forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 08/07/2023 : 13:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

F&F - Gledao samo jedan, onaj kad su u Rio de Janeiru. Bila neka veća ekipa s raznim opijatima kod prijatelja i neočekivano sam se zabavio. Naravno, nije mi palo na pamet da gledam bilo koji drugi dio.

Naravno, bilo bi grozno kad bi se slučajno opet zabavio, Sofijin izbor je uvijek bolji izbor.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38004 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/07/2023 : 17:10:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 08/07/2023 : 17:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote

Ma zabavio sam se jer je bila ekipa. I opet bih to napravio u takvim okolnostima. Problem je što se više ne družim s nikim nego gledam filmove sam doma u sitne noćne sate kad žena i dijete zaspu i njurgam sam sa sobom.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4963 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 08/07/2023 : 18:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

Ma zabavio sam se jer je bila ekipa. I opet bih to napravio u takvim okolnostima. Problem je što se više ne družim s nikim nego gledam filmove sam doma u sitne noćne sate kad žena i dijete zaspu i njurgam sam sa sobom.

Jedini proper način za gledati filmove.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4533 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 09/07/2023 : 22:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

La casa lobo (The Wolf House) (2018)

Dva pitanja:
- zašto niko na forumu do sada nije ostavljao osvrt o ovom filmu
- zašto se stop-motion tehnika češće ne koristi za horor filmove kada je idealna za ovaj žanr

Film je mešavina istinitih istorijskih događaja sa bajkom Tri praseta. Devojka beži iz malog sela u Čileu koje je naseljeno nemačkim izbeglicama i gde će Augusto Pinochet počiniti brojne jezive zločine, u malu kuću gde žive dva praseta. Devojka na početku nailazi na dobrodošlicu, ali vremenom stvari krenu na loše kada život u kućici poprimi snoliku atmosferu gde njeno okruženje počne da reaguje na njene unutrašnje teskove i strahove, i jezive stvari počnu da joj se pričinjavaju. A ispred kuće vuk strpljivo čeka svoju priliku..

Teško je opisati ovaj film jer je unikatan i ne liči nijednom drugom filmu (ako bih ga poredio sa nečim neka bude El laberinto del fauno). Film je umetničko delo, 9/10

Edited by - naker on 09/07/2023 22:14:36
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/07/2023 : 22:12:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:
Originally posted by supermark

RRR je Rise Roar Revolt?

Da.

Pa to traje 3h...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 09/07/2023 : 23:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

La casa lobo (The Wolf House) (2018)

Htjedoh reći da nikad nisam čuo za ovo i zahvaliti ti što si mi svrnuo pozornost, al' krenuo prvo da ga dodam na listu kad ono - već je tamo.

Hvala onda što si me podsjetio!

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4533 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 09/07/2023 : 23:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
I meni je godinama skupljao prašinu na watchlisti, a što je najgore film traje samo sat i desetak minuta.

Španski jezik i horor mi tako idu zajedno, ima deo kada šapuću na španskom jer ne žele da ih vuk čuje, genijalna stvar.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7261 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 10/07/2023 : 00:19:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Mogao bi staviti osvrt i na onaj Calebov topik o filmovima španjolskog govornog područja.

Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 10/07/2023 : 00:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Mission: Impossible - Dead Reckoning part 1

Jedini problem ovog nastavka je u novom starom trendu razdvajanja komercijalnog hita na dva ili više dijelova (Fast X, Across the Spiderverse - Dinu ne računam jer je ipak jebački kompleksno adaptirat takvo djelo) pa ti ostaje dobar komad modrih, natečenih mošnji. Rastuća paranoja oko AI-ja kao tema, antagonist koji seže do samih korijena protagonistove origin priče, dinamika koja film od 163 minute skraćuje za trećinu i fenomenalni stuntovi, pogotovo u završnici su garancija dobre zabave i pravi sastojci za jedan klasični blockbuster.

