, dosta sa nepotrebnim troškovima.
Iako sam uzeo i sve Konane i sve Betmene slazem se da je bilo bolje da su manji formati. Ja iskreno ne razumem to gruvanje u velike formate bilo cega. Sve se nesto oversizeuje. AF kod Libellusa, ovaj Konan, Betmen itd. Hajde da razumem likovno remek delo poput Valijanta ali za ostala bas nema potrebe. I jeste maltretiranje i za citanje i za slaganje. A plus donosi dodatni trosak. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11447 Posts
Posted - 28/03/2023 : 09:08:57
|
Ja bi iskreno najviše volio kad bi neko odradio Savage Sword na shemu Darh Horseovih knjižurina. Američki format, meke korice, novinski papir. To je savršena oprema za takav strip. |
|
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Member since 30/08/2011 |
Posted - 28/03/2023 : 09:12:45
|
Kao što sam i ranije već rekao, odustajem od Fibrinih Šišmiša(iako ih za sad imam sve) upravo zbog formata. Tlaka su za čitanje, još već tlaka za odlaganje/spremanje. Ne da mi se računati, ali navedeni stripovi zajedno imaju finu kilažu(37 x cca 2kg).
A i kad me pospreme u horizontalni položaj, tlaka mojima za bacanje :-) |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10411 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Tonto
Advanced Member
8542 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29440 Posts
Posted - 28/03/2023 : 09:52:44
|
quote: Originally posted by kasper
svi ti veliki mogu u zatamljenje format
Zatamnjenje format je cca Kolorka format, samo malo uži. Za svako treću Kolorku mi govorite "šteta što nije išlo u veći format" (cca absolute) |
Trouble will find me |
|
|
kasper
Advanced Member
10902 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 28/03/2023 : 10:02:37
|
quote: Originally posted by Markos Za svako treću Kolorku mi govorite "šteta što nije išlo u veći format" (cca absolute)
onaj vetar medj vrbama/dinama je morao, kad ce to da ide u velikom formatu? mozda i elrik. ostalo bolje ne dirati |
Edited by - kasper on 28/03/2023 10:04:47 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4402 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 28/03/2023 : 10:18:26
|
I ja se slažem s time da je Konan trebao u malo manjem formatu i sa lakšim papirom ali psihologija nas kupaca je takva da svi težimo tome da dobijemo čim više za naš novac koliko god to realno bilo nepotrebno. Veličina i masa predmeta u mozgu jednostavno stvara veći osjećaj vrijednosti i opravdanosti troška.
|
Bok, kako si.
|
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2742 Posts
Posted - 28/03/2023 : 10:22:35
|
Plessix i Alice su mogli u vecem.
Meni je Fibrin Godina Prva medju najdrazim izdanjima, perfektno. Ajd i Strasan vic, DKR, CiB, i poneki probrani naslov. Ali Snyderov i Morrisonov run je trebalo u manjem, tipa Zatamnjenje, bilo bi mnogo bolje. Zato ih i nisam uzeo, a nameravao sam. Pitanje je vremena kada ce ljudi poceti da odustaju, zbog prostora, ne zbog naslova. Moje misljenje je da nije morao svaki Batman u istom formatu. |
|
|
Topic |
|