forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 "Vrela Sajamska jesen leta gospodnjeg 2023."
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

SpicyMcSale
Starting Member

Serbia
6 Posts

Member since 11/04/2023

Posted - 24/10/2023 : 14:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Send SpicyMcSale a Private Message  Reply with Quote
Da li znate ima li gde stripova na engleskom na Sajmu knjiga osim na standu Ket Ra?
Go to Top of Page

suptil
Starting Member

65 Posts

Member since 22/04/2023

Posted - 24/10/2023 : 14:55:53  Show Profile Show Extended Profile  Send suptil a Private Message  Reply with Quote
Jel je to Forma B objavila Dubrovackog gusara kompletu u 3 knjige?
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3362 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 24/10/2023 : 16:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SpicyMcSale

Da li znate ima li gde stripova na engleskom na Sajmu knjiga osim na standu Ket Ra?

Nisam još bio ove, ali pređašnjih godina je bio štand English Booka koji su imali brdo mangi i amera.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 24/10/2023 : 17:04:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Gde se oni nalaze kad nisu na sajmu? Ja bih uzimao Warcraft knjige kod njih redovnije.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13520 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 24/10/2023 : 18:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

quote:
Originally posted by SpicyMcSale

Nisam još bio ove, ali pređašnjih godina je bio štand English Booka koji su imali brdo mangi i amera.

Ako misliš na one Makedonce tu su i ove godine. Ponuda sjajna ali cene uglavnom prejake.

Edited by - Imrahil on 24/10/2023 18:32:43
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
408 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 24/10/2023 : 20:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
Obavio sajam. Velika ponuda novih izdanja na uglancanim štandovima, a čast ponude antikvarnih stripova u hali 4 ostali da brane samo Pedja i Popaj. Ovogodišnji utisak mi je da je većina "mojih" stripova (Talični 10 i 11, Mek Koj 4, Tintin) najavljena tek za drugo poluvreme sajma, od srede. Svejedno ih ne bi teglio iz BG-a, jer sam prvi put na sajam došao vozom (prijatno iskustvo, NS-BG sada za 35min). Iz tih razloga ove godine su pobedile knjige u odnosu 3:1, mada sam se i sa njima okilavio uzbrdo do stanice.
Go to Top of Page

mike
Senior Member

Slovenia
2870 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 24/10/2023 : 22:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
Amere imaju Makedonci i Delfi. Pored su pa eto tesko ih se promasi. Mangi miljun, Lone Wolf and Cub jedino na Kneza Mihajla.

Taylor.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 24/10/2023 : 22:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by suptil

opa,gde to može da se proveri?

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1924 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 25/10/2023 : 00:28:42  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by suptil

jeste
Ima u onom video izvještaju sa sajma segment kooji se odnosi na Formu B.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21626 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/10/2023 : 00:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
super,pogledaću.
Dubrovački gusar mi je vrh knjiga,a voleo bih da objave i ostale naslove Brendona Vida aka Branka Vidića.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Largo
New Member

292 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 27/10/2023 : 22:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
Komiko se hvali rekordnom prodajom na Sajmu i najavljuje pojačanu produkciju u narednoj godini 🙄
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/10/2023 : 06:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Jedan notorni hrvatski politicar je svojevremeno izjavio “ja nikad ne lazem, samo nekad ne govorim istinu”.

