Author |
Topic |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/10/2023 : 13:52:13
|
Lou je djevojčica koja nikad nije upoznala svog tatu, živi sama s mamom i mačkom kojeg su udomile. Ona i mama super se slažu, igraju igrice, večeraju u picerijama… Lou je zaljubljena u dječaka koji živi preko puta, ali – naravno – ne usuđuje mu se to reći… Lou voli modu, a kreativnost izražava kroz svoje odjevne kreacije. Najbolja prijateljica joj je Mina, zajedno dijele sve i svašta. Lou misli i da bi se Richard, novi susjed s kata, mogao svidjeti njenoj mami. Uostalom, potrudit će se da se njih dvoje upoznaju…
Serijal Lou donosi nam priču o životu moderne djevojčice, nacrtanu s obiljem nježnosti, svom silom mudrosti i poezije… Šarmantan strip koji će privući i oduševiti ne samo djecu i mlade, već i odrasle.
Lou! 6 • Kristalno doba • 48 stranica • Kolor • 210 x 285 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Julien Neel • Crtež Julien Neel • Prijevod Vlatka Tor • Lektura i redaktura Aleksandar Gucunski • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 17.10.2023. • Cijena 13 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/lou-6-kristalno-doba/904/ https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/lou-7-kucica/905/ https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/lou-8-put-novih-pustolovina/906/
|
Trouble will find me |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
brko17
Junior Member
Croatia
387 Posts
Member since 30/08/2011 |
Posted - 17/10/2023 : 19:09:40
|
Maksimalna podrška za Lou, moja kćerka ne može dočekati.
A ti Anto dosadio si više na svakom topicu s Tvrđama, Mrđama itd. , kako bi rekao Al Bundy bolje da je tvoj otac potrošio na kondom kad je pravio tebe nego na Tvrđe :)))) |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 17/10/2023 : 21:58:05
|
(ali pazi,isto bih to mogao i ja tebi reći za Natana od Golkonde ) |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 17/10/2023 22:03:52 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 19/10/2023 : 00:38:17
|
polako se izgleda priprema teren da se i Tvrđe otkače - jbga. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12925 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 19/10/2023 : 11:15:26
|
quote: Originally posted by anto
polako se izgleda priprema teren da se i Tvrđe otkače - jbga.
Da je Tvrđa ostala na onome gdje su Sfar i Trondheim pauzirali prije nekoliko godina, onda bi još nekako imalo smisla da Fibra kompletira serijal. Međutim, sada kada je franšiza nastavljena i kada su započeta još dva nova serijala, nekako se iz izdavačke pozicije čini neisplativo. Pogotovo kada se uzme u obzir da nije baš postala hit kod publike na ovim prostorima. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2198 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 19/10/2023 : 12:02:46
|
quote: Originally posted by Markos
Samo budala poput mene nastavlja gurati naslov poput Tvrđi koji je u tolikom minusu.
Nije da je bas pametno izlagati takve podatke ali da li moze neka konkretna cifra koliki minus za jedno takvo izdanje ide otprilike?
Jedan sam od onih sto bas nisam dao pravu sansu tvrdjama tj procitao sam samo prvi broj i neko dalje interesovanje nisam osetio (dok sam sa Zekanom isao do kraja) Malo mi je zao tvrdjofila (ovo pisem delimicno da me anto ne bi stavio na crnu listu)
Inace bravo na izdavanju Lou! Malo je nejasno da li ovoga ima jos ili ne? |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 19/10/2023 : 12:32:07
|
Lou je gotova prva sezona. Tvrđa očito nema neku veliku publiku i sad izdavati nešto da mi stoji na skladištu po deset i više godina... |
Trouble will find me |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 19/10/2023 : 12:49:34
|
ima i ta opcija,manji tiraž,veća cena. Tu recimo Dadama skidam kapu - nema odustajanja,pa makar izdavali i u 150 primeraka. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 19/10/2023 : 13:05:09
|
A opet,Fibra ima toliko jak brend,da mi je pomalo neshvatljivo da ijedan njen serijal može da bude neprodavan. Pa da se izdaje Mirko i Slavko,išlo bi. Sa druge strane,Tvrđa je zaista vrhunski serijal,pa je neverovatno da se ne može primiti na ovim prostorima u 400 ili 500 slučajeva.