E jbg, sad triba čekat drugu polovicu.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5288 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 11/07/2023 : 11:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Baš sada čitam kako je "INSIDIUS 5 - The red door" najgledaniji film u protekla dva tjedna koji vodi na listi zarade ispred petog Indiana Jonesa, što i nebi bilo čudno da nije riječ o horroru.
Ono što meni kao ljubitelju horrora nije jasno je to da ja danas prvi puta čujem za ovaj filmski serijal filmova???
Valja li išta da nabacim kakav filmski maraton jedan dan pod klimom u paklenim danima koji dolaze...?

https://youtu.be/ZuQuOnYnr3Q
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/07/2023 : 12:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Valja!

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4533 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 11/07/2023 : 12:34:14  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Svojevremeno je bilo dosta pompe oko Insidiousa jer ga je radio isti režiser koji je radio Saw 1. Po meni samo prvi deo Insidiousa vredi nešto, nastavci gubljenje vremena. Od istog režisera Dead Silence mi je bolji film od Insidious i The Conjuring serijala.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/07/2023 : 22:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Upravo iz kina.
Indiana Jones i zov sudbine.

Dobar.
Svojevremeno sam citao "Indiana Jones and the spear of destiny" samo prvu svesku, ostatak nikad nisam ni procitao. Ali radnja je u osnovi po romanu, a i stripu.

Sad je vec 40 godina kako je proslo otkad sam gledao prvog Indyija.
A danas nazalost i zadnjeg kako vele.

Gledam Harrisona i mislim kako je dobro dozivjeti poznije godine u vitalnosti i zilavosti.

Mana u filmu je sto se primjeti pomalo kako pomladjivanje ne ide bas najsjajnije. Vidi se kako pomaci ociju ne prate okretanje glave, pa kao da malo kasne u pokretu.
Jos i svjetlo koje nekako previse koriste bas u mracnijim scenama, a ono bi pokrilo tu manu, stovise oni jos posvijetle veci dio lica da istaknu taj art d'œuvre.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 11/07/2023 22:04:25
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7959 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/07/2023 : 07:27:52  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Mana u filmu je sto se primjeti pomalo kako pomladjivanje ne ide bas najsjajnije.

To je tehnička mana, koja pokazuje da ni 100-ak animatora-VFX stručnjaka uz skoro neograničena sredstva, ne mogu danas, još uvek, da naprave savršenstvo u tom pogledu. Ali to nije mana koja iole utiče na kvalitet filma. Ima ozbiljnijih (mada se slažem da je dobar film, napisah pre neku stranu). Štaviše, cela uvodna scena je jedan od najboljih delova filma.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 12/07/2023 : 08:49:08  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Mana u filmu je sto se primjeti pomalo kako pomladjivanje ne ide bas najsjajnije.

To je tehnička mana, koja pokazuje da ni 100-ak animatora-VFX stručnjaka uz skoro neograničena sredstva, ne mogu danas, još uvek, da naprave savršenstvo u tom pogledu. Ali to nije mana koja iole utiče na kvalitet filma. Ima ozbiljnijih (mada se slažem da je dobar film, napisah pre neku stranu). Štaviše, cela uvodna scena je jedan od najboljih delova filma.

Nisam ovdje na forumu vise ni siguran kad se moze otvorenije pricati o ovom ili bilo kojem filmu, a da ne spojlamo. Sigurno ih ima koji nisu gledali, pa prste sa tipkovnice off.

Nakon onog "Irca" gdje su DeNira pomladili cinilo se simpa, vjerovao sam da ce poboljsati taj efekt, ali ima jos nekih finesa tu doraditi.
Koliko bi se jos neispricanih avantura Indiane Jonesa moglo snimiti kad bi 81-godisnjak prihvatio snimanje sa "young and younger" anti-age programom.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 12/07/2023 : 09:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Hiperprodukcija.
Disney štanca filmove nenormalnom brzinom i ne stigne se to sve napraviti kako treba... Čitao sam razne "ispovijesti" ljudi koji rade VFX za Marvel i to je skoro robovlasnički odnos poslodavca prema zaposlenima. Nema se vremena u detalje raditi da djeluje savršeno.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1610 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 12/07/2023 : 10:31:01  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Tako je, zato sto Disney autsorsuje specijalne efekte i onda taj posao dobiju firme s najjeftinijom ponudom i nerealisticnim vremenskim rokom koje onda tlace svoje zaposlenike. Zvuci ko istocna Europa.

