forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

Poli
Advanced Member

Slovenia
38003 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/07/2023 : 10:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

The House That Jack Built (2018)
https://www.imdb.com/title/tt4003440/

Jos jedna von Trierova ludorija koju pogledah tek sada... dugo sam se odupirao, a poslije pogledanog zapravo ni ne znam sta da si mislim. Zapravo ovo uopste nije lose, mozda ovaj saljiviji pristup malo rastereti ovaj bolesni scenarij, ali opet s druge strane nije ovo bas neki visak. Svakako nije film za svakoga, pa ako niste bas zagrizeni cineast i lakse svarljivi su vam samo jednolinearni i laki filmovi, onda radije preskocite ovaj umotvor, no ako vas zanimaju oni "granicni" filmovi koji nisu kao svaki drugi, onda mu svakako dajte sansu.
Kao sto rekoh, ovo je moglo jos puno gore, teze, zadusljivije, no von Trier se odlucio za ovaj pristup ("crna komedija"?) i mislim da pri tome nije pogresio. Eto, tek je 5 godina proslo od kada se ovo "pojavilo na trzistu" pa je mozda jos prerano za govoriti kakav uticaj ce imati na filmsku scenu i da li se moze govoriti o nekom remek (ne)djelu ili ne.
Znaci imamo jednog bolesnog masovnog ubojicu iz 70-ih godina koji... e, pa pogledajte, svakako vas ne bi trebao ostaviti ravnodusnima.

Police (2020) aka Night Shift
https://www.imdb.com/title/tt9850344/

Francuski "policijski film" gdje negdje na polovini filma troje policajaca mora ispratiti nekog ilegalnog migranta nazad u Tadzikistan gdje mu prijeti smrt (pobjegao je zbog mucenja tamo) jer mu je azil odbijen i moralna dilema trojice u vezi toga. No, prije toga saznamo jos ponesto o toj trojici, jedna od njih je zena... svakako zanimljiv film, ali nije nesto specijalno. Za ubiti vrijeme. Jedan od glumaca je ovaj crnac koji je glumio u Intouchables.

Shorta (2020) aka Enforcement
https://www.imdb.com/title/tt11081050/

Ajde da spominjem jos jedan policijski, ovaj put danski (ispravljeno, danke fandango... tako je to kad zuris na poslu ) koji nekako ide uz ove proteste u Francuskoj i nasilju na ulicama, rasizmu, policijskoj brutalnosti etc. Jeste da su neke stvari prenaduvane i nerealne u filmu, no kao postavka... isplati se pogledati.

The Limey (1999)
https://www.imdb.com/title/tt0165854/

Ovo znam da sam gledao vec pre ohoho vremena, ali ne nađoh neki svoj osvrt ovdje, a posto je ponovno bio na telki, rekoh da ga ipak spominjem sad... U pitanju je Soderberghov revenge flick sa Petrom Fondom, Terencom Stampom, Luisom Guzmanom... u kojem mislim da mozete uzivati. Nema nista od tih prenaduvanih h'woodskih blockbuster govnarija, vise ima taj stimung necega iz proslosti, plus pridih 60-ih koje se spominju. Dobar!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See

Edited by - Poli on 18/07/2023 12:55:17
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1610 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 18/07/2023 : 12:22:33  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
Shorta je danski film.

Edit: Ma mogo bi film bit i svedski s obzirom na razvoj situacije tamo. Ima i solidan danski film Underverden (Darkland) na foru Death Wisha, a sad kad sam trazio kak se zove, vidim da je izasao ove godine i nastavak Underverden II.

Edited by - fandango on 18/07/2023 16:33:12
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38003 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/07/2023 : 10:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Da, gledao sam toga i nisam znao da postoji i nastavak, odlicno! :)
https://www.imdb.com/title/tt5431082/

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/07/2023 : 12:46:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pao Openhajmer sinoć
drago mi je da je Nolan napokon malo smanjio dozivljaj (iako nikako nr može da se okane Kjubrika xD), baš sam uživao

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/07/2023 : 19:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