Pre dosta godina sam hajpovao oko Zekana,i eto,prihvatili su ga ljudi - svih deset su rasprodati,teško ga je nabaviti,plaća se suvim zlatom.A znam pa barem petoricu koji nisu hteli da čuju za njega,a danas im je biser kolekcije,čitaju ga jednom godišnje. A Tvrđa je jednako dobar strip - o čemu se radi? Ajde,Matori,ti se javio,šta je problem kod tebe - imaš Zekane,odlični su ti,a Tvrđa ti kao nije legla? Sa druge strane,oba serijala nisu prvoloptaška, treba malo vremena da se provali Trondhajmova genijalština.
I šta ćemo sa Ralfom Azamom,kad je i sa Tvrđom zakočilo.
Ja vidim tu rešenje u integralnim izdanjima,a ako treba,spusti tiraž na 300 ili 250,podigni cenu i svi srećni. Ne može da košta više od Dadinih Spirua sigurno. |
Edited by - anto on 19/10/2023 13:09:06 |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 19/10/2023 : 13:10:23
|
da ne bude zabune,uzimam i ovaj serijal,Lou!
edit:ej,pa sad videh da je serijal završen - sjajno!!
editedit:ah,ima i nastavak, Lou!Sonata. |
Edited by - anto on 19/10/2023 13:12:46 |
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2198 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 19/10/2023 : 13:52:19
|
Anto meni je smetao crtez, u kombinacijom sa tematikom, ambijentom itd. mozda, mozda sam bas bio malo nekoncentrisan pri citanju ali eto.. sve to plus izgledi da ce biti bas puno delova ovoga grehota jeste ako sam prelako odustao, jer istina je da sam mogao pokusati citati jos jednom kao sto sam sa drugim stvarima pa su mi na kraju legle
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11092 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 19/10/2023 : 14:13:06
|
Zar netko stvarno misli da priča o Tvrđama na forumu može iole značajnije ( značajnije bi u ovom slučaju bilo bar 10 konstantnih novih kupaca, što je govno ali eto… karikiram ) povećati prodaju. Tko želi izdavaču dobro, triba ga pustiti da sam procjeni i radi dalje… jer zna. Onima koji već dokazano ne znaju može se progurati neka promašena priča no njima je ionako svejedno, ne znaju pa ni ne primjete. . . . Osim ( Kako to? Kako to? ) kad gase tvrtku. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
Edited by - Renky on 19/10/2023 14:14:04 |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 19/10/2023 : 16:45:14
|
Tu se na forumu stvorio kult oko Tvrđe (i još nekih stripova), ponajviše zbog papagajskih mantri koje Anto konstantno ponavlja, dok se u stvari radi o čisto prosječnom stripu manje-više nezanimljivog crteža (nisam pročitao cijeli serijal, al jesam par albuma). Sva ta ponavljanja u vezi Tvrđi, Ralpha, Jeromea i sličnih su kod mene stvorila kontraefekt te mi se čini da ih ne bi uzeo ni da mi ih netko daje džabe. A bome po ovome što sam pročitao od njih, ne bi ih sigurno ni kupio.
No ponajviše se ljudima ne da kupovati serijale koji idu u nedogled, a Tvrđa je izgleda takav serijal. To su relikti prošlosti kojih se eventualno (tu kod nas) drže ljudi što kupuju Bonelli, a čini mi se da i kod njih taj trend izumire. Kad se jedne Bajke, koje su realno bolji strip od svega ovog oko čega Anto konstantno zapomaže, ne uspijevaju prodati sa svojih 15ak knjiga, s vrhunskim crtežom i odličnom radnjom, kamoli će nešto poput Tvrđe. Koliko god netko mislio suprotno, ljudi kupuju Fibrine stripove zbog stripova samih, a ne zbog brenda koji ih izdaje, stoga ne znam kako može biti neshvatljivo "da ijedan njen serijal može da bude neprodavan". To su gluposti. Neki su stripovi možda izdani u krivo vrijeme i danas bi prošli bolje, neki možda nisu atraktivni za širu publiku, dok neki jebiga jednostavno možda nisu dovoljno dobri. Ne treba zaboraviti da ono "samo dobri stripovi" prvenstveno opisuje Markosov ukus, a ne ukus cjelokupne strip publike u ex-Yu.
