Author |
Topic  |
dovlajoe
Junior Member

.JPG)
Serbia
416 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 10/09/2023 : 19:53:10
|
Izbaksuzirao manhunter sa "susedi svetskog (do)prvaka". Nije trebalo ono u zagradi. Svakako ogroman uspeh, ali ostaje žal jer smo sa lošom igrom i bez doprinosa glavnih igrača bili na jednu loptu do produžetaka. Dali smo svima fore Jokića i Micića, a u finalu i Milutinova, što je već mnogo i nenadoknadivo. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 10/09/2023 : 19:53:52
|
što se tiče utakmice,sve je lepo gore napisano - Milutinov se nije video,u košgeterskom smislu,Bogdan je samo nestao kad je bilo najpotrebnije - pa je Gudura sa Aleksom,Vanjom i Petruševim preuzeo odgovornost,a niko tome nije dorastao.Tako da ja više krivim Bogdana,koji se nije ni najmanje potresao zbog poraza,nego Gudurića ili nekog drugog.
A hebote jeste neverovatno da Šruder koji je prosek proseka u NBA ligi, žari i pali na Mundobasketu! Sudije nas jesu malo cepale,ali to je samo što su neiskusni za meč ovakve važnosti - koji magarac ih je postavio da sude,samo se pitam. Ali nisu one krive,jednostavno su Nemci bili bolji,a nije da nismo imali šanse da ih pobedimo. |
Odbrojavanje: još 9 dana |
Edited by - anto on 10/09/2023 19:55:05 |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13112 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8236 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/09/2023 : 21:05:56
|
quote: Originally posted by izivko
Moji Nijemci ipak do kraja. Čestitke iako sam drukao za Srbe. Ipak kad dobiješ Amere, onda ideš do kraja.
ja sam otpočetka bio za nijemce još na ep su bili zreli za zlatnu medalju, a ovdje su zaista bili najbolja ekipa
ali nije pravilo da ako dobiješ amere, ideš do kraja 2006. su ih grci školovali u polufinalu, a onda izgubili od španjolske preko 20 razlike, i to bez pau gasola koji se povrijedio u polufinalu (a ipak izabran za mvp turnira) a ovdje su ih prvi dobili litvanci, pa ispali u 1/4 finala |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41210 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 10/09/2023 : 21:12:36
|
Guduricu treba dati ispisnicu. Bogalj! Promasiti sut je sasvim u redu pa makar i kad si sam ali one ludacke poteze ne moze niko da objasni. Kakva je to rupetina od igraca. A vazno da je coganstura protiv Partizana u Beogradu bacao belu tehniku u kos i sve je ulazilo. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
Caleb
Advanced Member

