Kao i uvijek C/B, Marty ti ne ide u coloru. Oko 190 str.
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Koje su alternative? VČ? Meh... Što se tiče samo Hrvatske i ne bi reka da se pojavilo puno izdavača jeftinih Bonellija i sličnih izdanja nakon Ludensa. Možda samo Van gogh i Algoritmove mange prije više od desetak godina?
Ne znam, mislija san na cilu regiju, kupujem Libellus pa na ostale ne obraćam pažnju jer dosadašnje iskustvo pokazuje da ni ne uspiju privući pažnju. Libellus gura, koliko god ga kokuzi pljuvali... zato san i mislija da postoji alternativa. Ili preformulirano, zašto ne postoji alternativa ako neki misle da je ovo isplativ projekt?
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Inače samo za ovu razliku s 32 na 25 eur, koliko je popust u prva dva mjeseca, znači 7 eura, mogla se kupiti cijela ova epizoda od Ludensa i još bi ostalo. I sam sam nedavno prodao cijeli komplet SD, Ludens i Strip Agent Martija, znači 83 stripa, sasvim solidno očuvanih za nekih 15 kn/kom ili 2 i nešto eur. Tako da skupljam nekog tog junaka kupovao bi jeftinija i dobro očuvana kiosk izdanja. A Libellus je ipak svijet za sebe prvenstveno po cijeni.
Jbg kiosk izdanja su ipak osudjena na propast, ja nikad necu prezaliti AF klasik izdanje, to je bio pravi primjer dobrog strip izdanja, koje se takodjer i ok prodavalo - ako nista dosli su do tog broja 200. Tko nije zelio platiti 15 kuna na kiosku, mogao je platiti 40-50 u knjizari i imati ga u tvrdim koricama. Libellus je zakon, izgleda perfektno i sve, no iako ga sam nabavljam, definitivno odbijam placati 30 eura po stripu, jebes i tvrdu koricu i mali tiraz i ljepotu na polici. Opcenito da Fibra koja izdaje strip albume i neki tamo bonelli serijal imaju istu cijenu, je apsurdno, na srecu na aukcijama se da nabaviti po prihvatljivijim cijenama i to je to.
@petar, ja sam osobno pred malo kupio cijeli strip agent za cirka 50 eura, dakle 40ak stripova, sto bi u prijevodu znacilo 2 stripa u tvrdoj korici, cak i manje ( : , nazalost kiosk izdanje Martina nema sanse da uspije, nije ljudima ocigledno interesantno, a vjerujem da je i kvaliteta prica isla dosta dolje
U svakom slucaju, nek je izdavaca sto vise, da svatko moze nac sto mu financijski odgovara i bit u mogucnosti procitati iste, lijep su stripovi hobi i vjerujem da vecinu nas podsjecaju na neka draga vremena
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Odlično! Valjalo bi kroz Zlatnu seriju donijeti još koju epizodu koja u redovnoj neće zadugo. Kad se to već radi u Zagoru, zašto ne i u Martyju gdje su zaostaci za Talijanima preveliki i iznova se povećavaju, posebno nakon njihovog povratka na mjesečni ritam?
Odlično! Valjalo bi kroz Zlatnu seriju donijeti još koju epizodu koja u redovnoj neće zadugo. Kad se to već radi u Zagoru, zašto ne i u Martyju gdje su zaostaci za Talijanima preveliki i iznova se povećavaju, posebno nakon njihovog povratka na mjesečni ritam?
Ja bih preporučio priču iz brojeva 395 i 396. Zaista je odlična, najbolja od prelaska na mesečni ritam, a i crtež je iznad proseka.
To Martijevci ne bi kupili zbog Zagora, a zagorovci zbog Martija, tako da bi bilo u rangu prodaje Teksa.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.