Author |
Topic |
Shaner
Advanced Member
Croatia
7383 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 28/11/2023 : 23:00:41
|
quote: Originally posted by vukozec
Ja sam mislio da Shaner radi u knjižari :)
Dobro si mislio.
@tinton Ni knjižnica, ni knjižara me nisu naučili takvom slaganju. Još otkako sam bio klinac sam knjige slagao po autoru i držao Texove na jednom mjestu, a Zagore na drugom iako su svi bili u Zlatnoj seriji. Kad se počela gomilati količina strip albuma, jedino logično mi je bilo da ih slažem po autorima i žanrovima. Stripovi su tu zapravo još i dobro prošli, knjige držim složene po jeziku kojim su pisane, a unutar jezika po datumu rođenja autora (unutar autora, naravno, po godini nastanka djela), tako da čine neku sliku razvoja književnosti određene nacije i/ili govornog područja. Razmišljao sam sve pomiješati zajedno i poredati ih jednostavno po godini nastanka djela te tako dobiti sliku razvoja/toka cjelokupne svjetske književnosti, ali još se nisam odlučio na to. Tu su i ti problemi s prostorom koje Tonto spominje, tako da već sad to više nije tako savršeno posloženo, a tko zna što će još biti. Uglavnom, osmišljavanje novih načina za slaganje polica, kao i samo slaganje i preslagivanje, su mi među omiljenim aktivnostima.
Izvinjavam se na offtopičarenju (opet).
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8192 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 28/11/2023 : 23:23:34
|
oće više taj popis boja hrbata kolorki - po RAL karti, naravno?
inače, meni je navis bila daleko bolja od brazde one dvije epizode od bookglobea sam s kćerkom pročitao desetak puta |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10418 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7383 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 29/11/2023 : 07:13:07
|
@Shaner oprosti na zabuni, nisam bio siguran je li knjižnica ili knižara.
quote: Originally posted by jaki
Opet ste na krivom topiku.
Sada otvori topic u pdf-u Mange o tome kako tko slaže stripove na polici. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2408 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 29/11/2023 : 07:59:32
|
quote: Originally posted by ken2
oće više taj popis boja hrbata kolorki - po RAL karti, naravno?
+1 sta god ral karta bila izborili smo sliku kompleta kolorke valjda cemo i ovo mada ne bi valjalo da nas se razmazi.. |
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
vukozec
Advanced Member
4996 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 29/11/2023 : 09:25:18
|
quote: Originally posted by tinton
Pa meni su uvijek bili po izdavačima, nisam o tome ni razmišljao toliko dok nisam vidio kako ih slažu u knjižnici. Ali evo, ovo je prvi put da čujem da ih ljudi tako drže i kod sebe doma.
Gradska knjižnica Zagreb, također složeno po izdavačima i edicijama:)
|
|
|
matori paraliticar
Senior Member
2408 Posts
Member since 23/12/2022 |
Posted - 29/11/2023 : 10:00:44
|
Mogli bi malo pazljivije da rukuju sa tim kolorkama... ali dobro vazno da su citane..
|
Ja se nadam da ce se vremenom izboriti umetnost stripa i da ce sve propusteno biti nadomesteno! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 29/11/2023 : 10:11:58
|
quote: Originally posted by vukozec
Pa meni su uvijek bili po izdavačima, nisam o tome ni razmišljao toliko dok nisam vidio kako ih slažu u knjižnici. Ali evo, ovo je prvi put da čujem da ih ljudi tako drže i kod sebe doma.
Gradska knjižnica Zagreb, također složeno po izdavačima i edicijama:)
Kako naivno stoje nebranjeni, samo čekaju da ih se uzme i proda na Hreliću... |
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 29/11/2023 : 10:15:22
|
Ali da, jasno da nisu u svim knjižnicama tako poredani, ali vidio sam na više mjesta da jesu. I to prema crtačima ako se ne varam. |
|
|
|
Tonto
Advanced Member
8584 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27035 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 29/11/2023 : 11:03:01
|
Sada otvori topic u pdf-u Mange o tome kako tko slaže stripove na polici.
Pa kolorka i orka su 99% BD.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6328 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 29/11/2023 : 13:28:52
|
Najjači topik.
Shaneur NHF, ali glava me zaboljela pokušavajući vizualizirati tu logiku slaganja na mojoj kolekciji. Pregorio mi osigurač. Sad ozbiljno, poštujem tuđi OKP jer ga ja imam na izvoz, ali na nekim drugim stvarima...
Ugl čisto za provokaciju, par slija moje kolekcije i načina koji ja ''slažem''. Inače volim Tetris jako, jedna od onih igara koju mogu uvijek odigrati pa makar i 10min.
Apropos skupljanja cijele edicije to mi i nema nekog smisla, ali opet moram priznati da ja radim isto sa Nathan Neverom. Pobogu kupio sam i Ujedinjeni za planetu, to je valjda dovoljan dokaz koliko sam šašav po tom pitanju. Većina napala Paku, a Paka IMHO u potpunosti u pravu i nije fulao nikakvu poantu, sve je kako je. Ali neka svako sa svojim novcem, a vidim i po nekim napisima događajima/odlukama u životu upravlja kako mu paše, em nismo robovi, em ne bi bilo fora da smo svi isti.
