Author |
Topic |
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 29/07/2023 : 17:59:06
|
Ma to je čisto moj subjektivni dojam, ništa više. Ne znam kako duljina filma i muzika/montaža poništavaju jedno drugo, tu te nisam shvatio Mislim, ako je montaža ovakva kakva je zbog toga što film traje 3 sata pa bi s "klasičnom" montažom bio dosadan, onda bih više volio da je film kraći i da ima klasičnu montažu. Da, drži pažnju upravo zbog toga što gledatelja konstantno bombardira gomilom kratkih nabrijanih kadrova, a meni je to za ovakav tip filma skroz promašeno.
Mrvicu me to podsjetilo na film JFK s Kevinom Costnerom koji isto tako konstantno bombardira gledatelje gomilom informacija, ne dopušta da se uhvati predah, no tamo mi je to tako prejebeno napravljeno da nisam mogao oči odvojiti od ekrana. Kod Oppenheimera me to skroz umorilo. No opet, ja o filmovima znam jako malo, a jako malo me tehnikalije i zanimaju. Za razliku od stripova, knjiga i muzike, film mi je grana umjetnosti u koju ne zadirem previše. Volim pogledati film, no rijetko idem dalje od "sviđa mi se / ne sviđa mi se". |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9616 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 31/07/2023 : 00:24:21
|
Oppenheimer: još bolji na drugo gledanje nešto nije u redu ili s Nolanom il sa mnom (ili s obojicom) |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 31/07/2023 : 18:18:18
|
Prosli vikend WW84.. Smor od filma, ali me je Gal drzala do kraja. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
naker
Advanced Member
4533 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 02/08/2023 : 23:44:48
|
Barbie (2023)
Cela ta premisa priče oko prelaska iz Barbielanda u stvaran svet ima taj Fables vajb bajke za odrasle, Barbie za odrasle, što je veliki plus. Film umešno balansira između komedije i ozbiljnosti što takođe pohvalno. Segmenti Ken je uvek #2 i muškarci vladaju svetom su mi genijalno odrađeni, ovo su mi bili najbolji delovi u filmu.
U isto vreme i zabavno i ozbiljno, 8/10
p.s. Bilo dosta klinaca i klinceza u bioskopu, i smorili se najstrašnije, pola njih otišlo pre kraja filma.. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 03/08/2023 : 12:06:22
|
quote: Originally posted by naker p.s. Bilo dosta klinaca i klinceza u bioskopu, i smorili se najstrašnije, pola njih otišlo pre kraja filma..
Najpametnije sto su mogli napraviti |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 03/08/2023 : 14:18:00
|
Mene stvarno zanima kakvi su to porivi koji nagone ljude da idu gledati Barbi u kino. Ali zaista. Još bih razumio da su natjerani od žene/djece/djevojke ali ovako samovoljno jebomepas ako kužim koji vrag se tu događa. Je li to neki novi kult bivanja kakti openminded za sve, interes zbog hajpa, žeđ zbog nedostatka dobrih blockbustera ili što?
Uz takvu hiperprodukciju svega novog i toliko starih a potencijalno dobrih filmova ljudi iz nekog razloga idu masovno gledat nešto što je uglavnom za klinceze ili one koje su nekada to bile, uz nekakve izlike da je ovaj film ozbiljan, poučan blabla. Mislim to je ok ali ljudi! - Daj nemojte me zajebavat da vas zanima Barbi univerzum... |
Bok, kako si.
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 03/08/2023 : 14:22:17
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by naker p.s. Bilo dosta klinaca i klinceza u bioskopu, i smorili se najstrašnije, pola njih otišlo pre kraja filma..
Najpametnije sto su mogli napraviti
supermarče, ti si jedan običan hejter film je jako dobar |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Member since 21/08/2005 |
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 03/08/2023 : 17:40:59
|
Lako više za Barbenheimer, meni je žaj šta nisan stiga pogledat L'ultima notte di Amore u kinu. Možda bude u sklopu Kina Mediteran u Trogiru, mada je vjerojatnije da ću na kraju čekat VOD.