Ima tu potencijala kad tehnologija malo napreduje, ja bih prvi stao u red za pogledati neki film s Humphreyem Bogartom i mladim Harrisonom Fordom i recimo Candice Bergen i Cybill Shepherd u svojim najboljim danima.

A gle ovo: https://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-televizija/prvi-igrani-film-u-povijesti-svjetske-kinematografije-koji-nastaje-uz-pomoc-ai-snima-se-u-hrvatskoj-15354193

S obzirom na njegove prosle uratke, AI mu moze samo poboljsati scenarij

Edited by - fandango on 12/07/2023 10:31:23
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2041 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 12/07/2023 : 16:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
Daleko je AI još od neke ozbiljnije primjenjivosti,
te priče može prodavati neupućenima, ali..
prvo je prvo, valjda

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4963 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 13/07/2023 : 11:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Gledao Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023).

Bolji akcijski film teško da ćete ove godine gledati, pa i malo je takvih da ste ikad dosad mogli gledati, stoga svaka preporuka.

Ipak, treba reći da se dosta toga sad već vrti u krug, pa ako ste kao ja ove godine pogledat 4 MI filma to se itekako osjeti. To vrćenje u krug adresira se i u samom filmu, odnosno Ethanu Huntu drugi likovi to nabijaju na nos, što onda lagano prelazi u meta-film: "stvarnost" filmske radnje, život glavnog lika diktiraju zakonitosti filmskog serijala. Ti dijalozi se izravno obraćaju fanovima franšize koji ju poznaju cijelu ili barem većim dijelom, no publiku koja po prvi put gleda neki nastavak ovog serijala za to neće biti briga. To prelaženje u meta-film i obraćanje postmodernoj publici me pomalo iritira - Vrisak je svojedobno bio pravo osvježenje, no od tada je taj trik overused i sad je već naporan - volio bih da je radnja filma samo klasična radnja, da ignorira sve što je bilo prije. Ipak je to o čemu pričam u MI:7 samo blago izraženo, tako da zavidim publici kojoj će to biti prvi nastavak koji gleda ili koja je napravila veću pauzu između ovog i prethodnog filma iz franšize koji je gledala.

Vrćenje u krug je tema koja je i na druge načine ukomponirana u film, čini mi se da to nije nimalo slučajno. Radnja se vrti oko ključa koji stalno mijenja ruke. Glavni novi sporedni lik, dugoprsta kradljivica Grace svako par minuta ukrade ključ iz Ethanu iz džepa, pa onda ga on mazne njoj, pa onda završi kod negativaca, pa im ga onda opet iz džepa uzme Grace, pa Ethan... Lagano je i to zamorno (u filmu koji traje skoro 3 sata ima toga puuuno), ali ajde. Premda je taj ključ naizgled klasični filmski MacGuffin, valja reći da je glavni negativac vrlo dobro osmišljen i mnogo relevantniji za stvarni trenutak u kojem se ovaj Svijet nalazi nego što su to tipični negativci u akcijskim filmovima. Naime, (kao što ste sigurno već čuli) glavni negativac je AI (koji je uz to još na određeni način dvojnik Ethana Hunta).

Hayley Atwell koja glumi Grace je apsolutno sjajna u filmu, na jednoj višoj razini od one na kojoj je obično gluma u akcijskim filmovima, te treba aplaudirati casting ekipi što su za tu ulogu odabrali glumicu koja relativno nije iz A lige, koja je poznatija po svojim kazališnim i TV ulogama, nego po holivudskim (OK, vama koji pratite svaku pizdariju koju Marvel izbaci možda je ipak dobro poznata ). Zbog nje sam skoro uspio skroz prijeći preko činjenice da je i njen lik Grace tu kao dio tog vrćenja u krug po zakonima filmskog serijala od kojih jedan glasi: (ne računajući negativce koji se naravno moraju mijenjati) glavni i sporedni muški likovi mogu ostati isti iz filma u film, ali ženski likovi se moraju mijenjati (i taj zakon se eksplicitno adresira u dijalogu/monologu filma).