The House That Jack Built (2018)
https://www.imdb.com/title/tt4003440/

Jos jedna von Trierova ludorija koju pogledah tek sada... dugo sam se odupirao, a poslije pogledanog zapravo ni ne znam sta da si mislim. Zapravo ovo uopste nije lose, mozda ovaj saljiviji pristup malo rastereti ovaj bolesni scenarij, ali opet s druge strane nije ovo bas neki visak. Svakako nije film za svakoga, pa ako niste bas zagrizeni cineast i lakse svarljivi su vam samo jednolinearni i laki filmovi, onda radije preskocite ovaj umotvor, no ako vas zanimaju oni "granicni" filmovi koji nisu kao svaki drugi, onda mu svakako dajte sansu.
Kao sto rekoh, ovo je moglo jos puno gore, teze, zadusljivije, no von Trier se odlucio za ovaj pristup ("crna komedija"?) i mislim da pri tome nije pogresio. Eto, tek je 5 godina proslo od kada se ovo "pojavilo na trzistu" pa je mozda jos prerano za govoriti kakav uticaj ce imati na filmsku scenu i da li se moze govoriti o nekom remek (ne)djelu ili ne.
Znaci imamo jednog bolesnog masovnog ubojicu iz 70-ih godina koji... e, pa pogledajte, svakako vas ne bi trebao ostaviti ravnodusnima.

The House That Jack Built je meni remek delo. Volim Triera i ovaj film me bas odusevio kad sam ga gledao na FESTu 2019.godine.

Sto se tice Openhajmera idem za vikend da ga gledam, kao i Barbi, a veceras pada nova Nemoguca Misija.
Kad Pol Šreder ovo kaže onda mora da je dobro:
https://nova.rs/kultura/ovo-je-najbolji-i-najvazniji-film-ovog-stoleca-pol-sreder-se-otvoreno-izjasnio/
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5288 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 20/07/2023 : 23:05:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
Prestao sam ostavljati komentare na filmove o ovom topicu jer mi svaki novi film predstavlja novo veliko razočaranje koje mi je nemoguće odgledati u kompletu, a i nema nekog smisla pikati komentare na nove filmove kojima bih dao ocjene 1, 2 ili 3 od 10
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5288 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 20/07/2023 : 23:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
No, kada naleti kakav bolji film (iako je to danas rijetkost)...valja ostaviti preporuku:)
Mislim da u posljednjih par godina nisam niti jednom filmu dao ocjenu veću od 5/10 osim 16.01 ove godine kada je RRR od mene dobio 8,5/10
E pa i večeras sam konačno naletio na jedan bolji noviji film koji ima onaj neki starinski šmek, puno akcije, puno krvi, zanimljive likove, dobre glumce, dobru glazbu, prikrivenog humora...uglavnom KRV I ZLATO dobiva ocjenu 9/10 od mene.
[url=https://postimg.cc/bGX74VqK][/url]
9 od 10 !
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16386 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 20/07/2023 : 23:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
O, da! Gledao sam ga pre par nedelja. Dobar je. Smestio bih ga u zabavanu thrash kategoriju.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0

Edited by - Caleb on 20/07/2023 23:19:57
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 21/07/2023 : 23:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Oppenheimer je očekivano kvalitetan. 8/10

Sutra je na redu Barbie.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 21/07/2023 : 23:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Upravo pogledao Barbie u kinu, meni je super! Lijepa priča i baš dobar humor.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Macbeth
Junior Member

361 Posts

Member since 19/08/2022

Posted - 22/07/2023 : 01:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Macbeth a Private Message  Reply with Quote
Barbie je stvarno odličan film, baš me ugodno iznenadio. Ryan Gosling je ukrao svaku scenu u kojoj se pojavio, Margot Robbie je savršena.
Ovih dana idem na Oppenheimera, nekako sumnjam da će mi nadmašiti ovo
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
593 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 22/07/2023 : 15:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Ja sam u srijedu za 2 tjedna na Oppenheimeru, a želim i Barbie. Jedva čekam!