.jpg)
Greece
16591 Posts
Member since 01/07/2008 |
Posted - 10/09/2023 : 21:23:30
|
Gudurić, generalno, odigrao dobar turnir. Ovo na na kraju, pa dešava se. Da je ub'o oni tricu, mozda bi bio heroj, eventualne, pobede. |
Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
|
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13112 Posts
Posted - 10/09/2023 : 21:25:46
|
quote: Originally posted by ken2
Moji Nijemci ipak do kraja. Čestitke iako sam drukao za Srbe. Ipak kad dobiješ Amere, onda ideš do kraja.
ja sam otpočetka bio za nijemce još na ep su bili zreli za zlatnu medalju, a ovdje su zaista bili najbolja ekipa
ali nije pravilo da ako dobiješ amere, ideš do kraja 2006. su ih grci školovali u polufinalu, a onda izgubili od španjolske preko 20 razlike, i to bez pau gasola koji se povrijedio u polufinalu (a ipak izabran za mvp turnira) a ovdje su ih prvi dobili litvanci, pa ispali u 1/4 finala
Nije pravilo. Ali to diže momčad. Nijemci inače nikad ne bi dobili Srbe. |
Have mercy |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8236 Posts
Posted - 10/09/2023 : 21:42:43
|
ali nije pravilo da ako dobiješ amere, ideš do kraja 2006. su ih grci školovali u polufinalu, a onda izgubili od španjolske preko 20 razlike, i to bez pau gasola koji se povrijedio u polufinalu (a ipak izabran za mvp turnira) a ovdje su ih prvi dobili litvanci, pa ispali u 1/4 finala
Nije pravilo. Ali to diže momčad. Nijemci inače nikad ne bi dobili Srbe.
zašto ne bi? jednostavno su bolja ekipa od (ove) srbije što su i dokazali |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13112 Posts
Posted - 10/09/2023 : 21:50:55
|
Nije pravilo. Ali to diže momčad. Nijemci inače nikad ne bi dobili Srbe.
zašto ne bi? jednostavno su bolja ekipa od (ove) srbije što su i dokazali
Loša priprema Srba. Što me iznenađuje. |
Have mercy |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41210 Posts
Posted - 10/09/2023 : 21:51:53
|
quote: Originally posted by Caleb
Gudurić, generalno, odigrao dobar turnir. Ovo na na kraju, pa dešava se. Da je ub'o oni tricu, mozda bi bio heroj, eventualne, pobede.
Nemam pojma za turnir ali ovde kao iskusniji je bio jeziv. Malom Jovicu i da ptogledas kroz prste ali ovom volu.., |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 10/09/2023 : 21:55:30
|
quote: Originally posted by hello
Ovo prvenstvo je najbolji primjer zašto je nogomet sport br 1 u svijetu. Prvenstvo u kojem su gotovo sve najveće zvijezde otkazale sudjelovanje. Kod nogometa se to nikad ne događa. Onda to na kraju ni ne prenose nacionalne mreže nego sport klub koji skoro nitko ni ne može gledati.
Nije ti uopšte neko merilo jer ovde je reč o FIBA svetskom prvenstvu, a ne generalno košarci kao sportu koja još ima gomilu takmičenja dosta atraktivnih da ne kažem atraktivnijih od ovoga.Može se reći da su klupska takmičenja u ovom sportu popularnija od reprezentativnih, Evroliga i NBA ruše rekorde iz godine u godinu.A i kod reprezentacija tu su uvek zanimljivije Olimpijske igre, čak je i EP u zadnje vreme popularnije i kvalitetnije od SP. Mnogo više zvezda ima u košarci nego trenutno u fudbalu koji je po meni sve manje gledljiv i kad matori Mesi može na mišiće da radi ono šta radi zajedno sa šminkerom Ronaldom u tim godinama, sve je jasno.Još klupski fudbal kako tako, ali tu sve novac odlučuje i ko će više da odreši kesu.A reprezentativni fudbal je negledljiv, na svakom velikom takmičenju sve više se samo čekaju penali i ko će tu bolje da prođe.Izem ti takav fudbal.
Trenutno je košarka daleko lepši i zanimljiviji sport koji jedino malo kvare ove FIBA sudije i sama FIBA sa užasnim kalendarom.A naravno da mnogi igrači moraju tu i tamo da otkažu neko takmičenje, sezona je sa tolikim brojem utakmica i za razliku od fudbala u košarci nema da se šlepaš i kriješ iza saigrača kada te ne ide, sve se odmah primeti i utiče na rezultat.
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8236 Posts
Posted - 10/09/2023 : 22:14:03
|
quote: Originally posted by maelstrom
quote: Originally posted by hello
Ovo prvenstvo je najbolji primjer zašto je nogomet sport br 1 u svijetu. Prvenstvo u kojem su gotovo sve najveće zvijezde otkazale sudjelovanje. Kod nogometa se to nikad ne događa. Onda to na kraju ni ne prenose nacionalne mreže nego sport klub koji skoro nitko ni ne može gledati.
Nije ti uopšte neko merilo jer ovde je reč o FIBA svetskom prvenstvu, a ne generalno košarci kao sportu koja još ima gomilu takmičenja dosta atraktivnih da ne kažem atraktivnijih od ovoga.Može se reći da su klupska takmičenja u ovom sportu popularnija od reprezentativnih, Evroliga i NBA ruše rekorde iz godine u godinu.A i kod reprezentacija tu su uvek zanimljivije Olimpijske igre, čak je i EP u zadnje vreme popularnije i kvalitetnije od SP. Mnogo više zvezda ima u košarci nego trenutno u fudbalu koji je po meni sve manje gledljiv i kad matori Mesi može na mišiće da radi ono šta radi zajedno sa šminkerom Ronaldom u tim godinama, sve je jasno.Još klupski fudbal kako tako, ali tu sve novac odlučuje i ko će više da odreši kesu.A reprezentativni fudbal je negledljiv, na svakom velikom takmičenju sve više se samo čekaju penali i ko će tu bolje da prođe.Izem ti takav fudbal.
Trenutno je košarka daleko lepši i zanimljiviji sport koji jedino malo kvare ove FIBA sudije i sama FIBA sa užasnim kalendarom.A naravno da mnogi igrači moraju tu i tamo da otkažu neko takmičenje, sezona je sa tolikim brojem utakmica i za razliku od fudbala u košarci nema da se šlepaš i kriješ iza saigrača kada te ne ide, sve se odmah primeti i utiče na rezultat.
iz hrvatske perspektive je (uglavnom) tako kako hello piše ja sam morao gledati prvenstvo na streamovima, sreća da su bili kvalitetni (tnx rd stream) a ustvari je onako kako je opisao maelstrom mundijal je u nogometu top, najvažnije natjecanje, koje onda svi najbolji žele igrati, a i isplativo je igračima, jer im je to najveća pozornica na kojoj se mogu pokazati i osigurati ugovore u košarci je fiba u totalnom kurcu i vrh košarke kao sporta je u nba - tamo žele svi najbolji igrati, a liga im ugovorima ne zabranjuje nastupe, ali im ih ograničava, pa mnogi radije odmore i paze da se ne povrijede, ali ni ne zamjere svojim klubovima fiba čak gubi i od euroleague olimpijski turnir je nešto sasvim drugo to je prestižno reprezentativno natjecanje, a košarka je redovito najpopularniji kolektivni sport na OI |
 |
|
maelstrom
Senior Member

