Author |
Topic |
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3846 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 20/02/2024 : 23:34:25
|
Ekipa, da sad ne tražim tu po forumu, ako netko može objasniti zašto je prekinut ovaj serijal, zašto se preskakalo s epizodama i da li netko ikad misli opet ga pokrenuti? Meni osobno, ako ne i najbolji junak!
Pozdrav svima! 🤘🏻
|
Dragi Teen, imam 18 godina i zaspala sam pokraj otvorene boce! Da li sam pijana?
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 21/02/2024 : 00:54:40
|
1.slaba prodaja 2.preskakalo se na preporuku autora na bolje epizode. 3.ko zna šta ko misličisto sumnjam.
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/02/2024 : 07:29:29
|
Najbolje od njega je več objavljeno.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Bajdo666
Starting Member
47 Posts
Member since 19/02/2022 |
Posted - 21/02/2024 : 09:04:54
|
Serijal je ugašen i u Italiji, slaba prodaja i, mora se priznati, došlo je do zamora materijala, Capone & Co. su jako brzo otupili oštricu, priče i scenariji su od samih početaka bili prozirni i klimavi. Kao omladinac sam čitao i skupljao Larryja, i prije nekog vremena kad sam iz nostalgije pročitao nekoliko brojeva, shvatio sam koliko su epizode "prozirne" i imaju opća mjesta žanra. Ali dobro, ako ništa drugo, može se napraviti jedan dobar soundtrack serijala po referencama na pjesme i izvođače koje su lajtmotiv epizoda ili su inspirirale iste... |
|
|
njofra32
Average Member
768 Posts
Member since 28/02/2017 |
Posted - 21/02/2024 : 09:19:26
|
Ja mislim da je serijal prekinut kad je AdeCapone umro. Inače meni najdraži junak.
Nadam se da će netko ponovno krenuti sa Lazarusom. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7822 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 21/02/2024 : 09:28:42
|
Telleru opet govoriš napamet a nisi čita dalje od broja 50...ccc...
Inače, hrpa loših stripova se objavljuje zadnjih godina, puno lošijih od Lazarusa... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18874 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/02/2024 : 14:48:36
|
Poslje 50 broja Lazarus postaje neki fantazi futuristični junak... Bedast strip totalno... Inace ga volim,..imam s ve od Slobodne.. kupovao bih ali da se srozao poslje 50 broja, to je istina živa... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
RAKOSI4
Advanced Member
5001 Posts
Member since 23/07/2016 |
Posted - 21/02/2024 : 14:52:41
|
quote: Originally posted by teller
Poslje 50 broja Lazarus postaje neki fantazi futuristični junak... Bedast strip totalno... Inace ga volim,..imam s ve od Slobodne.. kupovao bih ali da se srozao poslje 50 broja, to je istina živa...
+1 |
|
|
Ted Miller
Average Member
734 Posts
Member since 28/10/2021 |
Posted - 21/02/2024 : 16:39:56
|
ovo mi je na prvom mjestu sto zelim da se izdaje, ispocetka kompletni LL sa svim specijalima, i koliko sam se ja informirao dok me isto tako puknulo da saznam sto je bilo sa LL, u Italiji je bio zavrsen serijal. E Telleru, sad se nimalo ne slazem sa tobom, ovo je tako povrsno sto si rekao :) |
|
|
udarnik007
Senior Member
Croatia
1108 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 21/02/2024 : 17:06:23
|
quote: Originally posted by Ted Miller
ovo mi je na prvom mjestu sto zelim da se izdaje, ispocetka kompletni LL sa svim specijalima, i koliko sam se ja informirao dok me isto tako puknulo da saznam sto je bilo sa LL, u Italiji je bio zavrsen serijal. E Telleru, sad se nimalo ne slazem sa tobom, ovo je tako povrsno sto si rekao :)
+1 |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7822 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 21/02/2024 : 18:42:44
|
quote: Originally posted by RAKOSI4
quote: Originally posted by teller
Poslje 50 broja Lazarus postaje neki fantazi futuristični junak... Bedast strip totalno... Inace ga volim,..imam s ve od Slobodne.. kupovao bih ali da se srozao poslje 50 broja, to je istina živa...
