Author |
Topic  |
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 11/08/2023 : 09:59:38
|
quote: Originally posted by ivi skoj
Kruger je u puno toga u pravu, to je manje više bila organizirana šora koja je pomalo izmakla kontroli. Teško je razumjeti tu kulturu ponašanja, ali tu su među nama i vode svoj pomalo čudan život. Kolega koji je sa nama često bio na strip burzi je pohodio puno tekmi i gostovanja izvan granica pa bi to bilo to jedno od imena koje znaju malo više o tome. Čak je zadnju tekmu protiv Hajduka na Poljudu proveo u stanici iza rešetaka, šta je život poslje pedesetih.
 I naš Petruša ima frenda koji je bio više nego učesnik kojekakvih dogodovština, doduše još je u zatvoru pa više nije toliko u tijeku događanja. Znam da baš strip ekipa ne kuži te likove, ali ima nas sa svakakvim zanimacijama, pa i takvim.
Ne znam, okladio bi se da i na ovom forumu ima osoba koje su prošle navijačke okršaje. Za sebe mogu reći da sam pripadnik miroljubivog djela navijačke skupine, no znam dosta onih žešćih navijača i dobrim djelom znam kako oni funkcioniraju. Doduše ove nove mlade generacije ne poznajem ali staru ekipu da. Obično kad se zasnuje obitelj nekako se ode u navijačku mirovinu. Nakon ovog obračuna Aek-ovi navijači kao i oni što su im pomagali su osramoćeni, to obično u takvim vodama traži osvetu. Institucije koje se bave ovakvim stvarima bi trebale dobro istražiti što se može dogoditi. Špekuliralo se da su navijači ili tatini sinovi ili neki drugi koji su namjerno ovo uradili za nečije interese a ustvari su to uglavnom navijači iz Dubrave, dakle djeca radničke klase. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8955 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 11/08/2023 : 12:36:52
|
Nemoguce je ne primjetiti kako markos prica o drogama u dvi ure ujutro... ocekujem u sljedecoj turi puno stripova poput mirisa gladnih djecaka. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
Macbeth
Junior Member

361 Posts
Member since 19/08/2022 |
Posted - 11/08/2023 : 12:42:49
|
quote: Originally posted by Kruger To je sastavni dio folklora jednog djela navijačkih skupina.
A šta je ovo nego relativiziranje retardiranog "folklora" gdje se ljudi mlate po ulicama i livadama u ime "nogometa"? Postoje organizirani, legalni sportovi za takve stvari. Meni su svi takvi ljudi odreda debili, ma koliko god godina imali. Nije to ništa romantično ni kul. Da je to nekako na razini supkulture koja je izolirana pa ne radi sranja prosječnom čovjeku, ajde još nekako bih shvatio, ali obično prosječni navijač koji samo želi gledat utakmicu najebe. Sad kad je nekoga izbolo nožem, to upravo takvi relativiziraju. Nastane ogromna šteta klubu i javnom poimanju kluba (koja je, doduše, neopravdana - klub nema veze s tim u ovom slučaju), da ja sad odem u Grčku gledat utakmicu i ja sam u opasnosti da najebem - ali to je "folklor", neka momci malo...
A kako prosječni navijač najebe? Zbog policije... znate već kako to funkcionira, svatko je sumnjiv, svi su Torcida ako su za Hajduka, pretresi, iživljavanja... ne živimo u nekoj policijskoj diktaturi, ali da me nervira kad me se poistovjećuje s takvima ako krenem na utakmicu (domaću ili gostujuću), nervira... srećom, u Splitu je sad sve to normalnije i Poljud je stvarno family-friendly jako dugo vremena. A to što su me gađali staklenom bocom sa terase usred kafića u Zg jer nas dvoje troje pričamo po "splitski" (bez ikakvih navijačkih obilježja), to je folklor i ja bih takve trebao razumjeti... |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 11/08/2023 : 13:24:10
|
quote: Originally posted by Tonto
Nemoguce je ne primjetiti kako markos prica o drogama u dvi ure ujutro... ocekujem u sljedecoj turi puno stripova poput mirisa gladnih djecaka.
