Author |
Topic |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 20/01/2024 : 14:13:16
|
1. Jel se još nekome ovo desilo? Dakle, stripove nisam poslao poštom iz Sarajeva brat-bratu 10 godina. Nisam prodavao, nisam kupovao ništa, dakle oprostite na neznanju i ako je ovo već negdje topic. Ali... Otišao sam svoj strip koji je prije par mjeseci izašao iz štampe poslati kao poklon ovim par stripofila koji to zavređuju, spakovao kao tiskanicu odlučan da ću preživjeti kolika god poštarina bude. Dvije sveščice za Srbiju, dvije za Zagreb, jedna unutar BiH. Kaže mi radnik u pošti na željezničkoj da ova unutar BiH nije problem, poslat će kao tiskanicu ali su dobili instrukciju da u Hr i Sr ne šalju nego preporučeno. Može mi izvagati pa da mi kaže cijenu? Ja reko, hajd, da čujem i to čudo. Vrati se momak, kaže 110 BAM! 60ak eura reference radi, za četiri stripa koji u prodaji ne koštaju više od 12 KM. Ma fenomenalno! je bio moj uzvik pa zato i naslov topica. Podpitanja su onima koji su ovo iskusili kao i ja, je li ista situacija i s poštama srpske? Hrvatska pošta Mostar?
2. I nešto manje fenomenalno pitanje: ide li neko slučajno iz Sarajeva za Srbiju i Hrvatsku ovih dana? Nije puno, kao što rekoh dva primjerka tamo i vamo, bio bih zahvalan i uz cijenu poštarine dodao i besplatan primjerak predmetnog stripa. Hvala!
|
Edited by - Emir Pasanovic on 20/01/2024 14:21:04
|
|
john connor
Senior Member
Serbia
2703 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 20/01/2024 : 14:33:06
|
Ne znam cemu sve to, ja sam mislio uzeti ovde neke Spiroue na aukcijama, plus jedan paket Fibrinih 10ak izdanja na snizenju, obican paket do 10kg, ide do 40eur. Strasno. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/01/2024 : 14:35:41
|
Koja katastrofa. Pa to je suludo. A pretpostavljam da su onda i cijene iz Hrvatske i Srbije prema Bosni i međusobno isto tu negdje? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
night
Senior Member
Serbia
1608 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 20/01/2024 : 14:53:45
|
Slao sam stripove za Hrvatsku pre par meseci, poštarina za 2 Kit Telera od Golkonde je oko 12 jura, ili skoro 3 puta skuplje nego što sam dao za same stripove. Na to treba dodati i nekoliko formulara i napomenu da će možda trebati da se plati i carina... |
|
|
ivanl
Advanced Member
Croatia
15787 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 20/01/2024 : 15:26:07
|
quote: Originally posted by mladjo
Koja katastrofa. Pa to je suludo. A pretpostavljam da su onda i cijene iz Hrvatske i Srbije prema Bosni i međusobno isto tu negdje?
Izade to poprilicno Eura. Isplati se kupcu, (recimo aukcija s ovog sitea), iz drugih zemalja, ako je vise stripova i posebice ako su rijetki, skupocjeni. Onda se ne pita za postarinu. Inace, stvarno je skupa ta, nazovimo je 'usluga'. Ja recimo uvijek saljem ljudima i prije njihove uplate, pa bude tu bas gadnih postarina. Prosle godine sam imao par prekoocranskih slanja na druge kontinente i bilo je tu junackih postarina. Po Europi i za susjedne zemlje je takoder pretjerana postarina, ali ako ti bas znace neki primjerci tad ne gledas ni u 10 ni u 100 Eura... |
Los cukar na fritulama! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/01/2024 : 15:37:22
|
Naravno, za neke skupocjene primjerke se ne gleda cijena ali za "običnu" poštu, gdje ljudi šalju, kao što Night piše, stripove za "par" eura, onda to više niti nije skupoća nego najobičnija pljačka. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 20/01/2024 : 16:42:02
|
Nedavno sam na aukcijama osvojio dva stripa. I sad-pošalje mi čovjek poštom ta dva stripa,ja ih preuzmem i pregledam,pa ustanovim da jedan nije kompletan i u dogovoru sa kupcem vraćam ga natrag. Sve unutar hrvatske, ista lokacija,ali-za ovaj jedan što sam ga vratio skuplja poštarina nego za ova dva koja sam kupio... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 20/01/2024 : 17:02:54
|
Postarina je 2002 bila dzaba Ko student sam za australiju slao strip preporuceno Ili za srbiju 10 sttipova Sica
Vise nista ne saljem van bih Niti kupujem van bih |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 20/01/2024 : 17:05:04
|
Odavno je ovako. Prosto sumanuto... Svet teži ekonomskim i trgovinskim integracijama, a slanje unutar regiona sve skuplje. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31029 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 20/01/2024 : 17:14:46
|
Slanje jedne sličice životinjskog carstva iz Hrvatske u BiH ili Srbiju, Sloveniju bilo je krajem prošle godine preko 5 Eura, ne bi me začudilo da je sad i više. Tisak paket najmanji skoro 4 Eura, jučer slao. Opet se dogodilo kao i lani, od Nove godine, nove, više cijene masu proizvoda, dokle više poskupljenja kod nas? |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
kra-kra
New Member
Slovenia
106 Posts
Member since 20/09/2004 |
Posted - 20/01/2024 : 17:24:55
|
Ova tema me zbunjuje već duže vrijeme... Kad naručujem, paket sa druge strane kontinenta - 20 ojro do 20 kila... Plus tracking i ostale finoće civilizacije 21. stoljeća. Kad se cijenkam na pošti, dok si žena na šalteru gladi brk, paket od par grama do idućeg sela ili države - bubreg i po! A ak će stić, baci grah... |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books ... and now there's only time to say ... THANK YOU GOD! LIFE WELL SPENT! |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 20/01/2024 : 21:37:46
|
Pa jesu li nesposobni ili ih jebu DHL-ovi, Amazoni i ostali distributeri koji zakupljuju avione samo za slanje pošiljki pa ove naše pošte ne mogu ni vozom ni privatnim automobilom preko granice?