+1
Kako znate ako niste čitali te brojeve? |
|
|
Caglio
New Member
188 Posts
Member since 03/03/2021 |
Posted - 21/02/2024 : 19:22:01
|
Lazarus je meni bio odlican strip, puno bolji od Nathana naprimjer ( nekako sam uvijek ta dva povezivao ), doduse Nathan kasnije sa gigantima postaje super, tu ga ne mogu suditi vise, ali onaj prvi period ( slobodna / ludens ) mi je Larry puno bolji. Preskakanje epizoda je bilo debilno, ali ako je prodaja bila slabija, sa dobrim epizodama su ga vjerojatno htjeli podici ( ili ih barem podijeliti sa nama ) m opet kad malo gledam Slobodna je u to vrijeme bila odustala od svega, te prodala prava dalje, dok su Lazarusa i dalje drzali, nekako sam kao mulac uvijek to zamjerao, misleci kako bi bilo bolje da je Ludens kupio ( iako Ludens vjerojatno nije htio kupiti )....
Uglavnom daleko je od loseg serijala, plus Ade Capone mi je zakon. Takodjer, likovi U Larryevom serijalu najebu, ovi njegovi frendovi.... to je samo po sebi super |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26824 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 21/02/2024 : 19:32:55
|
quote: Originally posted by Caglio
Lazarus je meni bio odlican strip, puno bolji od Nathana naprimjer ( nekako sam uvijek ta dva povezivao ), doduse Nathan kasnije sa gigantima postaje super, tu ga ne mogu suditi vise, ali onaj prvi period ( slobodna / ludens ) mi je Larry puno bolji. Preskakanje epizoda je bilo debilno, ali ako je prodaja bila slabija, sa dobrim epizodama su ga vjerojatno htjeli podici ( ili ih barem podijeliti sa nama ) m opet kad malo gledam Slobodna je u to vrijeme bila odustala od svega, te prodala prava dalje, dok su Lazarusa i dalje drzali, nekako sam kao mulac uvijek to zamjerao, misleci kako bi bilo bolje da je Ludens kupio ( iako Ludens vjerojatno nije htio kupiti )....
Uglavnom daleko je od loseg serijala, plus Ade Capone mi je zakon. Takodjer, likovi U Larryevom serijalu najebu, ovi njegovi frendovi.... to je samo po sebi super
Khm... SD nije prodala prava dalje nego je objavila ono što je okupila prava i odustala. Tu upada Ludens. Kako su zadržali Lazarusa? Istovremeno je i on obustavljen ( doduše mislim da su imali otisnut broj 54 koji je još otišao na kioske.
Ne da Ludens nije htui nego je uzeja i Lazarusa i objavija 7 brojeva pa onda odustali. Upravo Ludens radi preskok na "bolje" epizode i svima je rečeno da je to na Adeovu sugestiju.
E sad, kakav je dalje... neman pojma. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 21/02/2024 : 19:58:50
|
Lazarus je uvijek bio suvremen strip tako da se bavio aktualnim temama ali da bude samo korak ispred. Što je super, ali zna jako lako i jako loše ostariti. Lazarus se i mijenjao, sa novim milenijem su postale aktualne neke druge teme, otud i ta, nazovimo, new age faza. Malo do zamora, malo do promjene teme, malo i do općenitog pada prodaje stripova a malo i to što je publika naučena na nepromjenjivosti serijala, pada i Lazarusu prodaja.
Ne bih rekao da je toliko lošiji kasnije, PijaniPatak je kleo da je kasnije još i bolji, ali možda je izgubio na svježini što kod dugih serijala nije neobično.