Srecom pa ne dolazim u Split cesto:) |
Trouble will find me |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 11/08/2023 : 19:18:42
|
quote: Originally posted by Macbeth
quote: Originally posted by Kruger To je sastavni dio folklora jednog djela navijačkih skupina.
A šta je ovo nego relativiziranje retardiranog "folklora" gdje se ljudi mlate po ulicama i livadama u ime "nogometa"? Postoje organizirani, legalni sportovi za takve stvari. Meni su svi takvi ljudi odreda debili, ma koliko god godina imali. Nije to ništa romantično ni kul. Da je to nekako na razini supkulture koja je izolirana pa ne radi sranja prosječnom čovjeku, ajde još nekako bih shvatio, ali obično prosječni navijač koji samo želi gledat utakmicu najebe. Sad kad je nekoga izbolo nožem, to upravo takvi relativiziraju. Nastane ogromna šteta klubu i javnom poimanju kluba (koja je, doduše, neopravdana - klub nema veze s tim u ovom slučaju), da ja sad odem u Grčku gledat utakmicu i ja sam u opasnosti da najebem - ali to je "folklor", neka momci malo...
A kako prosječni navijač najebe? Zbog policije... znate već kako to funkcionira, svatko je sumnjiv, svi su Torcida ako su za Hajduka, pretresi, iživljavanja... ne živimo u nekoj policijskoj diktaturi, ali da me nervira kad me se poistovjećuje s takvima ako krenem na utakmicu (domaću ili gostujuću), nervira... srećom, u Splitu je sad sve to normalnije i Poljud je stvarno family-friendly jako dugo vremena. A to što su me gađali staklenom bocom sa terase usred kafića u Zg jer nas dvoje troje pričamo po "splitski" (bez ikakvih navijačkih obilježja), to je folklor i ja bih takve trebao razumjeti...
Dobro sam primijetio kako se ti ustvari ne razlikuješ od onih koje napadaš. Prije nekih desetak godina igrače jednog suprotnog kluba napadnu upravo BBB kakvog ti prikazuješ. Em nemaju veze sa Hajdukom, em su iz Šibenika, em putuju prema Dalmaciji napadnu ih BBB-ovci. Mi iz Slavonije stanemo na njihovu stranu i sve pet. Borilište našeg sporta i Dinama ZG se nalazilo vrlo blizu. Dogodilo se jednom, bio bih spremna isto postupiti. Dakle bbbovi navijači nemaju spoznaju da je Šibenik sklon Dinamu, strašno za te tupane. Prije nekih 15 g sam posjetio svog kolegu vatrogasca u bolnici u St-u zbog lakše ozljede, bio je na ispomoći u Dalmaciji. Ja bio na odmoru ali su me iz lokalnog DVD-a zamolili da ga posjetim i posjetio sam ga. Vraćajući se nakon te posjete naletjeh na navijače Hajduka kako stopiraju i povezem ih. Spika o ovome i onome ali nikako čiji sam ja navijač. Približavamo se Šibeniku i počinje kritika prema tom gradu ( poznajem po-nekoliko navijača Hajduka i ista spika ), dobro to je vaš problem. Zanimljivo nisu me pitali čiji sam navijač. Da su znali kako sjedaju u auto navijača Dinama kako bi postupili.
Postoje više vrsta navijača, ovi papci koji su tebe napali. Znaj ti se sigurno ne bi pojavili u Grčkoj. Postoje ovi koji su spremni ići u Grčku i za njih bi ti bio nebitan, osim ako se ne bi pjetlićao to jest isticao kao Hajdukov navijač koji izaziva.
I postojimo mi normalni
Od stranih klubova su podršku BBB-u pružili Dinamo Kijev i jedan klub iz Gruzije. |
Edited by - Kruger on 11/08/2023 19:22:30 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 11/08/2023 : 19:28:45
|
Dakle Macbeth ti si izgleda još uvijek mlada i dosta naivan i nikako da shvatiš kako se i u tvojoj navijačkoj skupini nalaze oni koje optužuješ.