Najsmješnije je što je ta jedna tiskanica u BiH za Kozarsku Dubicu koja je bukvalno na granici s Hrvatskom - 1,10 KM ilitiga 60 centi jer me nije bilo briga da bude preporučena.
Inače, našao sam raju koja će odnijeti stripove do pošte u susjednim zemljama. |
|
|
Edi B
Average Member
Croatia
800 Posts
Member since 21/05/2020 |
Posted - 20/01/2024 : 21:38:54
|
Meni je nedavno slao čovjek iz Slovenije, osam HC Fibrinih stripova velikog formata, putem GLS-a, cijena 9.77€ Sitnica naspram ovih bezobraznih iznosa koje pošta uzima za slanje jedne sveščice.
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8169 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 21/01/2024 : 22:30:45
|
ja isto godinama nisam slao ništa ali sam dosta kupovao iz srbije i naplaćao se poštarine a sada nešto prodajem i mogu potvrditi da je poštarina za bilo gdje unutar eu (slovenija, njemačka...) višestruko jeftinija nego za crnu goru i srbiju za bosnu još nisam slao, ali vjerujem da je ista situacija kao i za cg suludo |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Peyo
Advanced Member
Croatia
10357 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1821 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 22/01/2024 : 19:52:23
|
Zemlje okruzenja su nedavno dogovorno uveli novu uslugu PostPak za slanje paketa u zemlje regiona po mnogo manjim cijenama od postojecih! Vidim da to niko ne koristi!? Dosta je jeftinija i ima mogucnost placanja pouzecu kao da je unutar drzave!! Ta usluga je uvodjena najvise zbog olaksanja online prodaje-kupovine! |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 22/01/2024 : 21:29:23
|
quote: Originally posted by Ferri
Zemlje okruzenja su nedavno dogovorno uveli novu uslugu PostPak za slanje paketa u zemlje regiona po mnogo manjim cijenama od postojecih! Vidim da to niko ne koristi!? Dosta je jeftinija i ima mogucnost placanja pouzecu kao da je unutar drzave!! Ta usluga je uvodjena najvise zbog olaksanja online prodaje-kupovine!
Zato sam postavio dva manje-više fenomenalna pitanja! Veze nisam imao, okej, sad mi je malo lakše što se tiče slanja barem u Crnu Goru i Srbiju, mada još uvijek vjerovatno će cijena poštarine biti ista za mene tj. 26 KM. Hvala puno! https://www.posta.ba/postpak/ |
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1821 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 22/01/2024 : 22:23:24
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by Ferri
Zemlje okruzenja su nedavno dogovorno uveli novu uslugu PostPak za slanje paketa u zemlje regiona po mnogo manjim cijenama od postojecih! Vidim da to niko ne koristi!? Dosta je jeftinija i ima mogucnost placanja pouzecu kao da je unutar drzave!! Ta usluga je uvodjena najvise zbog olaksanja online prodaje-kupovine!
Zato sam postavio dva manje-više fenomenalna pitanja! Veze nisam imao, okej, sad mi je malo lakše što se tiče slanja barem u Crnu Goru i Srbiju, mada još uvijek vjerovatno će cijena poštarine biti ista za mene tj. 26 KM. Hvala puno! https://www.posta.ba/postpak/
Da. A meni je cudno zasto striparnice i izdavaci ne dodaju ovu opciju za slanje. |
|
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6265 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
|
Topic |
|