forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 240

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 04/05/2023 : 08:17:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Bojim se da si u pravu:amerikanizacija svega se nažalost događa svugdje....

Amerikanizacija? Mislim, znamo da su tamo preko bare serifovski napaljeni na oruzje pa nije nista cudno da im se događa sta im se vec događa kad djeca odrastu uz oruzje doma i (skoro) svi oko njih onanisu na oruzje.
No, u Srbiji Wagner otvoreno trazi dobrovoljce za ratovanje, a znamo koga podrzava vlast tamo i kakvi su im "grafiti po zgradama", cak su pretukli i jednog Rusa koji je htio prekriti jedan takav grafit. A vlast zapravo jeste mafija, vec decenijama.

Ali da, "amerikanizacija" kao pojam ovakvih događaja...

U ovom primjeru je sigurno problem i u ocu, i pitaj boga da li je klinac samo provalio sifru ili kod kuce uopste nije bilo problema "sa sifrom" jer ga otac od malena navikavao na oruzje i pucali su zajedno...

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 04/05/2023 08:32:56
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
610 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 04/05/2023 : 09:04:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message
Sere mi se kad novinari spominju videoigre. Znači virtualno sam ubio na tisuće ljudi u igrama , ali nikad mi nije i neće pasti na pamet ići kokati redom. Također vršnjačkog nasilja je uvijek bilo i bit će. Roditelji, škola, sustav to treba znati prepoznati i suzbijati u korijenu.

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/05/2023 : 09:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2023&mm=05&dd=04&nav_category=12&nav_id=2327776

koji debili

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25615 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/05/2023 : 10:05:23  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Nisu (svi) debili. Moguće je da su dosta njih u šoku, pa na ovaj način pokušavaju da relativizuju stvari i okrenu na igru.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
610 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 04/05/2023 : 12:14:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message
Debili. Šamaranje i fizički rad to liječi. Dijeca su preobijesna. Sva. Uključujući i moje. Krivi smo za početak, mi roditelji.

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 04/05/2023 : 12:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Užasan događaj, iskrena sućut obiteljima svih nastradalih.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 04/05/2023 : 15:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/novi-napad-u-beogradu-bivsa-ucenica-u-skoli-izbola-ucenika-i-nastavnicu/2460539.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m

Ovaj mali ce bit trigger za mnoga sranja cini se.

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17171 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 04/05/2023 : 15:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by vknez

Također vršnjačkog nasilja je uvijek bilo i bit će.

Bilo je, ali nije se tako zvalo i nije se tako doživljavalo.

Jedini način da se ovo riješi je da se vrate ovlaštenja nastavnicima.
Go to Top of Page

maelstrom
Senior Member

1262 Posts

Member since 21/12/2010

Posted - 04/05/2023 : 15:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send maelstrom a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Bojim se da si u pravu:amerikanizacija svega se nažalost događa svugdje....

Amerikanizacija? Mislim, znamo da su tamo preko bare serifovski napaljeni na oruzje pa nije nista cudno da im se događa sta im se vec događa kad djeca odrastu uz oruzje doma i (skoro) svi oko njih onanisu na oruzje.
No, u Srbiji Wagner otvoreno trazi dobrovoljce za ratovanje, a znamo koga podrzava vlast tamo i kakvi su im "grafiti po zgradama", cak su pretukli i jednog Rusa koji je htio prekriti jedan takav grafit. A vlast zapravo jeste mafija, vec decenijama.

Ali da, "amerikanizacija" kao pojam ovakvih događaja...

U ovom primjeru je sigurno problem i u ocu, i pitaj boga da li je klinac samo provalio sifru ili kod kuce uopste nije bilo problema "sa sifrom" jer ga otac od malena navikavao na oruzje i pucali su zajedno...

Poli ajde leba ti ne mešaj politiku i ovde jer joj zaista nije mesto tu, pogotovo što ti komentar nema veze sa realnošću niti ti odande gde si možeš znati šta se ovde dešava.

Inače zapravo situaciju u srpskom društvu (koja jeste možda slična kao i u regionu ali ipak i drugačija solidno) se i može objasniti na taj način što se dosta loših stvari sa zapada prihvata (a vala ima ih) , ali skoro ništa od onih dobrih odatle (jer većinom znače rad i red) već se tu udara kontra tezom mi smo Balkanci i normalno je da divljamo, pijančimo, ludujemo, urlamo po ulici u bilo koje doba dana.......U suštini ide se linijom manjeg otpora, sebičluk i briga jedino o samom sebi preovlađuju, zanemaruju se čak i oni najbliži (često je briga o njima samo nominalna ali ne i suštinska), da ne pričam o brizi za širu okolini i o nekoj opštoj svesti i osećaju za to šta je dobro, a šta je loše.Takođe, mnogi ljudi (i tu nisu u pitanju samo deca) stalno gledaju šta rade određeni pojedinci, oni glasni, kao da nisu u stanju sami da donose odluke i idu kroz život, već ako neko skoči u bunar i oni će za njima.Stvaraju se i mini kultovi obožavanja pojedinih ličnosti iz okoline koji imaju svoje pratioce, dakle ne treba nikakva religija ili sekta za tako nešto, dovoljan je običan život.To sve dolazi iz toga što individue ne cene sebe samog već teže da se stave pod nečiju senku, osećaju se važnim samo u grupi i masi.
Sve u svemu, veliko licemerje koje mediji samo podrgrejavaju jer danas će trubiti kako je ova nesreća zlo i tražiti uzroke, a iste te uzroke izazivaju i oni kada na sva zvona izveštavaju o raznim nemoralnim događajima i stvarima.