Trouble will find me
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2682 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 28/10/2023 : 09:03:51  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Nisam sad planirao pisati o Vuku ali ajde "par reci". Vuka sam "upoznao" prvo preko njegovih upisa ovde kao "marlowe". Nisam sad nesto pratio detaljno ali video sam da je bio umesan u razne prepirke (ponekad i po nacionalnoj osnovi? ali to doduse u to vreme nije bila bas neka retkost po forumima) medjuostalom sa Markosom. Kada sam sa vremenom ukapirao da je on covek koji je "pionirski" krenuo sa Komikom (dobro znam da je ranije bio umesan i u Belom Putu) i video kako dobro radi posao rekoh sebi hvala bogu da covek moze da se promeni i radi cuda od zivota i za sebe i druge. I tako je vreme prolazilo, upoznali smo se u Novom Sadu, nabavljao sam stripove direktno od njega, on mi radio razne manje ili vece usluge i tako.
Vidjali smo se svake godine i cak imali zajednicke prijatelje moze se reci (barem sam ja na to tako gledao). Jedan od tih prijatelja vise nije medju nama. Bio je jedna meni vazna licnost posto me je ubedio da krenem sa nabavkom i necega van bonelija (metabarone od belog puta) a i pomogao mi sa nabavkom prvih izdanja veselog cetvrtka (nabavljao ih je licno na kiosku). Uglavnom kad je taj covek umro bila je velika tuga ali sta ce se zivot je morao ici dalje. Vuk je i dalje radio ogroman i velik posao sa izdavastvom, cini mi se svakom izlazio u susret i tako. Imao je obicaj reci da ga se hrvatsko trziste ne tice, da tamo ima beznacajnu prodaju i tako, malo sam bio sumnjicav posto verujem da je bilo ljudi koji su se na razne nacine dovijali i nabavljali njegova izdanja direktno iz Srbije ali nije mi to bila neka toliko vazna stvar za diskusiju. Dosla je onda i us"na korona Vuk je malo pojacao produkciju bas te godine a pojacali su i carobna knjiga i fibra. U Srbiji nakon kraha darkwooda je bilo malo vise mesta i za druge pa je tu komiko radio vazan posao da nadomesti nazovimo to pad produkcije po meni dobrih stripova jer ck ima veliku produkciju ali meni mali broj zapravo vaznih izdanja. Vukovi apetiti sto se tice novih komercijalnih naslova su rasli na neki nacin razumem da je tako, izdao je toliko toga sto drugi nisu niti im je bilo na pameti da izdaju, meni zanimljive i dobre stvari ali i takvih dobrih stvari je vremenom sve teze naci. Format njegovih izdanja je uvecan i stripovi koje je hteo da izdaje je bio sve friskijeg datuma a to je dovodilo do sve cescih "sudara" sa fibrom koja je takodje izbacivala friske stripove (dobro i gomilu drugoga). Znam da vuku nije bila friska ta ideja o razdvajanja licencnih podrucja ali tu je valjda video neku sansu da se to na kraju sprovede zajedno sa drugima i onda nastade famozno Udruzenje sa ciljevima stranim prosecnom balkanskom strip kolekcionaru. Nesto drugo se u medjuvremenu desilo a to je bilo da je Vuk javno izneo da ga je uzdrmao neuspeh sa dobivanjem prava na Bone, strip koji je vec pomalo vec bilo spominjano da ce Vuk da ga radi... tu negde je Vuk odlucio da treba da promeni nacin poslovanja (medjuostalom nacin distribucije, politika popusta i sl.) uglavnom zbog toga sto je raniji bio previse verovatno i psihicki i fizicki naporan.
Onda je uvedena zabrana uvoza fibrinih izdanja u Srbiju i Vukovih neuspelih pokusaja da objasni zasto je to bilo nuzno.
Po prvi put u desetak godina nije bio na istoj talasnoj duzini sa onima koju kupuju izdanja i srpskih i hrvatskih izdanja.
Mnogi su mu to zamerili, neki se sigurno i setili "starog marlowe-a" i poceli da ga vredjaju punom parom i zaboravili sve dobro sto je pre toga radio.
Ja sam tu u nekoj srednjoj grupi neki bes jesam osecao ali sam znao se prisetiti svega drugoga sto je radio pa nisam mogao da ga mrzim potpuno kao neki. Ono sto mrzim je ipak neke lazi koje deluje da je bilo u ovoj prici - sad da li namerne ili nenamerne ne znam - kao ona prica da je to o licencama krenulo od vlasnika licenca a ne od srpskih izdavaca koji su slali mejlove vlasnicima licenci i kukali.

Tu smo gde jesmo, svako je odgovoran svojoj savesti za svoje postupke ako misli da mu je savest cista, sve pet

Sve ovo se kod mene poklapa sa nekim periodom da sam uvideo da mi puno vise od stripova ne treba u zivotu ali to zapravo i nije toliko vazno - vazno je sta ce biti sa stripom "na ovim prostorima" na dalje, da li se broj kupaca stvarno znatno prosirio i sta ce i gde moci kupovati od stripova u buducnosti. Voleo bi da i nove generacije mogu uzivati u stripovima kao sto je moja.

Zaboravih ovo verovatno svako od nas kupaca/izdavaca ima neku od vizija srpska stripscena, slovenacka stripscena, hrvatska stripscena, "jugoslovenska stripscena" - moja je bila ova zadnja - zbog raznih razloga

Eto to bi bila neka moja prica u vezi ovoga osecao sam potrebu da to izbacim iz sebe..

Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više i više napredujemo!