Ja kuham meth sa svojim profesorom kemije.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/07/2023 : 17:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Meni je nakon izlaska iz kina bilo smišno (čitaj: tužno) vidit koliko muških zapravo neće prizna na prvu da im se film svidio.
Živim u malom mistu di svak svakoga zna i ljude kao da je sramota šta im se Barbie sviđa... Koga god da sam pitao kakav mu je film, prva reakcija je bila "pa ono... ok je" i tek nakon šta bi ja rekao "meni je super" većina bi ih odgovorila "a je, dobar je, šta je je". Ono daj bokte... Pa nismo dica više.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47132 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/07/2023 : 19:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Meni je nakon izlaska iz kina bilo smišno (čitaj: tužno) vidit koliko muških zapravo neće prizna na prvu da im se film svidio.
Živim u malom mistu di svak svakoga zna i ljude kao da je sramota šta im se Barbie sviđa... Koga god da sam pitao kakav mu je film, prva reakcija je bila "pa ono... ok je" i tek nakon šta bi ja rekao "meni je super" većina bi ih odgovorila "a je, dobar je, šta je je". Ono daj bokte... Pa nismo dica više.

Nisan gleda Barbi ali opservacija ti je 100 % točna.
Tako san jednom za jedan izrazito patetični romantični film reka da mi se sviđa, a ono,čak mislin da je bilo i šokiranih.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7307 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 22/07/2023 : 19:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Barbie film je ispunija očekivanja. Ima tu poigravanja s mizoginijom, mizandrijom, napaćenom ljudskom vrstom (da budem inkluzivan) i klasičnim egzistencijalističkim pitanjima.

Humor je dobro pogođen i nije cringy, a lipo je vidit i ekipu iz Sex Educationa.

Nakon odrađenog Barbenheimera mogu reć da san jako zadovoljan s oba filma, ALI isto tako moran istaknit da iako se radi o 2 različita, a opet jako dobra ostvarenja sedme umjetnosti, nije bilo onog filmofilskog wow faktora i osjećaja da me film otpuva.

Tako da čvrsta osmica Oppenheimeru, sedmica i pol Barbie.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7957 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 22/07/2023 : 20:36:40  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Muškarce je sramota što im se svideo Barbie.

A nije ih bilo sramota da idu da gledaju! Baš logično.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 22/07/2023 : 21:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Argument je uvik nešto tipa "ma vodim dicu pa eto" ili "a žena me natirala"
Ja sam s guštom otišao i baš se lipo zabavio

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/07/2023 : 03:56:48  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote

Barbie

Nisam sumnjao u Barbi da ce biti odlican film. Kada sam video imena u ekipi znao sam da nema greske, Greta Gerwig na mestu reditelja, moje odusevljenje i poverenje u izbor filmova Rajana Goslinga je odavno svima poznat i na forumu i van njega (osim Gray Mana to jos nisam gledao a i nesto mi se ne zuri) i Margot Robie se oduvek trudila da bira zanimljive uloge i dobre reditelje s kojima saradjuje (I Tonya, podcenjeni i zaboravljeni Babylon itd.).
Barbi je 2 sata odlicne zabave, humora koji ne staje, ali i ozbiljnog ulazenja u filozofiju, egzistencijalizam, preispitivanje musko-zenskih odnosa, hijerarhije u drustvu, ismevanje korporacija i konzumerizma uz vrlo samosvestan humor (fore na racun kompanije Matel koja je proizvela Barbi dok u pozadini kroz prozor kancelarije na poslednjem spratu Matela vidimo zgradu na kojoj pise Warner Bros Discovery), ismevanje politicke korektnosti (imamo gender neutral toalete i ostala zezancija sa Willom Ferelom) uz odlicno omaziranje cuvenih filmova i par stvarno uspesno emotivnih scena (Barbi i baba na autobuskoj stanici).
Barbi i Ken napustaju svoj Raj ili edenski vrt i odlaze u Los Andjeles gde postaju svesni toga sta je pravi svet a ne onaj njihov ruzicasti svet i bukvalno i metaforicki ruzicasti. Ken tu uvidja svu moc koju pruza patrijarhat i konji i uspesno izveze patrijarhat u Barbilend kao sto SAD pokusavaju da ,,izvezu`` demokratiju u druge zemlje.
Film preispituje sta je to sto nas cini ljudskim bicima (pomalo odlazeci u teren Blejdranera) i rusenju tog mehura koji prihvatamo zdravo za gotovo da je stvarnost (kao u Trumanovom showu, a ima i Matrixa kad se pred Barbi postavi izbor izmedju stikle i ,,klompe``). I Barbi i Ken krenu dvema razlicitim stazama, ali je to ustvari isti put, put samootkrivanja i shvatanja sta si i ko si i sta zelis. Tako Ken konacno izlazi iz Barbine senke i ne svodi se njegovo citavo postojanje na to da bude njen decko. A Barbi otkriva sta to stvarno znaci biti zensko bice.

