forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 CRŠ predstavlja SOLANIN 2 by Inio Asano
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

CRŠ
New Member

169 Posts

Member since 03/04/2016

Posted - 30/07/2023 : 14:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send CRŠ a Private Message  Reply with Quote

Nakon završenog fakulteta, Meiko nalazi besmislen uredski posao u Tokyju koji ju guši, a njezina veza s Tanedom s kojim živi, neizvjesna je. Asano nam, u drugom nastavku Solanina, prikazuje posljedice Meikinih odluka i pokušaj pronalaska nekog oblika slobode, pokušaj neočekivano pokvaren tragedijom.

Inio Asano lovi esenciju života i jedne od njegovih prijelomnih točaka: (ne)zrelost i strah od nepripadanja svijetu kroz prizmu dvadesettrogodišnje Meiko i njenog traženja sebe. Sumnjajući u sebe i svoju budućnost, Meiko nas vodi na osobnu potragu koju Inio Asano smješta u moderni Japan.

Autor: Inio Asano
Broj stranica: 224 (CB), meki uvez
Format: 13 x 19 cm
Cijena: 4,75 € (35,79 kn)

Potražite Solanin 2 u knjižarama Stripovi na kvadrat, Asteroid B612, Columbo, Menart, Školska knjiga, Hoću knjigu, Znanje i Babilon!

27. CRŠ - ZAGREB COMIC CON
SC ZAGREB / 19. - 21. 4. 2024.

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 30/07/2023 : 17:33:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Napokon!

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1945 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 30/07/2023 : 23:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
Steta sto ovo nece ici u Srbiju...

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11506 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 31/07/2023 : 10:46:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Ni u AF?

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4966 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 24/08/2023 : 14:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Uzeo danas u Hoću knjigu. Tamo imaju cijelu policu mangi na engleskom skupa sa ovih par što je izašlo u domaćem izdanju. CRŠ-ov solanin je 4.75 EUR, a okružen je tankobonima ekvivalentnih dimenzija na engleskom koji koštaju 10.55 EUR. S obzirom da je ta polica na istaknutom centralnom mjestu, izdvojena zasebno od sekcije sa stripovima u stražnjem dijelu prodavaonice, rekao bih da prodaja mangi ide dobro. Što bi tek bilo kad bi bilo više ovakvih domaćih izdanja, koja su više nego duplo jeftinija od uvezenih panda, išle bi ko halva...
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 24/08/2023 : 23:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Što bi tek bilo kad bi bilo više ovakvih domaćih izdanja, koja su više nego duplo jeftinija od uvezenih panda, išle bi ko halva...

Bojim se da ipak ne bi. Velika većina tih klinaca koji kupuju mange ne želi ni čuti za hrvatski jezik.

Ali sigurno bi se prodavale bolje nego Bonelli na kioscima.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
6650 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 25/08/2023 : 06:35:30  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Izvrstan strip.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 23/09/2023 : 18:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ne razumijem kako nekom nije stalo do reklamiranja vlastitih izdanja.

Zato ovo stavljam ovdje ako je nekom promaklo:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=31&TOPIC_ID=40259#2602137

https://www.stripovi.hr/stripovi/domaci-albumi/udruga-crtani-romani-sou.aspx
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 23/09/2023 : 18:59:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Isto ko i Phoenix Press, pa će bit kukanje "zašto smo propali".
Boljenje kurca za čitatelje na maksimumu, kako reklamom, tako i tempom objavljivanja.

Tj čekaj, jesu li oni to objavili World War Hulk, a nisu Planet Hulk? O bože...

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 23/09/2023 19:03:47
Go to Top of Page

jerki44
Starting Member

Croatia
93 Posts

Member since 26/08/2017

Posted - 23/09/2023 : 19:01:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jerki44 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Ne razumijem kako nekom nije stalo do reklamiranja vlastitih izdanja.

Zato ovo stavljam ovdje ako je nekom promaklo:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=31&TOPIC_ID=40259#2602137

Uuu ovo izašlo?
Da, nisu ni na faceu ništa obajvili? Ne kužim. 4 od 6 izdanja sigurno kupujem.

https://www.stripovi.hr/stripovi/domaci-albumi/udruga-crtani-romani-sou.aspx

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4547 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 23/09/2023 : 19:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01
Čekaj, jesu li oni to objavili World War Hulk, a nisu Planet Hulk? O bože...

