forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Franina livada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 220

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 11/09/2023 : 11:39:29  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
url=https://postimg.cc/1VX238x7][/url]
Hidem😄
Još jedna analogna…long liv analog!
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 11/09/2023 : 11:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
url=https://postimg.cc/qhx43h5k][/url]
I paralelno s bojom radim i jedan cb digitalac…pa koga prije…Aj sad, prid streljački vod, ja i moji digitalci!
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 11:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Kad komp koriste i najbolji od sorte crtačke, to nije to.

Ponekad radovi znaju djelovat i predobro, ali nije to, to.

Mislim, čitaoca, a pogotovo izdavača zaboli briga.

Ali, nije to, to.
Ako ništa, fali pravi medij, fali papir.
Fali napetost.

Edited by - frano on 11/09/2023 12:00:02
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 11:58:36  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Što je prirodno, jerbo komp nudi ležernost.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 11:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ali, sve ti to ide pod klimatske promjene.

I sad zamisli da netko staroj gardi veli da su zaostali jer ne crtaju na kompu :)
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 12:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod njih, kod klimatskih, glečte kam to ide :)
Meni je tik tok zakon.
Mosh vidjet razne kulture i narode ...

https://youtube.com/shorts/YrPU3ZBknjM?si=Mz_qHZht28O72MZS

Edited by - frano on 11/09/2023 12:10:12
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 12:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Uskoro bumo imali Tiktok akademiju.
Pa onda AI academy...

Ludnica.
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 11/09/2023 : 12:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
Da mi je netko rekao da ću raditi digitalno prije koju godinu…nema šanse. Ali kao što smo već i raspravljali na ovu temu, meni nije to toliko zlo. Nije zlo uopće. Imam ispred sebe medij koji mi nudi neke mogućnosti, i ja ih koristim kako znam. A što je to - to, prilično je osobno. Ako mislim slikati fine art, prije svega
neke svoje ideje, pa onda neke komercijalne stvari da se proda i zaradi, pa ako mislim crtati(slikati) stripove i pričati priče - a mislim sve to…jer volim sve to, iPad 9 ubrza priču, a ja moram živiti s time da nikad neću imati original isprid sebe, s linijama požutilih korektora i od gumice izgrebanih tabli. Ustvari, još sam uvik mala beba za sve vas koji ste isključivo i samo u stripu dugi niz godina. Tako da potpuno razumin tebe i tvoj stav. U puno toga ja sam i dalje slikar, a padobranac u devetoj umjetnosti. Često ositim nesigurnost pri radu, one koje u slikarstvu nema. Pa mi skoro tablet dođe kao prva pomoć. Brže učim, brže brišem, dilit, dilit, dilit, aha, sad je dobro…i čitav proces skrati toliko dragocjeno vrime.
Recimo, nikad ne bih slikao digitalno…ono, svoj projekt. Fine art, ilustraciju ili table stripa, nebitno. Da je strka, zbog love primarno, da netko plati - onda vežeš konja di gazda kaže. Digitalno slikarstvo mi je što ga duže gledam toliko uvrnuto i neprirodno, pomalo zombi iskustvo gledanja. To ja kao slikar, tebi kao striperu. Zato razumin tebe kad ti meni kao striper kažeš za digitalni crtež da nije to to.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 12:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
https://youtube.com/shorts/HB0F0HcDIi0?si=pWV4Kjq4yTDQCL91

gledam ove klipiće, samo čekam da se g. Mirkao pojavi...
:)

Edited by - frano on 11/09/2023 12:22:09
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 12:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tkosta74

