forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Fibra, stanje na skladištu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/12/2023 : 08:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Dvojke je tiskano manje. U zadnji čas sam (krivo) procijenio da je 700 ipak možda previše.

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/12/2023 : 09:05:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Eto.
Misterij riješen.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2704 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 07/12/2023 : 10:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Trebalo bi pozuriti za ostale brojeve onda.
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7276 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 07/12/2023 : 12:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Dvojke je tiskano manje. U zadnji čas sam (krivo) procijenio da je 700 ipak možda previše.

Znači očekujemo reprint.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/12/2023 : 13:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Neće se dogoditi.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DK24
Average Member

Croatia
622 Posts

Member since 24/04/2020

Posted - 07/12/2023 : 13:25:16  Show Profile Show Extended Profile  Send DK24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Znači očekujemo reprint.

Znači očekujemo jedinicu na 80 %
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2142 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 07/12/2023 : 13:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Meni je pravo čudo kako je Marko prodao i ovih 500 primeraka. Tipujem da je vanserijsko pakovanje doprinelo toj potražnji.

Meni je stalno u mislima jedan stari komšija. Pravio neke gluposti od drveta i pakovao u pakovanja koja koštaju više nego njegov proizvod. I onda višestruko podigne cenu. Stalno mi pričao:
Mali, nije važno kako ga pošišaš nego kako mu dlake obrišeš!

:)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/12/2023 : 14:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DK24

quote:
Originally posted by Shaner

quote:

Znači očekujemo reprint.

Znači očekujemo jedinicu na 80 %

"Očekujte je na aukcijama po puno većim cijenama" je puno realniji scenarij

Trouble will find me
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10357 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 07/12/2023 : 15:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Meni je pravo čudo kako je Marko prodao i ovih 500 primeraka. Tipujem da je vanserijsko pakovanje doprinelo toj potražnji.

Moguće.

Moje je mišljenje da je osim vanserijskog pakiranja razlog tome i što je ovo klasični strip otprije poznat (uglavnom starijoj) publici u regiji.

Osim faktora nostalgije kod takve publike postoji interes/ljubav/potražnja za klasičnim stripovima (pretežno poznatim od ranije).

Jerome s druge strane nije imao tu sreću da bude poznat od ranije pa je neopravdano doživio brodolom. Jerome spram Rahana djeluje skoro kao strip za zahtjevniju publiku iako je riječ o simpatičnom i relaksirajućem stripu. Neke Rahanove epizode su direktan i nemilosrdan atak na mozak. Tek potpunim isključivanjem mozga moguće ih je svariti.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/12/2023 : 15:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ma Rahan je rasističkiji od Zagora.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/12/2023 : 15:20:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Znam da vas dvojica namjerno pretjerujete ali baš pričate gluposti.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/12/2023 : 15:48:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kakve gluposti?
Pa pogledaj sa razumijevanjem.
Plavušan je pametan,dobar a ovi crni glupi,nazadni.
A tek antireligijski...Sta nije ni čudo jer je Rahan komunistički strip..

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
1952 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 07/12/2023 : 16:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:

Moguće.

Moje je mišljenje da je osim vanserijskog pakiranja razlog tome i što je ovo klasični strip otprije poznat (uglavnom starijoj) publici u regiji.

Osim faktora nostalgije kod takve publike postoji interes/ljubav/potražnja za klasičnim stripovima (pretežno poznatim od ranije).

Jerome s druge strane nije imao tu sreću da bude poznat od ranije pa je neopravdano doživio brodolom. Jerome spram Rahana djeluje skoro kao strip za zahtjevniju publiku iako je riječ o simpatičnom i relaksirajućem stripu. Neke Rahanove epizode su direktan i nemilosrdan atak na mozak. Tek potpunim isključivanjem mozga moguće ih je svariti.

Jerome je zanimljiviji i bolji strip od Rahana jedno 1000x ali dzabe ljudima govoriti!

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8032 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/12/2023 : 17:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Kakve gluposti?

Hrišćanstvo nije bilo baš razvijeno u Rahanovo vreme. Ali ako misliš na drevne religije gde je obred da nekog vežu za drvo da ga pojede sabljozubi tigar ili ga pojedu skuvanog, onda verovatno jeste.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/12/2023 : 17:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je stalno u mislima jedan stari komšija. Pravio neke gluposti od drveta i pakovao u pakovanja koja koštaju više nego njegov proizvod. I onda višestruko podigne cenu. Stalno mi pričao:
Mali, nije važno kako ga pošišaš nego kako mu dlake obrišeš!

:)

apsolutno!

ja sam Rahana uzeo samo zbog toga što znam da ću kad gfa jednog dana pročitam lako prodati za veću kintu.
Stigao sam do polovine prve knjige,i tu sam stao jer sam se opasno zamorio.Nije Rahan loš strip,sasvim je ok,lagana razbibriga,ali brate,ima ga prepreviše.Baš previše.
Da je to izašlo u jednoj knjizi,super,ali u pet knjiga po 500+stranica,pa to je mazohizam.
Ali definitivno stvar koja se dobro prodaje.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21132 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 07/12/2023 : 17:42:55  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Žerom je stripovski svemirski brod za Rahana,ali baš kako Pejotl kaže,nostalgija je tu odradila svoje.
I ovaj se izdao u maksimalnom roku,za ovog drugog smo ga izduvali samo tako.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 07/12/2023 17:43:21
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/12/2023 : 17:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Hrišćanstvo nije bilo baš razvijeno u Rahanovo vreme. Ali ako misliš na drevne religije gde je obred da nekog vežu za drvo da ga pojede sabljozubi tigar ili ga pojedu skuvanog, onda verovatno jeste.

