Author |
Topic |
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6257 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
Salkan
Average Member
Bosnia and Herzegovina
663 Posts
Member since 20/01/2021 |
Posted - 17/01/2024 : 09:56:26
|
Jel neko ovih dana podsjetio Markosa da u svojoj ponudi nema Crepaxa? :) Ili da ne čekamo i da se snalazimo kako znamo? |
Škafiškafnjak |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10343 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7981 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 17/01/2024 : 10:48:54
|
quote: Originally posted by DiSkAcH
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by Chui
Markos moraš hitno presjeći ovo sa novim najavama, ljudi lagano lude...
Zašto ti smeta rasprava o stripovima i crtačima?
Kriva je tema pod 1, a pod 2, OK je dok se raspravlja, a nije OK kad se neko naljuti jer se nekom drugom ne sviđa njegov omiljeni crtač...to mi je baš nekako dječje.
Poanta je da svi tu volimo strip i da nas je malo i da je bzvz da se svađamo oko ničeg...dobro, skoro svi, Željac svrati svako toliko da nam kaže kako je odustao od stripova.
Vrlo česta je obrnuta situacija.
1. Neko navede zašto mu se neki autor ne sviđa i šta je, po njemu, kod njega loše. 2. Oni koji istog autora cene, osete potrebu da se i oni izjasne i navedu zašto je, po njima, taj autor kvalitetan. 3. Onda se onaj prvi (sa negativnim komentarom) ponovo javlja, po pravilu sa optužbom, kako mu neko nameće da mora da mu se nešto dopada. Valjda mu se ne sviđa što njegovo mišljenje neće da bude poslednje na topiku. I tek tu dolazimo do dečijeg ponašanja. Kao da je "nametanje" samo kad se kaže da je nešto dobro, a nikad kad se kaže da je loše. |
Edited by - alexts on 17/01/2024 11:48:38 |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
Posted - 19/01/2024 : 04:50:34
|
quote: Originally posted by Cromwell
Čim vidim da u online komunikaciji netko nekoga optužuje za "nametanje mišljenja"- hvatam se za pištolj.
Od 'druge' linije obrane, rekao bi, (u ovom slucaju ljudi koji mozda nisu dovoljno 'potkovani' u devetoj umjetnosti), pa se tuze na takozvano namecanje misljenja, valjda je samo gora, 'prva' linija obrane sa odurnom i netocnom floskulom: o ukusima se ne raspravlja!
Jer bas se o ukusima treba i mora raspravljati! Pa ako treba i popickarati u 'zadanim' granicama pristojnosti i demokracije...
Pod tom strasnom i losom devizom 'kako se o ukusima ne raspravlja', stoji u stvari kompletan problem neimaca pojma kako u stripu, tako i u drugim zivotnim stvarima. Bilo kojim. Kako od, recimo, gastronomije do kazimo, odjevanja!
To je izmisljeno za prikrivanje, kako kukavicluka, tako i gluposti, uz jos stosta izmedu...
Niti postoji namecanje misljenja, niti se o ukusima ne raspravlja! |
Los cukar na fritulama! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10229 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 19/01/2024 : 05:29:18
|
quote: Originally posted by alexts
Kriva je tema pod 1, a pod 2, OK je dok se raspravlja, a nije OK kad se neko naljuti jer se nekom drugom ne sviđa njegov omiljeni crtač...to mi je baš nekako dječje.
Poanta je da svi tu volimo strip i da nas je malo i da je bzvz da se svađamo oko ničeg...dobro, skoro svi, Željac svrati svako toliko da nam kaže kako je odustao od stripova.
1. Neko navede zašto mu se neki autor ne sviđa i šta je, po njemu, kod njega loše. 2. Oni koji istog autora cene, osete potrebu da se i oni izjasne i navedu zašto je, po njima, taj autor kvalitetan. 3. Onda se onaj prvi (sa negativnim komentarom) ponovo javlja, po pravilu sa optužbom, kako mu neko nameće da mora da mu se nešto dopada. Valjda mu se ne sviđa što njegovo mišljenje neće da bude poslednje na topiku. I tek tu dolazimo do dečijeg ponašanja. Kao da je "nametanje" samo kad se kaže da je nešto dobro, a nikad kad se kaže da je loše.
Znači kad ja recimo napišen da mi je Corben bezveze to je nametanje mišljenja? Od sad samo pišen super, juhu, daj 5 Corbena. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15785 Posts
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7981 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 19/01/2024 : 07:09:28
|
quote: Originally posted by alexts
1. Neko navede zašto mu se neki autor ne sviđa i šta je, po njemu, kod njega loše. 2. Oni koji istog autora cene, osete potrebu da se i oni izjasne i navedu zašto je, po njima, taj autor kvalitetan. 3. Onda se onaj prvi (sa negativnim komentarom) ponovo javlja, po pravilu sa optužbom, kako mu neko nameće da mora da mu se nešto dopada. Valjda mu se ne sviđa što njegovo mišljenje neće da bude poslednje na topiku. I tek tu dolazimo do dečijeg ponašanja. Kao da je "nametanje" samo kad se kaže da je nešto dobro, a nikad kad se kaže da je loše.
Znači kad ja recimo napišen da mi je Corben bezveze to je nametanje mišljenja? Od sad samo pišen super, juhu, daj 5 Corbena.
Naravno da nije, ali nije ni kad ja napišem da je dobar. Moj post upravo objašnjavanja kako za neke "umišljena" nametanja važe samo u jednom smeru. |
|
|
vukozec
Advanced Member
4965 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 19/01/2024 : 08:44:53
|
Čim vidim da u online komunikaciji netko nekoga optužuje za "nametanje mišljenja"- hvatam se za pištolj.
Najjače je "to je samo tvoje mišljenje, nije univerzalna istina". Thank you, Captain Obvious, što si nam pojasnio da je moje mišljenje, moje mišljenje :)
Uostalom, kad raspravljamo o umjetnosti, ni ne postoje istine, samo mišljenja. Disclaimer: Ovo je naravno samo moje mišljenje. Ali možete me citirati :)
|
|
|
LebenMiha
Starting Member
3 Posts
Member since 12/03/2023 |
Posted - 19/01/2024 : 12:54:06
|
Kao višegodišnji lurker moram prekinuti svoju šutnju s pitanjem za Markosa... Postoje li ikakve šanse da u Fibrinom izdanju vidimo kultni The Maxx Sama Keitha? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
LebenMiha
Starting Member
3 Posts
Member since 12/03/2023 |
|
Spectre
Junior Member
Croatia
360 Posts
Member since 10/11/2001 |
|
jagodanbg
Senior Member
2800 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29363 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/01/2024 : 16:41:39
|
Sve dok na našoj službenoj stranici piše da nije rasprodan, ima ga. Otišao je jučer prvi ovogodišnji uvoz za AF. |
Trouble will find me |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2800 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/01/2024 : 09:44:42
|
quote: Originally posted by ivanl
Od 'druge' linije obrane, rekao bi, (u ovom slucaju ljudi koji mozda nisu dovoljno 'potkovani' u devetoj umjetnosti), pa se tuze na takozvano namecanje misljenja, valjda je samo gora, 'prva' linija obrane sa odurnom i netocnom floskulom: o ukusima se ne raspravlja!
Jer bas se o ukusima treba i mora raspravljati! Pa ako treba i popickarati u 'zadanim' granicama pristojnosti i demokracije...
Pod tom strasnom i losom devizom 'kako se o ukusima ne raspravlja', stoji u stvari kompletan problem neimaca pojma kako u stripu, tako i u drugim zivotnim stvarima. Bilo kojim. Kako od, recimo, gastronomije do kazimo, odjevanja!
To je izmisljeno za prikrivanje, kako kukavicluka, tako i gluposti, uz jos stosta izmedu...
Niti postoji namecanje misljenja, niti se o ukusima ne raspravlja!
Kako reče Ivan Lutz AKA Pirgavi:"Svatko ima pravo na moje mišljenje".
Inače i ja smatram da se o ukusima treba raspravljati, kao uostalom i o svemu drugom. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Lolito Tiepolo
New Member
119 Posts
Member since 11/04/2021 |
Posted - 20/01/2024 : 11:05:15
|
Na fejsu su sve češće rasprave o ukusima kada su sviđizmi oko stripova u pitanju. Nedavno sam video raspravu oko mislim Asteriksa i Štrumpfova ( možda je i Miki Maus VS Krcko ne sećam se), gde su se ljudi tipa šezdeset i kusur godište ozbiljno pokačili oko ove teme, a čini mi se da je i supruga jednog od njih uletela sa komentom da je osetljiv kad mu neko dira Štrumpfove, jer mu je to ideal stripa. Mislim, možda ovo nije dobro za mir u svetu :) ali jeste za stripove, i popularizaciju, izdavače, jer ih masa kapira sve više ozbiljno kao i rasprave o sportu, politici
i sl.
Korben je kontraverzan, i potpuno je normalno da se dopada ili se prezire. Već činjenica da se Den bukvalno drži poslovice da nema tih gaća koje ne smetaju, da su sve djeve lubeničaste, da prsti na rukama imaju pri krajevima neka neshvatljiva zadebljanja i neke ljuspice koje se drsko predstavljaju kao nokti je sklona razmimoilaženju i podeli, plus još mnogo stvari. Ne isključuje ni činjenicu da je nekome naprosto dosadan i nepotreban a opet nekome ultra sugestivan, ali uvek je zanimljivo čuti argumente obe strane. |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10229 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/01/2024 : 13:04:05
|
quote: Originally posted by kimba
@ivanl: govoriš ko prošek! :)
@kimba: ti ne govoriš ko prošek. :(
Sorry stari ,ali ne razumijem sta si htijo reci.
Htijo je reknuti da bi za tebe bilo dobrije da pišeš što manje. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 20/01/2024 : 14:24:24
|
Ne, stvarno nisam htio biti Grammar Nazi ali ne mogu izdržati pa bih ovim putem člana Kimba upozorio...Ma nema veze:)) |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 20/01/2024 : 14:46:13
|
Ma krivo si shvatio