forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1043

mladeNS
Junior Member

Serbia
370 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 31/07/2023 : 00:17:49  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
Zanimalo me kako izgleda ovaj Manu Larcenet iz najave. Svidelo mi se odmah.

Edited by - mladeNS on 31/07/2023 00:18:49
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2535 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 31/07/2023 : 14:11:40  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message  Reply with Quote
Sillage (Brazda) bi tebalo biti 6 albuma - znači po jedan takav integral godišnje, pa se 2026 uhvati Buchet sa 24-im albumom?

Kakva šansa za Navis i Les chroniques de Sillage integrale?

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/07/2023 : 14:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Šteta manjeg formata za Sillage..

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2697 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 31/07/2023 : 15:43:49  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Kako manji format, kada je ovo a4?!? Ne moea sve na bas bas vece...
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 31/07/2023 : 15:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

John Connor ČK - Ua mali formati!
John Connor Fibra - Ua veliki formati!
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13459 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 31/07/2023 : 16:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Manje od prethodnog izdanja
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/07/2023 : 17:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by jaki

Tek sad sam vidio.
Čudno bar za prve koji vrlo lijepo izgledaju na većem formatu.

Mislim da Sillage traži veći BD format.
Čak je i Fibra objavila gomilu BDa u tom većem formatu gdje to i nije bilo baš potrebno.Vjerovatno se trpa u Kolorku da se bolje proda jer neki ljudi kupuju brojeve...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10343 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 31/07/2023 : 17:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Imam prvih par NBM-ovih koji su na većem formatu koji mi se čini prikladnim ovom stripu.

Mislio sam u prvi mah da će biti B5 format, ali ovo je standardni Fibrin format i bit će OK.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/07/2023 : 17:18:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ma je ali tih par cm kod Sillaga stvarno dobro dođe...
Meni je Sillage drag pa bih drage volje kupovao pojedinačne velike albume kao šta su bili prva 3 od BG.
Jebiga jasna mi je izdavačeva logika.
Strip koji baš i nije dobro išao na tržištu u tom obliku pa je pametnije utopiti ga u Kolorku.
Ja isto happy🙂
Uostalom,mi koji volimo pojedinačne BD albume imat ćemo priliku za IL kupiti dosta toga🙂

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2697 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 31/07/2023 : 18:30:52  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:

Ne zezaj, znas na sta mislim.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2421 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 31/07/2023 : 22:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Tek sad sam vidio.
Čudno bar za prve koji vrlo lijepo izgledaju na većem formatu.

Mislim da Sillage traži veći BD format.
Čak je i Fibra objavila gomilu BDa u tom većem formatu gdje to i nije bilo baš potrebno.Vjerovatno se trpa u Kolorku da se bolje proda jer neki ljudi kupuju brojeve...

Apsolutno se slažem.
Tako detaljan i gust crtež, s toliko kadrova na jednoj stranici traži što veći format.
Bookglobe je bio veći za 4x2 cm
Nadam se da mi, koji, osim slova, volimo čitati i crtež, nećemo ostati zakinuti. Ipak je to Fibra... i valjda Markos zna što radi. Valjda :)

Ali, pobogu, - medvigrica! MEDVIGRICA
Što je toliko teško bilo prevoditelju zadržati naziv tigromedvjedica iz Bookglobeovog prijevoda. Što ponovo izmišljati nazive nećem što je bilo dobro?
Dobro, u Sillageu se i ne spominje toliko, ali ako se bude izdavao i 'Navis'...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 31/07/2023 : 23:35:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da će brzo izlaziti..
Prvih 7 ionako imam od BG i NBMa.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29362 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/08/2023 : 00:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Crtež neće biti problem, slova bi već mogla biti za nas ćorave jer su u kasnijim albumima slova i u originalu uzasno mala. Ali mislim da će biti ok.
Prevoditelj nije vidio Bookglobov prijevod, a iskreno, meni je ovo novo bolje, pa nisam dirao. Jedino što prevaže na BG stranu je navika.

