forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Metal & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 147

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4473 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 29/09/2023 : 20:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Nesto drugacije... vise psy i prog doom... ali In The Woods su mi se dopadali, pa sam i ovoj postavi dao sansu.
https://svartrecords.com/en/product/strange-new-dawn-new-nights-of-euphoria/11814

Bome već dugo nisam čuo nešto ovako loše. Totalni drek od muzike.

CC dosadan

Marduk poslušao jednom i obrisao. Generičko sranje

Blut aus Nord - disonantno smeće kao i prošli album.

Blood Incantation - ovo mi se čini kao čušpajz od hajlajta desetak kultnih elemenata poznatih pjesama u periodu 1989-2001. Na prvu dobro a na drugu skužiš da je prevara

Suffocation - plastično sranje i iskompresiran vokal

Cryptopsy - isto

Jedino mi novi Primordial i onaj Omega Sun zvuče jako dobro

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 29/09/2023 : 20:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Heavy metal u svom iskonskom obliku.
Čista garaža, sirovo, energično, zarazno, bez greške. Kao neka demo snimka koju je bend snimio iz čistog gušta.

Tobias Lindqvist je po meni jedan od najzanimljivijih autora na današnjoj metal sceni. Sve ono što je radio u Enforceru je suvo zlato, Terminal je svijet za sebe, a Tyrann je prva liga.

Ovo je sve na svitu, ovo je metal.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa

Edited by - Paka01 on 29/09/2023 20:39:08
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8291 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 05/10/2023 : 16:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/10/2023 : 16:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Tommy Johansson je fenomenalan, odlične su mu sve obrade.
Inače je i gitarist Sabatona

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4692 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 13/10/2023 : 15:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
novo novo novo
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/10/2023 : 19:03:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Bezveze.

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/10/2023 : 19:04:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
For gas !!!

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 13/10/2023 : 19:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Znači ja bi bogami Andyju Snapeu zabranio da išta producira. Svaki bend kojeg se dohvatio zvuči isto, to je tako generički i sterilno da je strašno... Zadnjih par albuma Judas Priesta, Accepta i Overkilla (npr.) zvuče jednako, onako naslijepo ne bi pojma imao o kojem se bendu radi. Happy meal metal.

Ova pjesma mi je praktički bezveznija od bilo čega s Firepowera koji mi je bio stvarno okej album.

Edited by - Paka01 on 13/10/2023 19:09:26
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15809 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/10/2023 : 19:13:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Nije to bas tako.
A i ovo je tek prvi singl.
Firepower je odlican album, a prvenstveno sto je Tom Allom imao svoje prste u produkciji, a njegov rad na Screaming for Vengeanceu nece niko nikad dostici.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2023 : 16:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Wolves in the Throne Room su u augustu izdali novi album, a proslog mjeseca jos ovaj EP.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/10/2023 : 19:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Barney ima nesto da vam kaze, tu od 24:10 dalje

Edited by - Poli on 19/10/2023 19:08:41
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4692 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 22/10/2023 : 16:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Dosta je sa cutanjem?
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
899 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 25/10/2023 : 19:58:41  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message  Reply with Quote
Samo da napišem moj komentar na Judasov singl:

bas sam se ovih dana uz slušanje vinilke iz 1982 godine Screaming…..pitao, da li će da izdaju možda još koji album. Bas se obradovao, kad vidjeh ovaj singl. Ok, možda nije nešto novo, ali ipak se radujem da i dalje guraju ovaj njihov metal. Judasi su neuništivi, odnosno bolje reci Hallford s tim njegovim vokalom. Hoću ih još jednom videti live negde u blizini, da Bog da.

Invincible shield

Edited by - giant on 25/10/2023 20:00:12
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/10/2023 : 21:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Mike Portnoy se vratio u Dream Theater.
Ovo nikad, ali baš nikad ne bi očekivao.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/10/2023 : 09:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

novi video CD sa zadnjeg albuma

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 27/10/2023 : 10:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Priznajem, da sam vec malo zaboravio na ove Norvezane Troll poslije prvog albuma (koji mi i dalje dobro sjedne). Sto se clanova tice imaju veze za Dimmu Borgir, Kovenant i hrpom ostalih bendova, a bubnjeve im je neko vrijeme svirao cak i Hellhammer (Mayhem), i na albumima. Teme su im i trolovi (kao vec samo ime pokazuje), a u pitanju je zanimljiv melodic BM, i sa klaviaturama ali ne na onaj nadlezan nacin, ili barem ne za moje usi.
I tako slucajno ovih dana nađem njihov posljednji EP iz 2020 na YT, i bogami mnogo dobro ovo, ugh!

