Author |
Topic |
Deers
Advanced Member
Croatia
9387 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6250 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 02/01/2024 : 07:43:42
|
Sad za par dana budem smazal MAXI i GIGANT pa javim utiske. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
panzer
Advanced Member
12624 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 02/01/2024 : 10:34:20
|
quote: Originally posted by mladjo
Sad za par dana budem smazal MAXI i GIGANT pa javim utiske.
Mislim da ljudi ne bi smijeli da jedu stripove, ali ako baš želiš ...
|
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7264 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 02/01/2024 : 18:08:43
|
Mrtvi se ne vraćaju (Perniola/Di Clemente) (Libellus - NN MX 8/a)
Pa čak i solidna detektivska priča s Nathanom u glavnoj ulozi. Klasični motiv osvete, ovaj put prema jednoj bivšoj bandi koja je napravila krvoproliće u prošlosti. Do zadnjeg nas Perniola drži u iščekivanju tko je tajanstveni osvetnik mada se bez problema moglo naslutiti tko je glavni odgovorni. Uglavnom, tipična priča za maxi ediciju, ali hajde, ova bar ima glavu i rep.
Putovanje u Gadalas (Vigna/Toffanetti) (Libellus NN MX 8/b)
Tko o čemu, Vigna o Nathanovoj mladosti. Kad smo već mislili da smo upoznali Nathanove prijatelji iz svake životne dobi evo opet novih. I zato mi je sve odmah palo u vodu zbog vječnog recikliranja istih tema. A i da sve ovo bacimo po strani, sama priča solidna, ali tanka. Nema tu ničega posebnog što bi nas bacilo s nogu, a i karakterizacija Nathanova prijatelja Spikea je neuvjerljiva.
Iron Jake (Rigamonti/Busticchi&Paesani) (Libellus NN MX 8/c)
E moj Rigamonti, nastaviš li ovako pisati ode Nathan na prosjački štap. Kliše do klišeja, na razini najnaivnijih priča kapetana Mikija. Gotovo bih rekao sprdnja od Nathana, od samog načina upadanja u zadatak, pa do načina njenog obavljanja sve do same kulminacije na koju bi se čovjek samo nasmijao. Iznenađujuće dobar crtež novih autora jedno je što ću pamtiti. |
Edited by - Jerry Krause on 02/01/2024 18:10:42 |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 02/01/2024 : 19:07:13
|
prestrog si jerry :). mene su prve dvije priče (posebno prva) ugodno iznenadile, ipak je ovo maxi :). treća je stvarno loša, čak me ni ne ljuti, kao da ne postoji.
gigant mi je najgori do sada. ok, ide to nekako, čitljivo je, ali osnovna postavka...emocionalni receptori/moždane sonde-način uporabe-učinak na žrtve...meni je vrhunski debilizam poput onih humanoidnih reptila koji se hrane ljudskim dušama/esencijama ili kukaca savršene artikulacije. doduše ja volim tvrdi sf, u konačnici sve je stvar ukusa.
|
Till I Collapse |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7264 Posts
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Posted - 02/01/2024 : 19:45:26
|
ne bi on meni bio loš da nema te dylanovštine s tim sondama koje nisu neka usputna stvar nego način funkcioniranja glavnog junaka/junakinje priče u datim okolnostima u smislu načina rješavanja problema. sama ideja gubitka inspiracije i pozadina priče je ok. otac, kepec... ustvari do pola mi je ok. meni je manje loš prethodni gigant nego svima vama, ništa posebno ali me ne živcira :). koja je ono priča gdje se želi napraviti savršena interaktivna igra pa ona žena otme klinku te ju iskoristi na način da njen strah vrhunskom tehnologijom nekako prenese na same igrače koji nakon spajanja proživljavaju u samoj igrici autentičnost njenih emocija. ona se putem računala nekako poveže s mladim hakerom, naravno umiješa se i nathan i sve dobro završi. to je za mene sf ovo mi ne paše.
|
Till I Collapse |
|
|
Kerempir
Senior Member
1592 Posts
Member since 09/10/2018 |
Posted - 03/01/2024 : 10:52:22
|
Pročitao gigant, ne mogu reći da me oduševio. Za početak, priča mi ne odgovara formatu giganta premda mu s druge strane crtež paše. Nije to loše, dapače, čak me i zaintrigirao misterij što se događa sa nathanom, ali oni pipci su mi pokvarili dojam, to više djeluje kao izum evil masterminda a ne renomirane ustanove za liječenje raznih psihičkih stanja.😶
Inače Štovani su mi zakon 💪.
