forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 STRIPOVI.COM OSKAR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 151

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 04/03/2024 : 15:41:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
A sto lepo ne napises naziv filma i u zagradu link?

Tebi je to nekoliko a meni preko 100 ako ljudi ne kace linkove.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3462 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/03/2024 : 15:48:36  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Pa napišem ime filma, a kak misliš lepo :)

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7983 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 04/03/2024 : 15:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:

Vreme koje gubiš na opise filmova - zašto ih predlažeš, bolje utroši na kopiranje linka, da olakšaš čoveku.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3462 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 04/03/2024 : 16:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

quote:

Vreme koje gubiš na opise filmova - zašto ih predlažeš, bolje utroši na kopiranje linka, da olakšaš čoveku.

Stavil sam mu poveznice za nominacije animiranih, pa je film na listi prijedloga bil bez poveznice (samo je pisalo originalno ime, a jezik je japanski). Na pitanje zakaj nema poveznice na imdb (koju sam stavil) odgovor je bil da je se ne može pronaći. Zdravorazumski sam došel da zaključka da se onda ne gleda kaj ja stavljam, osim naziva filma, već na drugi način ubacuje poveznice.
I sad nek ja znam, treba ju li poveznice ili ne!?

Ne gubi vrijeme na opis, opis je ključ upisa. Suhoparno nabrajanje naslova mi nije toliki gušt koliko komentar. Komentar potiče raspravu. Super je kad se raspravlja o pojedinostima pojedinog naslova.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 04/03/2024 : 16:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Stavi u jednom postu ime filma plus poveznicu, a u drugom postu objašnjavaj zašto i kako. Olakšaćeš posao sawitchu, a mi ćemo moći i dalje da komentarišemo.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21091 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 04/03/2024 : 17:10:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Kum je drama i krimi film,slažem se,ali po meni žanrovski preteže na krimi tematiku.
Videh da je neko glasao za Lovca na jelene - to je ratni film i drama,koji (po meni da se ogradim) preteže na dramu.

Videh da je neko stavio 300 i Hrabro srce na listu - dajte ljudi,nemojte se sprdati. Ratni filmovi su od XX veka pa na ovamo,to je barem jasno,

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 04/03/2024 : 23:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Videh da je neko stavio 300 i Hrabro srce na listu - dajte ljudi,nemojte se sprdati. Ratni filmovi su od XX veka pa na ovamo,to je barem jasno,

Slažem se... Ratni filmovi bi trebali biti vezani za 20. stoljeće...

Al se nadam da se nećemo zbgo toga stalo sad vrtjeti u krug...i tvrditi kako je i ''300'' ratni film, pa da su svi ratni filmovi (npr. Spašavanje Vojnika Ryana) i povijesni....

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8292 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 04/03/2024 : 23:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Stvar je percepcije. Ja isto u ovaj zanr guram samo filmove o ratovima u 20.stoljecu, ali kako rusiti argumente onih koji tu stavljaju bravehearta ili 300? Znamo svi sto je rat, kako reci da to nije ratni film? Jednak, mozda i veci problem vidim u nominiranim starship troopersima, ali opet ne mogu proturjecit.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1689 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 05/03/2024 : 05:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Braveheart je ratni film isto koliko i Gospodar Prstenova, to jest, bilo koji od poslednja dva dela (Dve kule ili Povratak kralja). Ni više ni manje od toga. A Hobit - Bitka Pet armija, je neprevaziđen!

Ali ne vidim zašto bi XX vek bio granica ili merilo. Prvi svetski rat jeste doneo dotad nedostignuto razaranje na globalnoj skali, samo što retko koji film ide dalje od lokalne skale bojnog polja ili života određenog mesta u ratnim uslovima. Zašto bi Napoleonovi pohodi bili drugačiji i nedostojni žanrovske nalepnice "ratni"? Imali su tada topove i puške i masovno sakaćenje. Imali su obične ljude koji nevoljno idu u rat koji ne razumeju.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7983 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 07:05:18  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pa da bi nešto stavljali u kategoriju istorijski. U istoriji se uglavnom ratovalo, ako nema rata, obično istorijska priča ide u drame tj istorijske drame.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7983 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 07:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Naravno, ako hoćete da se ove dve kategorije 80% preklapaju, može, mada je bezveze.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 07:08:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Jednak, mozda i veci problem vidim u nominiranim starship troopersima, ali opet ne mogu proturjecit.

Vidi stvarno. Starshipmadafackingtroopers su nominovani za ratni film? Ne potcenjujem ničiji ukus niti razmišljanje, ali ljudi, ajmo se uozbiljiti malo. Ako su oni ratni film, onda su i Ratovi zvezda ratni, čak im i u imenu stoji rat.

