super. kad pomene 'ozbiljnog i Velikog AF' odmah mi padnu na pamet smrt Broja Jedan pa Mangia epizode. Pa zatim saga o Bobu kao Kumu, pa onda jurnjava za Velikim Cezarom. Meni je ovaj period bas bio dobar. ozbiljnjiji a opet smesan u AF fazonu. Tako nesto bih voleo. Neka veca kontinuirana saga. Sa skrajnutom Minuete (jer ne moze je tek tako izbaciti). Nesto kao sto je (nazalost) sada skrajnut Bob Rock.
Zanimljivo,ovo bi bilo nešto poput Dragonera novih sezona,M.Vjetar povratak,ili Mr.No nove pustolovine.Strip,nakon stripa,nove avanture,sa ponešto izmijenjenom radnjom i likovima,a ipak i dalje isti strip.Svakako bi želio da jednom kada to krene u Italiji da i Libellus(ili neko drugi),to pokrene kao zasebni serijal i to počevši ponovno s brojem jedan,a i Libellus je već ionako sa Alan Fordom na velikom formatu.
Zanimljivo,ovo bi bilo nešto poput Dragonera novih sezona,M.Vjetar povratak,ili Mr.No nove pustolovine.Strip,nakon stripa,nove avanture,sa ponešto izmijenjenom radnjom i likovima,a ipak i dalje isti strip.Svakako bi želio da jednom kada to krene u Italiji da i Libellus(ili neko drugi),to pokrene kao zasebni serijal i to počevši ponovno s brojem jedan,a i Libellus je već ionako sa Alan Fordom na velikom formatu.
svidja mi se ideja za Libellus da krene odma sa tim novim. Samo nek uradi numeraciju kao knjiga 221
Danas sam kupio kolorno izdanje "Klavirski koncert" koji sam prvi put čitao u Vjesnikovom reizdanju , čini mi se , davne 1987-e. I potvrdilo se - I dalje mi je to jedna od omiljenih epizoda. Sve preporuke !
Alan Ford (CPG - Kolorno Izdanje - SC) [38] Alan Ford (Éditions Du Taupinambour + Le Coffre à BD) - Les grandes vacances - druga verzija Prepravljeno da je Grčko izdanje ustvari piratsko izdanje
Pitanje da li se zna zašto i kako su te stranice / kadrovi maknute/i? I da li su navedeni bili prikazani objavljeni u Strip Agent izdanjima?
AF 31 Premda značajan broj obožavatelja Alana Forda to već zasigurno zna, vrijedi spomenuti da je epizoda “Ponovo Baby Kate” premijerno objavljena u prvom broju Vjesnikova RS Magazina u ljeto 1977., a prvo objavljivanje u redovnoj seriji bilo je pet godina poslije (1982.) u broju 237, ali na samo 112 stranica (nedostaju originalne stranice 49-56) i s ispremiješanim originalnim stranicama 71-74 koje su u tom izdanju objavljene redoslijedom 66, 64, 65, 63. Da bi se dobilo uobičajenih 120 stranica stripa, na stranicama 113-120 objavljena je kratka Maxmagnusova epizoda “Prvak u plivanju”.
AF 32 Naravno, u ovoj našoj knjizi naći će se i ona četiri kadra koja su bila izbačena u prvoj verziji “Opasnosti iz svemira” koja je bila objavljena kod nas (kadrovi 113/2, 114/1, 114/2 i 115/1)
Imao bih jednu zamolbu,ako netko zna,hoće i može,jer meni komp ne radi baš dobro,a i ne kužim se baš u to.Ako mi netko može snimiti onaj Alan Ford crtić s titlovima(latinica),na dvd,i pošalje mi to.Naravno platim za tu uslugu,hvala.Lp.
Imao bih jednu zamolbu,ako netko zna,hoće i može,jer meni komp ne radi baš dobro,a i ne kužim se baš u to.Ako mi netko može snimiti onaj Alan Ford crtić s titlovima(latinica),na dvd,i pošalje mi to.Naravno platim za tu uslugu,hvala.Lp.
Inače kad se snimi taj fajl to je rar arhiva koja u sebi sadrži i video i titl fajlove pa se mora raspakirati na disk prije upotrebe. I naravno pokrene se ovaj .mp4 fajl u nekom video playeru.
Pitanje da li se zna zašto i kako su te stranice / kadrovi maknute/i? I da li su navedeni bili prikazani objavljeni u Strip Agent izdanjima?