Trouble will find me
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2119 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 01/08/2023 : 01:00:09  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Moglo je Tigrizlica. :)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
620 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 01/08/2023 : 07:15:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
Do zadnje sam lomio naručiti nešto ili ne, ali na kraju tih 60 eura mi je par kvadrata pločica, tako da ja čekam interliber :D
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/08/2023 : 07:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ja sam lani uzeja cvike za čitanje pa ne bi triba imat problem😁

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8292 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/08/2023 : 08:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Crtež neće biti problem, slova bi već mogla biti za nas ćorave jer su u kasnijim albumima slova i u originalu uzasno mala. Ali mislim da će biti ok.
Prevoditelj nije vidio Bookglobov prijevod, a iskreno, meni je ovo novo bolje, pa nisam dirao. Jedino što prevaže na BG stranu je navika.

i meni je novi prijevod bolji... i to puno.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/08/2023 : 09:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
A vidit ću kad kupim integral...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
504 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 01/08/2023 : 10:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam lani uzeja cvike za čitanje pa ne bi triba imat problem😁

Mislim da ću ti se pridružiti u sledećim mesecima. Dugo sam odolevao, ali čitanje bez naočara mi postaje povremeno problem. Pretpostavljam da ako kupim Brazdu da će biti ona kap koja preliva čašu :D.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2697 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 01/08/2023 : 10:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ajd jos jednom. BD naslovi na a4, ameri na 26x17, tzv.americki format, nikako manje. Ne vidim u cemu je problem.

Raditi ove bzvz smanjene amere nema smisla, samo stancanje zbog para, sto rece naker raditi BWS na malom formatu, sramota.

Sa druge strane raditi sve francuze na formatu vecem od a4, mi takodje nema smisla, cemu to. Jedino za probrane naslove, zbog kompozicije tabli, prelepog crteza, znacaja stripa...evo ima smisla izdati Valijanta tako, Windsorovog Malog Nema, ali ne redno sve.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26820 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/08/2023 : 10:44:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ja mogu i bez ali onda strip tribam držat baš blizu i skinit ove cvike koje stalno nosim.Kad stavim za čitanje naočale onda mi je baš taman.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 01/08/2023 : 13:47:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ajd jos jednom. BD naslovi na a4, ameri na 26x17, tzv.americki format, nikako manje. Ne vidim u cemu je problem.

Raditi ove bzvz smanjene amere nema smisla, samo stancanje zbog para, sto rece naker raditi BWS na malom formatu, sramota.

Sa druge strane raditi sve francuze na formatu vecem od a4, mi takodje nema smisla, cemu to. Jedino za probrane naslove, zbog kompozicije tabli, prelepog crteza, znacaja stripa...evo ima smisla izdati Valijanta tako, Windsorovog Malog Nema, ali ne redno sve.

Prihvatio bih tvoj argument za amere da nije u koliziji sa onim za BD.
A4 nije francuski format, već je isto smanjeni format.

Sad ako smo se mi kao navikli na A4 da je nam standard to je jedno, ali ako zbog naših štamparija i ekonomskih razloga formati su manji, važi opravdano i za jednu i drugu školu podjednako.

Ja najviše volim za amere originalni format (ni manje ni veće), ali to isto mislim i o Francuzima, originalno je uvek najbolje. Ali istovremeno prihvatam i razumem razloge smanjivanja kako BD-a, tako i amera.

Edited by - Red Marquis on 01/08/2023 13:48:35
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 01/08/2023 : 14:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Koji je uopće regularni format BD stripova?

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2697 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 01/08/2023 : 14:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Prihvatio bih tvoj argument za amere da nije u koliziji sa onim za BD.
A4 nije francuski format, već je isto smanjeni format.

Sad ako smo se mi kao navikli na A4 da je nam standard to je jedno, ali ako zbog naših štamparija i ekonomskih razloga formati su manji, važi opravdano i za jednu i drugu školu podjednako.

Ja najviše volim za amere originalni format (ni manje ni veće), ali to isto mislim i o Francuzima, originalno je uvek najbolje. Ali istovremeno prihvatam i razumem razloge smanjivanja kako BD-a, tako i amera.

Ma ti ne moras da prihvatis, i o kakvoj koliziji govoris...hoces reci da je standardan format BD veci od a4? Ovaj Najkulin. Ok, ako je tako, nisam znao.

Ovo je subjektivno, sa moje strane kao bih ja zeleo. Da je a4 Bejker, Bibliomula, Pacijent, mozda bi cena bila niza, i uzimao bih redom sve naslove, a ne probrano. Da je sc, ne bi mi smetalo, i opet bi cena mozda bila niza i ne bi mi smetalo. Ne znam sto bi nekome smetao a4 format!?! Da se izdaje BD na B5, sto Komkko radio, pa da razumem.

Edited by - john connor on 01/08/2023 14:27:47
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3277 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 01/08/2023 : 14:28:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Koji je uopće regularni format BD stripova?

Kao Najkulini Vagabondi, Makondovi Orlovi Rima, Fibrin Pogrebnik, Mateo...
240x320 otprilike
Go to Top of Page
Page: of 1043 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.42 seconds. Snitz Forums 2000