forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 OTIŠLI SMO u tri PM - definitivno
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 240

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/06/2023 : 21:06:55  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Je bija je zanemariv dok je s ostalin bestijama svira q po savanama. Zadnjih par stoljeca je itekako znacajan.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8687 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 29/06/2023 : 23:38:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
Evo pola tarace mi sidi u dugim rukavima.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19776 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 30/06/2023 : 00:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Klima se uvik minjala i minjat će se.
Utjecaj čovjeka je zanemariv.

A to si zaključio iz?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/06/2023 : 06:46:50  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/ivosevic-za-index-konobar-je-izletio-iz-kafica-prijetio-triput-je-zamahnuo-sakom/2475575.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m

Nije dobija mancu?

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/06/2023 : 06:57:18  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/ivosevic-za-index-konobar-je-izletio-iz-kafica-prijetio-triput-je-zamahnuo-sakom/2475575.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_m

Nije dobija mancu?

Bez da čitan članak, čin san vidija konobaru majicu, znan da je u pravu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/06/2023 : 07:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by vukozec

1. Cijene su otišle u nebo, a cijene izvan špice sezone su ipak povoljnije. No da to još malo komentiramo. Da, cijene smještaja i usluga po našim turističkim destinacijama se konstantno dižu, no te su cijene usporedive sa cijenama drugih EU turističkih destinacija, nerijetko su i niže. Međutim, mislim da je još veći problem što su cijene svakodnevnih namirnica u HR dućanima VEĆE od cijena u EU. Srozao se standard HR građana, što dovodi do 2 stvari: a) Hrvati si ne mogu priuštiti Jadran u špici sezone, b) ljudi koji žive od turizma još dižu cijene da bi kompenzirali što je i njima sve ostalo

Aj fala bogu ima nas još koji obraćaju pažnju na ovo.
Nekad iman osjećaj da ljudi padaju s Marsa. Pizde o cijenama u restoranima i kafićima ka da uopće ne ulaze u dućane. Kakve bi cijene tribale bit po restoranima i kafićima kad su stvarima u dućanima cijene otišle u nebo?
Mliko sa 5 na 7,5 Kn, jogurt sa 12 na 18, kruv sa 4,5 na 7, ementaler sa 80 na 120, šunka sa 70 na 100, itd...
A onda neki pametnjaković uđe u piceriju i čudi se zašto pica više nije 50 nego 75Kn.
Mrzin vrućinu koju donosi lito, a još više mrzin debile koji po portalima lipe slike računa i iščuďavaju se cijenama na Stradunu ili Peristilu.
Skoro nikad stranci nego uglavnon domaći pametnjakovići iz metropole.

Inače, to da su u nas u dućanima namirnice skuplje nego na zapadu je bila novost prije 30 godina.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/06/2023 : 08:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:
Originally posted by lwood

Nije dobija mancu?

Bez da čitan članak, čin san vidija konobaru majicu, znan da je u pravu.

Pa nema majicu od Behemotha da bi bija u pravu.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8687 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/06/2023 : 08:50:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:

quote:

1. Cijene su otišle u nebo, a cijene izvan špice sezone su ipak povoljnije. No da to još malo komentiramo. Da, cijene smještaja i usluga po našim turističkim destinacijama se konstantno dižu, no te su cijene usporedive sa cijenama drugih EU turističkih destinacija, nerijetko su i niže. Međutim, mislim da je još veći problem što su cijene svakodnevnih namirnica u HR dućanima VEĆE od cijena u EU. Srozao se standard HR građana, što dovodi do 2 stvari: a) Hrvati si ne mogu priuštiti Jadran u špici sezone, b) ljudi koji žive od turizma još dižu cijene da bi kompenzirali što je i njima sve ostalo

Nekad iman osjećaj da ljudi padaju s Marsa. Pizde o cijenama u restoranima i kafićima ka da uopće ne ulaze u dućane. Kakve bi cijene tribale bit po restoranima i kafićima kad su stvarima u dućanima cijene otišle u nebo?
Mliko sa 5 na 7,5 Kn, jogurt sa 12 na 18, kruv sa 4,5 na 7, ementaler sa 80 na 120, šunka sa 70 na 100, itd...
A onda neki pametnjaković uđe u piceriju i čudi se zašto pica više nije 50 nego 75Kn.
Mrzin vrućinu koju donosi lito, a još više mrzin debile koji po portalima lipe slike računa i iščuďavaju se cijenama na Stradunu ili Peristilu.

Inače, to da su u nas u dućanima namirnice skuplje nego na zapadu je bila novost prije 30 godina.

Postoji opravdano i realno poskupljenje i postoji pohlepa. Ako nas nekoliko kafica moze drzat pivu ispod tri eura nema razloga da je nas susjedni kafic stavi pet eura... Da, poskupljivala je roba u nabavi nekoliko puta i sad piva ide 7 posto gori u nabavi i mi cemo dizat cijene. Ici ce sa 2,30 na 2,60 ili 2,70. Ovaj ce sa 5 na 8 vjerovatno.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8687 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/06/2023 : 08:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:

quote:

...i sve vise stranaca se zali na cijene. Javili su nam se irci koji vec 15 godina dolaze svake godine na desetak dana. Ove ne dolaze, preskupo im je. Tuzno i lose za posa i moj dzep.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/06/2023 : 08:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.milenio.com/deportes/extra-cancha/luka-modric-acusado-de-falso-testimonio-en-2017-fiscalia-croata

ma zamisli o čemu mexoši pišu. Istina je otišla u vasceli svet.

Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1631 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 30/06/2023 : 09:15:44  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

aj javi se za dvajs godina..
ti vjerovatno vjeruješ i u evoluciju čovjeka i veliku seobu naroda?

Pa naravno. A vjerujem i u jos gore stvari, recimo da su hrvatski i srpski isti jezik i da je mat papir najbolji tariguz.

Go to Top of Page

ZoranC
Senior Member

Germany
1932 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 30/06/2023 : 09:49:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message
Nije baš da sam i dosad naveliko ulagao u Hrvatsku, ali po tom "sistemu" me neće vidjeti narednih 30 godina. A i mnogi turisti koje kontaktiram su Jadranu okrenuli leđa.
Nego, prije 13 godina sam dvije godine bio službeno u Litvi. Tad je svijet bio u redu. Zadnju zimu i proljeće sam opet proveo tamo. Pih, bijeda i jad. Ljudi zarađuju malo, a cijene?! After shave, smrdljiva bočica alkohola jakog neprijatnog mirisa 8-10 eura... Milka čokolada 100 grama 4 eura... I to u vukojebini, gdje nema ni turizma ni ničega. Da je u Palangi ili lučkoj Klaipedi gdje sam bio prije... Ooo, bijedo... A u EU su...Ima li tu logike?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/06/2023 : 13:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.index.hr/vijesti/clanak/totalni-kaos-u-francuskoj-stizu-snimke-pljacki-macron-spreman-na-mjere-bez-tabua/2475609.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d

ovi će se poklat prije amera i rusa

Go to Top of Page

ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
13271 Posts

Member since 03/01/2018

Posted - 30/06/2023 : 15:35:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ReemCP a Private Message
Kod mene gdje radim su sve pive 2.30 (najvise prolazi velebitska svijetla i tamna te kasacko).

Problem je malo postala janjetina.
Prije samo par mjeseci za istu kilazu (mislim na zivu vagu) došlo je 100€.
Danas to isto janje dodje 150€.
Ljudi se malo polakomili, iako ih u neku ruku i razumijem.

Tako da sam prisiljen i ja dignut cijenu pecenke.
Ili ih uopce ne peci, a i nije da ovisim o tome kao mozda nekad prije 20ak godina.
Ali obicno se pece za grupe ljudi (doktori, akademici, lovci, sumari, razni avanturisti..) koji ciljano to naruce, ali prethodno im se javi cijena menija i sve vezano uz razne priloge te su dobro upoznati sa svime.

Pa tko hoce-hoce, nikoga se ne tjera.
Slobodno moze i drugdje trazit, meni zaista svejedno.

I ja bih volio da nije tako nego da je kao kasnih 90ih (kako stari ljudi ovdje znaju rec' kod nas: "dok je bog hoda po zemlji") gdje si kilu pecenke mogao uzet za 125 kn, a place bile dobre.

Never leave it in the hands of the judges
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/06/2023 : 16:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

quote:

Postoji opravdano i realno poskupljenje i postoji pohlepa. Ako nas nekoliko kafica moze drzat pivu ispod tri eura nema razloga da je nas susjedni kafic stavi pet eura... Da, poskupljivala je roba u nabavi nekoliko puta i sad piva ide 7 posto gori u nabavi i mi cemo dizat cijene. Ici ce sa 2,30 na 2,60 ili 2,70. Ovaj ce sa 5 na 8 vjerovatno.

Pohlepe ima koliko oćeš, to uopće nije upitno.
Ali da te pitan nešto.
Jel cijenu pića u kafiću ili hrane u restoranu računaš samo na osnovu cijene po kojoj nabavljaš piće i hranu od dobavljača, ili na cijenu utiču još neki faktori?
Cijene struje, vode, spomeničkih i inih renti, cijena radne snage, cijena najma prostora?
Ili to ne utječe?

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 30/06/2023 16:40:31
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/06/2023 : 16:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by ReemCP

Kod mene gdje radim su sve pive 2.30 (najvise prolazi velebitska svijetla i tamna te kasacko).

Problem je malo postala janjetina.
Prije samo par mjeseci za istu kilazu (mislim na zivu vagu) došlo je 100€.
Danas to isto janje dodje 150€.
Ljudi se malo polakomili, iako ih u neku ruku i razumijem.

Tako da sam prisiljen i ja dignut cijenu pecenke.
Ili ih uopce ne peci, a i nije da ovisim o tome kao mozda nekad prije 20ak godina.
Ali obicno se pece za grupe ljudi (doktori, akademici, lovci, sumari, razni avanturisti..) koji ciljano to naruce, ali prethodno im se javi cijena menija i sve vezano uz razne priloge te su dobro upoznati sa svime.

