Ne znam koje su razlike izmedju poljskog i hrvatskog izdanja (verovatno je bas velika razlika u nakladi/tirazu) ali ako je cena poljskog izdanja 70 zlotija to je valjda 15 evra
dok je hrvatsko 30 evra
kukali smo za izdanja barksa i rose tako da tako je kako je sto se tice cene
doduse cena 70 zlotija je bila za prvih 20 knjiga dok 21:a kosta 90 :)
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Edited by - matori paraliticar on 01/10/2023 23:48:43
Fantagraphics očekuje 30tak knjiga sveukupno pa pretpostavljam da će i u Egmontovoj verziji biti slično, jer su im knjige sličnog broja stranica po knjizi.
Ne znam koje su razlike izmedju poljskog i hrvatskog izdanja (verovatno je bas velika razlika u nakladi/tirazu) ali ako je cena poljskog izdanja 70 zlotija to je valjda 15 evra
dok je hrvatsko 30 evra
kukali smo za izdanja barksa i rose tako da tako je kako je sto se tice cene
doduse cena 70 zlotija je bila za prvih 20 knjiga dok 21:a kosta 90 :)
Da, vjerovatno je mnogo veći tiraž i veća prodaja. Poljska ima oko 9 puta više stanovnika nego Hrvatska, to je baš velika razlika.
Što se tiče cijene znam da su svojedobno Talijani imali mekokorična kiosk izdanja po vrlo povoljnim cijenama (lupit ću napamet po sjećanju od otprilike 50 kuna) i u vrlo dobroj opremi, oko 200 stranica u boji.
Za vreme sajmova, IL verovatno 20 posto popusta. Tako da ce cena biti u odredjenim delu godine povoljnija. Pitanje je samo tempo izdavanja. Ako budu dva broja godisnje bice dobro. Ako bude 4 godisnje to je vec nezabelezeno :)
ovde je gomilica barks izdanja kod jedne e-striparnice uh ove cetri knjige gde su barksove price kombinovane sa don rosinim bi trebao nabaviti.. Kad bi barks knjiga u hr (ili srb) prosla dobro .. mozda bi ugledali i to cudo jednom .. ne znam da li je Lord Vader89 cuo nesto o tom izdanju i da li valja https://www.seriekallaren.se/seriealbum-seriebocker/carl-barks/
ah pa pise sve lepo ovo su norvezani radili vec 2013 pa poljaci 2018 - razlika je u naslovnicama svi imaju razlicite (i u norveskoj, poljskoj i svedskoj)
Internationell utgivning Under titeln "Carl Barks' Andeby" publicerades bokserien även i Norge med start 2013, och 2018 inleddes en polsk utgivning, "Kaczogród – Carl Barks". Ingen av de tre versionerna har samma omslag.
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno!
Edited by - matori paraliticar on 02/10/2023 10:08:50
Originally posted by matori paraliticar ah pa pise sve lepo ovo su norvezani radili vec 2013 pa poljaci 2018 - razlika je u naslovnicama svi imaju razlicite (i u norveskoj, poljskoj i svedskoj)
Baš gledam. Ja bih ovako rekao: norveške naslovnice su mi najružnije, naše i poljske su mi tu negdje u sredini, a švedske su mi najbolje.
Meni su daleko najljepše od Fantagraphics, s puno bijele boje. Baš odskaču i djeluju elegantno, a opet veselo i šareno.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Ove norveške naslovnice su za poslati dizajnera na doživotnu robiju.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Poljaci su udarili tempo od 4 knjige godišnje i od 2018. do danas objavili 21 knjigu (zadnja u kolovozu ove godine).
Hm, pitanje je samo hoće li tako biti i kod nas (naravno, ovisno o prodaji). Kronološki se to lako posloži s vremenom ukoliko će samo biti godine na hrbtu.