Najbolje (maxi) sam si ostavio za kraj.😆 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7264 Posts
Posted - 03/01/2024 : 11:42:58
|
quote: Originally posted by Kerempir
Pročitao gigant, ne mogu reći da me oduševio. Za početak, priča mi ne odgovara formatu giganta premda mu s druge strane crtež paše. Nije to loše, dapače, čak me i zaintrigirao misterij što se događa sa nathanom, ali oni pipci su mi pokvarili dojam, to više djeluje kao izum evil masterminda a ne renomirane ustanove za liječenje raznih psihičkih stanja.😶
Najbolje (maxi) sam si ostavio za kraj.😆
Čitaš znači i dalje. Znao sam ja da nećeš odustati od Nathana. ;) |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7264 Posts
Posted - 03/01/2024 : 11:51:47
|
Inače što se tiče giganta, nije da me je nešto oduševio, ali nije ni za baciti. Recimo da mi je bolji od G13 i G15.
Dosta emotivna priča, Rigamonti je pokušao malo glumiti Meddu i to mu je dosta dobro išlo u prvoj polovici priče. Tu se on hrabro poigrava kako s Nathanovim tako i sa čitateljevim emocijama postavljajući tezu što ako čovjekov um postane prazan, odnosno ga obuhvati ništavilo. Što ako izgubimo bilo kakav oslonac u životu i postanemo samo prazna emocija.
Zanimljiva je karakterizacija glavnog lika spisateljice sve do onih famoznih pipaka koje ste spomenuli. Tu se priča spustila na razinu jeftinih filmova B kategorije. Isto tako, ne mogu se oteti dojmu da se silom htjelo nakupiti broj stranica za gigant format bespotrebno ubacujući imaginarnu priču o Krugu.
Za pravi sud morat ću ubrzo još jednom pročitati ovaj gigant. Moglo je ispasti strašno dobro, baš šteta. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1592 Posts
Posted - 03/01/2024 : 11:55:19
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
quote: Originally posted by Kerempir
Najbolje (maxi) sam si ostavio za kraj.😆
Čitaš znači i dalje. Znao sam ja da nećeš odustati od Nathana. ;)
Ma to dok čekam što će biti sa Sigmundom :) |
|
|
Kerempir
Senior Member
1592 Posts
Posted - 03/01/2024 : 12:01:39
|
Inače što se tiče giganta, nije da me je nešto oduševio, ali nije ni za baciti. Recimo da mi je bolji od G13 i G15.
Dosta emotivna priča, Rigamonti je pokušao malo glumiti Meddu i to mu je dosta dobro išlo u prvoj polovici priče. Tu se on hrabro poigrava kako s Nathanovim tako i sa čitateljevim emocijama postavljajući tezu što ako čovjekov um postane prazan, odnosno ga obuhvati ništavilo. Što ako izgubimo bilo kakav oslonac u životu i postanemo samo prazna emocija.
Zanimljiva je karakterizacija glavnog lika spisateljice sve do onih famoznih pipaka koje ste spomenuli. Tu se priča spustila na razinu jeftinih filmova B kategorije. Isto tako, ne mogu se oteti dojmu da se silom htjelo nakupiti broj stranica za gigant format bespotrebno ubacujući imaginarnu priču o Krugu.
Za pravi sud morat ću ubrzo još jednom pročitati ovaj gigant. Moglo je ispasti strašno dobro, baš šteta.
Tipfeler? Htio reći 14? S time bih se složio, dok mi je 13 puno bolji premda daleko iščašeniji.
Slažem se da je predugo, inače bi to bila vrlo dobra epizoda, pod uvjetom da su bolje razrađeni pipci. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7264 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 03/01/2024 : 18:11:41
|
NATHAN NEVER LIBELLUS MAXI 08
01:Mrtvi se ne vraćaju Vrlo dobra detektivska priča sa solidnim brojem negativaca. Priča iz prošlosti koja za neke nikada nije bila završena te se mogla završiti samo na jedan način:potpunom osvetom. Ali tko je ubojica ako su oni koje se osvećuje mrtvi već 20 godina? Zamjerke idu u tome što a) osim Nathana i Sigmunda ne vidimo niti jednog drugog agenta Alfe i b) gđa Quiros je, nakon par početnih scena, potpuno zanemarena u priči. Inače fora su mi one "stambene" jedinice u kojima Hermann živi, to je bilo već prikazano u 5. elementu, a i u još nekom stripu čini mi se:)) Crtež je vrlo dobar, pravi futuristički i vrlo dobro odražava atmosferu. Scenarij:7/10 Crtež:7/10
Naslovnica MAXIJA:9/10 |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 03/01/2024 : 18:16:27
|
Mrtvi se ne vraćaju (Perniola/Di Clemente) (Libellus - NN MX 8/a)
Pa čak i solidna detektivska priča s Nathanom u glavnoj ulozi. Klasični motiv osvete, ovaj put prema jednoj bivšoj bandi koja je napravila krvoproliće u prošlosti. Do zadnjeg nas Perniola drži u iščekivanju tko je tajanstveni osvetnik mada se bez problema moglo naslutiti tko je glavni odgovorni. Uglavnom, tipična priča za maxi ediciju, ali hajde, ova bar ima glavu i rep.