A bome na kraju krajeva mislim da je i tržište prezasićeno. Tko će sve to pokupovati? Pare, prostor, vrijeme za čitanje... nije baš da grcamo u svemu tome. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
Edited by - Paka01 on 19/10/2023 16:46:00 |
|
|
Zula
Senior Member
1045 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 19/10/2023 : 17:35:32
|
Samo budala poput mene nastavlja gurati naslov poput Tvrđi koji je u tolikom minusu.
Tolika sam budala da sam dosad kupio sve Fibrine Tvrđe, a kupio bih i nove kad bi ih neka budala dalje izdavala 😂 Zaključak, samo budale vole Tvrđe.
No, šalu na stranu... Jasno je da nijednu Tvrđu ne bih kupio da ih nije Fibra izdala, i jasno je da se to nekom sviđa, a nekom ne. Zahvalan sam Markosu za sve izvrsne Fibrine stripove (i Tvrđe), a potpuno razumijem da izdavanje nekih ipak donekle ovisi o isplativosti.
Veselim se novim Fibrinim stripovima! |
|
|
GGG
Senior Member
Slovenia
2538 Posts
Member since 08/11/2003 |
Posted - 19/10/2023 : 18:48:32
|
quote: Originally posted by Zula
Tolika sam budala da sam dosad kupio sve Fibrine Tvrđe, a kupio bih i nove kad bi ih neka budala dalje izdavala 😂 Zaključak, samo budale vole Tvrđe.
No, šalu na stranu... Jasno je da nijednu Tvrđu ne bih kupio da ih nije Fibra izdala, i jasno je da se to nekom sviđa, a nekom ne. Zahvalan sam Markosu za sve izvrsne Fibrine stripove (i Tvrđe), a potpuno razumijem da izdavanje nekih ipak donekle ovisi o isplativosti.
Veselim se novim Fibrinim stripovima!
Ja imam kompletan Donjon od NBM-a, a navukli su me "na silu". Prije iha-ha godina, kad sam od njih kupovao Najamnike, uz njih su mi badava slali nekave CB sveščiče formata pokojnog SMG-a u kojima su bili nekakvi stripovi sa opičenim životinjskim likovima, a ostalo je, kako kažu povjest... Ali razumijem i probleme sa prodajom - malo drugačija poetika + "previše dobrog", i stripovi kao Tvrđa ostaju nasukani.
Re Lou - moja preporuka. Prilično simpatičan strip ne samo za mlađu žensku publiku. U Slo je po par tabli izlazilo u Strip Bumerangu, mojim se curama stvar svidjela pa sam jim skinuo par skenova. Danas čitaju druge stvari, starija mange, mlađa Usagija Aldebaran..i Tvrđu |
Stara Huta za 36 minuta |
Edited by - GGG on 20/10/2023 14:17:25 |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7278 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 19/10/2023 : 20:02:59
|
quote: Originally posted by Paka01
Tu se na forumu stvorio kult oko Tvrđe (i još nekih stripova), ponajviše zbog papagajskih mantri koje Anto konstantno ponavlja, dok se u stvari radi o čisto prosječnom stripu manje-više nezanimljivog crteža (nisam pročitao cijeli serijal, al jesam par albuma).
Ne znam koje si albume čitao ali, iako ima par ovakvih, uglavnom je riječ o jako dobrim stripovima upečatljivog crteža. Daj šansu albumima iz podserijala Praskozorje ako budeš imao priliku.
quote: Originally posted by Paka01
A bome na kraju krajeva mislim da je i tržište prezasićeno. Tko će sve to pokupovati? Pare, prostor, vrijeme za čitanje... nije baš da grcamo u svemu tome.