A sada evo slije da se vidi kako drug Diskoteka slaže, ko pogodi po kojoj logici, dobije slaju kada se vidimo :
Za mirisne svijeće je već bilo pitanja pa da odmah odg: ne volim smrad...ovaj miris stripova, a volim miris vanilije, cimeta...
|
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 29/11/2023 13:33:11 |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 29/11/2023 : 14:10:58
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
Najjači topik.
Shaneur NHF, ali glava me zaboljela pokušavajući vizualizirati tu logiku slaganja na mojoj kolekciji. Pregorio mi osigurač. Sad ozbiljno, poštujem tuđi OKP jer ga ja imam na izvoz, ali na nekim drugim stvarima...
Ugl čisto za provokaciju, par slija moje kolekcije i načina koji ja ''slažem''. Inače volim Tetris jako, jedna od onih igara koju mogu uvijek odigrati pa makar i 10min.
Apropos skupljanja cijele edicije to mi i nema nekog smisla, ali opet moram priznati da ja radim isto sa Nathan Neverom. Pobogu kupio sam i Ujedinjeni za planetu, to je valjda dovoljan dokaz koliko sam šašav po tom pitanju. Većina napala Paku, a Paka IMHO u potpunosti u pravu i nije fulao nikakvu poantu, sve je kako je. Ali neka svako sa svojim novcem, a vidim i po nekim napisima događajima/odlukama u životu upravlja kako mu paše, em nismo robovi, em ne bi bilo fora da smo svi isti.
A sada evo slije da se vidi kako drug Diskoteka slaže, ko pogodi po kojoj logici, dobije slaju kada se vidimo :
Za mirisne svijeće je već bilo pitanja pa da odmah odg: ne volim smrad...ovaj miris stripova, a volim miris vanilije, cimeta...
Eto, svi naslovi se lijepo vide OSIM, naravno, Kolorki :( Taj dizajn hrbata može voljeti samo netko tko se srami što ima strip na polici |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Posted - 29/11/2023 : 14:15:58
|
Ova Halo Jones koja razbija kolorke na pola je izvrsna. |
|
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 29/11/2023 : 14:20:42
|
Pa kad ih je Igore, samo desetak i ne dolaze uopce do izrazaja.
Evo izbrojao. 18. |
Los cukar na fritulama! |
Edited by - ivanl on 29/11/2023 14:23:58 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
borg
Senior Member
Serbia
2228 Posts
Member since 13/01/2020 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 29/11/2023 : 14:29:29
|
quote: Originally posted by Poli
Nekako mi se cini da Diskach slaze iz sredine prema vani, na lijevu i desnu stranu. :)
To je i meni palo na prvu na pamet, zbog Tehnooceva i Druzbe iznimne gospode, koji su slozeni 2 pa 1. Ali onda koncept ruse Metabaruni i Paper girls koji su poredani normalno. |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 29/11/2023 : 14:34:13
|
quote: Originally posted by jaki
Opet ste na krivom topiku.
Jaksa moj, dzaba si krecio... Em dolaze ovdje, (skupa samnom), a ne na topik koji si posteno otvorio, em otvaraju druge nove... Kazem ja; zabrazdili smo! :) |
|
|
IGMAN2
Senior Member
2426 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 29/11/2023 : 14:35:36
|
quote: Originally posted by ivanl
Evo izbrojao. 18.
Koliko sam skužio, ti ih imaš sve posložene po brojevima- reci mi imaju li te boje neku pravilnost, odnosno, jesi li otktio neki sustav po kojem Markos izabire boje hrbta(tama, žanr, autor, ponavljajući slijed boja) ... ili je sve samo random |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6328 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 29/11/2023 : 14:45:51
|
Ma ovo je samo dio, imam ih puno vise od 18 (izbrojao sam ih 54, valjda sam dobro, ne znam, nije baš složeno ). nitko nije pogodio nacin slaganja. Ovo je samo primjer i da nerviram ekipu koja to slaze nekim svojim redom. :D |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
Edited by - DiSkAcH on 29/11/2023 14:57:04 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15797 Posts
Posted - 29/11/2023 : 15:11:28
|
quote: Originally posted by IGMAN2
quote: Originally posted by ivanl
Evo izbrojao. 18.
Koliko sam skužio, ti ih imaš sve posložene po brojevima- reci mi imaju li te boje neku pravilnost, odnosno, jesi li otktio neki sustav po kojem Markos izabire boje hrbta(tama, žanr, autor, ponavljajući slijed boja) ... ili je sve samo random
Ako pogledaš svaku naslovnicu Kolorke vidjet ćeš da je boja kvadrata uzeta odnekud s nekog detalja ilustracije na naslovnici... Ne pazi se/provjerava je li ta boja ikad prije korištena na nekoj prethodnoj korici ili ne, to nije bitno, bitno samo da kvadrat lijepo "sjedne" na naslovnicu.
Ovo je bilo nedavno Markovo objasnjenje, s drugog topika.
Je, imam ih sve po brojevima i nije mi se nikad ucinilo da te pastelne boje slijede neki posebni smisao. Uvijek mi se dojmilo da je njihova 'snaga' i 'sjaj' bas kolicina tih sarenih hrbata poslozenih jedan za drugim. Dakle, bas na kvantiteti se jos vise vidi koliko su posebne i drugacije od svih edicija koje sam vidio. |
|
|
Topic |
|