forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Dva fenomenalna (?) pitanja o slanju stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 20/01/2024 : 14:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
1. Jel se još nekome ovo desilo?
Dakle, stripove nisam poslao poštom iz Sarajeva brat-bratu 10 godina. Nisam prodavao, nisam kupovao ništa, dakle oprostite na neznanju i ako je ovo već negdje topic. Ali...
Otišao sam svoj strip koji je prije par mjeseci izašao iz štampe poslati kao poklon ovim par stripofila koji to zavređuju, spakovao kao tiskanicu odlučan da ću preživjeti kolika god poštarina bude. Dvije sveščice za Srbiju, dvije za Zagreb, jedna unutar BiH.
Kaže mi radnik u pošti na željezničkoj da ova unutar BiH nije problem, poslat će kao tiskanicu ali su dobili instrukciju da u Hr i Sr ne šalju nego preporučeno. Može mi izvagati pa da mi kaže cijenu?
Ja reko, hajd, da čujem i to čudo. Vrati se momak, kaže 110 BAM! 60ak eura reference radi, za četiri stripa koji u prodaji ne koštaju više od 12 KM.
Ma fenomenalno! je bio moj uzvik pa zato i naslov topica.
Podpitanja su onima koji su ovo iskusili kao i ja, je li ista situacija i s poštama srpske? Hrvatska pošta Mostar?

2. I nešto manje fenomenalno pitanje: ide li neko slučajno iz Sarajeva za Srbiju i Hrvatsku ovih dana?
Nije puno, kao što rekoh dva primjerka tamo i vamo, bio bih zahvalan i uz cijenu poštarine dodao i besplatan primjerak predmetnog stripa. Hvala!

Edited by - Emir Pasanovic on 20/01/2024 14:21:04

john connor
Senior Member

Serbia
2703 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 20/01/2024 : 14:33:06  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ne znam cemu sve to, ja sam mislio uzeti ovde neke Spiroue na aukcijama, plus jedan paket Fibrinih 10ak izdanja na snizenju, obican paket do 10kg, ide do 40eur. Strasno.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/01/2024 : 14:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Koja katastrofa. Pa to je suludo.
A pretpostavljam da su onda i cijene iz Hrvatske i Srbije prema Bosni i međusobno isto tu negdje?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1608 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 20/01/2024 : 14:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Slao sam stripove za Hrvatsku pre par meseci, poštarina za 2 Kit Telera od Golkonde je oko 12 jura, ili skoro 3 puta skuplje nego što sam dao za same stripove. Na to treba dodati i nekoliko formulara i napomenu da će možda trebati da se plati i carina...
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15787 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 20/01/2024 : 15:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Koja katastrofa. Pa to je suludo.
A pretpostavljam da su onda i cijene iz Hrvatske i Srbije prema Bosni i međusobno isto tu negdje?

Izade to poprilicno Eura. Isplati se kupcu, (recimo aukcija s ovog sitea), iz drugih zemalja, ako je vise stripova i posebice ako su rijetki, skupocjeni. Onda se ne pita za postarinu. Inace, stvarno je skupa ta, nazovimo je 'usluga'. Ja recimo uvijek saljem ljudima i prije njihove uplate, pa bude tu bas gadnih postarina. Prosle godine sam imao par prekoocranskih slanja na druge kontinente i bilo je tu junackih postarina. Po Europi i za susjedne zemlje je takoder pretjerana postarina, ali ako ti bas znace neki primjerci tad ne gledas ni u 10 ni u 100 Eura...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/01/2024 : 15:37:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Naravno, za neke skupocjene primjerke se ne gleda cijena ali za "običnu" poštu, gdje ljudi šalju, kao što Night piše, stripove za "par" eura, onda to više niti nije skupoća nego najobičnija pljačka.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10357 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 20/01/2024 : 16:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Ako sam dobro zapamtio te ekstra cijene poštarine su između ex-YU država.

Jeftinije je slati paket npr. u Njemačku.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 20/01/2024 : 16:42:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message  Reply with Quote
Nedavno sam na aukcijama osvojio dva stripa. I sad-pošalje mi čovjek poštom ta dva stripa,ja ih preuzmem i pregledam,pa ustanovim da jedan nije kompletan i u dogovoru sa kupcem vraćam ga natrag.
Sve unutar hrvatske, ista lokacija,ali-za ovaj jedan što sam ga vratio skuplja poštarina nego za ova dva koja sam kupio...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17819 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/01/2024 : 17:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Postarina je 2002 bila dzaba
Ko student sam za australiju slao strip preporuceno
Ili za srbiju 10 sttipova
Sica

Vise nista ne saljem van bih
Niti kupujem van bih

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 20/01/2024 : 17:05:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Odavno je ovako. Prosto sumanuto... Svet teži ekonomskim i trgovinskim integracijama, a slanje unutar regiona sve skuplje.
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
31029 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 20/01/2024 : 17:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Slanje jedne sličice životinjskog carstva iz Hrvatske u BiH ili Srbiju, Sloveniju bilo je krajem prošle godine preko 5 Eura, ne bi me začudilo da je sad i više. Tisak paket najmanji skoro 4 Eura, jučer slao. Opet se dogodilo kao i lani, od Nove godine, nove, više cijene masu proizvoda, dokle više poskupljenja kod nas?

