Author |
Topic |
Golconda
Average Member
Serbia
567 Posts
Member since 23/08/2019 |
Posted - 21/05/2023 : 00:20:54
|
Sa uslovom ili bez uslova, sveske će izlaziti onako kako su izašle u originalu,svaka sa po 96 stranica stripa. Na (valjda nečiju) žalost neke sveske sadrže zadnji deo prethodne i prvi deo sledeće epizode. To što je vas neko navikao da vam objavljuje kako se njemu sviđa, to nije i neće biti naš problem, pa koga odbije, neka ga odbije... Iz ovo nešto malo iskustva, ovi koji najviše kenjaju, oni ništa i ne kupuju, tako da... |
FACEBOOK | INSTAGRAM | WEB |
Edited by - Golconda on 21/05/2023 00:24:51 |
|
|
Golconda
Average Member
Serbia
567 Posts
Member since 23/08/2019 |
Posted - 21/05/2023 : 00:37:35
|
quote: Originally posted by tomas.hokenberi
quote: Originally posted by john connor
Ako je ova prica na 241 strana, to je trebalo u dva broja, a ne u tri uzastopna, losa odluka, svakim sledecim potezom odbijaju kupce...od loseg Badija, Tokija, pa do max usporavanja Julije, i ostalih knjiga.
Ima barem 241 stranu. Toliko je bilo ukupno u Dnevnikovom izdanju (LMS298/299), ako je Dnevnik nesto isekao mozda ima i vise. Meni ne smeta da to izadje u 3 nastavka pod uslovom da idu sva 3 jedan za drugim i da "dodatak" u trecem bude nesto smisleno.
Naravno da će dodatak u trećem broju da bude nešto smisleno. Početak sledeće priče... A što se sporosti tiče, slobodno nam se javite privatnom porukom da se dogovorimo, pa da uplatite kintu za sve troškove oko objavljivanja za sve ovo što treba da ide brže, ujedno, naravno, nije frka i da pokupite kajmak od toga, pa će sve biti kako ti mislite da treba... Radosti me što mislite da je dosita tako malo potrebno da tvoj jedan primerak završi u tvojim rukama u što kraćem mogućem roku... |
FACEBOOK | INSTAGRAM | WEB |
Edited by - Golconda on 21/05/2023 00:39:05 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26781 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40225 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/05/2023 : 08:16:23
|
Golkonda, komunikacija… Ako nemate zivaca da komunicirate kako dolikuje zvanicnom nalogu onda bolje nemojte nikako.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25270 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/05/2023 : 08:31:48
|
Au jbt... Stvarno čovek nema ni živaca ni šlifa da vodi zvanični nalog jedne izdavačke kuće i da je predstavlja u najboljem svetlu. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37982 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 21/05/2023 : 10:22:57
|
Ma ja im ne zameram, glupa pitanja traze... :D
Ono, kao da rade presporo. Alo momci, jel vi kupujete samo tih nekoliko stripove od Golkonde i nikad vam dosta citanja? Ja ni da hocu ne mogu procitati sve sto nabavljam, ne znam kako to vama polazi za rukom!? :o Sve to ide normalnim tempom, i najvaznije, IDE DALJE i na gasi se!! Secate se svih tih izdavaca koji su nas vec bezbroj puta zakinuli u hiljadu edicija?!?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15629 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 21/05/2023 : 10:35:49
|
quote: Originally posted by jaki
opet alkohol?
izgleda da da |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13020 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 21/05/2023 : 11:32:21
|
quote: Originally posted by Poli
Ono, kao da rade presporo. Alo momci, jel vi kupujete samo tih nekoliko stripove od Golkonde i nikad vam dosta citanja? Ja ni da hocu ne mogu procitati sve sto nabavljam, ne znam kako to vama polazi za rukom!? :o Sve to ide normalnim tempom, i najvaznije, IDE DALJE i na gasi se!! Secate se svih tih izdavaca koji su nas vec bezbroj puta zakinuli u hiljadu edicija?!?
