Author |
Topic |
CZdravko
New Member
291 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 07/02/2024 : 17:41:57
|
quote: Originally posted by jaki
Pa vozi paralelno s redovnom serijom. Da li je to pravi paralelac n8je toliko ni bitno.
Sasvim jedna stvar je kad nesto izlazi paralelno sa necim, a totalno druga je kad je to nesto pored paralelnog izlazenja (koje je tehnicke prirode) i smjesteno u paralelni svijet (sto je konceptualne prirode). Mislio sam da je Deers spominjao ovo drugo, a cinilo mi se da i ti to tako razumijes. Uglavnom da edicije izlaze paralelno - izlaze, da su smjestene u paralelne univerzume/svjetove - mislim da nisu... |
Blog www.zdravkocvjetkovic.blogspot.com Moji radovi na FB https://goo.gl/ZtF6s8 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9455 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 07/02/2024 : 18:26:01
|
Hmmm, mislim da se uvijek govorilo o tome da su to priče u kojima Bloch nije išao u penziju a ne one u kojima nije još išao u penziju. Ne sjećam se da su kasnije u redovnoj seriji ikad referencirane te priče, dapače, imamo kod priče Izgubljene stavri iz originalnog broja 363 Dylanove izmišljene prijatelje kao i kod priče Ludilo Petea Brennana iz maxija Old Boya 24., iako se radi o istim likovima nema spominjanja te priče iz maxija. Doduše, može to biti i zbog same radnje priče iz maxija.... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 07/02/2024 18:26:29 |
|
|
Sarghan
stripovi.com suradnik
Croatia
1811 Posts
Member since 26/01/2011 |
Posted - 10/02/2024 : 02:11:55
|
Osmijeh ubojice - banalna postavka (serijski ubojica koji ubija ljude tako da im čupa zube), no drži pažnju i neočekivano završi. Nisam siguran koliko sam zadovoljan završetkom. Čitljivi Gualdoni.
Igra s boli - Dylanovu klijenticu proganja duh njenog mrtvog bivšeg koji svaki put opsjedne drugo tijelo kako bi prišao svojoj bivšoj i silovao ju. Takoreći, negativac je duh serijski silovatelj. Priča na momente zna biti gnjusna i mučna te je vidljivo zašto je toliko dugo godina stojala u ladici neobjavljena. Ipak, upravo zbog toga se jasno osjeti štih 90tih, i to na pozitivan način. Sveukupno, Chiaverotti je ovdje još i čitljiv, a rasplet je...banalan, ali probavljiv.
Lutkar - Pristojan Marzanov uradak o nasilnim lutkarskim predstavama koje prikažu zločin prije nego se isti dogodi. Na momente naporan, ali čitljiv. Rasplet je nešto drugačija varijanta već bezbroj puta viđene teme.
Ukratko, čitljiv Maxi s određenom dozom banalnosti u sve tri priče. Chiaverottijev uradak najzanimljiviji zbog te scenarističkog pripovjedanja 90tih.
6/10 |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 13/02/2024 : 19:18:14
|
prvo, i jedino za sada, što sam pročitao iz ovog maxija je ova kjaverotijeva priča. morao sam jer je čovjek ostavio taj značajni pečat u serijalu, kakav god da on bio... a i ja se dosta bavim, još uvijek, sa kjavijem, sada večinom samo na serijalima brendon i morgan lost. i pošto je, eto, čovjek postao rijetkost u dylan dogu, svaka njegova priča, koliko god bila nova ili stara, izaziva interes. vi ovdje pričate da je IGRA S BOLI bila predugo u ladicama jer je bila prenasilna, ili štogod već... meni se čini da je to stoga jer je TOTALNO SRANJE. glupost i besmislica jezivo realizirana. nasrao jer tu sve i svašta i to naveliko i naširoko, do te granice da ga je opasno pritisnuo broj stranica pa nije više imao mjesta niti da to sve razriješi. glavno da su njemu likovi lud, luđi, preluđi do granice da su nerealni i jednostavno nemogući. već prije rečeno, besmisleni. odvratno. |
|
|
Topic |
|
|
|