Edited by - maelstrom on 04/05/2023 16:02:18
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10905 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 04/05/2023 : 16:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message
strasno i potresno, sve je otislo u tri lepe, sve su pravu i nisu u pravu . ovde danas dete nema ni gde da se igra, ta socijalizacija je skoro pa nestala. svuda nabijene zgrade, parkinzi, prodavnice mesovite robe i slicno. ljudi se u bg-u tuku sa vlastima da se neka zelena livadica oko zgrade sacuva i slicno
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10449 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 04/05/2023 : 17:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message
Problemi nastaju kada se nekom pobrka virtualno i stvarno.

Kada ne postoji odgovornost, kada nisu svjesni posljedica i kazni.

Tada slabi/nestaje empatija i procjenjivanje što je normalno, a što nije.

Kada roditelji ne odrade svoju ulogu.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/05/2023 : 05:35:38  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/ubio-osam-ljudi-u-srbiji-i-dalje-u-bijegu-opsada-sela-trazi-ga-600-policajaca/2460674.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_m

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/05/2023 : 05:37:43  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Nazalost bija san u pravu,mali ludjak je bija okidac. Sad se valjaju psihasi ko na traci.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/05/2023 : 07:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Kao sto i strucnjaki kazu, danasnja mladez ima ocit manjak empatije i poremecenu ljestvicu vrijednosti. Ono, djevojcicama je danas smisao naci nekoga ko je vec cool i priznat (influencer) i s njim stupiti u brak. Ma kakva ljubav i zajednicki interesi (ok, to mozda i jesu :D ). I sve vise manje ide preko lajkova.
I klinac jucer komentirao vijesti nesto u stilu kako cool to sto je napravio i slicno... a ja njemu, da li je normalan, a da su to bili njegovi prijatelji ili mi, roditelji? A on, ma ne, to se kao tako kaze, to je samo klinac, pa ja njemu, pa da, klinac je to i napravio. Daj malo razmisli sta pricas. Tako da svi ti lajkovi sada i sva ta ocaranost me ne iznenađuje toliko. Ocigledno smo negdje pogresili kao drustvo. I sav taj permisivni odgoj, da se na kraju ucitelj/nastavnik negdje boji ucenika umjesto obratno... da roditelji dolaze u skolu pa cak i na fakultete gdje traze svoju "pravdu" i bolje ocjene za svoju zlatnu djecu... negdje mora da pukne.

I sad krenula lavina, ko ce to zaustaviti. Ne daj Boze da se i ovdje postavi Divlji Zapad sistem, gdje je posjedovanje oruzja tvoje neotuđivo pravo, pa da nam djeca rastu sa oruzjem u kuci i svugdje naokolo.

Sto neko rece na prethodnoj stranici - pa da, sve to i jeste politika. Samo pogledaj sta je na vijestima posljednje decenije i sta se slavi. Eto, upravo nasuprot ove skole u Bg imas na zidu ogromnu sliku Putina i Mladica, i ne daj Boze da to netko dirne ili da pokusava ocistiti, prebice ga na mrtvo. Ali krive su igrice i filmovi.
GTA moze doci kao novi "lajk", no siguran sam da nece netko napraviti takvo nesto samo zbog igrice jer igrali smo i mi kao mladi.

Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

6923 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 05/05/2023 : 08:28:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message
Onako isprva, od onog što država može, sam za zabranu mobitela u osnovnoj i srednjoj školi i staru dobru šipku u vrtiću i do 6. razreda osnovne. Svi su oni u nekakvim igricama, izazovima, instagramima i paralelnim svjetovima. Žalostan snimak je da dok hapse onog Kostu, oni se smiju, snimaju i jedni drugima "Pošalji mi, pošalji mi".
U školama staviti naglasak na odgoj, valjda se i dalje definiraju kao odgojno-obrazovne ustanove. Naučit će dijete 2+2 kad tad, ali u odgoju su to ključne godine. Ma, bila je ona jedna dobra karikatura... Prije su roditelji zbog kečine mlatili dijete, a danas nastavnike. Također, zajebancija je uvijek bilo, ali ovo je otišlo dalje, nekakvo čoporativno djelovanje... Mislim, ovo neminovno ode u kurac, ali bar se brzina odlaska može smanjiti.

loading...