Lijepo napisano Poli, apsolutno se slazem |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40225 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/05/2023 : 12:02:53
|
Konzumentu je dozvoljeno da bude glup, bahat, neinformisan, bezobrazan itd. A tvoje je da ga spustis kulturom, ignorises ili jednostavno i koncizno odgovoris. A ovo nije nacin. Ja kupujem Golkondu i meni su uvek lepo odgovorili ali smeta mi kad druge napusavaju.. |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
naker
Advanced Member
4506 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
matori paraliticar
Senior Member
2040 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 21/05/2023 : 12:54:01
|
Svi kolektivno u sjedinjene američke države na predavanja.. mozda bude vremena i za neke prijatne diskusije u vezi drugih stvari.
|
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7894 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/05/2023 : 13:35:31
|
Za 100 € dnevno, plus troškovi, javljam se da budem Golcondin predstavnik za odnose sa javnošću. (Naplaćujem samo dane kad se daju odgovori) |
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2694 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 21/05/2023 : 14:03:56
|
Ma neka se prave pametni, takvi dobro prodju.
4 redovne Julije u 2020.god, 2 u 2022, u ovoj za sada samo jedna, a gde su svi ostali trobroji. Jednostavno previse su se rasplinuli.
Treba da mi stignu Leteci Holandjanin, i Spajdi 4, uz gomilu uzetih albuma za ovih par godina, tako da ce konstatacija da ovi sto kritikuju, ne kupuju, biti istinita u narednom periodu.
Za Duh Tokija i Badija 2, trebalo bi da se izvinu kupcima za onakva izdanja, po onoj ceni. Ako Anto ono hvali, znaci da nije ni otvorio. |
Edited by - john connor on 21/05/2023 14:05:09 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9615 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 21/05/2023 : 14:11:56
|
Nathana ne smes da pomenes? xD ja ne smem vise xD |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25270 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/05/2023 : 14:14:01
|
Ukoliko neko izdanje kasni, ili ide sporije, to sigurno ima razloga. Kupci su razmaženi, hoće sad i odmah sve, što jeftinije. Ta pitanja o izlaženju i cenama dobija svaki izdavač i svaki od njih je alergičan na ista. Ali postoji nešto što se zove kultura komunikacije. Ona postoji i na pijaci, a kamoli u izdavaštvu. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8162 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/05/2023 : 14:25:35
|
quote: Originally posted by Golconda
quote: Originally posted by tomas.hokenberi
quote: Originally posted by john connor
Ako je ova prica na 241 strana, to je trebalo u dva broja, a ne u tri uzastopna, losa odluka, svakim sledecim potezom odbijaju kupce...od loseg Badija, Tokija, pa do max usporavanja Julije, i ostalih knjiga.
Ima barem 241 stranu. Toliko je bilo ukupno u Dnevnikovom izdanju (LMS298/299), ako je Dnevnik nesto isekao mozda ima i vise. Meni ne smeta da to izadje u 3 nastavka pod uslovom da idu sva 3 jedan za drugim i da "dodatak" u trecem bude nesto smisleno.
Naravno da će dodatak u trećem broju da bude nešto smisleno. Početak sledeće priče... A što se sporosti tiče, slobodno nam se javite privatnom porukom da se dogovorimo, pa da uplatite kintu za sve troškove oko objavljivanja za sve ovo što treba da ide brže, ujedno, naravno, nije frka i da pokupite kajmak od toga, pa će sve biti kako ti mislite da treba... Radosti me što mislite da je dosita tako malo potrebno da tvoj jedan primerak završi u tvojim rukama u što kraćem mogućem roku...
pridružujem se opaskama o nivou komunikacije ali zanima me i što je to 'sledeća priča'?? zar će se nakon cjelovite priče kita telera opet nastaviti isti junak? ako da, to nije u duhu LMSa-a, jer je stara dobra praksa bila da se miješaju junaci, a razlika u stranicama se popunjavala sporednim stripovima - od kojih su neki bili jako dobri i zaslužuju povratak kao glavni stripovi (npr marcellovi stripovi svemirski patroldžija i nepoznati konjanik, iako je potonji izlazio isključivo u ZS) a ako ne, opet nije u duhu, jer ako nakom pola kita telera počinje julia, natan ili bilo koji drugi junak, to nije dobro rješenje i može doći do poremećenih naslovnica i sličnih problema moje pohvale na izdanje još uvijek stoje - retro dizajn je 100% pogođen, za razliku od nove zlatne serije čiji dizajn je promašaj, sjajno ste uklopili zadnju stranicu s pan posterima kao najavama ostalih izdanja i sve skupa je pravi nastavak LMS-a i treba se držati svega iz prošlosti osim cenzure i izbacivanja stranica |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
feniks
Senior Member
1922 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 21/05/2023 : 14:43:03
|
Moram da napišem: bravo za Golkondu! Adekvatan odgovor na sadržaj i "ton" pitanja. Čisto da skrenem pažnju udarnoj desetini da su manjina
|
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15629 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 21/05/2023 : 15:27:35
|
quote: Originally posted by feniks
Moram da napišem: bravo za Golkondu! Adekvatan odgovor na sadržaj i "ton" pitanja. Čisto da skrenem pažnju udarnoj desetini da su manjina
Prije bi rekao da si ti i takvi manjina, a kultura komunikacije izdavača bi bez obzira na sve trebala biti na nivou,,,žao mi je kaj to ne razumiješ..a ni oni..makar oni mogu imat loš dan ali to sigurno nije razlog da netko to podržava , osim ako nije tako odgojen. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
tomas.hokenberi
Junior Member
Serbia
473 Posts
Member since 31/07/2017 |
Posted - 21/05/2023 : 16:28:34
|
A niko nije ni komentarisao ni brzinu ni sporost, barem ja nisam, u vezi "Letečeg Holanđanina". Uglavnom se vodila relativno pristojna diskusija (ili pre nagađanje) da li će ovo izaći u 2 ili 3 nastavka i šta bi moglo biti u trećem nastavku, uzimajući u obzir dužinu priče.