Genijalan izdavački potez.
Go to Top of Page

jerki44
Starting Member

Croatia
93 Posts

Member since 26/08/2017

Posted - 23/09/2023 : 19:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jerki44 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

quote:
Originally posted by Paka01
Čekaj, jesu li oni to objavili World War Hulk, a nisu Planet Hulk? O bože...

Genijalan izdavački potez.

Pa logično kad je World War Hulk crtao john romita jr

totalno random objavljivanje stripova
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 23/09/2023 : 19:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
Zar nisu bili rekli da će objaviti novinskog Spidermana? I to još prije godinu-dvije a možda i više od toga. To čekam cijelo vrijeme a sad ovo. Jako čudna politika. A bome i najave su im zbilja…
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4350 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 23/09/2023 : 23:59:45  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Na kraju ispadne da veliki dio izdavača s ovih prostora svoja izdanja "najave" usmenom predajom preko nekog tko temeljito pregleda neke druge izvore.

Lijepo je vidjeti da CRŠ izbacuje toliko izdanja odjednom. Ne mogu reći da je selekcija izdanja za poluditi i uvijek je to vječito pitanje ritma izlaska.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 25/09/2023 : 07:43:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ček, stvarno na naslovnici piše Strip piča o Pivu?

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6258 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 25/09/2023 : 11:58:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Ovog Deadpool-a sam imao od Darkwooda....i prodavao ga 2g za kikiriki, na kraju ga je uzeo netko iz Srbije jer je bio rasprodan.
Mnjah pokušaj humora, mene razočarao nakon filma koji mi je bio dobar.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1108 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 25/09/2023 : 12:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Je. Ja baš komentirao u SNK. Zajebali se.
sličan je slučaj bio i s Usagijem broj 17,
umjesto dvoboj na naslovnici piše dovoboj...
Imam, na sreću, izdanje 300 čuda tako da ovo preskačem.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4350 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 25/09/2023 : 13:28:52  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
quote:

Malo im je falilo da dobiju zgodnu igru riječi "strip pića o pivu"

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
592 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 25/09/2023 : 13:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa to je tek jedna od nekih šest pogrešaka ovdje, i dok bi se za nekoliko razmaka moglo nategnuti, kao dizajn i gluposti, još su dvije gadne pogreške.

Ljudi, pregledajte barem te korice. I na onom novom stripu o King Kongu isto, ako je onako kako je na netu.
Ne mora se ovdje nitko praviti pametan, kao ja sada, ali to je toliko očito da se mora paziti barem na korice.
Nudim se pro bono pregledavati korice izdanja da svi budu zadovoljni!

Humbert Coe
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10348 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 25/09/2023 : 14:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Slažem se. Barem bi na koricama trebao biti ispravan tekst.

Inače djeluje otužno i kupac se sa strepnjom pita što ga čeka iznutra.
Go to Top of Page

Humbert Coe
Average Member

Croatia
592 Posts

Member since 17/02/2005

Posted - 25/09/2023 : 14:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Humbert Coe a Private Message  Reply with Quote
quote:

Upravo to.
Pa mislim, je li problem korice pročitati pet puta? I to nekoliko osoba po pet puta!?
I provjeriti koja je kratica za "prije nove ere", da se piše strip-priča i gdje se pišu bjeline?!
Nadam se da će izdavači to shvatiti kao želju da svi čitamo bolje. Pogotovo noviji izdavači, koji možda i ne znaju gdje sve vrebaju zamke. A stari koji ne mare već su mogli shvatiti.
Eto, otvoren za pomoć.

Humbert Coe

Edited by - Humbert Coe on 25/09/2023 14:48:03
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2805 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 25/09/2023 : 15:01:20  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:

Epic Fail, sto bi rekli mladi!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21116 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/09/2023 : 22:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
taj strip o pivu je težak smor;sa druge strane,Mrtvi predsednici su sjajni;sa treće,stvarno bi morali da porade malo na marketingu.
I za kraj - sad sam siguran da sam 100% u pravu kad sam rekao da je ogromna šteta što Usagija nije uzela Fibra - Usagi je preozbiljan projekat za CRŠ,koji je ipak ne toliko ozbiljan izdavač. Sumnjam da ćemo se načitati ovog junaka u budućnosti.

