Zaboravih (fotke su solidno velike - za punu veličinu, desni klik pa "Open in new tab", ili što vam već nudi u browseru)
Evo, ako se još tko odvaži upustiti u avanturu naručivanja: zanemarimo li cijenu dostave, oko pakiranja su se potrudili (skoro pa bih rekao - Fibrina škola).
Dojmovi na prvu - odlični, solidno velika knjižurina. Ilustracija na koricama će biti vrhunski poster.
Po otvaranju, malo me zbunilo jer sam mislio da je raspored tabli ovakav.
Ipak, listam dalje i uočavam da je tek par (starijih) tako složeno, pa nema puno neiskorištenog prostora. Evo par stranica, da se vidi kako izgleda.
Uočite vrpcu (nemam pojma kako bih preveo "bookmarker", straničnik..?)
I da ne bude sve sjajno, evo zamjerke: kod nekih je tabli primjetna slabija kvaliteta (Di, Desmozgenes, Overkloking) - nisam siguran u čemu je točno stvar, kao da su za print koristili digitalne table niske rezolucije (primjetna je i kompresija), pa uvećali na format knjige. Kod tabli iz Groar je drugi problem: pretpostavljam da su skenirali iz samog magazina (to je išlo u Total Filmu, nemam sad nijedan pri ruci za provjeriti), pa ili je netko zajebao i za knjigu skenirao/printao s premalo DPI, ili je tako bilo u originalu.
Nije katastrofa, mali je to dio i nije nečitljivo, ali šteta što nije bolje kad je već u ostatak uložen velik trud.
Sve u svemu, odlična kompilacija radova iz valjda svih perioda (vrlo plodnog) stvaralaštva Govnara Smrti, i rekao bih da obožavatelji nemaju što previše razmišljati. Sad još da smislim gdje ga točno uhvatiti za potpis, knjiga gabaritima i nije baš prikladna za nasumično nosanje
Korespondencija mailom bila je iznenađujuće brza. ^^
Možda prate forum?
Pripremi pare za dostavu
Lipo san preusmjerija paket u poštu (sms porukom san dobija link za praćenje pošiljke) da na miru mogu otić platit, a ne da me Overseas ganja. Ne volin Overseas nimalo.
Nisam mogao odoliti i uzeo sam ovu knjižurinu. Premišljao sam se ali na kraju popustio. Koncept mi se sviđa i zadovoljan sam odabirom stripova. Vidi se da je puno truda uloženo u izradu monografije. Nažalost nisam zadovoljan reprodukcijama tabli. Otisak nije jasan i čist na crno-bijelim stripovima a na manje-više svim tablama u boji je prisutna kompresija. Očito je format prevelik (iako je idealan za guštanje u Matakovićevim crtežima) za kvalitetu materijala koje su imali na raspolaganju.
Nekidan sam napokon dosao u posjed ove izvanredne Matakoviceve kolekcionarske, ne cigle, vec blokete, matuna...i impresioniran sam! Sjajna knjizurina u punom smislu rijeci. I jos Dubravkov potpis unutra...nice! Dugo je trebalo da dode do Splita, ali isplatilo se cekati!