Na kraju je sam Ade odlučio zaključiti priču ali je, nažalost, prije toga preminuo pa je u konačnici scenarij doveo do kraja njegov prijatelj.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Caglio
New Member
188 Posts
|
Ted Miller
Average Member
734 Posts
Posted - 21/02/2024 : 22:04:08
|
Lazarus je imao sve, akcija, horor kao dylan, sex, bio je najmoderniji uz Nathana vjerojatno, nikad necu zaboraviti Hellraisers, prvi LL koji sam citao, naslovnice su bile predivne, prica napeta, i neka glavna priča odvijala se kroz brojeve, sto mi je bilo posebno u odnosu na ostale Bonelli heroje.
|
|
|
chris.tower
Junior Member
Croatia
391 Posts
Member since 17/12/2011 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 22/02/2024 : 10:11:35
|
Kao i većini stripova sa sf elementima i u Lazarusu ima nekih epizoda koje su baš loše ostarile, ali s druge strane malo koji bonelli/boneloid ima toliki autorski pečat utisnut u cijeli serijal. Capone nije štedio na emocijama a ponegdje je, mora se priznati i pretjerao, pa se znalo dogoditi da sve prelazi u patetiku. Ali teme koje je obrađivao i način na koji bi priču uspješno sažeo u tih stotinjak stranica su i tada i sada bili stvarno za čistu desetku. Pročitao sam dosta ovih neobjavljenih i moram reći da je Ade u neku ruku bio u pravu sa preskakanjem jer ima tu dosta osrednjih epizoda, ali koji serijal ih nema? Ludens je ipak preskočio previše odnosno krenuo od broja gdje se u međuvremenu izdogađalo par bitnih stvari pa nam nije bilo jasno ko tu koga i gdje. Trebalo je probrati epizode a ne samo preskočiti, no jebatga sad...
Ima već par topika: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51194&whichpage=3 http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=21894&whichpage=32 Ali da, nikad mi nije bilo jasno zašto teme nisu u Bonelli podforumu. |
Bok, kako si.
|
|
|
Ted Miller
Average Member
734 Posts
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 22/02/2024 : 13:28:38
|
Lazarus je bio odličan, na nekim epizodama sam se praktički učio čitati tamo negdje krajem 90-ih, možda su mi zato ostale tako urezane u sjećanje.
Ovako iz glave - Grad u plamenu (vuče za sobom onu neku djevojku dok traju prosvjedi i neredi po gradu), Braća po oružju (odlična pustolovina negdje u Južnoj Americi), Metallika (s onim proćelavim bijelim magom), Duh prvaka (nogomet i namještanje utakmica, teški vrh), Kodeks časti i Grad igre (ne mogu odlučiti koja mi je od te dvije najbolja od svih koje sam pročitao), pa onda već pred kraj SD epopeje je bila i ona dvodijelna kad traži bivšeg zapovjednika (Frey, čini mi se, kao onaj golman Parme), Lov na blago (dosta zagonetki i smijanja je bilo), možda još i Sjeme nasilja (čini mi se da je tu glumio nekog učitelja u srednjoj školi)...
Kupio sam onda i par onih Ludensovih brojeva, ali nije to bilo više to. Kasnije sam naletio i na neke skenove (mislim da su to brojevi koji su taman trebali slijediti u Ludensu), ali tu se već sve skašilo i pretvorilo u neku neukusnu kombinaciju Nathana Nevera i Martina Mysterea, a oni mi ne leže.
Možda sam subjektivan jer sam odrastao uz te epizode, ali bilo je tu odličnih priča.
|
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
njofra32
Average Member
768 Posts
Member since 28/02/2017 |
Posted - 22/02/2024 : 16:01:12
|
U jednoj Lazarusovoj epizodi u Južnoj Americi se pojavljuje i Mister No, ne mogu se sada sjetiti u kojoj.
Ima pirata na njuškalu koji se nastavljaju tamo gdje je Ludens stao.
|
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 22/02/2024 : 17:09:28
|
U prvoj dvostrukoj epizodi Tajanstvena šuma i Obračun. Uh, još ćete me na tjerat da se opet uhvatim Larryja. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
Caglio
New Member
188 Posts
Posted - 22/02/2024 : 17:26:57
|
Ja bi takodjer kupovao da izadje, no jedina opcija je naravno Libellus, nitko drugi ne bi uspio isfurati to prije nego krepamo :D |
|
|
Krscho
Junior Member
Croatia
380 Posts
Member since 19/06/2011 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts