Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 14/02/2024 : 17:37:31
|
apropo priče o pritisku,postoji opcija i: a) da je markos digao frku da ga više ne smaramo sa Žeromom,Nedirkom,Ljubav i raketama...;ok,što se mene tiče,ne pominjem više ništa. b) da stvarno mora da povede računa o zdravlju;potreban je svojoj ćerci i ženi još dugi niz godinama,a bogami i nama,Jer,bolje je 20x60 nego 4x120,zar ne? c) svi smo došli,ili dolazimo u godine kada kola kreću nizbrdo (u pogledu zdravlja,jelte) - sa majčine strane mi preti demencija,a očevi geni su slabi na kancer.Jbga. Za sad se borim sportom i zdravim načinom života,a pre svega se trudim da mi glava bude što hladnija,a problemi koji me brinu oni pravi(a ne oni izmišljenji kojih ima na stotine).So far so good.I ubeđujem ženu za peto dete.Da nam donesu novu radost u kuću (mada i u ovom zadnjem,od pet godina,uživamo neizmerno). |
Odbrojavanje: još 28 dana |
Edited by - anto on 14/02/2024 17:37:52 |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 14/02/2024 : 17:43:53
|
quote: Originally posted by anto
I ubeđujem ženu za peto dete.Da nam donesu novu radost u kuću (mada i u ovom zadnjem,od pet godina,uživamo neizmerno).
Ovo mi nije jasno.
Zar djeca donose radost samo kada su mala? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 14/02/2024 : 17:45:59
|
quote: Originally posted by sawitch
Betmen da a od Amera mi legao samo Lazarus. Ostalo mi sve bah..
Zbilja?
Što si čitao osim Batmana i Lazarusa? |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 14/02/2024 : 17:47:29
|
napisah novu radost (novo dete=nova radost)
na stranu što je ono "mala deca,mala briga,velika deca,velika briga" jedna velika istina. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Posted - 14/02/2024 : 18:13:09
|
quote: Originally posted by Markos
Bojim se da neće baš biti sve ok... Tata mi je umro od srčanog. Mama je imala dva. Mlađi brat tri. Dakle, samo je pitanje vremena;)
Čuvaj se, radi sebe i svoje obitelji.
Polako s poslom. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/02/2024 : 21:09:10
|
quote: Originally posted by anto
apropo priče o pritisku,postoji opcija i: a) da je markos digao frku da ga više ne smaramo sa Žeromom,Nedirkom,Ljubav i raketama...;ok,što se mene tiče,ne pominjem više ništa. b) da stvarno mora da povede računa o zdravlju;potreban je svojoj ćerci i ženi još dugi niz godinama,a bogami i nama,Jer,bolje je 20x60 nego 4x120,zar ne? c) svi smo došli,ili dolazimo u godine kada kola kreću nizbrdo (u pogledu zdravlja,jelte) - sa majčine strane mi preti demencija,a očevi geni su slabi na kancer.Jbga. Za sad se borim sportom i zdravim načinom života,a pre svega se trudim da mi glava bude što hladnija,a problemi koji me brinu oni pravi(a ne oni izmišljenji kojih ima na stotine).So far so good.I ubeđujem ženu za peto dete.Da nam donesu novu radost u kuću (mada i u ovom zadnjem,od pet godina,uživamo neizmerno).
Stari, odlican upis, ali ne mogu da ne uletim s malo zajebancije...
Dakle, cuvaj se demencije, tko ce onda upirati nastavak Jeromea kod Fibre.
Ja vidis, nekidan na specijalisticki zbog nekog novog posla, jer me tlace sa pretragama kao da radim za NASU, ako ne i zesce... i jbg. zaboravio ja da sam narucen na laboratorijske pretrage poslije podne, a do tad sam vec satrao 5 piva i dobro se nakrkao pecenja... Kad tamo dosli rezultati kao u tinejdera. Eto dokaza kako se cugom i spizom protiv sporta, dobiju cudesni rezultati.
Dakle pazi se! Da ne ostanem samo ja koji ce upirati Marka za Jeromea.
A nek se pazi i on pobogu, da imam koga upirati, mozda jednom i upali. Treba paziti na svoje zelje jer moguce je da se i ostvare... |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13077 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 15/02/2024 : 20:52:30
|
Ako u nekom trenutku prava za Usagija budu dostupna,bilo bi fenomenalno da ih Markos uzme;pod uslovom da proceni da bi mu se izdavanje isplati.Prtpostavljam da voli serijal.
Ovo sa CRŠ-om je pravo mučenje. |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2991 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41185 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 15/02/2024 : 22:28:51
|
Pa i Makondo je povukao rucnu nakon pocetka sa Usagijem. Nadam se da nije zbog lose prodaje. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2991 Posts
Member since 15/02/2011 |
Posted - 15/02/2024 : 22:59:27
|
Makondov Usagi izgleda bas "jeftino". Od najperspektivnijeg izdavaca, sa fenomenalno uradjenim knjigama, dosli su do onih sto otaljavaju posao, i svuda prave greske. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6460 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 16/02/2024 : 09:41:38
|
Pa ako su dva izdavača stala...možda ej stvarno loša prodaja. Koliko sam skužio Usagi je dug serijal i izlazi trenutno još uvijek. Uz glavni serijal vidim i svako toliko i nekakve crossovere sa drugim junacima. Nisam čitao...još. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 16/02/2024 : 09:52:45
|
Usagi je bio fora kad je sredinom osamdesetih počeo izlaziti u Americi, spoj Disneya i mange (onako kako to vide Amerikanci; Sakai je Amerikanac japanskog porijekla), ali je vrlo brzo postao monoton. Izlazi i dan danas (često u boji) i, iskreno, djeluje otužno. Tako da, pretpostavljam, i kod nas nakon prvih nekoliko knjiga generalno opada interes. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 16/02/2024 : 15:13:18
|
nikako,ali nikako se ne bih mogao složiti. Usagi je serijal koji je sa svakim brojem sve bolji;za sada sam pročitao 17 knjiga,i svako ko ga je čitao to može da potvrdi. Ne znam kakvi su kasnije priče,ali za sada je predivan strip. |
 |
|
izivko
Advanced Member

