Author |
Topic |
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 09/11/2023 : 12:24:50
|
quote: Originally posted by mike
Ajde recite mi, isplati se uzeti komplet BG Murena 1-10 za 35 ojra? Isto pitanje i za Alix Senator komplet 1-10 za 60 Eur?
Nijedan naslov ne poznajem. Zapravo Murenu sam procitao prvi album i ispalo mi dosta lose. Ali kazem ne znam kako ide dalje pa sad kad se komplet prodaje po 3,5 po komadu, sto je meni super popust, pa se situacija naravno mijenja.
Meni se učinilo da je Murena komplet 1-5 za 35 eur. |
|
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1109 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 09/11/2023 : 12:36:20
|
quote: Originally posted by dapazin
Bookglobe ima izvrsne popuste - Blacksadovi su 7 eura, zadnji je 10 ako se ne varam, Cortoi po običaju 10, 12 i 15 eura što je bagatela, a vidio sam i Duel za 7 eura, nisam ga čitao, ali za tu cijenu bi se moglo upiknuti.
Preporuka ko kuća za Duel. |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4328 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 09/11/2023 : 12:40:46
|
@Peyo: šefe znam da je bilo jutro ali nije ti to baš olrajt. Čovjek je isto tako mogao napisati da mu se nije svidio prvi Tintin. Bi li mu i u tom slučaju isto tako popovao ili bi napisao ocjene albuma i vodič za čitanje, možda otvorio topik čak? :) |
Bok, kako si.
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10363 Posts
Member since 28/10/2005 |
Posted - 09/11/2023 : 13:15:27
|
quote: Originally posted by Cromwell
@Peyo: šefe znam da je bilo jutro ali nije ti to baš olrajt. Čovjek je isto tako mogao napisati da mu se nije svidio prvi Tintin. Bi li mu i u tom slučaju isto tako popovao ili bi napisao ocjene albuma i vodič za čitanje, možda otvorio topik čak? :)
U pravu si, moguće je da sam pretjerao uostalom kao i ti s tom C klasom.
@mike isprika !
Ipak dojma sam da ti ovi stripovi nisu potrebni |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 09/11/2023 : 13:19:10
|
Hvala Cromwell, ali mogu i sam :). Na sajmu su atmosfera i raspolozenje dobri pa cu na kratko.
Vjerujem da g. Peyo nije mislio nista loste, iako je ispalo dosta “netaktno”. Ali je se danas u mojim godinama takvim postovima samo dobrodusno nasmijem :).
Napisao sam da mi se prvi album nije svideo, ali to se sve moze okrenuti u narednih 9. Zato i postavljeno pitanje. Uvijek je dobrodoslo cuti i ostala misljenja. Ali odluka je samo moja. I moje misljenje je samo moje, nikome nisam i necu dopustiti misliti umjesto mene.
Dakle g. Peyo, sve ok. Uvijek rado citam vase postove, pa cu tako i dalje. Sve dobro :). |
Jack the Black. |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Posted - 09/11/2023 : 13:27:11
|
Malo ste me preduhitrili. Nije bilo potrebe za isprikom, ali ipak hvala . Dodjite i uzivajte na sajmu . |
Jack the Black. |
|
|
malimarinko
New Member
180 Posts
Member since 01/01/2021 |
Posted - 09/11/2023 : 13:33:56
|
Upravo se vratio sa blitz posjete Interliberu. Ugodan razgovor s markosom i susret s jednom francuskinjom. Markos je zakon ali francuskinja je - francuskinja :D Uglavnom, nisam znao da se Tintin čita Tantan. Postoje li drugi junaci koje krivo čitamo? Onog Tanguya neću ni spominjati.
Stripagent ima dobre popuste na svoja HC izdanja. Na već spomenute Murenu i Alixa. Stripovi H.G.Wellsa se prodaju po 8€. To je popust od preko 40% ako kupuješ sva 4 komada. Ken parker kontinuirano poskupljuje od 10 kuna za vrijeme korone preko 2 eur prošle godine do 2,5 eur ove. Bonelli ne pratim. Alan Forda ima nešto ali hc izdanja na kapaljku. Columbo isto vrijedi posjetiti. |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10363 Posts
Posted - 09/11/2023 : 13:37:27
|
quote: Originally posted by mike Napisao sam da mi se prvi album nije svideo, ali to se sve moze okrenuti u narednih 9. Zato i postavljeno pitanje. Uvijek je dobrodoslo cuti i ostala misljenja. Ali odluka je samo moja. I moje misljenje je samo moje, nikome nisam i necu dopustiti misliti umjesto mene.
