forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 STRIPOVI.COM OSKAR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 151

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 10:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by BeaGea

"Starship" je ratni film, a kome to nije jasno je stvrno netko tko zaslužuje sažaljenje. Jel moguće da to nije jasno!?

Meni je jasno da ti moram napisati " ajd ne seri".

Nominujte šta god hoćete, evo možete i Rat ruža, što se mene tiče. Ja se isključujem iz diskusije. Uvek sam spreman za nju, ali samo ako ima smisla.

Da imaš malo filmske naobrazbe znal bi koliko si u krivu....a stvari su vrlo jednostavne, žanr se prije svega određuje po temi filma.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo

Edited by - BeaGea on 05/03/2024 10:20:24
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 10:39:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Sve pet.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 10:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve pet.

Kod mene da

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
I to je nešto.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 11:12:53  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Jel Dune ratni film?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:15:22  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Jel Star wars ratni film?

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 11:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
... na pitanje odgovaraš odgovorom a ne pitanjem.

Da naravno da je ratni film, pa glavna tema (po stoti put, tema određuje žanr nekog filma) je rat za konrtrolu planeta. Gdje ćeš jače veze s ratnom tematikom. Čisti političko-ratni film.

E sad, moguće da je to od lasera i čupavih likova nekima promaklo.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 05/03/2024 11:21:59
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:22:13  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Pa eto vidiš. Onda je i Dune.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Jel Gospodar prstenova ratni film?

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 11:24:55  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa eto vidiš. Onda je i Dune.

Pa apsolutno je. Meni je to jasno, ja pitam za vas. Toliko ga hvalite na drugim temama a onda ga nema među najboljim ratnim filmovima.

Meni je film slab (tj. prva polovica....ali druga će biti ista (neće tu biti niceg novog)) i zato ga nema na mojoj listi.

Ubuduće kad se udostojiš odgovoriti na pokoje moje pitanje možemo nastaviti...

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 05/03/2024 11:30:29
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/03/2024 : 11:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Kum je drama i krimi film,slažem se,ali po meni žanrovski preteže na krimi tematiku.

Film je bio u izboru za krimi i zavrsio na devetom mjestu. Znaci sve ok.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:31:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

... na pitanje odgovaraš odgovorom a ne pitanjem.

Da naravno da je ratni film, pa glavna tema (po stoti put, tema određuje žanr nekog filma) je rat za konrtrolu planeta. Gdje ćeš jače veze s ratnom tematikom. Čisti političko-ratni film.

E sad, moguće da je to od lasera i čupavih likova nekima promaklo.

https://www.encyclopedia.com/arts/encyclopedias-almanacs-transcripts-and-maps/war-films

https://military-history.fandom.com/wiki/War_film

https://www.filmbug.com/dictionary/war-movies.php

http://www.filmreference.com/encyclopedia/Romantic-Comedy-Yugoslavia/War-Films-DEFINING-THE-WAR-FILM.html

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Je li ?

quote:

Jel Gospodar prstenova ratni film?

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:32:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Što mrzim rasprave sa ljudima kojima je dosadno i onda prosipaju gluposti samo zato što ne umeju drugačije i stvaraju veštačku diskusiju.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8292 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/03/2024 : 11:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dobro sto smo zakljucili? 90 posto westerna su ustvari ratni filmovi?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:40:03  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Inače, ja ću Coppolinog Drakulu da nominujem u žanru ljubavni film, pošto je to glava tema, ovo ostalo služi naraciji, ali ne određuje žanr.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 11:41:49  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što mrzim rasprave sa ljudima kojima je dosadno i onda prosipaju gluposti samo zato što ne umeju drugačije i stvaraju veštačku diskusiju.

Počni doživljavati činjenice koje sugovornik navodi, pa možemo nastaviti ako imaš o čemu pisati. Ako nemaš, onda se nabauju tuđim tekstovima koji nemaju nikakvu težinu.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:42:27  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ne, to su filmovi sa ratnom tematikom, a ratni filmovi su po svim definicijama oni koji obrađuju ratove od početka dvadesetog stoleća. Ovi pre toga idu u istorijske. Barem ja to tako razumem. Ali nebitno, na kraju krajeva svako može da nominuje koji god film, glasovi će reći sve na kraju.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Počni doživljavati činjenice koje sugovornik navodi, pa možemo nastaviti ako imaš o čemu pisati. Ako nemaš, onda se nabauju tuđim tekstovima koji nemaju nikakvu težinu.

Tvoji tekstovi imaju težinu, a tuđi ne? Idi malo pa pogledaj po ovim linkovima ako hoćeš. Ah, u stvari, zaboravio sam, ti imaš filmsku naobrazbu, nema potrebe da čitaš opšte definicije i mišljenja.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 11:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ovo mi se sviđa:

quote:
The war film as a genre is best defined as a movie in which a fictionalized or fact-based story is told about an actual historical war.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 11:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Ne znam koje ti vesterne gledaš.

Ali kakve veze ima Once upon a Time s ratom? Kakve veze ima Za dolar više s ratom? Kakve veze ima Stagecoach s ratom? Faccia a faccia, Shane, Magnificent Seven i dr. nemaju nikavu poveznicu s ratom. Znači tema filma nije rat pa ni film nije ratni.

Kad je znanje slabo ide relativizacija...klasika za rasprave u našem društvu. Ne poznajem materiju pa ajmo od svega pravit cirkus.

Dracula je apsolutno ljubavni film. Pa to jedno od ključnih priča romantizma (uz Frankensteina). Pa ako romantizam kao umjetnički stil nije ljubavni, ne znam kaj je.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 05/03/2024 11:55:05
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ovo mi se sviđa:

quote:
The war film as a genre is best defined as a movie in which a fictionalized or fact-based story is told about an actual historical war.

Mislim da je to i jedina tačna definicija.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 11:52:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo mi se sviđa:

quote:

ok, znači nije samo 20. stoljeće...ajde, barem to prihvatite ako već ne želite još širiti svoje poglede.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 11:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
U romantičarskim delima često imamo motiv ljubavi. Otuda je i nastao izraz "romansa" ili "romantično". A izraz "romantizam", zato što je roman, kao forma bio dominantan (mada je bilo i priča i poezije).

Tako su nas učili u školi.

Ljubavna priča nije i obavezan i jedini sastojak, motiv - ne treba romantičarska dela svoditi samo na to.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 11:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

U romantičarskim delima često imamo motiv ljubavi. Otuda je i nastao izraz "romansa" ili "romantično". A izraz "romantizam", zato što je roman, kao forma bio dominantan (mada je bilo i priča i poezije).

Tako su nas učili u školi.

Ljubavna priča nije i obavezan i jedini sastojak, motiv - ne treba romantičarska dela svoditi samo na to.

Niti ih svodim (loša ti je percepcija mojih upisa), samo govorim kaj nam je prva pomisao na romantizam (kao umjetnički smjer). Pogotovo u književnim djelim.

Sam umjetnički stil kao takav je naravno puno šireg značaja.

Kod Dracule, ljubav je glavni motiv za reakcije tj. glavna tema filma. Tako da sumnjati u to da je Dracula ljubavni film nema baš nikakvog smisla. Čisti ljubavni horor.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 05/03/2024 11:59:15
Go to Top of Page
Page: of 151 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000