.jpg)
Germany
13077 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 16/02/2024 : 15:24:50
|
U pravu je zveles, vremenom postaje dosadno. Kao i svaki dugovječni serijal.
Ali u pravu je i anto. Ima tu još dosta dobrih priča za obajviti. |
Have mercy |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
Posted - 16/02/2024 : 16:23:30
|
Za Usagija s vremenom pada interes, to je činjenica, ali ne bi i dalje izlazio da nema neku svoju vjernu publiku. Također, danas stari Sakai više ne crta tako dobro kao nekad i to se pokušava malo kamuflirati bojom.
Kad smo već kod dugovječnih serijala, Hellboy je još uvijek okej. Tome pridonosi to što stalno "ulažu" u serijal, u vidi stalnog uvođenja novih autora i širenja priče u često neočekivanim smjerovima. A kod Usagija sve je isto već gotovo 40 godina. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 16/02/2024 : 16:29:59
|
Koliko si Zorane pročitao Usagijevih knjiga? Odakle po tebi kreće monotonost? Rekoh,u prvih sedamnest,sve štima,jedino specijal Jokai mi je bio mnjah. Čudilo bi me da se u kasnijim knjigama kvalitet osetno srozao. |
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts
|
mike
Senior Member

Slovenia
2876 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/02/2024 : 18:30:38
|
Usagi ne upada nimalo, no zelite li nesto ozbiljnije tu vam je na dlani Lone Wolf anf Cub.
Markosova (i hrpe domacih stripofila) neispunjena zelja. Mislim da ce tesko doci do tog serijala. Japanci ne padaju na pare. Treba im nudit nesto drugo. Sto je to, nek nastudira Marko. Meni je poznato jedino, da Japanci ne shvataju ozbiljno nikog osim njih samih. Dark Horse je iznimka koja potrvdjuje pravilo.
Ali mozda samo lupam. Ko ce znati. I posto ga nema na domacem, nabavio serijal na engleskom. Kapu dole za 50+ godina star serijal, koji udara danas jos puno vise zestoko, nego kad je izlazio tamo negde 70-ih u Japanu. |
Taylor. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27663 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
naker
Advanced Member

5612 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 16/02/2024 : 19:28:35
|
Usagi je onaj gost na slavi za kojeg ti drago što ga vidiš posle sto godina. Samo prošla ponoć, a on bi i dalje da jede i pije i priča o školskim danima, a svi gosti već odavno otišli kući i tebi se oči sklapaju. |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
|
anto
Advanced Member

Serbia
21841 Posts
Posted - 16/02/2024 : 21:18:49
|
quote: Originally posted by jaki
Tako je. Japanci izgleda samo ozbiljno Srbe shvaćaju
i da se šališ,blizu si istine.
sa druge strane,da u Hrvatskom izdavaštvu nema Fibre,bili biste negde na nivou Slovenije;meni je jako žao što je tako,ali trenutno ste pet stepenika ispod nas. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts
Posted - 17/02/2024 : 02:50:26
|
E svasta cu vidjeti napisano...
Btw, Usagi, bar ovo sto je objavljeno od Bookglobea i CRSa, sve vozi u 'svusesnajest'. Krasan serijal. Bar za sad sto sam procitao, (i par puta vec) Tako drugaciji od svih ostalih stripova, odlicno nacrtan, jako zanimljivih prica. Volio bi da ne dodem do pada serijala kako kolege kazu, ali tako je to sa on going stripovima. Nema prevec 'tople vode' za izmisljanje. |
Edited by - ivanl on 17/02/2024 02:56:16 |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts
Posted - 17/02/2024 : 03:04:31
|
quote: Originally posted by mike
Usagi ne upada nimalo, no zelite li nesto ozbiljnije tu vam je na dlani Lone Wolf anf Cub.
Markosova (i hrpe domacih stripofila) neispunjena zelja. Mislim da ce tesko doci do tog serijala. Japanci ne padaju na pare. Treba im nudit nesto drugo. Sto je to, nek nastudira Marko. Meni je poznato jedino, da Japanci ne shvataju ozbiljno nikog osim njih samih. Dark Horse je iznimka koja potrvdjuje pravilo.
Ali mozda samo lupam. Ko ce znati. I posto ga nema na domacem, nabavio serijal na engleskom. Kapu dole za 50+ godina star serijal, koji udara danas jos puno vise zestoko, nego kad je izlazio tamo negde 70-ih u Japanu.
Ne lupas nista.
Japanci i Japan je jedna od rijetkih nacija i zemalja koju nikad nisam dovoljno dobro shvatio, ali izrazito, izrazito sam ih ispostovao, ako i ikoga kao njih. To je zaista poseban narod i poseban dio svijeta. Ne moze se nista o njima opisivati iz druge ruke, treba to vidjeti svojim ocima.
Impresija mi je za cijeli zivot kad sam se jutrima vozio s njima podzemnom, a 80% ih u rukama ima Mange.
A sto se Ogami Ittoa tice, zaista bi ga i ja rado vidio na hrvatskom. No, siguran sam da to necu dozivjeti. |
 |
|
Topic  |
|