Tek kad sam poslao post pomislio sam da je to u pitanju.
Drago mi je da mi nisi zamjerio. Također svako dobro želim. |
|
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 09/11/2023 : 13:52:17
|
quote: Originally posted by malimarinko
Upravo se vratio sa blitz posjete Interliberu. Ugodan razgovor s markosom i susret s jednom francuskinjom. Markos je zakon ali francuskinja je - francuskinja :D Uglavnom, nisam znao da se Tintin čita Tantan. Postoje li drugi junaci koje krivo čitamo? Onog Tanguya neću ni spominjati.
Stripagent ima dobre popuste na svoja HC izdanja. Na već spomenute Murenu i Alixa. Stripovi H.G.Wellsa se prodaju po 8€. To je popust od preko 40% ako kupuješ sva 4 komada. Ken parker kontinuirano poskupljuje od 10 kuna za vrijeme korone preko 2 eur prošle godine do 2,5 eur ove. Bonelli ne pratim. Alan Forda ima nešto ali hc izdanja na kapaljku. Columbo isto vrijedi posjetiti.
Se sjećaš jel Murena 1-10 ili 1-5 komplet? |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40350 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1109 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 09/11/2023 : 15:04:35
|
Bili su albumi Slum Nation 1-3 i Grunge Genetika 1-2 za 20 evrića u kompletu svih 5 albuma. Naravno da sam ih uzeo isti tren jer ih već neko vrijeme imam na listi. Ne znam ima li toga još... |
|
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1168 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 09/11/2023 : 16:06:10
|
quote: Originally posted by adriano
bio jučer i popunio kolekciju redovnih ludens zagora, teksova i nekih izdanja za koje nisam ni znao da postoje kao npr, veličanstveni teks i mladi teks. sve je po dva eura na štandu strip agenta.
Sjećam se kad je standard za sve bilo 10 kn. |
|
|
Dwayne_Looney
Advanced Member
6891 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 09/11/2023 : 16:53:14
|
Zagor za 2 eura mi i nije neki popust, lijepe kune. Do prije koji dan je i koštao malo više od 2. No, dobro, idem na njihov štand radi albuma. |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 09/11/2023 16:55:33 |
|
|
doktor78
Junior Member
Bosnia and Herzegovina
348 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 09/11/2023 : 17:51:22
|
quote: Originally posted by sawitch
Nikakvih slika. Tanki ste mi nesto u Zagrebu...
Eee, prije bi bio i izvještaj sa svih štandova sa puuno slika. Ništa više nije kao prije... A i ja gledam vremensku prognozu, i malo mi fali da odustanem od posjete u subotu |
|
|
don_draper
Advanced Member
4375 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 09/11/2023 : 18:32:58
|
Prvi Interliber u eurima, ali nekako je izgubilo to svoju magiju i privlačnost. Svi štandovi koji su inače bili the place to go su i sada (Fibra dakako standard za sebe). Nabavio klasičnu porciju kod Fibre, ostavio ponešto novaca CRŠ-u (možda im je ritam spor, ali izdanja su skroz dobra), ali drugim stvarima se nisam puno posvećivao. Ovi veći izdavači knjiga svi nekako staloženi s popustima, do 20% na novija izdanja, negdje i samo 10% što je za ovakvu smotru prilično skromno. Generalno ponude ne manjka, mnogi su se htjeli isprsiti pa su proširili ponudu i na engleska izdanja. Koliko god bio klimav Interliber, i dalje je teško otići praznih ruku. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4328 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 09/11/2023 : 20:00:55
|
quote: Originally posted by Peyo U pravu si, moguće je da sam pretjerao uostalom kao i ti s tom C klasom.
Ok, možda jesam mrvicu jer ima par solidnih albuma (3,4,9 ovako po sjećanju) ali čuj, valjda se možemo složiti da Murena nikako ne može biti A klasa poput Medeje, 300 ili Brončanog doba. E sad, da li će nekome biti B ili C klasa ovisi o osobnim afinitetima, trenutku, očekivanjima itd... Stavio sam u C klasu jer me razočarala a i meni je slabija od npr Orlova Rima koji mi spadaju u B klasu ali upravo zato sam i napomenuo da ako je veliki fan povijesnog razdoblja onda nek uzme jer za fanove se isplati, pogotovo po toj cijeni. |
Bok, kako si.
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10363 Posts
|
mmihoci
Senior Member
1103 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 09/11/2023 : 22:36:47
|
Bio danas na toj svečanosti koja se zove Interliber.
Nema nikakvih slika jer jednostavno sam na to zaboravio prolazeći kroz štandove.
