U 23 broja 5 puta Nik i Julija. Isti zanr koji, ako cemo po nostalgiji i ideji LMS-a, tu ne pripadaju. Mnogo je. Natan isto. Ali kontam da se za to imaju prava pa se siba. Ali nosioci ovoga bi morali biti Blek i Teler. Magicni tu legne odlicno.
U 23 broja 5 puta Nik i Julija. Isti zanr koji, ako cemo po nostalgiji i ideji LMS-a, tu ne pripadaju. Mnogo je. Natan isto. Ali kontam da se za to imaju prava pa se siba. Ali nosioci ovoga bi morali biti Blek i Teler. Magicni tu legne odlicno.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Ne znam, Možda je poenta upravo to, da bude šareno A ne kao Veseli četvrtak ZS (od 24 epizode vjerovatno 15 Zagora i 5 Dilana) Možda, kažem. A stari Dnevnikov LMS je najčešće imao četiri junaka u ediciji, s tim da su u prelaznim periodima imali nekad i 5 (krajem štampanja PSDZ i/ili Džudasa).
PSDZ i Dzudas bi tu lepo legli. Ima smisla. Ali mi nekako krimici i SF tu ne idu. OK ako moraju zbog prava neka, ali redje. 5 ovih pa Julija, pa 5 ovih pa Nik, pa 5 ovih pa Natan.
Inače, zabavno je kako se VČ ZS kritkuje da se previše oslanja na ZS klasiku (Zagora), a Golkonda LMS da se previše oslanja na novotarije (NR, Julka).
Kao da je ljudima nemoguće udovoljiti.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Jedva cekam da vidim kakva ce kuknjava i zamerke da se nadju za period koji nam sledi…:)))
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Uzimajuci u obzir karikiranje Salkana nije puno ni pogresio.
od 50 je 23 => 46% on je rekao da je od 24 20 => 87%
dakle, puno je pogrešio.
inače, originalna zs je imala zagora + teksa 601 od 1103 => 54% znači originalna zs je imala veći udeo 2 najpopularnija junaka od nove zs.
Originally posted by Djole Inače, zabavno je kako se VČ ZS kritkuje da se previše oslanja na ZS klasiku (Zagora), a Golkonda LMS da se previše oslanja na novotarije (NR, Julka).
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother.
PSDZ i Dzudas bi tu lepo legli. Ima smisla. Ali mi nekako krimici i SF tu ne idu. OK ako moraju zbog prava neka, ali redje. 5 ovih pa Julija, pa 5 ovih pa Nik, pa 5 ovih pa Natan.
Tako je!!!👍
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Uzimajuci u obzir karikiranje Salkana nije puno ni pogresio.
od 50 je 23 => 46% on je rekao da je od 24 20 => 87%
dakle, puno je pogrešio.
inače, originalna zs je imala zagora + teksa 601 od 1103 => 54% znači originalna zs je imala veći udeo 2 najpopularnija junaka od nove zs.
Originally posted by Djole Inače, zabavno je kako se VČ ZS kritkuje da se previše oslanja na ZS klasiku (Zagora), a Golkonda LMS da se previše oslanja na novotarije (NR, Julka).
Za mene, DD nije najpopularniji junak uz Zagora. Uz Zagora je najpopularniji junak Teks Viler. A milimetarski nivo niže je MisterNo.
Uglavnom: Pošto je ovo Golkondin pdf, a ne VČ: Bez obzira na moje "karikiranje", poruka je malo dublja od mahalanja i prepiranja. Golconda jeste u boljoj poziciji, jer ima primjer kakvi ne treba da budu. Jedini ispravan način je ovakva raspodjela kao u novom LMS.
U 49 dosadašnjih epizoda VČZS objavljeno je ("najomiljenijih" junaka): MisterNo: 5 epizoda (10.2%) Teks Viler: 6 epizoda (12.2%) Dilan Dog: 9 epizoda (18.4%) Zagor: 15 epizoda (30.6%)
Ove cifre su daleko od pravedne raspodjele, tj. onoga što Golconda ispravno radi. Pozz