forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 775

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 07/12/2023 : 19:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

A tko lobira da Zagor bude u team-upu sa Texom?
Neka uzajamna pomoc medju scenaristima.
Mozda se Texov staff sazalio na zagorov,pa ga ubacili da se malo vrati u igru na temelju stare slave.
Zagor bi i mogao imati buducnost ako bi ga malo gurnuli naprijed 20 godina na vremenskoj crti. 1860-ta,abolicionisti,black lives matter,trganje lanaca i okova,Fort Sumter,Abe Lincoln,transfer laboratorija sa Nataanija u Nevadu,buduci temelji za novu "negdje drugdje",rendzeri Nevade🙂, Yellowstone,Arizona,Navajosi,Hopiji,Rocky Mountains,San Francisco,Seattle,Japan,Papua,Australija,Zeeland,Maori,Uskrsnji otoci,Mu civilizacija...

Team up Texa i Zagora je predviden kao trilogija. E sad, da li ce oni iz toga izgraditi nesto vise, ili cak kao sto Deeres kaze, smaknuti naseg omiljenog junaka u crvenoj majici. Vrijeme ce pokazati...

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 10/12/2023 : 21:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Italijani nisu baš povoljno ocenili ovaj drugi susret Teksa i Zagora.
U proseku - prosek.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19067 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/12/2023 : 08:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Donjela taj special žena sa Verone...
Bar crtez je vrhunski...
Za pravdanje sto je trosila u Pandori meni specijal, velike priče i redovni Tex...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 11/12/2023 : 23:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

Italijani nisu baš povoljno ocenili ovaj drugi susret Teksa i Zagora.
U proseku - prosek.

Ovako kad se pregleda cijeli strip, izgleda sasvim dobro. Kao sto Teller kaže crtez je na nivou, a lijepo je vidjeti našeg debeljka, a i mlađeg Karsona. Srce zatreperi barem radi toga…

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 12/12/2023 : 20:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.

Ovako kad se pregleda cijeli strip, izgleda sasvim dobro. Kao sto Teller kaže crtez je na nivou, a lijepo je vidjeti našeg debeljka, a i mlađeg Karsona. Srce zatreperi barem radi toga…

Crtež je svakako dobar, čak mi se čini da Pičineliju više odgovara Zagor, nego Teks.
Kao i Rubiniju, koji nikada neće moći da se razmaše svojim talentom, kao što bi mogao na nekim fantazijskim epizodama Zagora, ili još više - Dragonera.
Go to Top of Page

Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2249 Posts

Member since 26/03/2008

Posted - 03/01/2024 : 16:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Quebrasco a Private Message  Reply with Quote
Scenarij: Moreno Burattini
Crtež: Marco Verni
Naslovnica: Alessandro Piccinelli

https://shop.sergiobonelli.it/zagor/2024/01/03/albo/supermike-1024137/

Table:
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1704278527888.jpg--.jpg?1704278528000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1704278528517.jpg--.jpg?1704278529000
https://shop.sergiobonelli.it/resizer/-1/-1/true/1704278529155.jpg--.jpg?1704278529000

Takav je skot bio Alan
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4821 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 03/01/2024 : 19:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Lesli se vraća krući.

sangue navajo
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14095 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 03/01/2024 : 19:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Izvanredno!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19067 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 03/01/2024 : 21:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Meni obečava!
Supermajk je najbolji Zagorov ne(prijatelj)...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27117 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/01/2024 : 21:45:14  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Po ove tri table niko normalan nebi ovo kupija...
Pa imaju li u toj(predugačkoj)priči malo bolje i zanimljivije table?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 04/01/2024 : 06:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
Dotako sam dno života

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

tihomirduras
Senior Member

1839 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 04/01/2024 : 07:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send tihomirduras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by igor 12

Dotako sam dno života

Optimistično
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 04/01/2024 : 07:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tihomirduras

quote:
Originally posted by igor 12

Dotako sam dno života

Optimistično

Šta da ti kažem, Bure je to. Ja sam optimistični pesimist kad je on u pitanju. Odavno sam zaključio da su njegove priče besmislene, ali ne sasvim besmislene jer sam svjestan da su besmislene i ta svijest o besmislenosti samim tim daje neki smisao njegovim pričama.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2024 : 10:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Naravno da ćemo Supermikea čitati. Ipak je to legenda serijala i tko još u sebi ima žara, iščekuje i ovo.
Bolje Supermike nego neke Burattinijeve ženske žvrljotine.

S druge strane, jasno je da tu stvari neće biti postavljene kak Bog zapovijeda. Vjerojatno slijedi brutalizacija Supermikea, možda će trgati glave i sve već viđeno od Mutanta do Hellingena. U nemoći da postavi simbolički svijet, mrežu odnosa i putanje među likovima koje čitatelja prenose na tu evergrinsku pustolovnu razinu i uvlače u priču smislenim točkama identifikacije, Burattini poseže za drugim trikovima: senzacije, dajmo čitatelju dozu senzomotorne stimulacije hanibalekterizacijom i šokovima i simulirajmo da se nalazimo u štivu za odrasle. Jer, Burattiniju ide na ruku, i sam spada tamo, što postoji sljepačka masa koja se vodi ovom formulom: realni život = brutalni, surovi život, seks i krv. Ovo je ujedno test, za tebe čitatelju - ako se nalaziš u ovoj formuli, onda je iz tebe smisao već ispario, ti si na putu prema dolje i dao si se prevariti tim glupostima.

