Author |
Topic |
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Member since 01/04/2008 |
Posted - 26/07/2023 : 11:39:05
|
quote: Originally posted by jaki
Ovo samo all_baa može... vratile se sve legende na forum
Izgleda, da je tako.:) Iako, sam odustao od daljnje polemike, jasno mi je da želite jednostavna uobičajena rješenja, no mene takva ne zanimaju u ovom momentu, poput Pakinog npr. imam spremnih već pet-šest koji bi vam se sigurno dopali, ali mene zanima baš nešto totalno drugačie rješenje, zato sam ponudio ovu RADNU VERZIJU, da li će ona ostati to je otvoreno pitanje.
Poenta je u tome što je ta verzija samo najavila ovo jedinstvenio izdanje, a svi ste se , manje više zakačili na njen dizajn. Mnogo su važnija pitanja i konstatacije npr.: Peye, Anama, don-drapera, borga etc...
O dizajnu korica, ne brinite, kakve god da budu biće vrhunske, kao i samo izdanje.:) |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
verab
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 22/01/2015 |
Posted - 26/07/2023 : 11:50:48
|
Pravo je pitanje čemu postavljanje radne verzije? Koja je stvarno očajno osmišljena... namjerno prcanje s.com-ovaca? To mi jedino ima smisla.
|
hejt, jal & rock 'n' roll |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 26/07/2023 : 12:10:38
|
quote: Originally posted by verab
Pravo je pitanje čemu postavljanje radne verzije? Koja je stvarno očajno osmišljena... namjerno prcanje s.com-ovaca? To mi jedino ima smisla.
Samo sam najavio izdanje, naprotiv poštujem svačije mišljenje, ali ako ulažem mnogo vremena i truda (sa svojom ekipom) i značajna sresdtva da ćemo nastojati ponuditi najbolje moguće rješenje i kvalitet kompletnog izdanja. Pametnom dosta!
No, nardena izdanja nećemo najavljivati prije nego budu odštampana! |
C'est la vie... https://www.facebook.com/Revija-Bosona-455611547926400/timeline/
|
Edited by - all_ba on 26/07/2023 12:11:14 |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 26/07/2023 : 12:34:57
|
Dakle, evo o čemu se radi. Kako web sait i ovaj forum stripovi.com imaju najveći broj članova, ponadao sam se da bi se mogli javiti vlasnici originala Maurovićevih stripova koji su uvršteni u ovaj integral. Posebno me zanimaju skenovi pojedinih tabli iz stripova Biser zla, Kišova zagonetka i Ukleti brod. Naime, prema otiscima iz ona dva famozna izdanja Dečijih novina, zaklučio sam da pojedine polutable nisu ni stigle do Gornjeg Milanovca, nego su odštampane prema tablama iz Plavog vjesnika. Nakon štampe albuma, navodno zbog poplave, mnogi su uništeni, a kako sam čuo od kolega većina je prodata i završila u privatnim kolekcijama. No, kako je Grad Zagreb vlasnik autosrkih prava iza Maurovića, kolekcionari, uglavnom ćute i ljubomorno čuvaju svoje "dragocijeno blago" bojeći se odgovornosti. Jer, budmo realni, to što nikad nisu vraćeni originali u Zagreb spada u sferu kriminialnih djela... Naravno, da su male šanse da ikad vidimo originale zajedno na jednom mjestu.
Eto, zašto sam najavio ovo izdanje!
|
|
Edited by - all_ba on 26/07/2023 12:39:54 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8018 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 26/07/2023 : 12:49:59
|
Ako materijali nisu savršeni tj. dobri tj. originali, nego se radi sa skenovima starih strip-izdanja - nazovi "remasterirano" izdanje; mogu da "progutam" takvo izdanje, ako ima fantastično dizajniranu koricu.
Ako su materijali (samim tim i finalna štampa) sumnjivi, a korica jako loša, onda stvarno u takvom izdanju nema ništa što bi me privuklo.
U tom smislu, višestruko postavljanje ove naslovnice i insistiranje na njoj kao dobroj, vidim samo kao uspešnu antireklamu. Ma koliko to bilo nelogično i bez smisla. |
Edited by - alexts on 26/07/2023 12:54:42 |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2810 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 26/07/2023 : 12:52:22
|
Probaj na FB, grupa 'Stripofili' ima 4.7 hiljada clanova, i kace se cesto stranice iz nekih starijih stripova, casopisa, revija... |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 26/07/2023 : 12:54:05
|
quote: Originally posted by alexts
Ako materijali nisu savršeni tj. dobri tj. originali, nego se radi sa skenovima starih strip-izdanja - nazovi "remasterirano" izdanje; mogu da "progutam" takvo izdanje, ako ima fantstično dizajniranu koricu.
Ako su materijali (samim tim i finalna štampa) sumnjivi, a korica jako loša, onda stvarno u takvom izdanju nema ništa što bi me privuklo.
U tom smislu, višestruko postavljanje ove naslovnice i insistiranje na njoj kao dobroj, vidim samo kao uspešnu antireklamu. Ma koliko to bilo nelogično i bez smisla.
Drži se teme, a ne naslovnice.:) Ti ionako nisi kupio Gričku vješricu, da bi mogao pričati o kvaliteti naših izdanja.:) |
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8018 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25302 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 26/07/2023 : 13:03:37
|
Ukoliko sam dobro razumeo, ti tražiš ljude da ti se jave i kažu da poseduju originalne table i da ti ih daju za komercijalno korištenje, a istovremeno kažeš da je njihovo posedovanje krivično delo?
