Jbg, ljudima se ne može ugoditi. Te manji format, te stripovi teški, onda da budu malo uži, pa ovi prvi brojevi su ok u velikom formatu ali ostali da budu u manjem, ali ipak da sve to bude jeftinije, pa...
Izdanja Conana (Darkwood DM) i Batmana (Fibra) su jednostavno savršena. Čitaš ih, uživaš u njima, ne tražiš dlaku u jajetu. Ili napraviš svoju izdavačku kuću, pa ih odštampaš baš po svojoj meri. I onda opet slušaš šta pričaju nezadovoljni forumaši...
Izdanja Conana (Darkwood DM) i Batmana (Fibra) su jednostavno savršena.
Pišeš kao da je to jedina i apsolutna istina.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Čitaš ih, uživaš u njima, ne tražiš dlaku u jajetu. Ili napraviš svoju izdavačku kuću, pa ih odštampaš baš po svojoj meri.
Pišeš kao da ne postoje brojna druga izdanja sa istim sadržajem (drugi jezik). Bolje je za domaćeg izdavača, da se domaći kupci opredele baš za domaće izdanje.
U urednički posao spada i optimalan izbor formata, nije to samo ugađanje svima.
Izdanja Conana (Darkwood DM) i Batmana (Fibra) su jednostavno savršena.
Pišeš kao da je to jedina i apsolutna istina.
On je elitista, samo daj što veće
Elem, moja šolja kafe, format Divljeg mača je nepraktičan potpuno. Pročitao 3 ili 4, nisam sekunde uživao u čitanju, ko da ciglu imaš u ruci. Betmena Fibrinog sam samo jednog čitao, bilo lakše od Konana jer ima manje stranica ali opet prevelik format.
ČK - (16x24) DW - (17x26) Fibra-(20x32) Još je izdavača furalo Betse...
Biraš kod kog ćeš izdavača Betse da kupuješ... I svaki izdavač ima svoju filozofiju zašto dva-tri centimetra više ili manje. Uostalom tiraži/prodaja/zarada su im važniji kriterijumi od našeg kukanja kako nas boli ruka dok čitamo, kako nam se krivi polica ili nam smeta odsjaj kod čitanja...
I mislim da ste odabrali sjajne stripove za kritiku. Nit su DW DM nit F Betsi imali/imaju problema sa prodajom i kupcima...
opet moram reci kako mi je mnogo legao fibrin veci format za francuze, plast i ocnjaci, noseni vetrom, druzina od sumraka, inkal, pa mozda i svagdanja borba, nezamislivo bi mi sad tu bilo da tu bude kolorka.
opet moram reci kako mi je mnogo legao fibrin veci format za francuze, plast i ocnjaci, noseni vetrom, druzina od sumraka, inkal, pa mozda i svagdanja borba, nezamislivo bi mi sad tu bilo da tu bude kolorka.
Pa što sad uvlačimo francuze, kad pričamo o američkim naslovima?
Nije isto kad ima 10-12 kadrova sa puno detalja, ili 3-6 sa manje. Valjda je bitno i za koji se format crta.
Plessix je definitivno morao u veći format, ne samo zbog lepog crteža, već i zbog presitnih slova. A kod formata, naravno da itekako zavisi i od broja stranica. Fibrini poput Marinijevog Betsa ili Šta se desilo...koji imaju 150 strana, meni veliki format nije problem. Kod Duge noći ili Mračne pobjede jeste.
Bilo bi lepo ako bi mogao dessa da nam da neke info za modesti, za raketaša, za braću, za korta, za umpah paha, za saskvač, za mange... itd, itd...
Iskreno bi mogla neka najava za neki manga serijal da padne ovde, al verovatno će da postave na FB i Insta, znam da su bili u DKC u Beogradu al pitanje je dal je nešto najavljeno.
I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
jedva cekam ovog panisu. ranije mi je enisov panisa bio bas dobar, onda se vremenom to podelilo. centralna tema, vezana za one generale/ruse mi je tesko sranje (sem epizode 10), al ostalo bas bas valja - umetnost nasilja. a ova knjiga 7 je van tih tokova