Author |
Topic |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 05/11/2023 : 21:11:06
|
E ovako, javljam se sa malo neobičnom molbom, ali ko zna, možda i bude nešto:
Najbolja prijateljica moje supruge, rodom iz Zagreba, (sa njom u Švajcarskoj išla u školu, a onda otišla u Nepal i dosta dugo tamo živela) se pre nekoliko meseci sa svojom ćekicom od 10 godina vratila za Zagreb. I danas smo saznali da je zbog gomile porodičnih nevolja, sa ćerkom maltene završila na ulici (trenutno je u nekoj sobi u dnevnom najmu). Javila se nama za malu novčanu pomoć, pošto nikoga ne poznaje u Zagrebu (bukvalno je čitav život bila vani), a sa familijom nema neke odnose. Pomoć ćemo joj pružiti, ali to neće biti dovoljno dugoročno.
Zato pitanje za sve iz Zagreba:
- imate li, ili znate nekoga ko bi izdao sobu za nju i ćerku? Ona radi, mada ne znam gde tačno, i izgleda da ne može sebi više od toga da priušti.
- Možete li, ili znate li nekog ko bi mogao da joj pomogne u traženju posla? Fakultetski je obrazovana, priča nekoliko jezika. Problem joj je što je nesnađena i treba joj podrška.
Ukoliko ima neke dobre duše spremne za omoć, javite se. Hvala.
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Posted - 05/11/2023 : 22:11:16
|
quote: Originally posted by lwood
U igri je samo Zg?
Da. Možda i neko prigradsko naselje. Ali ne bih rekao da bi išla za Dalmaciju. :)
Koliko sam shvatio, ima neki posao u ZG, ali premalu platu za samohranu majku. Zato i ova molba. |
|
|
|
Martindylan1982
Starting Member
53 Posts
Member since 09/12/2015 |
Posted - 05/11/2023 : 23:55:29
|
Za stan nek proba tražit preko FB grupa. Ja svoj stan oglašavam preko ove grupe. https://www.facebook.com/groups/3483159635242592/?ref=share Dugoročno iznajmljen, pa trenutno nije u ponudi. Sobe za dnevni najam su dugoročno preskupe. Ovisi koliko je ženi buđet. A za posao nek napravi profil na MojPosao i nek gleda prema svojoj struci i interesima oglase. Ovisi koji je fakultet završila, posao može naći do kraja mjeseca ili tražit pol godine. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 06/11/2023 : 01:13:36
|
Možda nije baš neka ekstra preporuka, al sad uskoro kreće advent i po Zagrebu će biti postavljeno puno kućica koje prodaju piće i hranu na tim mjestima gdje je organiziran advent. Ne znam koliko se plaća taj rad, al ne treba zanemariti bakšiš koji je garant odličan i može se samo na njemu dignuti pristojna lova. Dugo godina sam radio u ugostiteljstvu (doduše u Dalmaciji, ne u Zagrebu), znam šta pričam. Znam da ovo nije baš bajna ideja, al ako je u stisci s novcima i ako može vremenski izgurati, zašto ne? Pa makar odraditi noć kad je najveći protok ljudi, kao dodatni posao (ako nađe nešto dugoročno za stalno prije toga). |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Posted - 06/11/2023 : 16:46:35
|
Hvala svima! Videću sa njom i preneti joj savete. A ukoliko se neko pojavi sa konkretnim ponudama stan/posao ili neko nešto čuje, slobodno recite. Hvala još jednom. |
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Lorda
Average Member
Croatia
655 Posts
Member since 07/11/2002 |
Posted - 13/11/2023 : 10:30:01
|
Ovo vjerojatno nije taj slučaj ali ako baš ništa nema i ne može si pomoći možda da se javi u Autonomnu žensku kuću (ako ništa barem po savjet ako se na ulici našla zbog nesređenih obiteljskih odnosa, jest da je ovo za žene koje su baš iskusile fizičko i psihičko nasilje, nisam iz tvoje poruke skužio je li to neki blaži obiteljski sukob).
Tamo ako ništa drugo može dobiti psihološku pomoć i možda neke savjete što dalje, pogotovo zato što ima malo dijete.
https://azkz.hr/ |
|
|
|
Topic |
|