Tako je hehe, ma meni je još u podsvijesti ostao onaj topic o nasljedstvu stripova gdje smo pričali malo o toj "problematici", pa me ovo ovdje na neku ruku podsjetilo na to. Tko zna, možda ću negdje tamo kad budem (ako to doživim) imao 55-56 god. i budem stari did, možda bi bio pametan potez većine se toga riješiti (nešto sitno ostavit), dotad ću sigurno sve već pročitati i možda neće biti više interesa za tim u tolikoj mjeri koliko je to danas. edit: Vidjet ćemo što će vrijeme donit ;)
Tako je hehe, ma meni je još u podsvijesti ostao onaj topic o nasljedstvu stripova gdje smo pričali malo o toj "problematici", pa me ovo ovdje na neku ruku podsjetilo na to. Tko zna, možda ću negdje tamo kad budem (ako to doživim) imao 55-56 god. i budem stari did, možda bi bio pametan potez većine se toga riješiti (nešto sitno ostavit), dotad ću sigurno sve već pročitati i možda neće biti više interesa za tim u tolikoj mjeri koliko je to danas. edit: Vidjet ćemo što će vrijeme donit ;)
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Tko zna, možda ću negdje tamo kad budem (ako to doživim) imao 55-56 god. i budem stari did, možda bi bio pametan potez većine se toga riješiti (nešto sitno ostavit), dotad ću sigurno sve već pročitati i možda neće biti više interesa za tim u tolikoj mjeri koliko je to danas.
Imam jednog kupca iz Gorskog kotara. Čovjek je stolar u mirovini, dođe do Rijeke svakih dva-tri mjeseca kad on ili žena moraju doktoru i ostavi parsto eura na stripove, a paralelno preko nekog nabavlja i srpska izdanja. Vjerujem da će većina nas tako.
A cujte, covjek se druzio intezivno desetak godina sa stripovima ne racunajuci davno djetinjstvo i mladost koju je odradio u nasoj domovini i evo 'stufalo' ga je sad. Pozdravio se, napisao nekrolog, epitaf i odjahao u sumrak. Potpuno njegovo pravo, iako jako tuzan slucaj za mene. Nadam se da je 'uhvatio' para bar koliko je dao i ulozio za Fordove, Zagore, LL i Fibru proteklih godina. Puno srece ovom clanu u nekim drugim novo-starim hobijima u zivotu i radu, te nek se sjeca stripova. Poor lonesome stripnik, away from home...
Imam jednog kupca iz Gorskog kotara. Čovjek je stolar u mirovini, dođe do Rijeke svakih dva-tri mjeseca kad on ili žena moraju doktoru i ostavi parsto eura na stripove, a paralelno preko nekog nabavlja i srpska izdanja. Vjerujem da će većina nas tako.
Onda, znači.. idemo do kraja ;)
Originally posted by ivanl
A cujte, covjek se druzio intezivno desetak godina sa stripovima ne racunajuci davno djetinjstvo i mladost koju je odradio u nasoj domovini i evo 'stufalo' ga je sad. Pozdravio se, napisao nekrolog, epitaf i odjahao u sumrak. Potpuno njegovo pravo, iako jako tuzan slucaj za mene. Nadam se da je 'uhvatio' para bar koliko je dao i ulozio za Fordove, Zagore, LL i Fibru proteklih godina. Puno srece ovom clanu u nekim drugim novo-starim hobijima u zivotu i radu, te nek se sjeca stripova. Poor lonesome stripnik, away from home...
Ivane, prije na satelitskoj sam jedno vrijeme baš volio gledati seriju "Vruć vetar", Ljubiša Samardžić mi je i danas jedan od najdražih glumaca s ovih prostora. I onda ima ona jedna dirljiva scena, kao oproštaj, možda u toj ulozi možemo zamisliti stripnika, a mi ovi naokolo njega:
Treba nam nekakva Stripovska policija za ove dezertere kao i one koji o tome tek razmišljaju. Čuj Reema, taman pred penziju pobjeć! Pa čemu onda tolike borbe oko kronologije i stizanja talijana? Nemeže!
Molim uvaženog kolegu Jakija da podijeli činove za Stripovsku policiju jer ću ja sigurno zajebat narednika-desetnika-poručnika.
Edit: Stripovska milicija zvuči bolje. Ja sam premlad da znam ali kažu ovi dedeki od 55-56 godina da su milicioneri bili opakiji.
Triba stić talijane prije nego talijani (opet) stignu nas!
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Pravi stripaš se nikada neće ostaviti stripova! Može smanjivati i jačati kupovinu,prelaziti na druge stripove ili vraćati se korijenima ali nikad neće prestat čitat i kupovat stripove.
Normalno da nece. I zeni unatoc, pa i dapace. (Ali ionako one znaju debelu vrijednost kolekcija pa ako kolekcionar 'parti' prvi, eto satisfakcije i novaca.)
Originally posted by ReemCP Treba si u ovom citatu pobrisat moj nick da se sad ne pomisli da sam ja upleten u taj skandal sa banana kutijama
Stripofil koji se u karijeri nije susreo sa bananskim kutijama ( u ovom ili onom kontekstu 😁 ) nije ni stripofil.😊 A i ovo sa “djedicama” od 55-56 godina ušlo je u crnu bilježnicu. 😱
Kad ta “balavurdija” dođe u naše/moje godine (opp 56 ) neće tako zboriti, vjeruj mi. Zapisano u “crnu” bilježnicu Broja 1 .
Šteta za Stripnika što se ostavio stripova i foruma. Imao je impresivnu kolekciju. Malo sam vidio koliko je imao aukcija od ove godine kad je počeo rasprodaju. I kolika je novaca zarađeno na tim aukcijama. Pa bilo je otprilike 734 aukcije i zarađeno preko nekih 16.700 eura.