1262 Posts
Member since 21/12/2010 |
Posted - 10/09/2023 : 22:21:24
|
Tačno tako, SP u fudbalu je i isplativo za igrače i prilika da se dokažu još više, plus je tek svake četvrte godine.A i FIFA još nije poklekla pred negom drugom organizacijom kao što jeste FIBA. Da nije sve ovako, ko zna šta bi sve bilo, a možda budućnost nosi odgovor na sve to. Dobar deo svetske populacije ionako ne smatra fudbal najpopularnijim sportom, Amerikanci, Kanađani, australijanci, Novozelanđani, Indijci, Pakistanci, verovatno i Kinezi..... |
 |
|
vukozec
Advanced Member

5079 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 10/09/2023 : 23:10:21
|
Nogomet nije #1 sport u Kini, Indiji i SAD-u, dakle nije #1 sport u svijetu ;) Uostalom OI su glavno natjecanje za košarku, i daleko zanimljivije od razvodnjenog nogometnog SP-a sa 60 reprezentacija.
Također, kakko maelstrom lijepo kaže, košarka je daleko ljepši sport. Nogomet ima smisla samo ako imaš za koga navijati, po onom oldskul, lokalpatrioskom ključu, dakle za lokalni klub, za sve ostalo tu je mastercard i sažeci lige prvaka. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 10/09/2023 : 23:14:54
|
iz hrvatske perspektive je (uglavnom) tako kako hello piše ja sam morao gledati prvenstvo na streamovima, sreća da su bili kvalitetni (tnx rd stream)
iz francuske isto gde se održava svetsko prvenstvo u jebenom ragbiju, možeš se slikaš za basket i bilo šta drugo  |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
KuntaKinte
Senior Member

.jpg)
Serbia
1721 Posts
Member since 25/09/2007 |
|
Tonto
Advanced Member

8974 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 11/09/2023 : 05:43:05
|
quote: Originally posted by vukozec
Nogomet nije #1 sport u Kini, Indiji i SAD-u, dakle nije #1 sport u svijetu ;) Uostalom OI su glavno natjecanje za košarku, i daleko zanimljivije od razvodnjenog nogometnog SP-a sa 60 reprezentacija.
Također, kakko maelstrom lijepo kaže, košarka je daleko ljepši sport. Nogomet ima smisla samo ako imaš za koga navijati, po onom oldskul, lokalpatrioskom ključu, dakle za lokalni klub, za sve ostalo tu je mastercard i sažeci lige prvaka.
Argumenti ovi ili oni, ali to ljepsi sport okacite macku o rep. To je u potpunosti subjektivan stav jer ljepota zaista jest u oku promatraca. Meni je eto kosarka dosadna. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 11/09/2023 : 09:37:22
|
quote: Originally posted by sawitch
quote: Originally posted by Caleb
Gudurić, generalno, odigrao dobar turnir. Ovo na na kraju, pa dešava se. Da je ub'o oni tricu, mozda bi bio heroj, eventualne, pobede.
Nemam pojma za turnir ali ovde kao iskusniji je bio jeziv. Malom Jovicu i da ptogledas kroz prste ali ovom volu..,
ISkreno na kraju prvog poluvremena sam rekao Guduric ce usrati utakmicu.... (imam svedoke :) )Lujudi pamte samo njegovih zadnjih par minuta, ali sve je odigrao katastrofa. Sad se ne secam cele utakmice, ali u drugoj cetvrtini kad treba da se odlepimo decko gubi dve lopte bezveze... |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26059 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 11/09/2023 : 09:56:56
|
Gudurić je odigrao odličan turnir, ali je u finalu usrao motku. Mada nije jedini takav, na žalost. Treća četvrtina je bila na nivou amaterskog kluba. Kaže moj sin (koji inače igra košarku za U20 klub koji se takmiči u prvoj ligi) da su igrali lošije od njih pre dve godine. 😂😎
Taj pad nas je koštao. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41210 Posts
Posted - 11/09/2023 : 10:43:17
|
Nemci su tu odvalili sa odbranom na Bogdanu i morali su drugi da donesu nesto a nisu. Nije topiko bilo do nas koliko do dobrih Nemaca. |
 |
|
matori paraliticar
Senior Member

2852 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 11/09/2023 : 11:29:22
|
Cudne su mi te price oko toga da je Bogdanovic "igrao bolestan". No dobro olimpijada ce biti zanimljiva :) |
Francuski Bogovi Grafizma |
 |
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
33679 Posts
Member since 17/09/2006 |
|
sawitch
Advanced Member