I najavljuješ izdanje koje u najavi izgleda kao da samo što nije izašlo iz štampe, a onda kažeš da ono nije ni kompletirano... Možda ja pogrešno čitam, ali iz tvojih objava sam to shvatio. Zbunjuješ ljude, potencijalne kupce, kao i potencijalne ljude koji bi ti mogli pomoći sa originalnim tablama kad ovako nastupaš. Ili otvoriš topic sa opisom projekta i konkretnim molbama za pomoć, ili ćutiš i radiš i onda najaviš gotovo izdanje, ništa između.
A tvoje ubeđivanje da je probna verzija naslovne u stvari odlična je već druga tema i još jedna antireklama, ali to je već tvoje pravo kao izdavača. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 26/07/2023 13:04:50 |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 26/07/2023 : 13:48:39
|
quote: Originally posted by manhunter
Ukoliko sam dobro razumeo, ti tražiš ljude da ti se jave i kažu da poseduju originalne table i da ti ih daju za komercijalno korištenje, a istovremeno kažeš da je njihovo posedovanje krivično delo?
I najavljuješ izdanje koje u najavi izgleda kao da samo što nije izašlo iz štampe, a onda kažeš da ono nije ni kompletirano... Možda ja pogrešno čitam, ali iz tvojih objava sam to shvatio. Zbunjuješ ljude, potencijalne kupce, kao i potencijalne ljude koji bi ti mogli pomoći sa originalnim tablama kad ovako nastupaš. Ili otvoriš topic sa opisom projekta i konkretnim molbama za pomoć, ili ćutiš i radiš i onda najaviš gotovo izdanje, ništa između.
A tvoje ubeđivanje da je probna verzija naslovne u stvari odlična je već druga tema i još jedna antireklama, ali to je već tvoje pravo kao izdavača.
Nisi dobro shvatio, krivično djelo je što originali nisu vraćeni Mauroviću (jer je još bio živ kad su mu donijeli prvi album u bolnicu) ili Gradu Zagrebu. Naravno, da vlasnici originala ne žele da se zna DA POSJEDUJU ORIGINALE, no ja sam takva osoba da iz mene niko ne bi mogao dobiti informaciju odakle mi skenovi, ukoliko bi ih eventualno dobili.
Što se tiće naše pripreme, ona je po pitanju stripova gotova i najbolja moguća u ovom momentu. Daćemo prostora vlasnicima originala još mjesec dana, nakon tog perioda, ako bude sve kako treba idemo u štampu. Šta tu nije jasno? |
|
Edited by - all_ba on 26/07/2023 13:50:41 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25302 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Posted - 26/07/2023 : 13:50:56
|
quote: Originally posted by all_ba
No, nardena izdanja nećemo najavljivati prije nego budu odštampana!
Poštedi nas toga |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Posted - 26/07/2023 : 13:53:56
|
No, kako je Grad Zagreb vlasnik autosrkih prava iza Maurovića, kolekcionari, uglavnom ćute i ljubomorno čuvaju svoje "dragocijeno blago" bojeći se odgovornosti. Jer, budmo realni, to što nikad nisu vraćeni originali u Zagreb spada u sferu kriminialnih djela... Naravno, da su male šanse da ikad vidimo originale zajedno na jednom mjestu.
Ne da je Grad Zagreb vlasnik autorskih prava već i originala koje pokojni Maurović nije poklonio.A te koju su išle za DN-nije. Tako da sumnjam da će se baš kolekcionari koji imaju te table sa upitnom legalnošću javiti... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 26/07/2023 : 14:05:40
|
Možda da anonimno pošalju sken mailom?
I to iz incognito moda na browseru, neće ih ni interpol moći naći. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
Posted - 26/07/2023 : 14:38:40
|
No, kako je Grad Zagreb vlasnik autosrkih prava iza Maurovića, kolekcionari, uglavnom ćute i ljubomorno čuvaju svoje "dragocijeno blago" bojeći se odgovornosti. Jer, budmo realni, to što nikad nisu vraćeni originali u Zagreb spada u sferu kriminialnih djela... Naravno, da su male šanse da ikad vidimo originale zajedno na jednom mjestu.
Ne da je Grad Zagreb vlasnik autorskih prava već i originala koje pokojni Maurović nije poklonio.A te koju su išle za DN-nije. Tako da sumnjam da će se baš kolekcionari koji imaju te table sa upitnom legalnošću javiti...
Tačno! |
|
|
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
all_ba
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4149 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8018 Posts
Posted - 26/07/2023 : 15:10:13
|
Ne da je Grad Zagreb vlasnik autorskih prava već i originala koje pokojni Maurović nije poklonio.A te koju su išle za DN-nije. Tako da sumnjam da će se baš kolekcionari koji imaju te table sa upitnom legalnošću javiti...
Zagreb je vlasnik originala koje nije poklonio, a te koje su išle za DN nije poklonio (stripovi u boji), znači originali su u Zagrebu, ali je all-ba skenirao stare stripove, opet, jer mu je bilo lakše?
Ako te razumem? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26827 Posts
Posted - 26/07/2023 : 15:48:48
|
Ne. Table su išle u Gornji Milanovac za radit albume. Nisu nikad vraćene a nestale su. Grad Zagreb se nije potrudio ispitat gdje su nestale. |
|
|
Topic |
|