Slično mislimo, jedino što pomalo isto smeta je što je ubojica baš ono pljunuti stari:)) Ipak bi trebao biti malo drukčiji ali onda ni priča ne bi išla tim tijekom jel'te:)) |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 03/01/2024 : 18:27:54
|
quote: Originally posted by darkwoodaxe
prestrog si jerry :). mene su prve dvije priče (posebno prva) ugodno iznenadile, ipak je ovo maxi :). treća je stvarno loša, čak me ni ne ljuti, kao da ne postoji.
Ha dobro i Jerry kaže da mu je prva priča ok:))
Ali sad me baš zanima treća epizoda:))
Budem ostatak sutra i prekosutra. |
|
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Posted - 03/01/2024 : 19:32:12
|
[/quote]
Ali sad me baš zanima treća epizoda:))
[/quote]
izbečene face, predimenzionirani likovi i banalni govor...ovo je mogao biti dobar team up nathana i bleka. ima i divljine tako da se osjeti malo mister no atmosfere što znači da u konačnici imamo bolju priču od ujedinjenih za planet :).
|
Till I Collapse |
|
|
Kerempir
Senior Member
1592 Posts
Posted - 04/01/2024 : 09:51:59
|
Maxi 8 Mrtvi se ne vraćaju
Moram se složiti da je solidna priča, jebe me samo mrtvac koji se mora nogama držati za udicu kako bi ga izvukli iz vode. |
|
|
Kerempir
Senior Member
1592 Posts
Posted - 04/01/2024 : 11:59:52
|
Maxi 8 Putovanje u Gadalas
Jerry je u pravu, pa jbt, introvertirani Nathan ima nos da bira loše društvo koje će ga u jednom trenutku zajebati. Bilo bi solidno da to već nismo viđali. |
Edited by - Kerempir on 04/01/2024 12:00:20 |
|
|
Kerempir
Senior Member
1592 Posts
Posted - 04/01/2024 : 13:34:25
|
Maxi 8 Iron Jake
Koja stripčina! Nathan i Branko u zmajevom gnjezdu sreću negativce iz miami vice i crime story uz sveprisutno pitanje koliko smo spremni daleko otići zbog robovanja društvenim konstruktima poput obitelji što dovodi do neizbježnog tragičnog i katarzičnog završetka jer:
"Volio bih reći da smo pobijedili, ali nismo... pozvali su nas da zaustavimo nasilje a mi smo postali dio pakla..." |
Edited by - Kerempir on 04/01/2024 13:34:51 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 07/01/2024 : 19:33:58
|
02:Putovanje u Gadalas Opet otkrivamo neke detalje iz Nathanove prošlosti, ovaj put je riječ o adolescentskoj dobi tipa 4. srednje ako se ne varam. Jbga ispada da Nathan fakat nema sreće s prijateljima:)) Sjetio sam se one epizode Posljednji val, tamo je isto nabasao na nekog starog frenda s kojim je surfao, a koji je kriv za neki zločin. Priča je tanka ali da se pročitati. Crtež je korektan. Scenarij:5/10 Crtež:6/10
03:Iron Jake Xaxaxa odlično, koja makljaža!:)) A naročito završni dio u stilu Predatora. Također, Poison Sue je odlična negativka i šteta što je više nećemo gledati (a opet možda je kloniraju, tko zna:)) Ima tu mana u priči ali meni je najviše za oko upala jedna "nebitna":na 212.str. mjesec je valjda 5 puta veći nego bi trebao biti:)) Crtež je i više nego solidan. Scenarij:6/10 Crtež:7/10 |
|
|
|
mmihoci
Senior Member
1086 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 08/01/2024 : 09:26:29
|
Mjesec ovisno o godišnjem dobu, atmosferskim prilikama i najbitnije goegrafskoj širini može biti i na oči i veći.
A što se ovog MAXI-ja tiče tu su 3 potpuno različite priče a naslovnica uz onu iz MAXI-ja 7 je posebno dobra.
Po meni MAXI kakav treba biti.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 09/01/2024 : 12:18:58
|
quote: Originally posted by mmihoci
Mjesec ovisno o godišnjem dobu, atmosferskim prilikama i najbitnije goegrafskoj širini može biti i na oči i veći.
A što se ovog MAXI-ja tiče tu su 3 potpuno različite priče a naslovnica uz onu iz MAXI-ja 7 je posebno dobra.
Po meni MAXI kakav treba biti.
Ma ovdje je to sa mjesecom stvarnom pretjerno:))
Nego, khm, zo:
NAThAN NEVER LIBELLUS GIGANT 15:NIŠTAVILO Vrlo dobar GIGANT sa odličnim crtežom. Paralelno pratimo dvije radnje:prva je Nathanova potraga za spisateljicom Linfom Bettencourt, a druga je Nathanovo ludilo, ništavilo, crne misli koje zapravo također predstavljaju stvarnost...Ali odkud ta stvarnost dolazi? GIGANT ima odlične tekstove, odnosno scenarij je na visini, a nekoliko scena su stvarno za pamćenje. Bravo za crtača i scenaristu! I na kraju...ne može se reći da imamo happy end ali nemamo više ništavila. Scenarij:7/10 Crtež:8/10 Naslovnica:8/10 |
|
|
|
Topic |
|