forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Udruga CRŠ predstavlja... Družina od Vješala br. 1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6266 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 27/04/2023 : 08:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Hmmm...spomenuo si Bouncera i format. Pa onaj prvi kojeg su izdali, precizinije To Hell...and back ili kako se već zvao je ako me sjećanje ne vara bio na debljem mat papiru dok je sotatak na sjajnom i sa mrvu drugačijim dizajnom na kičmi.
Imam ih doma sve i izdanje je jako dobro, ali nije baš bez mana. Nisam ni siguran u ovo za papir jer ih dugo nisam čitao, ali ostalo mi tako nešto u glavi, pa me slobodno ispravite.
Ali i za Družinu je bilo više upita o ritmu i na kraju nema odgovora, dok je npr Bouncer izlazio dosta dugo, ali je na kraju izašao komplet i ja sam zadovoljan zbog toga.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/04/2023 : 10:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Počeo je da izlazi i neki Amazing Spider-Man. Do broja 3.

Nastavlja li se to ili je to bilo sve?
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 27/04/2023 : 10:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Pa ako si kupio ova prva tri, ima sanse da se nastavi, ako nisi, onda ko zna...
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1095 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 27/04/2023 : 10:17:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Počeo je da izlazi i neki Amazing Spider-Man. Do broja 3.

Nastavlja li se to ili je to bilo sve?

Obično izađe jedna knjiga godišnje kao i "Spider-Man Miles Morales" i obično u drugoj polovici godine. Valjda će i jedno i drugo ići dalje.
Go to Top of Page

verab
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 27/04/2023 : 10:26:15  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
diskach, pohvalio sam bouncera jer su ga završili. u pravu si za oscilacije, ali kako je to bilo u samom početku crš izdavačke avanture ne zamjeram im. tehnikalije su im već godinama na visokom nivou. volio bih da ih i ritam prati, no što je tu je...

straczynskijev spajdi je usporio s dvije knjige godišnje na jednu, ako se ne varam trebalo bi ih biti oko deset.

hejt, jal & rock 'n' roll
Go to Top of Page

Bajdo666
Starting Member

47 Posts

Member since 19/02/2022

Posted - 27/04/2023 : 10:39:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Bajdo666 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by veber

quote:
Originally posted by verab

quote:

Koji je ritam izlaženja?

Vjerojatno isti kao i kod Johnny Logana ili Solanina.

Dakle, ako bude sreće i zdravlja očekuje se kompletiranje za 20-tak godina. Strpljen-spašen.

Hvala na lijepim željama

Takve treba samo od.ebati.

Ne spuštaj se na takvu smiješnu razinu!!

Ma lijepo mi i milo vidjet nova izdanja :)
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17113 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 27/04/2023 : 12:05:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bajdo666

quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by veber

quote:
Originally posted by verab

quote:

Koji je ritam izlaženja?

Vjerojatno isti kao i kod Johnny Logana ili Solanina.

Dakle, ako bude sreće i zdravlja očekuje se kompletiranje za 20-tak godina. Strpljen-spašen.

Hvala na lijepim željama

Takve treba samo od.ebati.

Ne spuštaj se na takvu smiješnu razinu!!

Ma lijepo mi i milo vidjet nova izdanja :)

Meni također. Pozitivno iznenađen.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/04/2023 : 14:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Pa ako si kupio ova prva tri, ima sanse da se nastavi, ako nisi, onda ko zna...

E to ti je interesantna opaska (mada ne previše smislena) - ako je CRŠ računao na kupce koji već imaju prethodno izdanje ovih epizoda, da ih kupuju ponovo, onda bolje da nije ni počinjao. Ja sam, podrazumeva se, posebno zainteresovan za potencijalno premijerni nastavak istih.
Go to Top of Page

El Morisco
Junior Member

Croatia
459 Posts

Member since 10/12/2007

Posted - 27/04/2023 : 22:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send El Morisco a Private Message  Reply with Quote
Oh Bože! Pa ovim izdavačima treba godina dana za jednog Johnny Logana...tim tempom će Družina zavšiti 2043...

---

<b></b>
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2323 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 08/05/2023 : 19:58:02  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
Vidim da je vaš Jonny Logan u Školskoj knjizi,i to je super i odlično,(iako sam ga već ranije kupio).Nadam se i da Družina od vješala također bude dostupna tamo,kao i novi brojevi J.Logana(ako ih bude).Jer puno mi je lakše i jednostavnije kupovati vaša izdanja u svom gradu(kad već ne idu na kioske),nego ići po njih u ZG.ili plaćati poštarinu.

#!??
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/05/2023 : 12:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
https://www.facebook.com/reel/762144402243232

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/05/2023 : 12:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Pravo kiosk izdanje bez kioska

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/05/2023 : 14:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Kupio sam ga jutros.
Tisak, uvez i sve ostalo je super, nemam nikakve zamjerke. Pročitao sam otprilike polovicu za sada, dojmovi ništa posebno. Okej je, humor tu i tamo u tragovima, crtež čisto u redu, možda sam očekivao malo više od Magnusa. Nadam se da su kasniji brojevi bolji.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/05/2023 : 15:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Nadam se da su kasniji brojevi bolji.

Mislim da da, i to što više odmiče. Priča je zapravo jedna celina.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/05/2023 : 15:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Super, onda se veselim novim nastavcima

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2284 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 14/05/2023 : 10:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Postaje bolje ako te povuče priča. Ovaj prvi broj je kao neki uvod, u njem se malo desi a onda se kroz serijal polako plete saga sa hrpom likova i svašta se desi i na kraju je meni to bilo prilično zadovoljavajuće. Ali nivo pisanja i crteža je uvijek tu negdje, ovo je zapravo jedna ujednačena priča u 20 nastavaka..