Go to Top of Page

naker
Advanced Member

4537 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/03/2024 : 07:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Starship Troopers Ratni sve gde se puca!
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1037 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/03/2024 : 08:22:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Tonto

Jednak, mozda i veci problem vidim u nominiranim starship troopersima, ali opet ne mogu proturjecit.

Vidi stvarno. Starshipmadafackingtroopers su nominovani za ratni film? Ne potcenjujem ničiji ukus niti razmišljanje, ali ljudi, ajmo se uozbiljiti malo. Ako su oni ratni film, onda su i Ratovi zvezda ratni, čak im i u imenu stoji rat.

Starship Troopers sam nominirao da bih sam sebe demantirao 😂, upravo u razgovoru s tobom manhunteru, kad sa napisao da je svaki ratni film i povijesni.
A nije, i eto ratnog filma koji prikazuje - budućnost! Vjerujem da ćete dozvoliti moguću nesavršenost mog mišljenja i izbora: rat je rat - jedni vs drugi, i sve inačice toga. Svejedno o kojem kontekstu se radi, jedni žele ono što im drugi ne daju, i obratno.

WW2 filmovi se baziraju na ratu protiv nacizma/fašizma i Starship Troopers prikazuje isto, samo su vojske "zamaskirane" i odvedene u budućnost, upravo da bi se ukazalo da karakteristike nacizma nisu samo ono što gledamo u WW2 filmovima.
Čak i nesavršeni IMDB u kratkoj rečenici opisa filma kaže:
Humans, in a fascist militaristic future, wage war with giant alien bugs.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40274 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 05/03/2024 : 08:39:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nemojte se zajebavati pa da sada upropastavamo 66 stranica necega sto smo zajedno napravili. Ubacio sam starship troopers u nominovane ali dajmo malo realnosti. Razumem neka preklapanja zanrova poput drame, akcije i trilera pa da ih ima u svakim filmovima ali trpati svemir ili Star Wars u ratne je zajebavanje sa ovim sto radimo.

Eto, molio bih, nemojte vise.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1037 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/03/2024 : 08:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nemojte se zajebavati pa da sada upropastavamo 66 stranica necega sto smo zajedno napravili. Ubacio sam starship troopers u nominovane ali dajmo malo realnosti. Razumem neka preklapanja zanrova poput drame, akcije i trilera pa da ih ima u svakim filmovima ali trpati svemir ili Star Wars u ratne je zajebavanje sa ovim sto radimo.

Eto, molio bih, nemojte vise.

Možda je nerazumijevanje, ali svakako nije zajebavanje.

To što je netko nedjeljom ujutro gledao domaći ratni film, a Disney crtane filmove popodne pa stvorio kriterije prema kojima i danas gleda na svijet je njegovo pravo. Ali još ne znači da je u pravu 😉

Volimo filmove, raspravljamo o njima, o žanrovima, prelazimo okvire i uspoređujemo sa životom, sa samim sobom... možda postanemo i bolji ljudi, onako usput...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7983 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 09:12:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja znam jedan izbor (zvanični ili poluzvanični, ne sećam se) od pre 10 godina, gde je Starship Troopers bio svrstan u ratne filmove.

Tako da nije ovo prvi put, daleko od toga, mada ja ni onda nisam bio za to.

Ali stvar je KONVENCIJE - dogovora. Nismo uvodili neka pravila, jer sawitchu verovatno nisu padale ni napamet moguće žanrovske konfuzije. Da smo se dogovorili da nema istorijskih, SF itd. to bi bilo OK. Ovako nikakav dogovor nije bio, ni za jedan žanr, samim tim nema strogih pravila.
Osim, što film koji odstupa od "srca" žanra ima manje šanse da bude glasan.

Edited by - alexts on 05/03/2024 09:13:24
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 09:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

Starship Troopers sam nominirao da bih sam sebe demantirao 😂, upravo u razgovoru s tobom manhunteru, kad sa napisao da je svaki ratni film i povijesni.
A nije, i eto ratnog filma koji prikazuje - budućnost

Mhda, ok. Napoleon je ratni film, filmovi o WWI i WWII su ratni, o španskim osvajanjima su ratni, imaš gomilu kineskih koji govore o međusobnim i ratovima protiv Mongola itd... I svi oni su istovremeno i istorijski. Samo što nije svaki istorijski ratni, kao što smo već primetili. Možemo da napravimo dogovor, pa da ratnim definišemo samo tematiku od 20. stoleća, a da sve pre toga stavimo u istorijske, nikakav problem.

ALI: svim tim filmovima je zajedničko da opisuju stvarne događaje ( ne na dokumentarnom nivou, već su inspirisani). Ove tvoje bube se dešavaju u budućnosti, plod su fikcije i ne vidim kako mogu da budu svrstane u ratne. Onda stvarno možemo i Star Wars, Dune i slično da stavimo među ratne.

Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1037 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/03/2024 : 09:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja znam jedan izbor (zvanični ili poluzvanični, ne sećam se) od pre 10 godina, gde je Starship Troopers bio svrstan u ratne filmove.