Ovo stoji. Ja sam u zadnjih godinu dana smanjio kupovinu za valjda 90%.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
Edited by - Shaner on 19/10/2023 20:03:41 |
|
|
Red Marquis
Advanced Member
Serbia
3281 Posts
Member since 06/11/2017 |
Posted - 20/10/2023 : 15:13:35
|
Eh sad, Tvrđe mogu da se ne vole, ali da je nezanimljiv crtež to se stvarno ne može reći. Odmah mi je devalvirano sve dalje što si napisao Paka. I Fables nisu bolji od dobrog dela Antinih zapomaganja. Pogotovo ne od Love and Rockets i Zekana. Sem Žeroma Bloša, od toga jesu |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 20/10/2023 : 16:04:41
|
quote: Originally posted by anto
ima i ta opcija,manji tiraž,veća cena. Tu recimo Dadama skidam kapu - nema odustajanja,pa makar izdavali i u 150 primeraka.
Dylan Dog na njemačkom Zona X Marti almanah Nathan klasik |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 21/10/2023 : 04:06:07
|
Tvrđa je meni među najboljim stripovima. Jednostavno sve valja. Jaka doza zdravog humora, ultra kul otpiceni likovi, briljantan crtez i prica koja vuce. Trondheim&Sfar&Larcenet su zlatni trio stripa autora u poslednjih 10-15 godina, a ni ostali na serijalu nimalo ne zaostaju.
@paka Ne znam sto si se tako okomio na antisu. Jako cijenim tvoje postove. A anto nabraja dobre stripove i mene zabava tom visegodisnjom zeljom.
@anto Ne brini. Ima (skoro) sva Tvrđa na engleskom, kao i Ralph koji sad izlazi u novom vecem formatu, 3 u 1 mislim. Da ne govorim o Love & Rockets. I posto Marku ne daju Lone Wolf and Cub, pa eto moze se komplet nabavit u recimo Delfiju.
Ovo je mali Lou offtopic, rano je, a ja ne mogu spavati :).
|
Jack the Black. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21133 Posts
Posted - 23/10/2023 : 02:39:49
|
ma šta da brinem,pa Paka ti je Tellerov nivo,al malo namazaniji pa se ne vidi koliki je nemač pojma za strip;a to je odlično pokazao gornji post koga su odmah opovrgli ljudi od ukusa sa ovog foruma.
Tvrđa je jedan od najboljih stripova ikad,ljudi je inače kupuju i zato što je Fibra izdaje,na konto brenda (pa onda skapiraju da je vrh strip i nastave kupovinu),ali je u pitanju naslov "drugačije poetike",pa ga i ne mogu skapirati ljudi koji vole prizemnije stvari.
Pored Tvrđi,i Gen,Ljubav i Rakete,Žerom Bloš,Nedirka,Gospodin Žan,Paul,sve su to sjajni stripovi koje strip publika,koju na žalost čini većina poput Pake,nije prihvatila,pa je njihova budućnost dovedena u pitanje. Ali dobro,ja sam optimista,i verujem da će kad tad svi ovi naslovi biti izdati. Evo recimo Bosonogi Gen,već je izašlo 4 knjige od Lokomotive,i taj "problem" je verovatno rešen. |
Edited by - anto on 23/10/2023 02:41:08 |
|
|
Odoakar
Junior Member
483 Posts
Member since 04/02/2017 |
|
vukozec
Advanced Member
4968 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 05/11/2023 : 20:15:35
|
Vidim otišlo se u debeli offtopic.
Šteta, jer ima se o čemu pričati oko ovog izdanja. Naime, izgleda da je 6. album poprilično kontroverzan!
Ja sam tek pročitao prvi i odličan je, odlično sam se zabavio, ostavio me gladnim za još puno više od Hilde, Višnje, Sestara Gremillet i Sestara (očitih usporedbi - konceptualno, Lou! je nešto između prve 3 i Sestara, one-page gegovi, ali koji polako grade veću sagu), možda zato jer je i najviše za odrasle od svih spomenutih naslova (no istovremeno je potpuno safe for kids i njima namijenjen - barem taj prvi album, a vjerojatno i sljedećih nekoliko, a što će biti kasnije ćemo da vidimo ). |
|
|
|
Topic |
|