Author |
Topic |
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 03/01/2024 : 19:45:04
|
quote: Originally posted by Spock
Mislim da bi ta kontrarecenzija bila puni pogodak u tom sastavu.
Meni ta priča nikako nije legla i teško bih se natjerao na ponovno čitanje, ali s guštom bih je ponovno pročitao kada bi se nešto takvo organiziralo.
također bi se mogao pridružiti
još nismo raspravili modus, jel samo nas trojica, jel više ljudi ili čak traženje za jako jako puno ljudi koji bi pisali recenziju |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:00:52
|
ovo mi se više sviđa od Projekta:)
Lift za pakao
pa eto, ima par prijedloga. Salkan je za DD, kolko vidim, Vader kontemplira. drugi isto mogu reći jel bi pisali. recimo, Frano da čita DD s nama haha, bez ikakve pretpovijesti u Dylanu Dogu i sa skroz izraženim stavom da je to nevrijednost, seks, klanje i klimatska promjena.
|
Edited by - stinky on 03/01/2024 20:01:38 |
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
670 Posts
Member since 20/01/2021 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:23:12
|
da, Lift se nekako nameće
dobro, eto, ljudi, izjasnite se. također, što mislite o nemogućoj ideji povezivanja golemog broja različitih duhova? da spuknemo sve dogovce na okup, recimo? kikač tu svakako mora sudjelovati, sa svojim lutanjima od pravih stavova do ženskih. a tek reaktivirati one stare, koji su isparili, i one sramežljive tipa ken2 i barker...
|
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
670 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:23:14
|
...a ako se nekome ne sviđa DD, uvijek možemo probati jednu malu epizodu iz "Hodočasnika zvijezda", tačnije dvije - o Merlinu, starom čarobnjaku, koga kap.Conrad i ekipa na "Hodočasniku" voze ka Velikom mudracu, da odgovori na pitanje svih pitanja: Zašto se rađamo i umiremo, zašto je svemir nepravedan prema onima što žele da znaju? :)) |
Škafiškafnjak |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:25:33
|
quote: Originally posted by Salkan
...a ako se nekome ne sviđa DD, uvijek možemo probati jednu malu epizodu iz "Hodočasnika zvijezda", tačnije dvije - o Merlinu, starom čarobnjaku, koga kap.Conrad i ekipa na "Hodočasniku" voze ka Velikom mudracu, da odgovori na pitanje svih pitanja: Zašto se rađamo i umiremo, zašto je svemir nepravedan prema onima što žele da znaju? :))
kaje to, nekaj ko alvar mayor? nisam čitao |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:28:49
|
quote: Originally posted by stinky
da, Lift se nekako nameće
dobro, eto, ljudi, izjasnite se. također, što mislite o nemogućoj ideji povezivanja golemog broja različitih duhova? da spuknemo sve dogovce na okup, recimo? kikač tu svakako mora sudjelovati, sa svojim lutanjima od pravih stavova do ženskih. a tek reaktivirati one stare, koji su isparili, i one sramežljive tipa ken2 i barker...
Ovdje bi trebalo angažirati i Sarghana kao najboljeg poznavatelja Dylana s foruma.
Ova epizoda je zaslužila posebnu pažnju i više mišljenja i idealna je za ovakvu inicijativu.
|
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:36:13
|
usput da primijetim: manhunter je odlučio lupiti šakom o stol te je otvorio šbbkitd za saviće. izgleda da se kristalizira nova strip podjela, koju je borg krstio imenom savići protiv kvazifilozofa.
kvazifilozofi su si otvorili ovaj topic (također Franinu livadu) i jako priprijetili savićima, borg čak kaže da ih guše. sad ide manhunterova rekontra savići uzvraćaju udarac. bit će zanimljiva ova nova, 2024-ta godina. jako je krenula, kvazifilozofi su uhvatili saviće na spavanju i postavili neke jako čitane teme, koje čak prijete da iznjedre ljubav, zajedništvo, harmoniju.
mislim da savići to ne bi nikada oprostili kvazifilozofima, da ovi iniciraju mir i dobro. u perspektivi je duuuuga zima, oštra i hladna, jer je svizac vidio svoju sjenu.
|
Edited by - stinky on 03/01/2024 20:36:57 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:39:33
|
Ovdje bi trebalo angažirati i Sarghana kao najboljeg poznavatelja Dylana s foruma.
Ova epizoda je zaslužila posebnu pažnju i više mišljenja i idealna je za ovakvu inicijativu.
ja se slažem i sarghan i puno njih... ako je to dogovor.
hajmo raspraviti ovdje: puno ljudi, i dogovaca ili ne?
|
|
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
670 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:39:58
|
quote: Originally posted by Salkan
...a ako se nekome ne sviđa DD, uvijek možemo probati jednu malu epizodu iz "Hodočasnika zvijezda", tačnije dvije - o Merlinu, starom čarobnjaku, koga kap.Conrad i ekipa na "Hodočasniku" voze ka Velikom mudracu, da odgovori na pitanje svih pitanja: Zašto se rađamo i umiremo, zašto je svemir nepravedan prema onima što žele da znaju? :))
kaje to, nekaj ko alvar mayor? nisam čitao
Aha, isti momci su autori Moraš čitat tu "bajku" |
Škafiškafnjak |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
Posted - 03/01/2024 : 20:47:56
|
ja se slažem i sarghan i puno njih... ako je to dogovor.
hajmo raspraviti ovdje: puno ljudi, i dogovaca ili ne?
Pa, za početak trebalo bi vidjeti što Lord Vader89 misli jer trebala bi kvalitetna opozicija. Sarghan bi to bio, ali ne vjerujem da će htjeti ili moći sudjelovati. Za početak bi ti i Salkan trebali vidjeti je li vam se mišljenja podudaraju. Ako ne, onda je to dobitna kombinacija. Moje mišljenje imate na onom linku ispod naslovnice, pa ako nam se razlikuju mišljenja mogao bih i ja pokušati uhvatiti vremena i uključiti se... |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 03/01/2024 20:48:52 |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1608 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 03/01/2024 : 20:57:23
|
Uživao sam u par dobrih vožnji ovde, drago mi je videti dobru zezanciju.
Inače, ne razumem podele, uživam u stripovima i u Boneliju i ne-Boneliju, sve zavisi od mnogo toga. Neki stripovi mi prijaju tek kad im se naknadno vratim, neki ni tada. Daleko su više od dečije zabave. Meni lično su dobar ventil i sjajan način za upoznavanje drugih kultura, zemalja, različitih viđenja istorije i, naravno, sjajnih SF priča - u suštini volim dobru priču, bez obzira koji je žanr. Naravno ne treba zanemariti ni moj poremećaj da imam sve od jedne vrste, serije i sl. stripa. Šta znam, Šetača nikad nisam razumeo, Bleka i Marka nikad nisam ni voleo, dok je Vrh bogova neverovatan, kao i Napoleon.
Ali je dobro generalno ustalasati malo vodu. |
Edited by - night on 03/01/2024 21:03:09 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Posted - 04/01/2024 : 10:13:29
|
Ma da, dobra je zezancija, al' to se brzo potroši. Ipak treba ono solidno, mora se razvijati ono ozbiljno.
Pitanje: je li Lift za pakao kultna epizoda? Koliko volite ovu priču i ima li ona neko posebno mjesto?
Ja odmah moram reći - ne. Kod mene to nije kultna epizoda. Nisam sad dugo čitao, sjećam se kao sasvim solidne. Ali da je nešto posebno, nije. Dobro, ja sam sad in & out, i unutra i i zvan DD, a i stripova općenito. Da čujemo stripaše koji su skroz unutra. Evo, night, je li ti Lift kultan? Sarghan? Spock? Salkan? Di je Vader? Itd...
|
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2278 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 04/01/2024 : 10:24:22
|
Ne valja ali je fora što se se pokazala kao dobra podloga za beskonačne analize. Sjećam se kako me impresioniralo što je sve Leo Charm uspio izvući iz meni nerazumljive radnje, ali i kad sam pročitao sva ta objašnjenja, konačni dojam je bio: OK, meh. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Posted - 04/01/2024 : 10:29:50
|
Gdje je to Charm izvlačio? Gdje su te beskonačne analize? Ne sjećam se toga... Ili nisam tad bio na forumu. |
Edited by - stinky on 04/01/2024 10:30:10 |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1608 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 04/01/2024 : 10:36:27
|
Ma da, dobra je zezancija, al' to se brzo potroši. Ipak treba ono solidno, mora se razvijati ono ozbiljno.
Pitanje: je li Lift za pakao kultna epizoda? Koliko volite ovu priču i ima li ona neko posebno mjesto?
Ja odmah moram reći - ne. Kod mene to nije kultna epizoda. Nisam sad dugo čitao, sjećam se kao sasvim solidne. Ali da je nešto posebno, nije. Dobro, ja sam sad in & out, i unutra i i zvan DD, a i stripova općenito. Da čujemo stripaše koji su skroz unutra. Evo, night, je li ti Lift kultan? Sarghan? Spock? Salkan? Di je Vader? Itd...