Inače, sljedeći filmovi su mi na listi za gledanje u kinu kroz ovaj misec:
Ovaj il idući tjedan Meg 2, zatim:
10.8. TMNT: Mutant Mayhem 17.8. Blue Beetle 25.8. First Slam Dunk 24.8. Sound of Freedom The Last Voyage of Demeter Strays 31.8. The Equalizer 3
I ako uvatin šta u sklopu projekta KIno Mediteran. |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 03/08/2023 17:41:38 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 03/08/2023 : 18:06:44
|
quote: Originally posted by Cromwell
Mene stvarno zanima kakvi su to porivi koji nagone ljude da idu gledati Barbi u kino. Ali zaista. Još bih razumio da su natjerani od žene/djece/djevojke ali ovako samovoljno jebomepas ako kužim koji vrag se tu događa. Je li to neki novi kult bivanja kakti openminded za sve, interes zbog hajpa, žeđ zbog nedostatka dobrih blockbustera ili što?
Uz takvu hiperprodukciju svega novog i toliko starih a potencijalno dobrih filmova ljudi iz nekog razloga idu masovno gledat nešto što je uglavnom za klinceze ili one koje su nekada to bile, uz nekakve izlike da je ovaj film ozbiljan, poučan blabla. Mislim to je ok ali ljudi! - Daj nemojte me zajebavat da vas zanima Barbi univerzum...
A ono, zašto ne? Film mi je skroz dobar. Lijep je, humor je dobar, priča mi je simpatična, uopće nije isključivo za djecu, zabavan je... Zašto ne otići pogledati? Bolji mi je od Oppenheimera i od brat bratu jedno 90% stvari šta sam gledao u kinu u zadnje 2-3 godine, uključujući apsolutno sve od Marvela i DCa još od Endgamea pa naovamo. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Posted - 03/08/2023 : 18:18:51
|
Uz takvu hiperprodukciju svega novog i toliko starih a potencijalno dobrih filmova ljudi iz nekog razloga idu masovno gledat nešto što je uglavnom za klinceze ili one koje su nekada to bile, uz nekakve izlike da je ovaj film ozbiljan, poučan blabla. Mislim to je ok ali ljudi! - Daj nemojte me zajebavat da vas zanima Barbi univerzum...
E moj Cromwelle, pa isprani smo profeminističkom i mizandričkom agendom do te mjere da nas raduje film koji propagira upravo to i još se pri gledanju moraš podsjetit da si ti Allan, a ne toksični Ken da bi ti bilo lakše. Iako si Ken na kub.
Al da, film je skroz ok. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25292 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 03/08/2023 : 18:38:57
|
Ja sam izgleda jedan od retkih nenormalnih koji neće gledati ni Barbi, ni Openhajmera. Barem ne u skorije vreme. Ali dobro, supermark me je odavno prozreo. :) |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
don_draper
Advanced Member
4336 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 03/08/2023 : 18:42:00
|
quote: Originally posted by vice
Lako više za Barbenheimer, meni je žaj šta nisan stiga pogledat L'ultima notte di Amore u kinu. Možda bude u sklopu Kina Mediteran u Trogiru, mada je vjerojatnije da ću na kraju čekat VOD.
Inače, sljedeći filmovi su mi na listi za gledanje u kinu kroz ovaj misec:
Ovaj il idući tjedan Meg 2, zatim:
10.8. TMNT: Mutant Mayhem 17.8. Blue Beetle 25.8. First Slam Dunk 24.8. Sound of Freedom The Last Voyage of Demeter Strays 31.8. The Equalizer 3
I ako uvatin šta u sklopu projekta KIno Mediteran.
Samo bih pripomenuo da fali najiscekivaniji film kolovoza, Asteroid City |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
|
Macbeth
Junior Member
361 Posts
Member since 19/08/2022 |
Posted - 03/08/2023 : 19:48:31
|
quote: Originally posted by Paka01
A ono, zašto ne? Film mi je skroz dobar. Lijep je, humor je dobar, priča mi je simpatična, uopće nije isključivo za djecu, zabavan je... Zašto ne otići pogledati? Bolji mi je od Oppenheimera i od brat bratu jedno 90% stvari šta sam gledao u kinu u zadnje 2-3 godine, uključujući apsolutno sve od Marvela i DCa još od Endgamea pa naovamo.