Uglavnom, gotovo sam siguran da će se čitav Burattinijev strip odvijati u ovim skiciranim okvirima. Neće imati posebnog smisla, ni ljepote niti će činiti da nam srca gore. No, svejedno moramo to pratiti, jer ipak još gori, ne Burattinijevo pisanje, nego tinja ona vatra koju je razgorio Nolitta.

Evo, ovo su prve table koje su ponuđene da se vidi novi Supermike. Gotovo da ne moram čitati ostalo, sve je tu odmah jasno: postavljen je kontrast svjetlo - tama, i sad je Supermike smješten decidirano na dark side, a protuteža je, naravno, Chico (svjetlo je kod "realista" Burattinijeva kova uvijek naivno).

Chico je zabezeknut, usplahiren i uplašen, a Supermike smireno sjedi ko neki mastermind kontrole Mortimer. Chico širi oči, Supermike se cinično smješka. Dakle, sve jasno, gore je rečeno u kom smjeru to sve skupa ide.

Ustvari, za ovakvim dramatičnim prizorima nema nikakve potrebe. Prvo, ne treba se fingirati neki suspens, jer mi znamo da se radi o Supermikeu (ta piše u naslovu!) Također znamo da Supermike nema ovu zlu kost, on nije lik mračnjaka. Nego kolebljivog, unatoč superiornosti psihofizičkih parametara. Na toj paradoksalnoj opreci je podignut taj lik, jer je Nolitta htio reći da psiho-fizičko-motorna superiornost još uvijek ne čini pravog čovjeka, nego da povrh te baze mora doći još i razvijenost u osobu. Sve ovo Burattiniju je terra incognita, on zna za svoje šokove, senzacije, brutalizaciju, seks i krv. I zato imamo kao prvu tablu ponuđeno Burattinijevo poboljšanje Supermikea, njegovo proizvođenje u mračnjaka, koji će vjerojatno trgati ljudima glave.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4429 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 04/01/2024 : 10:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote

Znači imamo cijelu tablu+ za Čikotovo iščuđavanje i cijelu tablu+ za Zagorov skok preko potoka. Ovaj maštoviti Supermajkov bijeg isto kipi od napetosti. Apsolutni karneval koncentrirane scenarističke maštovitosti.

Nadam se da će nam u ovoj godini Bure napokon otkriti tajnu Zagorovih potplata i zakrpe na guzici.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 04/01/2024 : 10:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Nemojmo smetnuti s uma ni kritiku...
Moja očekivanja od strane zagorologije (koja je na scomu dosegla razmjere pošasti i proizvela neke od najčudnovatijih kritičara na planetu, jednog takvog ćemo imenovati u nastavku) su dugi i oštri rat između dviju škola. Škola predvođena zagorologom igorom će vještije objasniti zašto Burattini nema pojma, dok će škola predvođena zagorologom Krugerom i njegovim sidekickom adrianom raditi nebulozne ekspertize kako je Zagor štivo za djecu, a Burattini je uspio održati taj dječački duh. Začudo, ova krugerovska formula paše u ama baš svakoga Zagora kojega Kruger analizira i on se nikada neće umoriti od te repeticije. Negdje po putu past će i Boselli, jer kud Kruger prođe, tu Boselli ne raste.

Edited by - stinky on 04/01/2024 10:27:03
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14095 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 04/01/2024 : 11:19:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

Meni obečava!
Supermajk je najbolji Zagorov ne(prijatelj)...

Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 04/01/2024 : 14:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
Upravo je Buretov problem u tom jeftinom senzacionalizmu - odsečene glave, pokidani udovi, razneta glava, spaljeno telo,... njegova ideja da time može zamaskirati nedostatak dobre radnje.
Otuda mu se priča svodi na nekoliko akcionih scena, koje povezuje labava i sterilna radnja.
A tačno je i da je sve neprijatelje predstavio u najcrnjim mogućim verzijama:
- Markus, koji je klasičan Nolitin sivi kriminalac - pretvoren je u sumanutog ubicu
- Helingen, koji je bio egoista koji prezire sve ljude bez obzira na boju kože - pretvoren je u rasistu, koji veliča belu rasu
- Mutant, koji je koristio svoje sposobnosti da pljačka banke i sl (što je valjda i svrha kriminala) - pretvoren je u sumanutog ubicu kome je ubijanje kao takvo, jedini cilj
- Njegova kćerka - još gora verzija
- itd
Crveni strelac, koji je neki simpatični šašavi krimos - daj Bože da ne bude pretvoren u suludog koljača (videćemo kada priča bude objavljena).
Što se tiče SuperMajka, zna se da je u okviru priče i njegov ponovljeni izazov Zagoru, za odmeravanje u sedam rundi.
Puko ponavljanje Nolitine ideje, gde Bure svojom besmislenom egoističnošću, sigurno neće nadmašiti Maestra, već će samo urušiti ionako degradiran lik (nikada nije trebao da se vrati).
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4621 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 04/01/2024 : 16:54:37  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message  Reply with Quote
Po onom teaseru ispada da Supermike želi novih sedam rundi jer smatra da je ishod prošlog meča bio LAŽIRAN! Haha ovo postaje sve blesavije.