1. Libellus u bojama "svojeg" Alan Forda, Darijo dijeli nekoliko vrsta rakijice (kruška, jabuka, šljiva, kajsija,...), podijelio mi neke informacije koje neću navoditi osim one meni najbitnije: neće za sada širiti lepezu dok ne završe neki od serijala i to izgleda Mister No c/b i kolor.
I ajd, neke glasine da će i dalje naslovnice redovnih knjiga Nathana Nevera crtat De Angelis a Giardove će biti unutar knjige. Za sad je još uvijek to glasina. "Rupa" bi trebala biti "zaštopana" u nekih 2 godine. Prije 85. knjige ići će vrlo vjerojatno jedna knjiga iz "Rupe".
2. Fibra, standardno lijep štand i ove kutije a i knjige izgledaju moćno. Kak su na štandu ljudi koje znam iz "Asteroida", probao sam ih "pritisnut" da Marka i Baneta "nagovore" da smognu snage za Kobru. Nisam znao da nam je Bane "dužan" i završnu epizodu "Mačketine" i bio bi red da Maestro i to riješi prije penzije. Možda u "pritisku" pripomogne i Libellus (bar je to moja nada).
3. Strip-Agent/Ludens/Bookglobe: kiosk stripovi za 2 eura, albumi isto dosta jeftiniji i najveći štand. Onaj koji traži njihove naslove imaju stvarno priliku da si pribave jeftino dosta toga. Bernard mi je odgovorio na 2 pitanja: a) Dampyir staje zbog slabe prodaje b) Mark još ništa jer vlasnici prava "jebu mačku mater". Žao mi je, Telleru (i meni je žao, nisi sam).
4.) CRŠ, Tino, OZ Comics: blizu su Libellusa. Isto naslovi na popustima. I isto tako tko nešto traži nek ode tamo i izabere.
Meni je ove godine stripovski Interliber bolji od prošlogodišnjeg.
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7274 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 09/11/2023 : 22:56:31
|
quote: Originally posted by mmihoci
I ajd, neke glasine da će i dalje naslovnice redovnih knjiga Nathana Nevera crtat De Angelis a Giardove će biti unutar knjige. Za sad je još uvijek to glasina. "Rupa" bi trebala biti "zaštopana" u nekih 2 godine. Prije 85. knjige ići će vrlo vjerojatno jedna knjiga iz "Rupe".
Ček malo, ovo nisam shvatio. Zar će De Angelis crtati naslovnice za Libellus i ovih brojeva 250+? |
|
|
mmihoci
Senior Member
1103 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 09/11/2023 : 23:29:37
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
quote: Originally posted by mmihoci
Ček malo, ovo nisam shvatio. Zar će De Angelis crtati naslovnice za Libellus i ovih brojeva 250+?
Da, naslovnice knjiga. Velim, za sad je to još glasina. Giardove naslovnice epizoda će biti unutar knjiga. Ovo je samo za redovnu seriju. Ostala popratna izdanja će imati naslovnice knjiga kakve jesu u orginalu. |
Edited by - mmihoci on 09/11/2023 23:31:52 |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6280 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/11/2023 : 06:04:42
|
Sumo i ja smo jučer bili skoro cijeli dan(cca 10-16:30), otpale mi nogice. :( Kako je netko napisao gore i ja sam uzeo neku standardnu porciju Fibre, Patkice i uzeo sam Alixa na popustu. Alixa sam čitao već u skenovima pa sam znao što uzimam, 60€ je OK cijena, dođe kao da su uzeta npr 2 integrala, samo što zauzima više mjesta ovako... Meni su Orlovi naj, pa Murena, pa onda Alix, moram vidjet to Brončano doba što spominjete, to nisam čitao. Volim tematiku starog Rima. :)
Općenito su popusti slabi, to se moram složiti. A i osim Fibre i LL, većina ostalih nije izbacila niš novo za IL. :( Knjige sam kompletno preskočio jer me papir više ne zanima otkad sam uzeo kindle.
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19708 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 10/11/2023 : 06:26:18
|
Ne znam jesi li to mislio, ali Brončano nema veze s Rimom, pa da se ne bi razočarao... |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6280 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/11/2023 : 07:10:08
|
quote: Originally posted by tinton
Ne znam jesi li to mislio, ali Brončano nema veze s Rimom, pa da se ne bi razočarao...
Vidim sada da je to Troja, ma može, volim ja Medeju i 300.
BTW, ekipa kome treba, ima na S-A Leov Aldebaran od Fibre, prve 4 za 120€ (samo komplet). Ostale mislim da sve imate kod Fibre. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26847 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Topic |
|