Kad vec ne ide u Formuli 1, onda eto srece na 24h Le Mansa
Ferrari nakon skoro 60 godina odnosi pobjedu u glavnoj kategoriji natjecanja. I to nakon poduljeg izbivanja s natjecanja koje im je nekoc bilo zagarantirana pobjeda. Dok se nije pojavio Ford...
Valjda ovaj vikend bude dovoljno motora za Marqueza, prošli pao pet puta na treningu i nije bilo za utrku. Honda rastura ove godine, Mir rasturio ruku, Rins polomio noge, Marquez kaže da je još i dobro prošo, barem odvozi poneku utrku. Otvoreno prvenstvo Ducatia se nastavlja.
Sjećam se kada je Alonso došao 2010. godine. 2007. mi je posebno išao na živce i nimalo nisam bio sretan što je zamijenio Kimija, ali sam svejedno navijao za njega svim srcem protiv Red Bulla. Sjećam se i kad je Sebo došao 2015. Isto nisam bio sretan jer me i on nervirao dok je dominirao u Red Bullu, ali i njega sam prihvatio te mi je i dan danas simpatičan mnogim piruetama unatoč. I sad bih trebao navijati za ultimativnog arch-nemesisa... E moj Ferrari, stvarno ne kužim ovu odluku. Imati dva top vozača koji sigurno neće jedan drugome biti vodonoša i koji k tome koštaju 75 milijuna eura po sezoni stvarno nema smisla, pa neće Hamilton i njegova sreća napraviti razliku za ovaj šlamperaj koji gledamo zadnjih godina.
Kako je počelo, ja presretan s trećim i četvrtim mjestom, Još je Sainz držao korak za Perezom. Znam da je iluzorno očekivati bilo šta više od drugog mjesta u konstruktorima, ali dok ne vidim kako Leclercu ide bez tehničkih problema ostaje neka nada, kakva-takva...
Pretromo to u Formuli 1 ide. Jedne sezone se dogodi radiklana promjena pravila i tehničkih postavki i onda se tu preslažu karte. Nakon toga 4-5 sezona su blage i estetske promjene na bolidima te onaj tko je uhvatio koncept od početka teško će izgubiti svoju poziciju. RB je uhvatio taj koncept i sad voze po defaultu, ovi ostali nešto pokušavaju i eksperimentiraju pa nekima ode bolje (McLaren), a nekima lošije (Alpine). Mercedes i Ferrari će ostati najzanimljivija borba ove sezone izgleda.
Verstappen nakon 2 sezone odustao zbog kvara, a Sainz 2 tjedna nakon operacije slijepog crijeva dominantno odnio pobjedu u Australiji Leclerc ništa lošiji na drugom mjestu, nadam se da može Ferrari kroz sezonu bar nakratko "namučiti" Verstappena