Author |
Topic |
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 24/09/2023 : 13:19:09
|
Štef Bartolić
Crni Popaj
Autor kojem pristupam kao jednom od najvećih hrvatskih (pogotovo dječjih) autora, nažalost gubi bitku u ovom albumu.
Crtački i scenaristički stvar je super.
Štef jasno vidi crnilo ovog svijeta. Problemi nastaju jer nema koga okriviti. Boga makar. Ali, ovaj svijet nema smisao, niti itko njime upravlja. Kler ko kler, lokalne prostitutke su spram njih svetice. Sirovi zakoni džungle su ono što Štef vidi. Poraz.
Ipak. Bartolić prikazuje jak primjer prijateljstva. Ti trenuci nose strip. Iskreno prijateljstvo.
Prijateljstvo je prijateljstvo. Čak i na pankerski, sirovi način.
I štaš mu sad. Sjedi, dva.
|
Edited by - frano on 24/09/2023 16:03:39 |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
332 Posts
Member since 25/02/2021 |
Posted - 24/09/2023 : 13:37:59
|
quote: Originally posted by frano
Većina autorskih ili bilo kakvih stripova jest iskazivanje, istresanje svojih nutarnjih, osobnih frustracija i ostalih stanja na papir.
Imatel kaki primjer tome međ kvadratima?
Što se tiče kvadrata mislim da su stripovi bili više o otuđenosti nego depri. Kao neko predskazanje onog što danas živimo otkad smo izašli iz socijalističke utopije. Ja sam tad kao klinac naglo prešao od Zagora i sl.na takve stripove jer sam želio nešto novo. Paralelno sam pratio Kobru i Katu i sve ostalo. To bi Aci preporučio ti stripovi su najbolji antidepresivi. |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
332 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 24/09/2023 : 13:50:12
|
Tkosta u Kartolinama isto bilježi jedinu pravu pandemiju današnjice. Beznađe, depresiju.
Ali, tkosta bilježi i vedar duh. Do kraja albuma prevagu odnesu divne boje nad cb tablama.
Pobjeda.
Simptomi depresije i sličnih stanja se daju ublažit pravon muzikon. Triba javno puštat metal na cili glas da rulja bude vesela i dobre volje a ne u depri i suicidalna. Recimo novi album Cannibala je skroz ok za to.- https://www.youtube.com/watch?v=KXc9UycfWuQ
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
Posted - 24/09/2023 : 13:51:24
|
naravno uvik se može pustit nešta i od klasične muzike https://www.youtube.com/watch?v=z8VIhIIq-kk |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
kuzman
Junior Member
Croatia
332 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
|
kuzman
Junior Member
Croatia
332 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
Posted - 24/09/2023 : 14:37:16
|
Bane ima taj zdravi duh. Zafrkantski. Univerzalni.
A današnja "kultura otkazivanja", ti trenuci ispunjenja, trenuci pokazivanja moći ... ne znam, uzeli su si to za pravo.
|
Edited by - frano on 24/09/2023 15:06:10 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 24/09/2023 : 15:41:46
|
Jedino sto mi moze izazvat depresiju je ova lwoodova glazba. Svima koji slusaju metal poslije 23.godine zivota bi predlozio hospitalizaciju. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
Posted - 24/09/2023 : 16:05:41
|
quote: Originally posted by kuzman
Većina autorskih ili bilo kakvih stripova jest iskazivanje, istresanje svojih nutarnjih, osobnih frustracija i ostalih stanja na papir.
Imatel kaki primjer tome međ kvadratima?
Što se tiče kvadrata mislim da su stripovi bili više o otuđenosti nego depri. Kao neko predskazanje onog što danas živimo otkad smo izašli iz socijalističke utopije. Ja sam tad kao klinac naglo prešao od Zagora i sl.na takve stripove jer sam želio nešto novo. Paralelno sam pratio Kobru i Katu i sve ostalo. To bi Aci preporučio ti stripovi su najbolji antidepresivi.
Otuđenost. Nastupa kad radiš nešto krivo. Kad želiš biti nešto sto nisi.
Novi kvadrat je dao nešto novo. Vrijeme je pokazalo da je to bilo bez veze. S iznimkom od pokoje table. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
Posted - 24/09/2023 : 16:22:30
|
quote: Originally posted by Tonto
Jedino sto mi moze izazvat depresiju je ova lwoodova glazba. Svima koji slusaju metal poslije 23.godine zivota bi predlozio hospitalizaciju.
Pa ti si teski depresivac ,vidi se to i po onome sta crtas. Ja bi ti predlozia da pocnes s nekim klasicima da te izvucu iz tog crnila . Poslusaj prve albume deatha,deicidea ili sepulture da se malo trgnes iz tog sivila. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Posted - 24/09/2023 : 16:30:04
|
quote: Originally posted by lwood
Jedino sto mi moze izazvat depresiju je ova lwoodova glazba. Svima koji slusaju metal poslije 23.godine zivota bi predlozio hospitalizaciju.
Pa ti si teski depresivac ,vidi se to i po onome sta crtas. Ja bi ti predlozia da pocnes s nekim klasicima da te izvucu iz tog crnila . Poslusaj prve albume deatha,deicidea ili sepulture da se malo trgnes iz tog sivila.
Hvala, tako mozem i ves masinu da slusam. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/09/2023 : 16:41:20
|
Nemoj vridat! Prvo; nazalost svatko daje pravo da se svasta Metalom zove! Drugo; nema bolje glazbe od Heavy Metala! Pravog, naravno, i jedinog. |
Los cukar na fritulama! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
Posted - 24/09/2023 : 16:41:55
|
Pa ti si teski depresivac ,vidi se to i po onome sta crtas. Ja bi ti predlozia da pocnes s nekim klasicima da te izvucu iz tog crnila . Poslusaj prve albume deatha,deicidea ili sepulture da se malo trgnes iz tog sivila.
Hvala, tako mozem i ves masinu da slusam.
Uvati se metala dok nije kasno. Znan jednog iz bivse ulice ,nije slusa metal uvatija se droga i posli njih isusa. Sad seta besciljno i bezdusno ko zombi po kvartu. Ne zelis da se to tebi dogodi ,raspali Deicide! |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Posted - 24/09/2023 : 17:00:24
|
Strip, glazba, film, slikarstvo, kiparstvo... svugdje ista prica - najveselije i najsmjesnije stvari radili su najveci depresivci, najdepresivnije stvari radili su uglavnom vedre i vesele osobe. |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47129 Posts
Posted - 24/09/2023 : 17:04:00
|
Strip, glazba, film, slikarstvo, kiparstvo... svugdje ista prica - najveselije i najsmjesnije stvari radili su najveci depresivci, najdepresivnije stvari radili su uglavnom vedre i vesele osobe.
I najbolje sex orgije organiziraju asexualci. To si namjerno preskocija jel? |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
Posted - 24/09/2023 : 17:07:08
|
Sudeći po muzici koju sluša, Iwood je zapravo sritna duša, pa si malo drapa uši:)
Sad pričate o duhovnosti, bando. O apsolutu.
Kako će ga tko dostić, tu je lipota, e. I ružnoća.
Osim tih "disbalansova" ima tu još jedna kategorija.
Uvik iste budale. Iz vana i iz unutra. Rijetka sorta. Isti bez obzira na klimatske promjene. Nebitno kakvi su. Isti su.
|
Edited by - frano on 24/09/2023 17:20:26 |
|
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
|
frano
Advanced Member
Croatia
6613 Posts
Posted - 24/09/2023 : 20:24:30
|
Strip, glazba, film, slikarstvo, kiparstvo... svugdje ista prica - najveselije i najsmjesnije stvari radili su najveci depresivci, najdepresivnije stvari radili su uglavnom vedre i vesele osobe.
I najbolje sex orgije organiziraju asexualci. To si namjerno preskocija jel?
Gore spomenutom logikom proizlazi:
Svi depresivci su zapravo iznutra ispunjeni veseljaci?
I obrnuto?
Dušebrižnici obično žele zlo?
A, onaj tko vas izvana mlati, možda vam želi dobro?
Dobra tema.
|
|
|
Topic |
|