Ali stvar je KONVENCIJE - dogovora. Nismo uvodili neka pravila, jer sawitchu verovatno nisu padale ni napamet moguće žanrovske konfuzije. Da smo se dogovorili da nema istorijskih, SF itd. to bi bilo OK. Ovako nikakav dogovor nije bio, ni za jedan žanr, samim tim nema strogih pravila.

Nema strogih pravila jer ih je teško uopće uspostaviti, ima puno filmova koji idu u isto vrijeme u različite ladice.

Ni staviti život u jasne kategorije i ladice nije moguće, iako već samo pokušavanje daje neki osjećaj veće sigurnosti...

Neće ST imati puno glasova (ako uopće dobije koji 😂), ali je poslužio raspravi!
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1037 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/03/2024 : 09:47:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

A nije, i eto ratnog filma koji prikazuje - budućnost

Mhda, ok. Napoleon je ratni film, filmovi o WWI i WWII su ratni, o španskim osvajanjima su ratni, imaš gomilu kineskih koji govore o međusobnim i ratovima protiv Mongola itd... I svi oni su istovremeno i istorijski. Samo što nije svaki istorijski ratni, kao što smo već primetili. Možemo da napravimo dogovor, pa da ratnim definišemo samo tematiku od 20. stoleća, a da sve pre toga stavimo u istorijske, nikakav problem.

ALI: svim tim filmovima je zajedničko da opisuju stvarne događaje ( ne na dokumentarnom nivou, već su inspirisani). Ove tvoje bube se dešavaju u budućnosti, plod su fikcije i ne vidim kako mogu da budu svrstane u ratne. Onda stvarno možemo i Star Wars, Dune i slično da stavimo među ratne.

Baš tako i ja mislim: Ne opisuju stvarne događaje, već su inspirirani njima. Tako je i sa ST jer rat protiv fašizma je univerzalan, a ne samo kroz prizmu WW2.

Star Wars i Dune su obiteljske drame stavljene u SF okruženje da, uz malo pucanja i ljubavi, i tinejdžerima bude zabavno. Kreativno i zabavno.

Kao i svaka rasprava!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7983 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 09:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nema strogih pravila jer ih je teško uopće uspostaviti, ima puno filmova koji idu u isto vrijeme u različite ladice.

Ni staviti život u jasne kategorije i ladice nije moguće, iako već samo pokušavanje daje neki osjećaj veće sigurnosti...

Zula, praviš se pametan (valjda te neće i ovo uvrediti) - naravno da nema strogih pravila, ali se možemo dogovarati oko ne-strogih, ako želimo. A ne samo da ima puno filmova, koji idu u različite ladice, nego je većina njih kombinacija žanrova, ne otkrivaj toplu vodu.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3462 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 09:53:20  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
"Starship" je ratni film, a kome to nije jasno je stvrno netko tko zaslužuje sažaljenje. Jel moguće da to nije jasno!?

O "300" da ne govorim, a najtužnije je kaj bi vas nekoliko vjerojatno i ekranizaciju Tolstojevog djela "Voyna i mir" izbacil iz kategorije ratnih filmova (:
Jedan od najboljih ratnih filmova svih vremena, kojeg nisam uvrstil na svoju ljestvicu 10 njaboljih samo iz razloga kaj ima više dijelova (4). Iako su tek svih dijelovi zajedno jedna cijelina.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7983 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 09:54:20  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
A pošto se ne bi mogli dogovoriti, nismo ni pokušavali.
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1037 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/03/2024 : 10:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Zula, praviš se pametan (valjda te neće i ovo uvrediti) - naravno da nema strogih pravila, ali se možemo dogovarati oko ne-strogih, ako želimo. A ne samo da ima puno filmova, koji idu u različite ladice, nego je većina njih kombinacija žanrova, ne otkrivaj toplu vodu.

Ma ja sam ti totalni glupan, sve više od toga je potpuno nenamjerno. Tako da otkrivanje tople vode nikako nije slučajno, već potpuno u skladu sa mnom.

No, spominjao si stroga i polu stroga pravila, i samo sam, ovako glup kakav jesam, htio reći da nikad nećemo napraviti idealna (stroga ili polu struga) pravila, a da ne zakinemo nečiju ideju ili neki film.

Dozvolimo svaki film i svačiju ideju!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 10:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

"Starship" je ratni film, a kome to nije jasno je stvrno netko tko zaslužuje sažaljenje. Jel moguće da to nije jasno!?

Meni je jasno da ti moram napisati " ajd ne seri".

Nominujte šta god hoćete, evo možete i Rat ruža, što se mene tiče. Ja se isključujem iz diskusije. Uvek sam spreman za nju, ali samo ako ima smisla.

Go to Top of Page
Page: of 151 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.42 seconds. Snitz Forums 2000