Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 23/02/2024 : 18:07:18
|
Solanin 2
Drugi broj nastavlja u istom tonu kao i prvi. I da dalje su ti isti strahovi, želje, nade i ljubavi. Ipak, dok su mi sve te nedaće mladih ljudi bile u prvom broju bliske i djelovale stvarne u ovom broju kao da su umjetne, kao da su drukčije. Prvi broj me apsolutno oduševio dok ovaj je tako-tako. Ima dobrih momenata i jakih scena ali ne udaraju kao u prvom broju. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
don_draper
Advanced Member
4350 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 29/02/2024 : 19:22:03
|
Solanin je u cjelosti jedna vrlo dobra manga. Pošto sam pogledao gotovo sve uratke Ghibli studija te neke hitove poput Your Name i Weathering With You, mogu reći kako Asanove teme ovdje su očito dosta prisutne u modernoj japanskoj kulturi. Likovi u Solaninu su dosta otkačeni, ali imaju tu generacijsku "depresiju" i zabrinutost za budućnost. Veliki motiv u radnji je upravo ta izgubljenost i strah od preuzimanja odgovornosti. Mladenačke fantazije i tendencije stvorit će zanimljiviji dio romana, ali naravno da ne može sve ići tako lako. Asano je ovdje ciljao na neku gorko-slatku priču i poprilično je uspješan u tome. Nekada se ne može izvući iz limba takvih tendencija pa zna djelovati priča suviše klišejasto i odvojeno od neke realnosti. No, ima tu uvjerljivih emocija i zanimljivih interakcija među likovima. Manga ima dušu, što bi se reklo. Solanin je simpatičnog formata, kratkih poglavlja i generalno zanimljive radnje i razmišljanja. Ništa spektakularno, ponekad malo too much, ali sveukupno vrlo dobar strip, ponajprije zahvaljujućim srčanom i simpatičnom zaključku. 4/5 |
I sell the fact that I can't be bought |
Edited by - don_draper on 29/02/2024 19:22:57 |
|
|