Edited by - Dwayne_Looney on 05/05/2023 08:32:09
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27119 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/05/2023 : 08:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Ne mogu virovat....
Opet noćas??

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4757 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 05/05/2023 : 08:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Stvarno mi se više riga od tih "gdje smo pogriješili kao društvo" upisa. Psihopata je uvijek bilo i bit će, to ne možeš spriječiti. Ono što je ovdje ključno jest na koju foru su klinci (14 i 21) došli u posjed vatrenog oružja.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/05/2023 : 09:04:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Sve dok god kretencine moroncine koje zagovaraju permisivan odgoj stoje u tim nekim strucnim odborima za skolstvo, nista se nece promjeniti. Naravno da klincima u skolama ne treba mobilni, ne znam zasto se to uopste dopustava. Jer smo kao drustvo duboko u racku! I da se ne smije pregledavati skolske torbe. Da, kakva nepravda ako se to dopusti, djete ce biti maltretirano time, povređena ce mu biti ljudska prava ili sta ti ja znam... u racku smo!

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5014 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/05/2023 : 09:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy

Stvarno mi se više riga od tih "gdje smo pogriješili kao društvo" upisa. Psihopata je uvijek bilo i bit će, to ne možeš spriječiti. Ono što je ovdje ključno jest na koju foru su klinci (14 i 21) došli u posjed vatrenog oružja.

Možda je društvo, koje je po nekim navodima treće u svijetu po broju vatrenog oružja po glavi stanovnika, pogriješilo?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27119 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/05/2023 : 10:10:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
nije problem oružje već ljudi koji imaju oružje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5014 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/05/2023 : 10:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Srdačno vaš, Charlton Heston
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 05/05/2023 : 10:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:

Naravno, jer ubija oruzje koje koristi ljudi. Ali da nema oruzja, da li bi ti isti ljudi uzimali malj, noz, vile, sjekiru... u ruke ili ne bi?
Na ovim nasim prostorima ionako vise vole hladno oruzje, no ako cemo stupama Murike, onda...

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4757 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 05/05/2023 : 10:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Možda je društvo, koje je po nekim navodima treće u svijetu po broju vatrenog oružja po glavi stanovnika, pogriješilo?

Ah, to je problem? Znači, u Švicarskoj i Finskoj uskoro možemo isto očekivati slične masakre?

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 05/05/2023 10:26:32
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47364 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 05/05/2023 : 10:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Naravno, jer ubija oruzje koje koristi ljudi. Ali da nema oruzja, da li bi ti isti ljudi uzimali malj, noz, vile, sjekiru... u ruke ili ne bi?
Na ovim nasim prostorima ionako vise vole hladno oruzje, no ako cemo stupama Murike, onda...

Lakse je ubijat s vatrenim oruzjem. A i ima veci ucinak.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5014 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 05/05/2023 : 10:43:17  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Ah, to je problem? Znači, u Švicarskoj i Finskoj uskoro možemo isto očekivati slične masakre?

Pa ti si taj koji je postavio pitanje o dostupnosti oružja, odgovor je logičan. Sigurno da je u državi u kojoj svaka druga kuća ima komad vatrenog oružja kod kuće lakše doći do njega nego u onoj u kojoj ga ima svaka 1000ta.

Što se tiče Švicarske i Finske, bilo je masovnih pucnjava i u takvim državama, no kad se tamo dese stvari treba gledati iz njihovih konteksta, a u Srbiji treba gleadati iz srpskog. Srbija za razliku od tih država, ima bogata recentna iskustva sa nekoliko ratova, koji nikako nisu stvar prošlosti, već su repovi nakon njih itekako živi, te aktualni u svakodnevnom javnom i političkom prostoru Srbije. Ti repovi se također isprepliću sa također bogatom srpskom kriminalnom scenom, koja je opet usko vezana i za navijačku kulturu, koja je također vrlo aktivni i živi dio identiteta, pogotovo mladih. Nasilje je u Srbiji sveprisutno. Dodajmo na to otuđenje od neposredne okoline i slabo razvijenu empatiju koje sa sobom nosi suvremeni život u virtualnim stvarnostima, te PTSP koji je u srpskom društvu prisutan već nekoliko desetljeća, prvo zbog globalno prihvaćene uloge glavnog negativca u ex-Yu ratovima, zatim zbog pandemije, i na kraju zbog kompliciranog odnosa sa Rusijom i položaja između Istoka i Zapada u vrijeme njihovog velikog krvavog sukoba i imamo recept za ovo što se dešava. Eto, malo petparačke forumske sociologije.

Edited by - vukozec on 05/05/2023 10:44:02
Go to Top of Page
Page: of 240 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.9 seconds. Snitz Forums 2000