Edited by - matori paraliticar on 28/10/2023 09:10:32
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2394 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 28/10/2023 : 09:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Našao Vuk da bude gromobran pa izgoreo kao licna. Pustiš Boru da ide prvi.
A opet Bora operisan od komunikacije sa kupcima, pa ćuti kad je bilo najvažnije pričati. Trebalo mu godinu dana da kaže: Dobar dan ,ja sam...

Što se budućnosti stripa tiče:
Mislim da sam video jedno dvadeset štandova na kojima su se mogli kupiti stripovi.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 28/10/2023 12:42:06
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2682 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 28/10/2023 : 10:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Cutao je Bora ili premalo rekao vec 2017 (teatralni oficijalni raskid sa Darkwoodom) ili vec onda kada su iznenada izasli iz Torgal projekta sa Darkwoodom.

Sto se tice dvadesetak standova sa stripom na sajmu knjiga u Beogradu videcemo kako ce biti kroz 5-10 godina
kako i sta ce se prodavati

Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više i više napredujemo!

Edited by - matori paraliticar on 28/10/2023 11:00:06
Go to Top of Page

tex ciller
New Member

235 Posts

Member since 15/06/2012

Posted - 28/10/2023 : 16:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send tex ciller a Private Message  Reply with Quote

https://www.youtube.com/watch?v=c9VaNLr31YA

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40915 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 28/10/2023 : 19:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Super pregled.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2968 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 28/10/2023 : 19:40:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:

1. pitanje: gde će se prodavati!!

Ako ne zaustavimo ovu bagru na vlasti da nam sve izotima i poruši!

Pumpaj

Edited by - jagodanbg on 28/10/2023 20:33:31
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
388 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 28/10/2023 : 20:05:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
Da li je neko imao iskustva sa WoolfComics? Drugar rece da imaju stranicu na FB i rece da planira od njih da nabavlja strane naslove po ok cenama.

Edited by - mladeNS on 28/10/2023 20:11:37
Go to Top of Page

jagodanbg
Senior Member

2968 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 28/10/2023 : 20:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladeNS

Da li je neko imao iskustva sa WoolfComics? Drugar rece da imaju stranicu na FB i rece da planira od njih da nabavlja strane naslove po ok cenama.

Na Diskordu ih hvali ekipa. Uzimaju strane naslove po korektnim cenama.

Pumpaj
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2864 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 28/10/2023 : 20:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Woolf je legenda, mislim da je to lik sa Dw foruma. Krenuo par godina oprezno, sada vidim ozbiljno razvio uvoz stranih izdanja. Svasta imaju, i max poverenje, bez brige.
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
388 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 28/10/2023 : 21:53:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
@jagodanbg @john connor

E pa hvala, mnogo znaci. :)

Edited by - mladeNS on 28/10/2023 21:57:56
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
388 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 28/10/2023 : 21:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

quote:

1. pitanje: gde će se prodavati!!

Ako ne zaustavimo ovu bagru na vlasti da nam sve izotima i poruši!

Teska bagra... ne znam da li ovo moze da se zaustavi... nadam se da moze.

Malo o stanju kod nas.

„Zašto je sajamski prostor toliko skup za izdavače? Prošle godine su cene podignute, ove opet i to za još 30 odsto. Ako posmatramo troškove Sajma kao knjižarski rabat, dolazimo do frapantne cifre od 60 odsto rabata. To znači, ako prodate knjigu za 1000 dinara, 600 dajete Sajmu! Sa 400 dinara treba platiti prava, porez, prevod, lekturu, štampu i ljude koji rade na knjizi. Gde je tu zarada za izdavača? Zašto izdavači, posetioci Sajma i svi ostali moraju da rade za državnu firmu „Beogradski sajam“, kad bi država trebalo da sponzoriše izdavače?, upitao je je urednik izdavačke kuće Blum Aleksandar Šurbatović.

Opsirnije na linku:

https://n1info.rs/kultura/izdavac-udruziti-se-i-bojkotovati-sajam-knjiga-to-je-jedino-resenje/

Edited by - mladeNS on 28/10/2023 22:00:25
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 28/10/2023 : 22:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladeNS

Apsolutna preporuka! Woolf ima sjajnu ponudu, otprilike na dva-tri meseca isporučuje u Srbiju, pakuje profesionalno... Nema greške.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5282 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 28/10/2023 : 23:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Ima pajtose u Londonu pa preko njih nabavlja. Preporuka za Woolfiku ko do sada nije sarađivao sa njim, sve full
Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000