Pa tko hoce-hoce, nikoga se ne tjera.
Slobodno moze i drugdje trazit, meni zaista svejedno.

I ja bih volio da nije tako nego da je kao kasnih 90ih (kako stari ljudi ovdje znaju rec' kod nas: "dok je bog hoda po zemlji") gdje si kilu pecenke mogao uzet za 125 kn, a place bile dobre.

To o velikin plaćama u drugoj polovici devedesetih nije istina. Kako san u ta vremena dosta boravija u gorskon kotaru, istina je da je u birtijama spiza i cuga bila jeftina. Ali u gradovima je bilo drugačije.
Nažalost to su bila ona vremena kad je na snazi bila deviza "Neš radit za 3000 Kn? Ima ko oće".

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 30/06/2023 16:46:42
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8687 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 30/06/2023 : 18:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Ali da te pitan nešto.
Jel cijenu pića u kafiću ili hrane u restoranu računaš samo na osnovu cijene po kojoj nabavljaš piće i hranu od dobavljača, ili na cijenu utiču još neki faktori?
Cijene struje, vode, spomeničkih i inih renti, cijena radne snage, cijena najma prostora?
Ili to ne utječe?

Pa valjda nakon 20 godina rada u istome ne pricam napamet. Vrlo dobro znam sto su opravdano vise cijene, a sto neopravdano. Covjek koji kupuje litru tocenog najgoreg skart vina za 2 eura i prodaje je u restoranu pod kvalitetno elitno domace vino za 120 eura nije nista drugo nego lopov.

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4757 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 30/06/2023 : 21:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message
Vidim, ljudi se žale na cijene po lokalima u Hrvatskoj i kao je vani sve jeftinije. Evo ja sam se upravo vratio iz Italije, bio u Pisi i Veneciji i u svakome pišljivom restorančiću su mi naplatili postavu stola 3 eura po osobi, što će reći, ako imate četveročlanu obitelj morate platiti 12 eura (90kn) samo zato jer sjedite. Pa vi ljetujte u inozemstvu

Go kneel and weep
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5013 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 30/06/2023 : 21:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message
Točeno 0.25, Pepsi 0.25 i 2 porcije prženih krumpirića u Amsterdamu na štekatu puba sa prljavim jastucima na stolicama = okruglih 20 eura.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3027 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 01/07/2023 : 00:36:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
Nije problem u ugostiteljima nego u debilima što to plaćaju. A šta ćeš s budalom nego joj uzet lovu.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/07/2023 : 04:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ali da te pitan nešto.
Ili to ne utječe?

Pa valjda nakon 20 godina rada u istome ne pricam napamet. Vrlo dobro znam sto su opravdano vise cijene, a sto neopravdano. Covjek koji kupuje litru tocenog najgoreg skart vina za 2 eura i prodaje je u restoranu pod kvalitetno elitno domace vino za 120 eura nije nista drugo nego lopov.

Pa ja se slažen s tobon, zato san i napisa da pohlepe ima koliko oćeš.
Ali ovakvih ka šta je ovaj o kojen pišeš će bit sve manje. Uostalon, ako neko nije u stanju skužit da pije kiseliš, neka ga.
Obaša san i još uvik obilazin cili Brač i dostavljan ribu, restorani su tip-top, kužine vrhunske, konkurencija je takva da nemožeš prodavat muda pod bubrige. Gazde još uvik love u mutnome, ali taj lov u mutnom ide u smjeru da se zajebe država a ne gost.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/07/2023 : 04:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by xilrion

Nije problem u ugostiteljima nego u debilima što to plaćaju. A šta ćeš s budalom nego joj uzet lovu.

Tako je.
Triba izlazit isprid dućana.
Napravit sendvič u kvarat kruva.
5 deka salame podriguše i dvi fete sira rupaša.
Zalit to sa Lowenbrau plastičnon dvolitrenkon.
I to sve sam, da ne bi slučajno mora s nekin razgovarat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/07/2023 : 04:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by drogsy

Vidim, ljudi se žale na cijene po lokalima u Hrvatskoj i kao je vani sve jeftinije. Evo ja sam se upravo vratio iz Italije, bio u Pisi i Veneciji i u svakome pišljivom restorančiću su mi naplatili postavu stola 3 eura po osobi, što će reći, ako imate četveročlanu obitelj morate platiti 12 eura (90kn) samo zato jer sjedite. Pa vi ljetujte u inozemstvu

Ne, nije sve jeftinije, nego su cijene hrane i pića u dućanima niže nego u Hrvatskoj.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10359 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 01/07/2023 : 04:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:

Točeno 0.25, Pepsi 0.25 i 2 porcije prženih krumpirića u Amsterdamu na štekatu puba sa prljavim jastucima na stolicama = okruglih 20 eura.

U Amsterdam se ne ide pit Pepsi.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47361 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/07/2023 : 07:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/dramaticno-u-marseilleu-gori-supermarket-gradonacelnik-hitno-saljite-jos-policije/2475883.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_m

Jos se zagrijavaju

Go to Top of Page
Page: of 240 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.79 seconds. Snitz Forums 2000