Meni je ovo fora, najviše radi crteža, ali ni priča mi nije loša. I format! Ovaj zaboravljeni format mi je fora i vraća me u neka stara vremena
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/05/2023 : 06:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Crtez je ni manje ni vise nego: genijalan.
A sto vise ide prica to je jasnija to jest: bolja. Ovo je jedna saga i prvi broj je ajmo kazati: uvod.
Uzest cu i ovo kao sto sam uzeo izdanje Carobne knjige. Ostaje da vidim prijevod, ali volio bi da bude kao negdasnji Vjesnikov. Gdje se 'pricalo' dijalektima; bosanskim, zagorskim, dalmatinskim, sto je plod prijevoda Marije Jurele i to mi je bilo sjajno. Kod Carobne toga naravno nema i nije mi se svidjelo.
Na crtez Magnusa ne treba potrositi ni slova. Perfekcionist-genijalac. Bez daljnjeg...
Mogu samo reci da Alan Ford nije nigdje po svijetu ostavio traga osim u domovini i ma ovim prostorima dok je ovaj strip svojevremeno itekako dobro prosao u Europi. Ovo mu je trece pojavljivanje 'ovdje', pa da vidimo...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2284 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/05/2023 : 09:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

Mogu samo reci da Alan Ford nije nigdje po svijetu ostavio traga osim u domovini i ma ovim prostorima dok je ovaj strip svojevremeno itekako dobro prosao u Europi. Ovo mu je trece pojavljivanje 'ovdje', pa da vidimo...

Ne znam koliko ovo drži vodu. Sjećam se i ja da se tako pisalo/reklamiralo u originalnim svešćicama, ali u predgovoru kod čarobne knjige je pisalo da je bilo planirano i više nastavaka ali da je onda slabija prodaja prisilila autore da brže završe serijal. Ali možda se i krivo sjećam, možda je bio neki drugi razlog - siguran sam samo da su se planovi za serijal mijenjali u hodu..
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/05/2023 : 11:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pcoro

quote:

Ne znam koliko ovo drži vodu. Sjećam se i ja da se tako pisalo/reklamiralo u originalnim svešćicama, ali u predgovoru kod čarobne knjige je pisalo da je bilo planirano i više nastavaka ali da je onda slabija prodaja prisilila autore da brže završe serijal. Ali možda se i krivo sjećam, možda je bio neki drugi razlog - siguran sam samo da su se planovi za serijal mijenjali u hodu..

Pa možda je ranije završen od planiranog, zbog nedovoljne prodaje u Italiji, premijerno. A naknadno je serijal prodat licencno u nekim zemljama.

Ne mora to biti u kontradikciji, jedno sa drugim.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/05/2023 : 13:16:19  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Originalni plan je bio 24 svesaka ali se zbog loše prodaje priča iz zadnjih 6 brojeva preradila u zadnje dve epizode. Koliko znam DoV nije bila objavljena nigdje u Evropi osim u Italiji i YU.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/05/2023 : 15:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by corto33

Koliko znam DoV nije bila objavljena nigdje u Evropi osim u Italiji i YU.

Onda je ivanl-ova tvrdnja o evropskom uspehu zasnovana na urbanim legendama, koje su možda zasnovane na Vjesnikovoj reklami i sl?

Edited by - alexts on 16/05/2023 15:01:06
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/05/2023 : 15:11:35  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Posle malo internet pretrage, ostaje utisak da je "internacionalni uspeh" DOV jednak onom Alana Forda.
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2284 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 16/05/2023 : 15:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je ta informacija pisala na onim reklamama za Družinu šta su išle na poleđini Alan Forda i Maksija. Šteta ako je tako jer je strip dobar i zaslužio je da ga se čita.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 16/05/2023 : 16:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by corto33

Koliko znam DoV nije bila objavljena nigdje u Evropi osim u Italiji i YU.

Onda je ivanl-ova tvrdnja o evropskom uspehu zasnovana na urbanim legendama, koje su možda zasnovane na Vjesnikovoj reklami i sl?

Ko ce to sad naci prijo, gdje je pisalo...
Ali ja strasno dobro pamtim i receno je onomad da je postignut uspjeh s ovim stripom 'jaci' nego s Alan Fordom. Ako su lagali mene i ja lazem tebe.
Nebitno, meni je ovaj serijal fantastican. Prvenstveno zbog Maestrovog razmahanog crteza. Bolesno dobro.
A 100 % pamtim da je trebalo biti 24 epizode, da bi ih on i Romanini skratili na 20. (Romanini je tusirao Maestrovu olovku) Uzrok skracenju serijala je pad prodaje u Italiji oko 16-og broja. No do danas se prodalo ovih epizoda ohoho. U kojim tocno zemljama nazalost ne znam, kao sto znam odlicno povijest izdavastva Alan Forda.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8033 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/05/2023 : 16:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

U kojim tocno zemljama nazalost ne znam, kao sto znam odlicno povijest izdavastva Alan Forda.

Pa ni u jednom tekstu (na italijanskom) se ne pominje da je igde objavljen strip, sem u Italiji i ex-YU.

Naravno, to nikako ne umanjuje kvalitet stripa, koji je meni bio odličan kad sam ga poslednji put čitao (a nameravam i ponovo).
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000