Da mi je netko rekao da ću raditi digitalno prije koju godinu…nema šanse. Ali kao što smo već i raspravljali na ovu temu, meni nije to toliko zlo. Nije zlo uopće. Imam ispred sebe medij koji mi nudi neke mogućnosti, i ja ih koristim kako znam. A što je to - to, prilično je osobno. Ako mislim slikati fine art, prije svega
neke svoje ideje, pa onda neke komercijalne stvari da se proda i zaradi, pa ako mislim crtati(slikati) stripove i pričati priče - a mislim sve to…jer volim sve to, iPad 9 ubrza priču, a ja moram živiti s time da nikad neću imati original isprid sebe, s linijama požutilih korektora i od gumice izgrebanih tabli. Ustvari, još sam uvik mala beba za sve vas koji ste isključivo i samo u stripu dugi niz godina. Tako da potpuno razumin tebe i tvoj stav. U puno toga ja sam i dalje slikar, a padobranac u devetoj umjetnosti. Često ositim nesigurnost pri radu, one koje u slikarstvu nema. Pa mi skoro tablet dođe kao prva pomoć. Brže učim, brže brišem, dilit, dilit, dilit, aha, sad je dobro…i čitav proces skrati toliko dragocjeno vrime.
Recimo, nikad ne bih slikao digitalno…ono, svoj projekt. Fine art, ilustraciju ili table stripa, nebitno. Da je strka, zbog love primarno, da netko plati - onda vežeš konja di gazda kaže. Digitalno slikarstvo mi je što ga duže gledam toliko uvrnuto i neprirodno, pomalo zombi iskustvo gledanja. To ja kao slikar, tebi kao striperu. Zato razumin tebe kad ti meni kao striper kažeš za digitalni crtež da nije to to.

da nije to to.

Meni su super ovi tvoji slikani stripovi. To je tvoje.

Kaj bi kuzmanu rekao, zakaj onda skačeš iz stila u stil?

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27118 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/09/2023 : 12:26:09  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

url=https://postimg.cc/4mrn6t3G][/url]

Ovi posloženi ko na spomeniku NOBovcima😉

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 11/09/2023 : 12:53:19  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

quote:

da nije to to.

Meni su super ovi tvoji slikani stripovi. To je tvoje.

Kaj bi kuzmanu rekao, zakaj onda skačeš iz stila u stil?

Skačem, jerbo volim slikati, i crtati. Skačem iz medija u medij, i iz stila u stil, jerbo sam znatiželjan. I jerbo volim učiti, makar morao istrpiti sam sebe dok to što radim ne počme sličiti u nešto. Tapkati u sigurnosti vlastitog kantuna nije zdravo. Pasti, padati i naučiti nešto, dizati se čvršći, to je valjda suština svega na putu kreacije. Gubim sebe i postajem kukavica ako peglam isključivo po onome di znam i vidim da sam ok. Zadovoljan ego, zadovoljan ja, a što s onim još neistraženim u čemu nemam iskustva...
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 12:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Baš slušam Radio Sljeme, ima sad neka izložba gdje neki Aco Momčilović (ako sam dobro zapamtio ime) poziva na izložbu i predavanje na temu "Kako učiti od AIja". Kako učiti od umjetne inteligencije.

Taj je na tragu g. Mirka - medij je bitniji od poruke.

Učiti od AI-ja.

Bem ti takvu hijerarhiju.

Nova klima, nove mogućnosti.

I viš kosta. Imaš taj Ai koji složi ovu tvoju sliku za 10 sec.
Tada ti taj alat sigurno nije drag :)

Al, kako si opisao, na kompu možeš probati nešto čeg se bojiš na papiru. Čitalac to ne zna, ali ti znaš.

Edited by - frano on 11/09/2023 13:00:25
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 11/09/2023 : 12:58:34  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:

url=https://postimg.cc/4mrn6t3G][/url]

Ovi posloženi ko na spomeniku NOBovcima😉

Ustajte, vi zemaljsko roblje!😁
Ili bolje... Ne,ne. Nije upalilo ni prvi put.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 12:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Kad isprobavamo nove stvari to je super. Učiš, razvijaš sposobnosti svoje tehničke.

Ali, obično se svi vraćamo na nativnu rezoluciju, tamo gdje smo najjasniji i najjači. Tamo gdje nam je mjesto.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 13:03:56  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Kak bi to rekel, ne možemo bit nešto što nismo.

Bez obzira na klimatske promjene.

Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 11/09/2023 : 13:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam što sve jesam, a što nisam, dok ne probam.Na početne postavke vraćam se redovito, s pinelom u ruci.
Viš, recimo, ti i Marko(Tonto)... Njemu su u Kartolinama puno draži cb crteži nego boja, tebi pretpostavljam obrnuto(ako ti je išta drago😁). Dva stripera čiji rad itekako cijenim, s dva različita pogleda.

AI- to neće dobro završit. Tik-tak, tik-tak...
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 13:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Mogli bi reći kako će nam uskoro, pred najezdom AI kreative, trebati crtački, a bome i slikarski itd... KANON.

Ali, hijerarhija nije još ni tad uspostavljena jer govorimo još uvijek samo o mediju.
O crtačkom ili slikarskom zanatu.

