Đil je odličan i zasigurno je bolji od Saguara, Brad Barrona, Zagorovih almanaha, Maxija, specijalaca, kolora i još sto drugih bonellijevih čuda od kojih su neki i pa nekoliko puta objavljeni na našim prostorima.
Nadam se da ćemo ga vidjeti sljedećeg ljeta u izdanju Ludensa.
Đil je odličan i zasigurno je bolji od Saguara, Brad Barrona, Zagorovih almanaha, Maxija, specijalaca, kolora i još sto drugih bonellijevih čuda od kojih su neki i pa nekoliko puta objavljeni na našim prostorima.
Nadam se da ćemo ga vidjeti sljedećeg ljeta u izdanju Ludensa.
+1 Tačno. Dobar je strip, neobičan, ali ne pretjerujmo da je bio bolji od Martija. A eto, već kad su autori isti, a kukamo i molimo da se neko prihvati Džudasa, što taj neko ne uzme oba stripa pa ih štampa u jednom izdanju??
Šmekerskiji, ok Profesori u naše doba nisu bili uopšte kul, pa možda zato A i Đil je jahao ždrijepca po pločnicima NY, ko i šerif Meklaud ponedeljkom uveče na Drugom kanalu
Jbte… pa lakše svarim laserski roštilj u Martijevoj ruci nego konja u NY… ne, nema potrebe stavljati sličice policajaca na konju i parada kroz grad😂😂😂😉
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Renki, imas citavu policijsku konjicku brigadu u njujorku. Kad prodju konji na konjima, pa kad ti se poseru ispred zgrade, samo da places…
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Jbte… pa lakše svarim laserski roštilj u Martijevoj ruci nego konja u NY… ne, nema potrebe stavljati sličice policajaca na konju i parada kroz grad😂😂😂😉
Nema potrebe, ali evo ipak: Njujork, policajac na konju, a nije parada:
Mislija san na oboje, ni pandura na konju ni parade... hi hi hi
Ode čak ni nostalgija ne može biti izgovor. ;-))
Ali policajci na konjima su regularna pojava u NY, posebno u Central Parku. Isto vazi za mnoge evropske gradove. U Beogradu se mogu videti na Kalemegdanu.
Edited by - tomas.hokenberi on 25/09/2023 16:49:00
A joj… pa nemojmo širit, sve znam… Ali policajci, iako je i to glupo no ima uporište u nekakvoj tradiciji a i praktičnoj primjeni… Kako je ono Gil zaluta na asfalt, odlutalo mu govedo?😉
Meni to nije prošlo ni kao klincu no eto… u Italiji je sasvim normalno da probaju podmetnuti već isplaćeni proizvod, i nije Gil jedini, pa sve iznad troškova tiska i distribucije dobrodošli je plus.😉
Ukratko hoću reći, ako se nekome sviđa, ako neki izdavač nađe računicu, ako će nekoga razveselit… neka, i meni će biti drago. Nekad bi zavapija, dajte novo! No novog ima u sasvim zadovoljavajućim količinama pa… Let’s Party!😉
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Đil u stripu i jeste tretiran, od drugih likova, kao "eksentričan" zato što putuje jašući konja. Autori ga i ne predstavljaju kao uobičajenu pojavu početkom 1970-ih kada se strip dešava. U par epizoda ga ismevaju i/ili tretiraju kao čudaka zbog putovanja na konju. U tom smislu i nisu pokušavali da to predstave kao nešto normalno i uobičajeno u XX veku već kao deo ekscentričnosti i/ili nekonvencionalnisti lika.