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

kra-kra
New Member

Slovenia
106 Posts

Member since 20/09/2004

Posted - 20/01/2024 : 17:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send kra-kra a Private Message  Reply with Quote
Ova tema me zbunjuje već duže vrijeme...
Kad naručujem, paket sa druge strane kontinenta - 20 ojro do 20 kila... Plus tracking i ostale finoće civilizacije 21. stoljeća.
Kad se cijenkam na pošti, dok si žena na šalteru gladi brk, paket od par grama do idućeg sela ili države - bubreg i po! A ak će stić, baci grah...

I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books ... and now there's only time to say ... THANK YOU GOD! LIFE WELL SPENT!
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 20/01/2024 : 21:37:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
Pa jesu li nesposobni ili ih jebu DHL-ovi, Amazoni i ostali distributeri koji zakupljuju avione samo za slanje pošiljki pa ove naše pošte ne mogu ni vozom ni privatnim automobilom preko granice?

Najsmješnije je što je ta jedna tiskanica u BiH za Kozarsku Dubicu koja je bukvalno na granici s Hrvatskom - 1,10 KM ilitiga 60 centi jer me nije bilo briga da bude preporučena.

Inače, našao sam raju koja će odnijeti stripove do pošte u susjednim zemljama.
Go to Top of Page

Edi B
Average Member

Croatia
800 Posts

Member since 21/05/2020

Posted - 20/01/2024 : 21:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Edi B a Private Message  Reply with Quote
Meni je nedavno slao čovjek iz Slovenije, osam HC Fibrinih stripova velikog formata, putem GLS-a, cijena 9.77€
Sitnica naspram ovih bezobraznih iznosa koje pošta uzima za slanje jedne sveščice.
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8169 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 21/01/2024 : 22:30:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ja isto godinama nisam slao ništa
ali sam dosta kupovao iz srbije i naplaćao se poštarine
a sada nešto prodajem i mogu potvrditi da je poštarina za bilo gdje unutar eu (slovenija, njemačka...) višestruko jeftinija nego za crnu goru i srbiju
za bosnu još nisam slao, ali vjerujem da je ista situacija kao i za cg
suludo

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10357 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 22/01/2024 : 00:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Vjerojatno je u pitanju politika.
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1821 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 22/01/2024 : 19:52:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Zemlje okruzenja su nedavno dogovorno uveli novu uslugu PostPak za slanje paketa u zemlje regiona po mnogo manjim cijenama od postojecih! Vidim da to niko ne koristi!? Dosta je jeftinija i ima mogucnost placanja pouzecu kao da je unutar drzave!! Ta usluga je uvodjena najvise zbog olaksanja online prodaje-kupovine!
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6221 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 22/01/2024 : 21:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ferri

Zemlje okruzenja su nedavno dogovorno uveli novu uslugu PostPak za slanje paketa u zemlje regiona po mnogo manjim cijenama od postojecih! Vidim da to niko ne koristi!? Dosta je jeftinija i ima mogucnost placanja pouzecu kao da je unutar drzave!! Ta usluga je uvodjena najvise zbog olaksanja online prodaje-kupovine!

Zato sam postavio dva manje-više fenomenalna pitanja! Veze nisam imao, okej, sad mi je malo lakše što se tiče slanja barem u Crnu Goru i Srbiju, mada još uvijek vjerovatno će cijena poštarine biti ista za mene tj. 26 KM. Hvala puno!
https://www.posta.ba/postpak/
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1821 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 22/01/2024 : 22:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

quote:
Originally posted by Ferri

Zato sam postavio dva manje-više fenomenalna pitanja! Veze nisam imao, okej, sad mi je malo lakše što se tiče slanja barem u Crnu Goru i Srbiju, mada još uvijek vjerovatno će cijena poštarine biti ista za mene tj. 26 KM. Hvala puno!
https://www.posta.ba/postpak/

Da. A meni je cudno zasto striparnice i izdavaci ne dodaju ovu opciju za slanje.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6265 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 29/01/2024 : 12:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Bacio oko na HR poštu i vidim da je to samo sa Mostarskom poštom.

https://www.posta.hr/postpak-posiljka/8765

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 29/01/2024 12:46:24
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000