Svasta je ovde nadrobila Greta kad se zagrebe ispod povrsine i film je vrlo zahvalan za tumacenja i analizu, a uspeo je da izbegne onu najvecu zamku (kojoj Nolan tesko odoleva) - pretencioznost.

Stvarno sam uzivao gledajuci film i rado bih ga gledao ponovo, mozda i hocu kad se vratim sa odmora. Takodje sam primetio ono sto je i Paka primetio, par drugara koji su gledali film nece da priznaju da im se svideo ili ne zele sebi da dopuste da im se svidi film i da tako kazu. Zasto je to tako, vec ne znam.
I, da, genijalan je marketing Barbi tima, gde su uspeli da iskoriste upravo taj konzumerizam i potrosacko drustvo koje ismevaju da reklamira i natera ljude da odu da polgedaju film. A uspesan je bio i sto se tice obezbedjivanja sto je moguce vece ciljne publike u bioskopima, bukvalno je film privukao sve generacije od adolescentkinja, do roditelja s malom decom i odraslih koji su shvatili da film nece biti cista zajebancija i naravno bili su tu i postovaoci lika i dela Rajana Goslinga.

9/10

Oppenheimer

Kristofer Nolanov dvanaesti film. Impresivna glumacka podela, interesantna istorijska licnsot, 3 sata film. Ponovo se bavi naukom, temom koja mu je bliska i draga.
I ono sto mogu da kazem jeste da je ovo korektan film. Nolan nije upao u svoju staru zamku pretencioznosti i grandioznosti, vec je ispricao jednu pravolinijsku pricu. Pokusava Nolan, kao i obicno, da se poigra s vremenom u strukturi filma, zacinivsi film nelinearnim pripovedanjem pa deluje da je prica komplikovanija i zamrsenija nego sto stvarno jeste, ali to je legitiman rediteljski postupak i nesto sto Nolan ocigledno voli od samog pocetka svoje karijere. I nemam nista protiv toga.
Ono protiv cega imam nesto je ono sto i uvek zameram Nolanu (osim u Interstelaru i Mementu) a to je njegova emotivna distanciranost od likova i filma uopste, nikakve emocije film nije probudio u meni. Takodje jos jedna Nolanvoa boljka zenski likovi su izuzetno jednodimenzionalni ili toliko sporedni da se ne bi primetilo da su potpuno odstranjeni iz filma. Koja je uloga Emily Blunt? Nikakva. Tako dobru i prepoznatljivu glumicu staviti u potpuno beznacajnu ulogu. Ona komunistkinja je jos i dobra, ali ustvari je klasicna Nolanova (tragicna) dama u problemu kao Marijon Kotilar u Inceptionu ili ona plavusa u Tenetu.
Deluje mi da je film pravljen za ljude sa oskudnim ili gotovo nikakvim predznanjem o projektu Menhetn, Openhajmeru, Trumanu i politickoj klimi u SADu od kad je Truman dosao na vlast nakon Ruzveltove smrti. Mnogi filmovi, stripovi itd. su se bavili ne konkretno tim licnostima (ali i njima) vec uopste tom klimom i americkom paranojom i lovom na vestice komuniste, tako da ovde nisam imao nikakva iznenadjenja, obrte niti neke velike katarze u otkrivanju kakav je to americki sistem. A i bas sam nedavno pogledao svih 10 epizoda genijalnog dokumentarnog serijala Olivera Stouna Tajna istorija Sjedinjenih Drzava (Oliver Stone's Untold history of the United States, velika velika preporuka!) gde se u prve tri epizode detaljno bavi II Svetskim ratom i okolnostima koje su dovele do razvoja i testiranja prve nuklearne bombe, kako su zurili da stignu do konferencije u Potsdamu i detaljno se baveci svim strasnim detaljima same vojne operacije bacanja bombi na Hirosimu i Nagasaki i posledicama tog najveceg zlocina XX veka u narednim epizodama i tokom administracija sledecih predsednika od Ajzenhauera pa do Obame. Tako da sam sve istorijske cinjenice manje vise znao i Oliver Stone mi je mnogo bolje i mnogo jace poslao istu poruku koju je Nolan tiho i ublazeno poslao na kraju Openhajmera - da su oni svet time vec unistili.
Ali eto da se zadrzim na onim uobicajenim, povrsnim, stereotipnim obzervacijama utiska filma - film drzi paznju, nije dosadan i lepo je snimljen i lepo odglumljen i zanatski uradjen bez greske. Zato ne mogu da dam manju ocenu. Ali od filma ja trazim vise. A s obzirom da sam pogledao 10 od 12 Nolanovih filmova, znam da od njega ne ocekujem nista od toga sto trazim.