Sa izuzetkom možda jedne poruke "johna connora" neke kritike Golkonde nije bilo u vezi ove epizode. Nije bilo posebnog razloga za nervoznim i sarkastičnim odgovorom. Moglo je se pristojno odgovorit da će epizode ići onako kako su originalno objavljivane (tj. da će u trećem delu, ako sam dobro razumeo, početi sledeća epizoda MR) i da li će kraj ove priče biti u broju 1018 ili kasnije.
Nego ako je usvojeno pravilo da će epizode ići dalje kao u "originalu" šta će biti kada dođe na red epizode pre i posle one koja je objavljena u LMS 1000,1004 i 1008? |
|
|
feniks
Senior Member
1922 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 21/05/2023 : 17:26:12
|
quote: Originally posted by risbozg
quote: Originally posted by feniks
Prije bi rekao da si ti i takvi manjina, a kultura komunikacije izdavača bi bez obzira na sve trebala biti na nivou,,,žao mi je kaj to ne razumiješ..a ni oni..makar oni mogu imat loš dan ali to sigurno nije razlog da netko to podržava , osim ako nije tako odgojen.
Nisam nikog pojedinačno naveo a ti se prepoznao kao član. Sada će i ostali ali dobro tako to ide. Griješiš po pitanju manjine/većine. O mom vaspitanju se ne trebaš brinuti. |
|
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Member since 30/08/2011 |
Posted - 21/05/2023 : 18:14:05
|
Od Golconde uzimam samo NN(drugo me za sada ne zanima). Naravno da bih volio da izlazi brže, naravno da bih volio i da je nešto cjenovno povoljniji, ali tako je kako je. Sa samim izdanjem sam iznimno zadovoljan. E sad da li je razlog sporijeg ritma slabija prodaja, moguće što bi bilo i potpuno razumljivo. I oni kao izdavači se moraju pokriti(ok u navedenom izdanju nisu sami, već je tu i Forma B). Vjerujem da se LMS najbolje prodaje...
A što se tiče samog nivoa komunikacije izdavača, osobno mi nije prihvatljiv takav način komunikacije s kupcem/kupcima. Pogotovo izrazi poput ovi što "kenjaju"....
|
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
|
jagodanbg
Senior Member
2785 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 21/05/2023 : 19:18:34
|
👏👏👏
Ubedljivo najviše smarača na Golkondinim temama |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 21/05/2023 : 22:26:58
|
Vecinu njihovih izdanja imam a i dalje kupujem. Nisam kupio niti cu badi longveja 2 a ne bi ni br.1 al sam se zajebo.. Razlog; Nece i ne zele da povuku tiraz koji je lose odradjen a i sami znaju sto da ja to ovde ne obrezlazem jer mi se i samom povraca od neprestalnih prepiski koje ne bi stvarno da tolerisem.. Pa strip agent se zbog jedne stranice izvinio i resice sve u dogledno vreme... Nemam nijedno izdanje Fibre ali sve vise kapiram da je sve samo lova a ne draz ko sto radi Markos! |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 21/05/2023 : 22:28:45
|
A pripovedac,tj glasnik Golkonde bolje da se i ne izjasnjava ovim tonom na forumu.. Mozda je stvarno pijan |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
Topic |
|