Potpisujem sve navedeno, film je ozbiljniji od 99% Marvel smeća i čega sve ne. Ne kužim što ljudima smeta tu - pa barem na ovom forumu veliki dio čita Bonelli treš koji je gori nego najgori Barbie crtani Baš mi nedostaje takvih jednostavnih, zabavnih filmova koji nisu nastavci nastavaka. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 04/08/2023 : 07:38:16
|
quote: Originally posted by ken2
Najpametnije sto su mogli napraviti
supermarče, ti si jedan običan hejter film je jako dobar
Da sam hejter ću i priznati Ali da sam običan… nikada! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Posted - 04/08/2023 : 07:40:45
|
quote: Originally posted by Imrahil
Barbi opušteno bolja od gomile tih blokbastera koji se guraju u bioskope danas.
Što i nije neki uspjeh, uzimajući u obzir kakvi su blockbusteri Ali ovaj me vise iziritirao jer pokušava biti pametan |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 04/08/2023 : 10:09:32
|
@Paka: Uopće ne osporavam da je film možda dobro napravljen nego teško mogu povjerovati da muške to može tematski zanimati. Vjerujem da svi imamo watchlistu od minimalno parstotinjak filmova koje želimo pogledati a nikako ne stignemo i na koju foru onda izbor na kraju padne na Barbi? Planirate li isto tako gledati i My Little Pony film ukoliko do njega dođe?
@vice:uopće nisam shvatio što si rekao i nemam pojma tko je Allan. Ali procjenjujem da si to tako pokušao zapakirati ne bi li mi pobudio interes. Teško... |
Bok, kako si.
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7307 Posts
Posted - 04/08/2023 : 10:18:01
|
Ma ne, Cromwell. Ukoliko ga jednom pogledaš, skužit ćeš ironiju u mom postu. No, ako ti je toliko odbojan nemoj ga ni gledat i time trošit vrime na nešto šta nije tvoj đir. Hype kako dođe tako i prođe. |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Posted - 04/08/2023 : 11:55:31
|
Pa nije wishlista nešto čega se treba držati ko pijan plota.
quote: Originally posted by Imrahil
Barbi opušteno bolja od gomile tih blokbastera koji se guraju u bioskope danas.
Što i nije neki uspjeh, uzimajući u obzir kakvi su blockbusteri Ali ovaj me vise iziritirao jer pokušava biti pametan
Nema tu šta da pokušava, ima sasvim dobru priču ko hoće da je vidi naravno. A tu je i humor da ti bude i zabavno dok gledaš. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 04/08/2023 : 11:57:32
|
@Cromwell:
Kad kući gledam filmove, nenormalno sam izbirljiv, triba mi pola sata dok provrtim razne popise i odlučim se šta ću gledati. Međutim, u kinu ne biram, odem na svašta jer mi je gušt ići u kino, pa tako i na Barbie. Nekad se ugodno iznenadim (kao sada), nekad bome i neugodno. No gušt mi je ići i u kinu dajem priliku svemu i svačemu.
Takav sam i s muzikom kod kuće pomno slažem playliste i "kalkuliram" šta ću slušati, al ako je neka metal svirka u blizini, idem šta god bilo, pa makar bio i nekakv "technical assgrind" (nije moj izraz, al sam ga pokupio s jednog foruma jer mi je komedija). |
Edited by - Paka01 on 04/08/2023 11:57:49 |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13456 Posts
Posted - 04/08/2023 : 12:04:42
|
Potpis na ovo Pakino, plus kad gledam sa društvom ne pravim problem šta se gleda, super mi je atmosfera kad gledamo zajedno.
quote: Originally posted by Paka01 "technical assgrind"
Dobar ali mi i dalje favorit "vegetarian progressive grindcore" |
|
|
Topic |
|