7/10

Zakljucak
Posto je svet (odnosno internet) poludeo u Barbenheimer ludilu, moram da primetim da je to jako dobar fenomen koji pokazuje da bioskopi jos uvek nisu za otpisivati, striming servisi nisu pobedili i ljudi jos uvek zele da idu u bioskop i da dozive film u mracnoj sali sa drugim neznancima i da nakon toga pricaju o tome sta su gledali. Tako da je to veliki uspeh i pobeda na dva fronta nakon visegodisnje krize u borbi bioskop vs striming i na drugom frontu u borbi autorskog repertoara vs korporativnog fransiznog repertoara u bioskopu.
Samo je moj licni utisak da je Barbie superiorniji film i po pitanju bioskopskog uzitka gledanja i po obradi filozofskih i politickih tema i dilema kojima se oba filma bave.

Edited by - going going on 23/07/2023 04:04:03
Go to Top of Page

GitaristRoko
Average Member

Croatia
593 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 23/07/2023 : 14:41:05  Show Profile Show Extended Profile  Send GitaristRoko a Private Message  Reply with Quote
Koje Nolanove filmove nisi pogledao? Jedva čekam da ja pogledam tog Oppenheimera i Barbie, živo me zanima kako ću reagirati. I drago mi je da se kino probudilo.

Ja kuham meth sa svojim profesorom kemije.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/07/2023 : 17:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Nisam gledao prvenac Following i Insomniju s Al Paćinom.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8163 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 23/07/2023 : 20:57:40  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
barbie je odličan film
i šaren i duhovit i ozbiljan

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Lucy Liu
Average Member

Croatia
706 Posts

Member since 14/09/2007

Posted - 23/07/2023 : 22:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Lucy Liu an AOL message  Send Lucy Liu an ICQ Message  Send Lucy Liu a Yahoo! Message  Send Lucy Liu a Private Message  Reply with Quote
Odgledao Barbie, odličan film, i drago mi je da se sviđa većini na ovom forumu

My username was a mistake.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 23/07/2023 : 22:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Odgledao Oppenhaimera
Dobar film, 5.5/10
Radije preporucam fibrinu bombu, ista tematika
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/07/2023 : 23:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Da, ali Bomba je suhoparna i dosadna.
Nadam se da je film ipak bolji od toga... U petak idem gledati Oppenheimera u kino, baš me zanima.

Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4336 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 24/07/2023 : 17:30:26  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Mission Impossible Dead Reckoning pt.1

Nema puno toga što se o ovom serijalu može reći, a da se već ne zna. No, zato je prilično dojmljivo vidjeti kako nakon 7 filmova kvaliteta i ambicije rastu. Rijetko gdje se to vidi.
Tom Cruise je ostario, ali to ga ne priječi da se uhvati ukoštac s najambicioznijim i najduljim nastavkom do sada. Svi preduvjeti za dobar MI film su tu, začinjeni s dodatno kvalitetnom razradom akcije, efektima i vrlo modernim i podmuklim antagonistom. No, nije samo Cruise ovdje fokus, već većina likova da dobar obol u gradnji atmosfere i kvalitete.
Ima ovdje i visokih emotivnih uloga i osjeća se da je ovo kulminacija serijala, ali za definitivni kraj morat ćemo se još malo strpiti.
Sjajna znalački odrađena akcija, napetost, dinamika i sveobuhvatna opasnost su i dalje prisutni u MI. No, serijal kao da evoluira i uči iz grešaka te u ovom 7.izdanju izgleda bolje nego ikad.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.9 seconds. Snitz Forums 2000