Edited by - igor 12 on 04/01/2024 16:57:57
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 04/01/2024 : 22:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Sve ste nažalost rekli, analiza je gotova! Još ostaje samo tračak nada da ipak ne bude bas tako, ali šanse su minimalne. Inače, meni je Castellijev Supermike bio uvjerljiv. Nije se ta epizoda bas mogla uspoređivati s Nollitinim epizodom (malo koja se može), ali je bila i dalje vrlo solidna.

Go to Top of Page

Kontrast 2
Senior Member

2312 Posts

Member since 12/09/2016

Posted - 05/01/2024 : 00:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Kontrast 2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve ste nažalost rekli, analiza je gotova! Još ostaje samo tračak nada da ipak ne bude bas tako, ali šanse su minimalne. Inače, meni je Castellijev Supermike bio uvjerljiv. Nije se ta epizoda bas mogla uspoređivati s Nollitinim epizodom (malo koja se može), ali je bila i dalje vrlo solidna.

Meni je prosečna, ali tu nije problem u kvalitetu priče, nego u tome što ona nije uopšte trebala da se pojavi.
SuperMajk je jedinstven lik i jedino njegovo smisleno pojavljivanje je u jednoj jedinstvenoj priči.
Slično važi za poslednje pojavljivanje Mortimera - nije sama priča toliko loša, koliko je besmislena posle sasvim solidnog Poslednjeg čina.
Kao sportista, koji je prekinuo takmičenje na vrhuncu slave, a onda rešio da se posle deset godina vrati sportu i - farkne u čabar.
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 05/01/2024 : 07:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kontrast 2

quote:

Meni je prosečna, ali tu nije problem u kvalitetu priče, nego u tome što ona nije uopšte trebala da se pojavi.
SuperMajk je jedinstven lik i jedino njegovo smisleno pojavljivanje je u jednoj jedinstvenoj priči.
Slično važi za poslednje pojavljivanje Mortimera - nije sama priča toliko loša, koliko je besmislena posle sasvim solidnog Poslednjeg čina.
Kao sportista, koji je prekinuo takmičenje na vrhuncu slave, a onda rešio da se posle deset godina vrati sportu i - farkne u čabar.

Razumijem taj stav. Ipak meni je Supermikea bilo drago ponovo vidjeti posto je bio fino napravljen da opet podigne Zagiju tlak. Ali sada zato strijepim. Stari konj, a bojim da mi Burattini ne unisti najboljeg lika Stvarno mi djeluje zlokobno kao Mortimer... No, jos malo pa cemo se uvjeriti.

Go to Top of Page

Vrangel
Starting Member

83 Posts

Member since 22/11/2023

Posted - 05/01/2024 : 08:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Vrangel a Private Message  Reply with Quote
Raduje me povratak Supermajka. Nemam prevelika očekivanja od priče, ali verujem da će zadovoljiti standarde. Do sada je važilo pravilo da povratak ne znači po automatizmu i bolju priču od prethodne sa istim neprijateljem, mada bi trebalo da bude tako. Pozitivan primer je poslednje pojavljivanje Rakosija koje je savršeno i koje održava visok nivo sa početka sage o Rakosiju. Negativan primer je poslednje pojavljivanje Kandraksa koje je definitivno promašaj.
Budimo realni, serijal mora živeti na ovaj načiin, vraćanjem i čestim pojavljivanjem likova koji ga nose.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4600 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/01/2024 : 10:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
ti kao ljubitelj bozelijevštine svakako ne možeš izigravati nepristranog suca. Čak i u najvećim bozelijevim promašajima nalaziš
neku simboliku, slično kao i Igor.
quote:
Originally posted by stinky

Nemojmo smetnuti s uma ni kritiku...
Moja očekivanja od strane zagorologije (koja je na scomu dosegla razmjere pošasti i proizvela neke od najčudnovatijih kritičara na planetu, jednog takvog ćemo imenovati u nastavku) su dugi i oštri rat između dviju škola. Škola predvođena zagorologom igorom će vještije objasniti zašto Burattini nema pojma, dok će škola predvođena zagorologom Krugerom i njegovim sidekickom adrianom raditi nebulozne ekspertize kako je Zagor štivo za djecu, a Burattini je uspio održati taj dječački duh. Začudo, ova krugerovska formula paše u ama baš svakoga Zagora kojega Kruger analizira i on se nikada neće umoriti od te repeticije. Negdje po putu past će i Boselli, jer kud Kruger prođe, tu Boselli ne raste.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13166 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 05/01/2024 : 12:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
čuveni potez poznat u literaturi pod imenom: adriano i prdac u prazno
Go to Top of Page
Page: of 775 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.56 seconds. Snitz Forums 2000