AF 31 Premda značajan broj obožavatelja Alana Forda to već zasigurno zna, vrijedi spomenuti da je epizoda “Ponovo Baby Kate” premijerno objavljena u prvom broju Vjesnikova RS Magazina u ljeto 1977., a prvo objavljivanje u redovnoj seriji bilo je pet godina poslije (1982.) u broju 237, ali na samo 112 stranica (nedostaju originalne stranice 49-56) i s ispremiješanim originalnim stranicama 71-74 koje su u tom izdanju objavljene redoslijedom 66, 64, 65, 63. Da bi se dobilo uobičajenih 120 stranica stripa, na stranicama 113-120 objavljena je kratka Maxmagnusova epizoda “Prvak u plivanju”.
AF 32 Naravno, u ovoj našoj knjizi naći će se i ona četiri kadra koja su bila izbačena u prvoj verziji “Opasnosti iz svemira” koja je bila objavljena kod nas (kadrovi 113/2, 114/1, 114/2 i 115/1)
Zna se. Zbog nemara i nedosljednosti. Jesu bili su prikazani u Klasik knjizicama Strip Agenta.
Ovo za Ponovo Baby Kate je istinito od rijeci do rijeci i ispravljeno je kod Strip Agenta 2009e.
Kod Opasnosti iz svemira, nije mi jasno koje kadrove Dade navode. Naime kadrovi sa svastikom su i u Super stripu broj 109 i u SA Klasiku broj 96, istovjetni, a za koje bi mogli reci da su bili nepocudni u Jugi i onom sistemu. No Dade navode skroz druge kadrove koji nisu u svezi sa nacistickim zastavom. To mi je totalno cudno. Ne razumijem. Po meni sve stima, nista nije izbaceno. Dapace, u staroj knjizici iz 77e Krupp u kadru 114/2 kaze; Dosta! Ne mogu to prežifjeti! Ubit cu se i zapaliti kao i Fuhrer! A u Strip Agentovoj verziji nema rijeci; Fuhrer.
Inace, nije to samo jednom bilo izbacivano zbog nepocudnosti nacistickih elemenata i simbola u onom bivsem rezimu. Bilo je svega. Od parola na Grunfovim majicama, pa slika Hitlera u njegovoj garazi do cijele epizode Otok mracnjaka ili na taljanskom Super razza maggiore, (visa rasa), zbog naslovnice sa svastikom na zastavi, (cijeg sam originala eto ja vlasnik ;) a sa kojim su se pojmovima i simbolima tako lijepo i suptilno autori na Alan Fordu izrugivali. No suvise je i bilo za ocekivati da bi cenzura onog vremena to shvatila kako treba.
Ako si pratio moje objave ili moj spisak vidio bi da sam napravio DVD verziju tog crtanog filma u DVD fotmatu. Pored toga dodao sam i ostalih 7 crtiča koji nisu pravi crtani. Svih 8 imaju prijevod. Može sve to skinuti sa ovog linka:
Kad skineš taj fajl otpakuj ga sa WinRar-om. Poslije to što je otpakonvano unutar foldera samo snimiš na DVD i radiče ti na bilo kojem DVD playeru (PC, Playstation 2, Klasični DVD PLAYER...)
Evo ovdje možeš skinuti DVD omot pa ga isprintaj i stavi na kutiju.
Inače kad se snimi taj fajl to je rar arhiva koja u sebi sadrži i video i titl fajlove pa se mora raspakirati na disk prije upotrebe. I naravno pokrene se ovaj .mp4 fajl u nekom video playeru.
Ne znam za tebe ili druge ali ja i dalje snimam skoro sve što može stati na DVD-ijeve i sve to držim duplo i na externim hard-diskovima. Upravo sam kupio 1800 omota za DVD-ijeve. To su dupli omoti i može se staviti 3600 DVD-ijeva. Još mi je ostalo oko 1000 starih omota tako da ih sad imam oko 5000.
Imao sam i ja kopije na dvdima. Al kad sam vidio da su izbacili dvd player iz konfiguracija laptopa, kad se instalacije programa i windowsa vise ne promovira s dvd medija itd. Plus opet te torbe s dvdima zauzimaju dosta prostora. Plus nestale videoteke s diskovima i prevladao Netflix distribucije filmova. Iz svih tih razloga nisam ni htio pocinjati s BluRayima, playerima ili recorderima.