Vrač=svečenik
Nema tu nikakve razlike.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10357 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 07/12/2023 : 18:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Znam da vas dvojica namjerno pretjerujete ali baš pričate gluposti.

Mogu samo u svoje ime pisati. Pogledaj npr. epizodu s majmunima (čimpanzama). Ili ono kad je vezan poleđice za ogroman kamen. Ima toga još dosta, ali ovo mi je najekstremnije. To što je Da Vinci, Duplantis i što sve ne u jednoj osobi me ne smeta toliko koliko spomenute stvari.

Ali, sve OK, ako je tebi prihvatljivo pa kako god glupo bilo.

Ako zanemarimo te neke ekstremne epizode Rahan je sasvim OK strip. Vrhunski nacrtan i najčešće zabavan.

Edited by - Peyo on 07/12/2023 18:26:01
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/12/2023 : 18:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

Žerom je stripovski svemirski brod za Rahana,ali baš kako Pejotl kaže,nostalgija je tu odradila svoje.
I ovaj se izdao u maksimalnom roku,za ovog drugog smo ga izduvali samo tako.

Kao i obično, lupaš li ga lupaš. 4 integrala Jeromea su izašla u roku 4 mjeseca. I koštala su kao dva Rahana. Ništa od toga im nije pomoglo. Poštedite me pametovanja, molim vas.

Trouble will find me
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8032 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/12/2023 : 18:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kad bi se angažavao neki domaći autor da uradi crossover Žeroma i Rahana, možda bi to podiglo popularnost Žeroma kod ljubitelja Rahana i omogućilo dalje izdavanje.

Kao što ljubitelji Zagora sad masovno kupuju Flasha.
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3281 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 07/12/2023 : 19:28:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Žerom i deluje kao da bi voleo da oštri Rahanovo sečivo.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/12/2023 : 20:01:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Kakve gluposti?

Ja sam te shvatio da je Rahan kao lik rasističniji od Zagora što je totalno suprotno od onoga kako se ponaša prema drugima. Ali ako misliš Rahan kao strip, odnosno priče/postavke onda to da.
Antireligijski? Komunistički? Pa Rahan je slika i prilika Isusa bijelog; bori se uglavnom protiv luciferijanskih nemani (ZMIJE GAMIŽU!) i/ili levijatanskih čudovišta iz tamnih morskih dubina, kori ljude zbog prizemnih ljudskih slabosti, uči ih univerzalnim vrijednostima, razotkriva lažne proroke i udjeljuje milosrđe pokajnicima. Čak se obračunava s dinosaurusima koje je sotona postavio na zemlju ne bi li ljude doveo u zabludu o teoriji revolucije i starosti zemlje hehe.
Ako je Rahan komunistički strip onda je i taj tvoj Simonsonov Thor kojeg toliko voliš komunistički. Čakštoviše budući da se u ranom kršćanstvu većina poganskih bogova izjednačuje sa demonima onda je Thor u najmanju ruku antikršćanski strip. Imamo li problem tu?

quote:
Mogu samo u svoje ime pisati. Pogledaj npr. epizodu s majmunima (čimpanzama). Ili ono kad je vezan poleđice za ogroman kamen. Ima toga još dosta, ali ovo mi je najekstremnije. To što je Da Vinci, Duplantis i što sve ne u jednoj osobi me ne smeta toliko koliko spomenute stvari.
Ako zanemarimo te neke ekstremne epizode Rahan je sasvim OK strip. Vrhunski nacrtan i najčešće zabavan.

Ma sve to stoji, ima baš ludo naivnih priča/situacija ali ne može nitko poreći da je je prokleto zabavan i da su autori bili poprilično maštoviti u prenošenju poruke.
Uostalom, nije li to upravo ono što najčešće zamjeraš novijim naslovima? Da su preozbiljni, knjiški, lišeni humora, previše nestripovski i realistični?

Ko mi dirne Rahana dobit će po krumpirastoj Žeronjonji!

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 07/12/2023 20:01:55
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10357 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 07/12/2023 : 20:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
quote:

Ma sve to stoji, ima baš ludo naivnih priča/situacija ali ne može nitko poreći da je je prokleto zabavan i da su autori bili poprilično maštoviti u prenošenju poruke.

Isto mislimo.

quote:
Uostalom, nije li to upravo ono što najčešće zamjeraš novijim naslovima? Da su preozbiljni, knjiški, lišeni humora, previše nestripovski i realistični?

Pišem: Dodati Crommieja armiji krivotumačitelja mojih postova.

quote:
Ko mi dirne Rahana dobit će po krumpirastoj Žeronjonji!

Znači tako, preferiraš plavokose bildere, hmmm ...
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 07/12/2023 : 20:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Što je bolji ili lošiji strip...odlučuju kupci.

A Rahan je jednostavno pre sličan Zagoru (istina nešto lošiji i naivniji) da ne bi dobro prošao na tržištu. Tu prije svega mislim na radnju, reputaciju (iz ZS/LMS), odličan crtež....
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 07/12/2023 : 20:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Nekidan na fejsu pa sad i ode... neki izgleda zaboravljaju ili ne znaju da je puuuuuuuuno prije onih formatom "otužno malih dodataka" Bonelliju, Rahan bija uz Dr.Žistisa noseći ( GLAVNI ) strip u Strip Zabavniku. A kasnije kao "dodatak" bolji od dvi trećine "glavnih". ;-)

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000