Author |
Topic  |
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 06/10/2023 : 07:27:33
|
quote: Originally posted by Lolito Tiepolo
Izgleda, meni su još pre petnaestak godina rekli da je to nemoguća misija, kapirao sam iz priče da su preskupa prava - I to baš za "Svet Mutanata", jedan od omiljenih i najsugestivnijh bukvara osnovne škole.
Nisu bila skupa, nego ih nije bilo moguće dobiti. Koliko se sećam, priča je bila da Korben lično ne da prava za te poznatije stripove iz nekog razloga, već samo na ostale - zato je DW radio “sporedne”. E sad, da li sam ja loše upamtio, i da li je to uopšte bilo tako, nisam siguran. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2381 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 06/10/2023 : 09:21:58
|
quote: Originally posted by Djole
Bio je neki problem sa pravima za poznatije Korbene pre desetak godina. Očito je rešeno.
Rešeno je tako što je autor umro, a naslednike ipak zanima lova a ne neki principi...  |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Lolito Tiepolo
New Member

125 Posts
Member since 11/04/2021 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2449 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2015 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 06/10/2023 : 10:55:48
|
quote: Originally posted by axle munshine
Bio je neki problem sa pravima za poznatije Korbene pre desetak godina. Očito je rešeno.
Rešeno je tako što je autor umro, a naslednike ipak zanima lova a ne neki principi... 
Koliko sam ja upoznat, nije bilo do Korbenove volje ili zlovolje, već do toga što prava za neke od njegovih najvažnijih dela dugo nisu bila u njegovom vlasništvu. Štaviše, Svet mutanata je on sam, zajedno sa Strnadom koji jednako polaže prava i pita se za taj naslov, objavio pred smrt finansirajući se preko uspešne Kickstarter kampanje. I tada je bilo nagoveštaja da bi se moglo raditi još starih naslova, ali takođe i da neki i dalje nisu u njegovom vlasništvu. Dakle, nije do porodice. Štaviše, stiče se utisak da supruga Dona i ćerka Bet (koja je i rekolorisala reizdanje Sveta mutanata zajedno s ocem) vrlo dostojanstveno brinu o Korbenovoj zaostavštini. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2862 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2381 Posts
Posted - 06/10/2023 : 11:53:47
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Rešeno je tako što je autor umro, a naslednike ipak zanima lova a ne neki principi... 
Koliko sam ja upoznat, nije bilo do Korbenove volje ili zlovolje, već do toga što prava za neke od njegovih najvažnijih dela dugo nisu bila u njegovom vlasništvu. Štaviše, Svet mutanata je on sam, zajedno sa Strnadom koji jednako polaže prava i pita se za taj naslov, objavio pred smrt finansirajući se preko uspešne Kickstarter kampanje. I tada je bilo nagoveštaja da bi se moglo raditi još starih naslova, ali takođe i da neki i dalje nisu u njegovom vlasništvu. Dakle, nije do porodice. Štaviše, stiče se utisak da supruga Dona i ćerka Bet (koja je i rekolorisala reizdanje Sveta mutanata zajedno s ocem) vrlo dostojanstveno brinu o Korbenovoj zaostavštini.
Ja sam čuo istu priču kao i Đole, tako da, ako su lagali mene, lažem i ja vas...  |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2381 Posts
Posted - 06/10/2023 : 11:56:12
|
quote: Originally posted by john connor
Kako Dw nije mogao do Asteriksa, Talicnog' Spirua? A Ck dosla do njih.
To kao u onoj bugarskoj izreci, parafraziraću:"ako ne možeš da rešiš problemite s malku pari, ke gi rešiš s mnogu pari"...  |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2862 Posts
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2381 Posts
Posted - 06/10/2023 : 14:14:43
|
Ali su pritom davali malku pari na mnogo nehit stvari, na kraju opet dali mnogu pari nizasta...
A za šta su to dali mnogo para a nije vredno? |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3362 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 06/10/2023 : 14:20:29
|
Ali su pritom davali malku pari na mnogo nehit stvari, na kraju opet dali mnogu pari nizasta...
A za šta su to dali mnogo para a nije vredno?
Ko da ne znaš odgovor. DC i Marvel, jer je smanjen format pa nije vredno  |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 06/10/2023 : 14:59:29
|
Džimi je upoznat bolje od mene, so there you have it, zanemarite moja pisanija. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 06/10/2023 : 15:09:12
|
Kako Dw nije mogao do Asteriksa,
Mnogo para. U vreme kada tržište nije bilo kao danas.
Talicnog'
Prava na to je držao VČ. Na kulturno pitanje je kulturno odgovoreno - ne, mi ćemo. I to je bilo to. To je bilo u stara dobra vremena kad su se izdavači (iole) konsultovali, umesto da se grabe.
Spirua?
DW je objavljivao Spirua.
E sad, tvoje pitanje je verovatno zašto to sve nije išlo u integralima kao danas, a odgovor je prost: nije bilo sigurno da će se integrali prodavati bolje od pojedinačnih albuma. I po Perle Integralima se videlo da je ta nesigurnost opravdana.
Tek se sa Torgalom došlo do dobitne tri albuma po integralu formule. Naknadna pamet je uvek najveća, ali isprobavalo se svašta dok se nije došlo do dobrog rešenja. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2862 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 06/10/2023 : 18:43:03
|
Kako Dw nije mogao do Asteriksa, Talicnog' Spirua? A Ck dosla do njih.
isto kao (pretpostavljam) i u slučaju Bouna - pljunuli ozbiljne pare. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2862 Posts
Posted - 06/10/2023 : 21:15:05
|
Ma sve ok...ali bolje da pljunuli ozbiljne pare za Talicnog,Spirua, ajd Asteriks mozda preskup, nego za one hrpe nekomercijalnih, umetnickih naslova. Ne shvatite me pogresno, i za te sam naslove, ali pokrij ih necim vec poznatim. |
 |
|
borg
Senior Member