Moram da se podsetim te epizode, da je ponovo pročitam. Na žalost, većina aktuelnog DD je, po meni, vrlo problematična i retko bude nešto novo i drugačije. Prijatno me je iznenadio zadnji VČ "Zatvorenik", čekam nastavak za neku kompletnu sliku. |
Edited by - night on 04/01/2024 10:37:30 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
670 Posts
Posted - 04/01/2024 : 11:12:47
|
Kao što sam i Spocku sinoć rekao, pročitao sam ponovo epizodu i moram priznati da bih bez Charmove disekcije promašio mnogo toga, puno je detalja na koje bi se trebala obratiti pažnja. Generalno, epizoda je puna simbolike i jako dobra, međutim, ja imam problem sa čitavim tim haosom unutar DD tima. Tako da, kad malo bolje sagledam sve te detalje koje je čovjek pojasnio, sve ima smisla - sve osim trvenja. Publika je htjela Dilana i posle 100.epizode, dobila ga je. Sclavi ga ubija, ali ga publika i dalje traži. Kada neko tkivo odumire, treba ga prekratiti muka, da ne pati ni sebe ni drugog, a pogotovo serijal kao ovaj. Dostigao si vrhunac, doviđenja gasi sve. Način na koji je to Sclavi sklopio dobar je, ali ostaje ukus kao da je jedan stari starac udavio drugog bolesnika. Brindisi je ovde fino sve poklopio, ali mu ne mogu oprostit kopiranje Moebiusa, to mu nikako nije trebalo. Eto to ja mislim, dakle epizoda ima smisla, itekako, ali ta izvedba mi je nekako baš patetična. Ne znam |
Škafiškafnjak |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7513 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25301 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 04/01/2024 : 11:33:33
|
usput da primijetim: manhunter je odlučio lupiti šakom o stol te je otvorio šbbkitd za saviće. izgleda da se kristalizira nova strip podjela, koju je borg krstio imenom savići protiv kvazifilozofa.
kvazifilozofi su si otvorili ovaj topic (također Franinu livadu) i jako priprijetili savićima, borg čak kaže da ih guše. sad ide manhunterova rekontra savići uzvraćaju udarac. bit će zanimljiva ova nova, 2024-ta godina. jako je krenula, kvazifilozofi su uhvatili saviće na spavanju i postavili neke jako čitane teme, koje čak prijete da iznjedre ljubav, zajedništvo, harmoniju.
mislim da savići to ne bi nikada oprostili kvazifilozofima, da ovi iniciraju mir i dobro. u perspektivi je duuuuga zima, oštra i hladna, jer je svizac vidio svoju sjenu.
Toliko si egocentričan da svuda vidiš poveznicu sa sobom. Što u 99% nema veze, ali navikli smo.
Što se tiče ovog etiketiranja "savića" mogu ti reći samo jedno i jednom: taj Savić je za strip i stripovsku zajednicu uradio više nego što si ti ispraznih rečenica napisao ovde. On je za tebe ljudska i stripovska gromada i u principu ti ne bi smeo ni da ga spomeneš, a kamoli da njega i tvoje neistomišljenike etiketiraš kao "drugu klasu". Učini to još jednom i nikada više nećeš napisati ništa na ovom forumu.
Evo ti tri topica za tvoje verbalno izdrkavanje, malo li je? To što patiš o manjka pažnje pa stvaraš tabore i lagere tamo gde ih nema, tvoj problem.
Hvala na pažnji. Ne moraš da odgovaraš na ovo, shvati moj post kao puku informaciju. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 04/01/2024 11:34:35 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13143 Posts
Posted - 04/01/2024 : 12:27:45
|
Pa i ne bih ti odgovarao, da non-stop ne upadaš i izigravaš nekog lokalnog šefa koji daje ultimatume. Kome ćeš ti prijetiti??!! Zbog čega? Jesi ti normalan? Ne, stari moj, ti si egocentrik. To si pokazao svojim upisom, pokazao si tko si ti i što. Kao svaki pravi narcis, dolaziš se svađati i prijetiti, s nekom svojom izmaštanom ulogom šefa. Pa, dobri čovječe, da ti olakšam: izbaci me. Nemaš nikakva razloga, ništa nema što ne rade drugi... osim jedne male sitnice: ne možeš u svojoj narcisoidnosti podnijeti da sam ja - čak i takav kakav jesam, kvazifilozof i jadnik željan pažnje - utjecajan!! O čemu god da pričam, tu se nekako uvijek pronađu mnogi. Joj joj, kako to tebe ubija u pojam.
I znaš kaj? Ne možeš ti tu ništa. Pati.
Ti ćeš meni prijetiti. Kako da ne.
A ostalima: ma ne. Nije mi baš volja ozbiljno raditi dok ovakvi kao ovaj manhunter tu nešto ravnaju. Prijete se, s distance. To onda nema smisla, jer takvi će svisnuti. Nemam pojma, njima to valjda stvarno izaziva nepodnošljivu bol, grče se u žuči. Onda bolje prestati, na kraju krajeva, nije ni dobro činiti drugima nažao, makar si takvi sami umislili i projicirali svoje probleme.
Raspravite Lift za pakao, dajte života... makar će, čim se maknem, veeeeeeeliki dio svega obamrti. Egocentrično rečeno? Pa ne znam, tako stvari stoje, takvo je iskustvo.
Apsurd je tko se ovdje nalazi pozvanim da moralizira. Apsurd.
|
|
|
Topic |
|
|
|