KANON u idejama je odavno uspostavljen. Postoji hijerarhija.
Ako ništa, postoji ponuđen izbor između dvije strane, između dobra i zla.
Života i smrti.
Duha ili tijela (skoro sam napisao, medija :)

Naravno, da svak može probat šta ga je već volja.

Zato smo tu di jesmo.

Edited by - frano on 11/09/2023 15:35:45
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 13:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Živimo u vrijeme klimatskih promjena gdje klinci više ne znaju niti kojeg su spola.

Ljudi umjetne inteligencije će im objasnit da je to sve u redu.

Pred očima nam udaraju po teritoriji.
AIovci (g. Mirko je lijep primjer umjetne inteligencije) rokaju
po tradicionalnim primjenjenim umjetnostima.
Daleko prije svega, po hijerarhiji ideja.
Da ne velim, po Bogu.
Po stripu :)

Ja ću taj rat preživit.
Vraćam se papiru. Koristim komp tamo di je dobar. Brzina komunikacije i sl.

Ali, fulao sam onaj tren kad sam uključio Photoshop.

Kao, da probam nešto novo.

Edited by - frano on 11/09/2023 15:29:09
Go to Top of Page

Chui
Senior Member

1182 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 11/09/2023 : 14:01:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

quote:
Originally posted by Chui

Ok Frano, isprike na ispitivanju :)

Ma nema frke.
Zezam i ja tebe.
Ja jesam Fran Strukan :)

Ok ako na kraju balade ako jesi Fran Strukan pozdravi brata i Dotija ako nisi jebga
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 11/09/2023 : 14:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ću taj rat preživit.
Vraćam se papiru. Koristim komp tamo di je dobar. Brzina komunikacije i sl.

Po meni ključno. Brzina komunikacije u najširem smislu pojma.

Evo, ono što čeka na red kod mene, ako bude zdravlja i svita…papir, olovka, akvarel i tuš…bek tu bejzik. Iman priču koja mi u glavi živi upravo na taj način. I još nikad nisam crtao/bojao strip u tom điru( na vlastitu sramotu)…problem i izazov istovremeno. A to volim.

Kanoni…rekao bi moj profesor da su tu da se ruše…samo što danas čini mi se živimo u hrpetini ruševina. I to ne onih lipih cyberpunk neoromantičnih pustara sa suncem na horizontu i povjetarcu u kosi, nego u hrpetini škovace. Pa ti ruši kanon(e)…
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 14:20:16  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Glede kanona.
Oni se ne mogu srušit.
Primjećeni su odavno i redom su uobličeni i uspostavljeni.

Druga strana, ona isto gradi svoje "kanone".
Točnije, ispravno si rekao.
Ta strana, ruši.
Takva im je priroda.
Oni RUŠE. Uništavaju.

Dok unistavaju, u isto vrijeme trabunjaju, propovijedaju o;

Ljubavi.
Progresu.
Toleranciji.
Klimatskim promjenama.
Rodnim studijama.

Takva im je umjetna i razgranata inteligencija.
I treba ih takve prihvatit.

Poštovat.
I svaki put kad se ukaže prilika, valja ih razbucat. Kao što smo mi ovdje napravili porukama koje prenose radovi g. Mirka.
Diplomatski i kulturno,to svakako.
Izbili smo mu zube.

Radvojili smo njega od ideje :) Nismo ga fizički nit pipnuli, jer je nebitan. On je tek medij :)
Još točnije, razbucali smo ideje koje prenosi, idejama koje prenosi :)

Mišlju i riječju.

A, bome i stripom :)

Edited by - frano on 11/09/2023 16:07:52
Go to Top of Page

bisley
Senior Member

Croatia
1193 Posts

Member since 08/06/2005

Posted - 11/09/2023 : 14:35:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bisley a Private Message  Reply with Quote
Darko, ekipa koja je imala utjecaj na njega, ekipa sa kojom je radio i ekipa koju je radio. Fali Bane i još poneko, nije namjerno...
[url=https://postimg.cc/18Jq4M1H][/url]
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6977 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 11/09/2023 : 14:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Vau.
Eto, nova stranica.

Darko Macan.

Izvolite.
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

675 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 11/09/2023 : 14:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
Ovi moji zadrani... Točkice i crtice, do groba😁👍👍👍
Go to Top of Page
Page: of 220 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.73 seconds. Snitz Forums 2000