Serbia
2393 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
Promys
Starting Member
98 Posts
Member since 03/02/2023 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Posted - 08/10/2023 : 18:18:13
|
nikako se ne slažem da su priče u Triganu i Stormu krš;nije sad da cvetaju kvalitetom,ali nije to toliko loše. U Triganskom 1 mi je čak i jako dobra. |
 |
|
mushe_m
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
59 Posts
Member since 28/01/2022 |
Posted - 09/10/2023 : 19:06:03
|
Nadam se da mi neko neće zamjeriti, jer možda je već postano, ali ne mogu da nađem. Folazim na sajam u Beograd. Da li neko zna hoće li biti neka striparnica na sajmu gdje se mogu kupiti stariji stripovi tipa Conan Saga. Prošle godine je bilo ali u spisku izlagača čini mi se da na onom odjeljku ima jedino Forma B comics. |
 |
|
suptil
Starting Member
65 Posts
Member since 22/04/2023 |
Posted - 09/10/2023 : 20:16:13
|
quote: Originally posted by mushe_m
Nadam se da mi neko neće zamjeriti, jer možda je već postano, ali ne mogu da nađem. Folazim na sajam u Beograd. Da li neko zna hoće li biti neka striparnica na sajmu gdje se mogu kupiti stariji stripovi tipa Conan Saga. Prošle godine je bilo ali u spisku izlagača čini mi se da na onom odjeljku ima jedino Forma B comics.
Prosle godine je Darkwood mislim imao to. I bas su bili popusti. |
 |
|
Jozzinelli
Senior Member

1668 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 10/10/2023 : 05:37:20
|
@mushe_m
Verovatno će biti, u Hali 4 na spratu, kao i uvek. Možda manje nego prethodnih godina, ako neki slučajno odustanu zbog cene zakupa, ali valjda će moći da se nađe nešto od stariteta... Nisam, doduše, proverio ovogodišnji spisak izlagača, možda neki štandovi nisu zavedeni pod zvaničnim imenom? ...A i Peđa iz Forme B mi reče sad, na Salonu u Bg, da neće ove godine donositi ta stara izdanja na Sajam :/
@suptil, nisam siguran da si razumeo pitanje, koliko znam, na Darkvudovom štandu nisu prodavali stare časopise iz decenija prošlog veka? |
Mek Koj nema alternativu |
 |
|
mushe_m
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
59 Posts
Member since 28/01/2022 |
Posted - 10/10/2023 : 15:32:51
|
quote: Originally posted by Jozzinelli
@mushe_m
Verovatno će biti, u Hali 4 na spratu, kao i uvek. Možda manje nego prethodnih godina, ako neki slučajno odustanu zbog cene zakupa, ali valjda će moći da se nađe nešto od stariteta... Nisam, doduše, proverio ovogodišnji spisak izlagača, možda neki štandovi nisu zavedeni pod zvaničnim imenom? ...A i Peđa iz Forme B mi reče sad, na Salonu u Bg, da neće ove godine donositi ta stara izdanja na Sajam :/
@suptil, nisam siguran da si razumeo pitanje, koliko znam, na Darkvudovom štandu nisu prodavali stare časopise iz decenija prošlog veka?
Hvala na odgovoru. Da Darkwood je prošle godine imao dva štanda, ali nije bilo starijih izdanja, bila je neka striparnica meni se čini Popaj da se zvala i tamo u ćošku, suprotno od ulaza u onaj odjeljak na spratu bilo je dosta starijih stripova. Vidjećemo... |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts
Posted - 13/10/2023 : 23:20:41
|
kažu da je neko iz Srbije uzeo prava za Hoka Hej - cenim ČK; bilo bi lepo,taman da ih uporedimo u svakom mogućem aspektu. Ako su oni u pitanju. |
 |
|
Topic  |
|