Godinama na forumu dobar dio ekipe plače kako bi bilo dobro da neki strip izađe u varijanti koja njima paše, bilo drugačiji format, bilo jeftinije do te mjere da kume i mole neke izdavače da to naprave jer to je ziher jako dobro.
Sad kad u HR neki Bonelli junaci izlaze od dva izdavača ti isti su ushićeni do bola.
Ide mi već na neku stvar gdje se raznim "worldwide" ili nekim drugim "pravima" mene kao kupca tjera da kupim ono što mi ne paše. A isto tako kad se mom dileru stripoiva brani da mi nešto nabavi.
Jebala da vas jebala "worldwide" prava ili prava prodaje u nekoj Državi i pritiskanje/ucjena striparnica s tužbama ili inspekcijama.
Palo mi na pamet da vidim sajt stamparije Simbol kad ono... Nema! Hajde da vidim kako izgleda spolja na adresi kad ono... samostalna zanatska radnja Simbol... I posle nam je cudno kad naprave sranje. Cak im ni google streetview ne valja na adresi.
Ne znam kome su stvari kristalno jasne. Ako je Dw pre pokretanja Kena 2017.god znao da SA planira 2018god krenuti sa trobrojima na kiosk, onda su stvari kristalno jasne. Ako nije znao, onda je problem, i da se SA Ken prodavao samo u Hr mozda bi Dw Ken i danas izlazio. Da li je SA imao prava za teritoriju SRB? Tih izdanja je bilo po svim striparnica, i sada ih naravno ima. To je ta prica sa istim, razlicitim jezicima. Ovde niko na to ne obraca paznju, gledaju se druge stvari.
Sa druge strane Marko je napravio brend, radi kvalitetno, profesionalno, komunikacija, dinamika, kvalitet sve za 10. I zaboravlja se kakve je Fibra probleme imala na pocetku, da se izbori pored Bookglobea, SA, a najvise BPuta, i ratovanja po Sagiti i sl. Stvari su se promenile.
Kristalno je jasno ko je u ovoj priči nindža a ko mindža. Ken je nebitan.
skoro pa najsladja smrt :) istina je dok imam stripove na cetri, pet lokacija nemam osecaj koliko je toga ukupno Sta ce se desiti kad se to jednom okupi na jednom mestu to je pitanje. No bolje da je tako nego da ih je premalo :)
svete reci Amemiya, Amemiya :) Valjda necu neplanirano i toliko skoro (famous last words)
Sto se tice stripovskih ratova eto novo je da je DW forum krenuo i da su carobna knjiga i komiko odmah to iskoristili za ofanzivno oglasavanje (nekima je to sigurno nakon svega odbijajuce) Za sada je sve dosta mlako tamo inace.. videcemo da li ce tako ostati za DW pohvala da su digli forum na noge (problem je razcep medju stripasima u Srbiji je veci nego ikada)
Francuski Bogovi Grafizma
Edited by - matori paraliticar on 15/09/2023 08:28:55
Samo malo da azuriramo stanje sa fibrama u Srbiji koje su ipak na raspologanju
U Darkwoodu se nazalost sigurno ne zna sta je dostupno a sta ne dostupno tako da necu navoditi za njih
Kod AF ima malo ispod 90 razlicitih izdanja (od toga oko 20 kolorka) od kojih je poprilicno ipak manje vaznih tipa ponekih brojeva serijala sta ja znam koji gen, kirohita, tvrdja, kirbi ili pojedini brojevi iz nika serijala (lou, visnjin dnevnik) koji vise ne dolaze zbog zabrane.
Kad stigne dopuna u Alan Ford bice oko 110 izdanja medjuostalom ova koja trenutno nisu dostupna (ima jos izdanja koja nisu na spisku) -17% Orka 59 Lupus 2.700 din. -17% Orka 58 Sherlock Time 2.000 din. -10% Orka 57 Cat Claw (Reprint) 4.300 din. -16% Orka 39 Eternaut – drugi dio (Reprint) 1.800 din. -17% Orka 8 Che (Reprint) 1.500 din. -17% Orka Specijal 47 Sjajna nebesa (taniguci) 2.000 din. -15% Rahan 1 Tajna Sunca 3.395 din.
Delfi dugo nije dopunjavao kako izgleda i trenutno imaju oko 320 razlicitih fibrinih izdanja mesana salata je tu ima svega i svacega ali primetno je da je broj izdanja smanjen od sta ja znam oko 450 izdanja na ovaj nivo na kojem je sada
Ljudi se snalaze kako znaju i umeju za nabavke i nadam se da je to razradjeno sto bolje moguce steta je da stripovi poput medeje, zagrljaj, gus, ibikus, spavac, fatalna, neman, azimut, neznalice, kuca, #novikontakt_, texas cowboys , mjesecevo lice, andjeo gospodnji, contrapaso, Skrivača-udarača, urban, tananrive, velvet, apolonova pjesma, djeca kapetana granta i slicno nisu dostupna
Francuski Bogovi Grafizma
Edited by - matori paraliticar on 25/09/2023 12:01:59