Dinamovi navijači u svojoj navijačkoj specifičnosti su napravili veliki podvig u tom svijetu svih svjetskih navijačkih skupina. |
Edited by - Kruger on 11/08/2023 19:29:22 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5160 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 11/08/2023 : 19:51:36
|
Je su li ovi današnji Grci potomci junaka Termopila   
Poslje paničnog uzvika : ,,Bježite dolaze Hrvati,, razbježali su se i nestali kao topla pita pod udarom gladne mačke . |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 11/08/2023 : 20:25:58
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
Poslje paničnog uzvika : ,,Bježite dolaze Hrvati,, razbježali su se i nestali kao topla pita pod udarom gladne mačke .
Dosli jesu a kad ce otic je pravo pitanje. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/08/2023 : 20:38:29
|
quote: Originally posted by Kruger
Eto Macbeth vi se Dalmatinci vrlo brzo prilagodite situaciji. No na sreću postoje mudriji i pametniji od vas.
...ali i ja sam Dalmatinac! |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Macbeth
Junior Member

361 Posts
Posted - 11/08/2023 : 21:13:49
|
Dakle Macbeth ti si izgleda još uvijek mlada i dosta naivan i nikako da shvatiš kako se i u tvojoj navijačkoj skupini nalaze oni koje optužuješ.
Dinamovi navijači u svojoj navijačkoj specifičnosti su napravili veliki podvig u tom svijetu svih svjetskih navijačkih skupina.
To je tebi argument... bravo. Ja ne pripadam navijačkoj skupini, ja navijam za klub i ne zanima me Torcida. Pratim nogomet kao zabavu, gubim živce oko gluposti i to je to. Jednakog smatram debila i hajdukovca i dinamovca i aekovca koji bi se išao bockat noževima, ne brini. |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16753 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 11/08/2023 : 22:22:42
|
Dobra vijest iz Dinama Dinamo dogovorio kupnju Lokomotivinih igrača Kačavende i Stojkovića...bravo to su pojačanja i igrači za budućnost.. |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5160 Posts
Posted - 11/08/2023 : 22:42:54
|
Krugera jednostavno niste shvatili, ne podržava on huligane ni huliganizam nego samo uočava u nukleusu elemente hrabrosti i junaštva u antičkoj areni borbe gladijatora pred milijunskim gledateljstvom dakako u svijetu u kojemu heroji i junaci nestaju i ostaju jedino u pričama i bajkama.
U jednom trenutku gnjevni Atenjani i namrgođena i zlovoljna policija (koja je dotad spokojno spavala i sanjala buduću uvećanu platu) su razbili sudionike akcije i stali na stranu reakcije iza koje su ostale neredne ulice i Super hik koji svima j... mater 
|
Edited by - RAKOSI4 on 12/08/2023 00:44:37 |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5160 Posts
Posted - 11/08/2023 : 23:08:19
|
quote: Originally posted by lwood
Poslje paničnog uzvika : ,,Bježite dolaze Hrvati,, razbježali su se i nestali kao topla pita pod udarom gladne mačke .
Dosli jesu a kad ce otic je pravo pitanje.
Doće brzo , u Grčkoj nema mjesta u zatvorima kao ni kod nas  |
Edited by - RAKOSI4 on 12/08/2023 00:46:57 |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 12/08/2023 : 07:49:50
|
Ljudi su po prirodi nasilni i čemu čuđenje da i određeni broj navijača to prakticira. Ono za sve ima mjesto, pa ako je u ringu to je prihvatljivo. Ekipa trenira da nekog našaketa u glavu i da mu je pri tome razbije i da ga nokautira, da se prospe frajer po podu, jednostavno dio ljudi je sklon nasilju. Onda idu fore treba ih napendrečiti, doživotni zatvor, tamo će vidjeti kako je to kad njih zlostavljaju. Nekako mi i to miriši na ja da mogu ja bi njima pokazao, Jaki je u pravu, treba to sprečavati, a kad se desi postoji zakon koji propisuje kaznu. Volim čuti ono, ja bi njega revnuo za primjer drugima, ako je kazna od tri do pet godina čemu zazivat doživotnu, ako je pre mala treba u zakonu ugraditi da bude veća i to je to. Ako nisu navijači onda su migranti, ako nisu ni oni možda su pederi, uvijek nam netko zagorčava život, a samo smo htjeli u zg na terasi popiti piće.
 |
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 12/08/2023 : 11:47:07
|
quote: Originally posted by ivanl
Eto Macbeth vi se Dalmatinci vrlo brzo prilagodite situaciji. No na sreću postoje mudriji i pametniji od vas.