Akcijske scene, vlak na kraju itd., to je naravno za zinuti, ali o tome ćete već sve čuti i bez mog komentara. (Ipak ne mogu odoljeti: scena sa stepenica je očiti tribute zlatnom dobu automobilski potjera 70ih, Belmondu &co., a na par sekundi pojavljuju se i Ezenštejnova kolica)

Igrom slučaja, dan prije sam pogledao film koji se definitivno može okarakterizirati kao Mission: Impossible ripoff: Gray Man (2022) sa Ryanom Goslingom i Anom de Armas.

Gosling i Ana su solidni u svojim ulogama, međutim negativci su apsolutno ridikulozni i iritantni. Ideja da su voditelji CIA-e i njihovi najbolji plaćeni ubojice fraternity/sorority brats (sa istog koledža) koji se i ponašaju tako (kao razmažena derišta) je bila jako loša ideja kome god je pala na pamet. Akcijske scene solidne, ali ipak par levela ispod MI standarda. Film nije loše poslužio da se vidi razlika između prave stvari i wannabea.

Dodatno bih film iskoristio da komentiram još jedan moderni trend koji me nervira. Čini mi se da u modernim filmovima više boy ne dobije girl at the end, to je nekakav prešutni moderni tabu. Svi ostali klišeji radnje akcijskog filma su tu: obavezna je minor tragedija, pa u nekom trenutku možete prebrojati pozitivce, zaključiti gubitak kojeg neće biti preko granice traume koju publika može podnijeti, te onda sa velikom sigurnošću možete staviti okladu tko od njih neće dočekati kraj filma; zatim na kraju filma imamo obavezno macho mjerenje k.., ovaj odbacivanje oružja i rješavanje scorea mano a mano; pa je onda tu mala bolesna nećakinja in distress; terminalno bolesni lik koji se naravno žrtvuje da ovi neterminalni mogu pobjeći itd. Imamo i tropu da je glavni lik dečko, a glavni sporedni cura, kemija postoji, međutim stvari moraju ostati strogo platonske, ne padne ni jedan jedini mali poljubac...

Edited by - vukozec on 13/07/2023 13:11:35
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16386 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 13/07/2023 : 21:28:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Caleb

quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Caleb

Zainteresovala me je ova diskusija o MI i upravo gledam prvi deo. Nikada ranije nisam ni pomišljao da pogledam ovo, jer mi je Cruise antipatičan i generalno, ne volim njegove filmove.

Ali, dajem šansu MI.

Inače, kako vam se u diskusiju uklapa serijal filmova o Bourneu?
Ja ih obožavam. Čak ih i redovno obnavljam.

Meni je Cruise i više nego antipatičan. Ali je prvi MI baš dobar film, nije ni on uspeo da ga upropasti.

Bournea nisam gledao, pošto mi je Damon u rangu Cruisea, ako ne i gori.

Završih malopre keca. Solidno i zabavno. Da ne bi onog tunela i helikoptera, čak bi bilo dobro.

Za Damona ne opraštam. Genijalac je.

Ja sam MI gledao u bioskopu, sa nekih 20 godina, pa sam ga drugačije doživeo. Ali si u pravu za helikopter.

Dvojka loša, ali treća je već dobra. Zabavna i napeta.

Idemo dalje.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 13/07/2023 : 22:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Idući tjedan će bit fenomenalan za kino iskustva - Barbie (za koju san nahajpan nakon prvotnog odmahivanja glavom) i Oppenheimer.

Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2794 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 13/07/2023 : 22:37:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Slučajno zakačio na TV-u večeras. Sjajna zabava 😀

https://m.imdb.com/title/tt13774454/
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38004 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 15/07/2023 : 11:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8290 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 17/07/2023 : 07:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Tonto opako koketira sa sarkazmom u svakom svom postu tako da ga triba uzet s kašunom soli, ali u promilu šanse da je ozbiljan, ja pak preporučam Rocky Handsome.

...e ovo je bilo odlicno, hvala vice. Bolje od svih john wick nastavaka skupa, u rangu prvoga s tim da su negativci u rockyu puno upecatljiviji.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.11 seconds. Snitz Forums 2000