A ne mogu da verujem da je Markos dopustio da mu ovakav stripovski biser neko drugi uzme (na prava mislim).
U Srbiji ga radi Makondo,a i tu sam teški pesimista po pitanju ritma izlaženja.

Tako da ćemo ga opasno duvati za Jodžimba u narednim godinama.
Hebi ga.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/09/2023 : 22:48:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Da, Usagi je prava propuštena prilika... Mislim da mi ne gine naganjati američka izdanja po ebayu, jer ovo što CRŠ radi nema smisla. Puževim korakom, ko i sve šta ide u nastavcima. Prvi broj Družine od Vješala je izašao za CRŠ u 5. misecu i od tada ništa.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7268 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 01/10/2023 : 14:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
Da se malo vratimo na temu...

Solanin je jedna lijepa gorko-slatka priča o sazrijevanju, ali i nošenju s gubitkom bliske osobe. Nema tu ništa spektakularno i vanserijski, niti u priči, niti u izvedbi, ali ne mogu se naći ni neke ozbiljne zamjerke. Dok je prvi dio dosta sporog tempa u drugom, nakon prijelomnog trenutka, se stvari počinju mijenjati pa mi je on bio i malo bolji. U svakom slučaju, super je što imamo domaće izdanje Solanina i to po pristojnoj cijeni. Mogu se samo nadati da je prodaja dobra i da ćemo vidjeti još mangi u ovom "kiosk" obliku.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

pcoro
Senior Member

Croatia
2274 Posts

Member since 17/01/2006

Posted - 10/11/2023 : 09:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send pcoro a Private Message  Reply with Quote
Pohvaljujem izdanje i cijenu! Lijepo je da imamo jednog Asana na hrvatskom, za sitne pare.
Strip me nije oduševio ali je OK. Može proći.. Crtež je čist i korektan, ponekad i ljepuškast. Malo su dosadne one generičke pozadine ali šta se tu može..

Strip prati ekipu mladih ljudi u trenutku kad su gotovi sa studijem i kad moraju početi živjeti odraslo i dosadno. Oni su ujedno i članovi benda i sad moraju probati uspjeti ili odustati. Strip je po temi blizak Scottu Pilgrimu ali puno sumorniji. Vidi se ovdje razlika između japanskog i zapadnjačkog mentaliteta.. Japanci, bar po ovom stripu (ali viđao sam to i u drugim stripovima), imaju tu obavezu da daju sve od sebe, bilo u glazbi, bilo u poslu. I onda moraju ili uspjeti ili su zakurac. I tema Solanina je taj pritisak koji osjećaju i strah od toga da nisu dovoljno dobri, da uspjeha neće biti i da od sad nadalje slijedi samo životarenje.

Recimo, u Scott Pilgrimu, ali i u Love & Rocketsima ili Gipijevom Garage bandu nema te obaveze uspjeha, davanja svega od sebe - tamo likovi znaju da nisu neki svirači niti će imati neke uspješne karijere, ali to je OK. Muzika je ispušni ventil, posao je tu da legne plaća i nema tog nekog kategoričkog imperativa koji ubija mlade Japance.

Ujedno mi je ovo i mana stripa jer se u ovim drugim stripovima osjeti iskra pobune, humora, borbe dok je Solanin u suštini sumorni strip gdje su likovi poslušni štreberi koji pokušavaju svirati rock, na način da se jako trude i daju sve od sebe. Rock ili showbizz je ovdje dio institucije - još jedan put do uspjeha u životu.

Zaključak: pohvaljujem sumornost stripa, ali kritiziram brojne selfhelp, motivirajuće poruke koje se pojavljuju u stripu. Također napominjem da je Asano u Goodnight punpunu sve ovo odveo na level više, i crtežom i pričom, a ovo je tek zagrijavanje mladog umjetnika.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000