...ali i ja sam Dalmatinac!
Ma malo p..am Macbetha da se izjasni a ne da stalno napada jedne.

Prefarbali su Dalmatinci taj grafit. Po navijačkim mrežama se priča da su ovi što su napisali grafit dobili po tanburi. |
Edited by - Kruger on 12/08/2023 11:55:09 |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 12/08/2023 : 11:50:47
|
Dinamovi navijači u svojoj navijačkoj specifičnosti su napravili veliki podvig u tom svijetu svih svjetskih navijačkih skupina.
To je tebi argument... bravo. Ja ne pripadam navijačkoj skupini, ja navijam za klub i ne zanima me Torcida. Pratim nogomet kao zabavu, gubim živce oko gluposti i to je to. Jednakog smatram debila i hajdukovca i dinamovca i aekovca koji bi se išao bockat noževima, ne brini.
Nije nikakav argument samo ti pokušavam objasniti što je i kako je. Nije sve crno-bijelo kao u Bleka ili Marka. |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 12/08/2023 : 11:54:35
|
Na neki način su dobili što su tražili iako na žalost sa jednom tragičnom posljedicom. Plus 7 ozlijeđenih navijača Dinama, jedan teže moguće da će imati zdravstvene posljedice.
To je čudan lud svijet, teško je to shvatiti. |
 |
|
Macbeth
Junior Member

361 Posts
Posted - 12/08/2023 : 12:29:42
|
Nije nikakav argument samo ti pokušavam objasniti što je i kako je. Nije sve crno-bijelo kao u Bleka ili Marka.
Nisi ti ništa objasnio nažalost, to tvoje "crno-bijelo" pada u vodu kad netko pogine radi takvih sranja.
To je čudan lud svijet, teško je to shvatiti.
Zamisli da (nedajbože) tebi netko tako nastrada i onda ti kažu "jebiga brale, nemoš ti to razumit"????
 Jebiga, očito ne mogu, neću više ostavljati upise na ovu temu. Što vi relativizirate, to je strašno... još mene proziva netko kao da sam ja Torcidin ambasador da opravdam grafit nekog mamlaza  |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
Posted - 12/08/2023 : 12:56:02
|
Nije nikakav argument samo ti pokušavam objasniti što je i kako je. Nije sve crno-bijelo kao u Bleka ili Marka.
Nisi ti ništa objasnio nažalost, to tvoje "crno-bijelo" pada u vodu kad netko pogine radi takvih sranja.
To je čudan lud svijet, teško je to shvatiti.
Zamisli da (nedajbože) tebi netko tako nastrada i onda ti kažu "jebiga brale, nemoš ti to razumit"????
 Jebiga, očito ne mogu, neću više ostavljati upise na ovu temu. Što vi relativizirate, to je strašno... još mene proziva netko kao da sam ja Torcidin ambasador da opravdam grafit nekog mamlaza 
Kako rekoh ti se u razmišljanju ne razlikuješ od ovih što ih kritiziraš.
Nitko ništa ne relativizira, nemoj izmišljati. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 12/08/2023 : 16:35:44
|

https://www.facebook.com/photo/?fbid=843108554046943&set=pcb.6361989207260891[/img)
Nije niko nista triba pripituravat! Tribalo je na pocetku izjave, nasprejane na zidic staviti LJ. A onda iza AE, staviti zarez i dopisati iza K, slovo A. Da se dobije; LJUBI PURGERA A E, KA... ili ljubi purgera a e, ka ono... sto je pravi dalmatinski stih i 'dijaleto'. Nikakav problem. Sve moze biti 'all right' kad se hoce. Praznoglavci su upravo to; praznoglavci! I bez problema ih sjebemo, nadigramo, ostavimo s tisucu sarenih upitnika iznad glava, uzmemo im punte, ostavimo ih ka govno od pasa pored puta...(zidica) |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5160 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/08/2023 : 13:23:33
|
Čuj sloboda. Hoćemo im se još i zahvaliti što su išli tamo raditi kaos? Nego, ja sam pročitao da je ostatak stadion izviždao ovaj transparent? Jel' ima tko s foruma da je bio pa da posvjedoči? |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
Topic  |
|