Ima kakva informacija o reprintu Transmetropolitana? Htio bi to ubost, no prve knjige su nazalost rasprodane
ja bih isto prvu knjigu, a mislim da dosta ljudi fali ta prva. kao da je puno ljudi kupilo samo tu prvu pa nisu nastavili dalje i sad mnogima fali ta prva a imaju sve ostale.
Ima kakva informacija o reprintu Transmetropolitana? Htio bi to ubost, no prve knjige su nazalost rasprodane
ja bih isto prvu knjigu, a mislim da dosta ljudi fali ta prva. kao da je puno ljudi kupilo samo tu prvu pa nisu nastavili dalje i sad mnogima fali ta prva a imaju sve ostale.
Tako obično bude kada se radi o dužim serijalima.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Vječni problem. Pokupuje se prvi broj, ljudima se ne svidi pa ne nastave kupovat sljedeće. Izdavaču se ne isplati radit reprint jer lako moguće da neće moć prodat niti pola tog reprinta jer serijal kasnije nije stvorio interes. Jedino nam preostaje čekat možda nekog drugog izdavača da se odluči izbacit ovo. Pa onda imat neki miks
Možda bi najpametnije bilo uvek prvi broj nekog dužeg serijala štampati u malo većem tiražu od planiranog. Npr.ako je projektovano da ceo serijal koji sadrži 5 knjiga ima tiraž od 500 komada, prvi broj štampati u tiražu od 600 ili 700 komada, a ostatak u već isplaniranih 500.
Možda bi najpametnije bilo uvek prvi broj nekog dužeg serijala štampati u malo većem tiražu od planiranog. Npr.ako je projektovano da ceo serijal koji sadrži 5 knjiga ima tiraž od 500 komada, prvi broj štampati u tiražu od 600 ili 700 komada, a ostatak u već isplaniranih 500.
Odlican predlog pa ako je moguce da pocne da se primenjuje jer ocigledno postoji problem da se rasprodaju izdanja i onda sta da uzimas od treceg ili cetvrog toma kada znas da ne mozes nabaviti prethodne.
Tako je nesto Libellus radio sa IR&. Poceo sa 500 ili vise a zadnji broj u 200 primeraka. Tako nesto, mrzi me da proveravam.
Tako je nesto Libellus radio sa IR&. Poceo sa 500 ili vise a zadnji broj u 200 primeraka. Tako nesto, mrzi me da proveravam.
Mene ne čudi. Poznati i popularni autori, plus niska cijena.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
To znaci da je potrebno jos vise stripova Trilja i latino skole, sto u kolorci sto u orci. Pada mi na pamet vec neko vreme jedan, cinimi se u izvedbi Trilja i E.Brece, koji se svojevremeno pojavio ceo u strip artu i to u kasnijijim brojevima pod imenom "Gotovo do kraja sveta". Mislim da je bilo materijala tu nekih 100tinjak strana. Voleo bih to videti jednom u albumkom izdanju na jednom mestu :)
Zašto ti je to čudno? Kampf je na popustu od 20% koštao manje od 10€, pa to bi po takvoj cijeni vjerojatno kupili i ljudi koje možda inicijalno ne zanima, čisto iz znatiželje. Plus je Kampfov autorski dvojac neusporedivo popularniji od autora ovih stripova koje si ti naveo. Ljudi znaju što očekivati od Trilla i Madrafine.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Meni osobno je to bio osrednji strip za razliku od spomenutih. Cijena naravno igra ulogu ali dojma sam da je kod Kampfa više igrao intrigantan naslov i prve stranice nego išta drugo. Začuđujuće s obzirom koliko su neki jako dobri stripovi stajali na policama.
Kampf je došao u Srbiju, a već smo ustanovili koliko smo mi avangardni i kupujemo hrvatsko. Mislim da je cena no.1 razlog brze rasprodaje. Nećete verovati, ali većini ljudi je lakše da se odvoje od 10 no od 30 evra (iako sam ne spadam u iste jer imam Campbelle i Bibliomulu, a Kampf sam preskočio).
Stripovi sa jako niskom cijenom su idealni i kao pokloni. Kad neko ko nije baš u stripovima zna da njegov brat, prijatelj, rođak kupuje izdanja od neke Fibre onda mu i on za rođendan kupi jedan strip jer zna da tako neće puno pogriješiti, a cijena je niska pa i da se ovome previše ne svidi svejedno je.
To znaci da je potrebno jos vise stripova Trilja i latino skole, sto u kolorci sto u orci. Pada mi na pamet vec neko vreme jedan, cinimi se u izvedbi Trilja i E.Brece, koji se svojevremeno pojavio ceo u strip artu i to u kasnijijim brojevima pod imenom "Gotovo do kraja sveta". Mislim da je bilo materijala tu nekih 100tinjak strana. Voleo bih to videti jednom u albumkom izdanju na jednom mestu :)
Ne, nije taj strip u pitanju, znam za ovo izdanje lokomotive. Ova prica iz Strip arta je o nekim piratima koji zaglave na nekom ostrvu sa urodjenickim plemenom (ne secam se dal su kanibali bili u pitanju).