Troll - Tilbake til Trollberg EP (2020)

a i prije pomenuti prvenac Drep de Kristne iz 1996

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4473 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 27/10/2023 : 11:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Drep de Kristne će meni uvijek biti među top 3 BM albuma ikad, kako dok sam bio mlađi tako i sad. Gitare funkcioniraju kao da tmurni sjeverni vjetar nosi zvuk gudačkog orkestra i uopće mi ne smeta što su riffovi zapravo antiriffovi/zid zvuka što je bilo prilično netipično za metal, pogotovo tih godina. Taj nehumani vokal (I saler av Sten), aranžman koji u svakoj pjesmi (osim Gud's Fall) krije nekakvi cherry on the top i općenita atmosfera koja stvara nekakav nedokučivi svijet su mi nedodirljivi i dan danas nakon što sam slušao milijun metal i još toliko nemetal albuma.
Svirali su u Sloveniji negdje 2009 i razmišljao sam da li da idem ali na kraju sam ipak odustao jer me bilo strah da bi mi to sve izgubilo magiju.
Trollstorm je također super i ovaj zadnji ep je isto ok. Neo satanic je prolazan dok Last predators i Universal imaju svaki dvije dobre pjesme a ostatak je sranje. Tu je Nagash već bio u svom ego narko futur triperskom periodu pa je i rezultat nikakav.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 27/10/2023 : 14:21:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Znači ja bi bogami Andyju Snapeu zabranio da išta producira. Svaki bend kojeg se dohvatio zvuči isto, to je tako generički i sterilno da je strašno... Zadnjih par albuma Judas Priesta, Accepta i Overkilla (npr.) zvuče jednako, onako naslijepo ne bi pojma imao o kojem se bendu radi. Happy meal metal.

Ova pjesma mi je praktički bezveznija od bilo čega s Firepowera koji mi je bio stvarno okej album.

što je zanimljivo AS je poprilično cijenjen ,ne od muzičara već i od samih producenata u metalnim vodama.tek toliko da su i neke kompanije tražile da napravi software sa njegovim zvukom.njegov stil je, moglo bi se reći generičan i da uvijek teži istom ,tj sličnom zvuku no ono što njega čini toliko popularnim je što mu je zvuk prvenstveno TIGHT.dakle sve je na svom mjestu,u crtu i čvrsto.ne dobivam dojam kao da će se nešto raspasti.kad slušam druge producente sličnih žanrova ,rijetko dobivam takav dojam konzistentnosti u produkcijsom smislu.shvaćam da se tako gubi dašak auteničnosti sa stava slušatelja,ali u drugu ruku pogledaj iz smjera benda kad ti kažu da žele zvučat moderno i da odlično zvuči na mobitelu budući da većina ljudi sluša tako.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/11/2023 : 07:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

prvenac srpskog BM one man banda iz Ade u Vojvodini (vidim da su Madzari sa 82 % vecina tog sela)

Praznina - Čovek Koji Nije (2023)

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/11/2023 : 08:35:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Baš ću baciti uho. Srpska black metal scena je po meni jedna od najkvalitetnijih na svijetu.

Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

495 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 08/11/2023 : 13:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote
Praznina, All My Sins, Gavranovi...ima još koji za poslušati?
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4473 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 09/11/2023 : 09:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ništa od ove Praznine. Poslušao malo i čujem dosta šveđana unutra (Panphage možda?) što je dobra stvar ali ipak nedostaje nešto specifično što bi ga izdvojilo iz mase. Bubanj dosadan u PM, doslovno copypaste u svih prvih 5 pjesama. Sound je dobar i zvuči kak spada.

Ne bih se žalio na na neki full length Gavranova. To je bend koji vrijedi slušati.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Odoakar
Junior Member

495 Posts

Member since 04/02/2017

Posted - 12/11/2023 : 07:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Odoakar a Private Message  Reply with Quote

Shylmagoghnar je nizozemski prog/melo black band, inicijalno sačinjen od dva člana (Kevin Bertrand aka Nimblkorg i Coen van der Weerden aka Skirge).

Njihov prvi album Emergence je jedno od jačih debitantskih izdanja na sceni, sa vrhunskom produkcijom i kompozicijom pjesama. Sjećam se da sam slučajno naišao na taj album kroz youtube preporuke sa strane i absolutno se oduševio.

Drugi album Transience je meni osobno nešto slabiji, iako sam na dosta mjesta našao da je bolje ocijenjen nego Emergence. Progresivni elementi su dosta više zastupljeni, ali i dalje je tu prepoznatljivi mix melo detha i blacka.

Sad je izašao treći album Convergence - inicijalno sam bio zabrinut kako će to sve zvučati obzirom da se jedan od članova (Skirge) povukao iz glazbe, tako da je Nimblkorg sad preuzeo sve i Shylmagoghnar ulazi u kategoriju 'one man' banda.

No čini mi se da nije bilo razloga za brigu. Album na prvo slušanje odmah oduševljava, rekao bih da je tu negdje na razini prvoga, no trebat će odslušati još par puta za konkrentniji zaključak. U svakom slučaju čini se kao još jedan odličan album.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 17/11/2023 : 19:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Napustio nas je Charlie Dominici, pevač sa prvog Dream Theater albuma.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11449 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 17/11/2023 : 19:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ma daj me nemoj jebat!!!
A baš sam sinoć slušao When Dream and Day Unite... Uf bokte pa ne mogu virovat. Meni je taj album jako drag, a Dominicijev glas je jedan dobar faktor zbog kojeg ga volim.

Baš mi je žao

Go to Top of Page
Page: of 147  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000