forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 STRIPOVI.COM OSKAR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 151

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 11:58:28  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
U Drakuli je PRIČA ljubavna/romantična, ali FILM nije takav.

Da li je Gospodar prstenova ratni film?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 05/03/2024 11:59:29
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 12:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

quote:
Originally posted by alexts

Ovo mi se sviđa:

quote:
The war film as a genre is best defined as a movie in which a fictionalized or fact-based story is told about an actual historical war.

ok, znači nije samo 20. stoljeće...ajde, barem to prihvatite ako već ne želite još širiti svoje poglede.

BeaGea, ne znam kojim jezikom ja govorim, pa ne razumeš?

Svaki film gde je rat motiv je (i) ratni.

Dogovor, da se ne ubaca sve i svašta, što ima i najmanje veze sa ratom, a naročito ono što ima jače karakteristike drugog žanra (SF, vestern, istorijski...) je /hipotetički, pošto dogovora nema/, samo zato da se ne bi jedna kategorija - ratni žanr - prenatrpavala svim i svačim, posebno filmovima za koje imamo kategorije za glasanje (vidi moju prvu zagradu u ovom pasusu).

Ne znam, šta tu ne razumeš?
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Kad ti odgovoriš na moje pitanje onda možeš očivati da i odgovorim ono kaj želiš.

Imam odogvor na pitanje ali neću ga dati dok ne prihavtiš ono kaj piše druga strana. U najmnju ruku odgovori na pitanje koje sam ti posavil na početku.

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ovo mi se sviđa:

quote:
The war film as a genre is best defined as a movie in which a fictionalized or fact-based story is told about an actual historical war.

ok, znači nije samo 20. stoljeće...ajde, barem to prihvatite ako već ne želite još širiti svoje poglede.

Dogovor, da se ne ubaca sve i svašta, što ima i najmanje veze sa ratom, a naročito ono što ima jače karakteristike drugog žanra (SF, vestern, istorijski...) je /hipotetički, pošto dogovora nema/, samo zato da se ne bi jedna kategorija - ratni žanr - prenatrpavala svim i svačim, posebno filmovima za koje imamo kategorije za glasanje (vidi moju prvu zagradu u ovom pasusu).

Jezikom koji razumijem, a dobro razumijem da si izjavil kako su ratni filmovi samo oni o ratovima iz 20. stoljeća (napisal si to prije par stranica).
Jedino ako je to bil sarkazam!?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
evo tvoje izjave:
quote:

Za mene se pojam "ratni film" odnosi na moderne ratove, od dvadesetog veka i WW1 pa naovamo.

Sve starije od toga mi je "istorijski film".

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 12:06:14  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Nije CILJ ovde bio da se svaki film može nominovati u svaku kategoriju, kako su mnogi razumeli izgleda, već naprotiv - da se separatišu, koliko je to moguće, odvoje po (dominantnim) žanrovima.

Ako podele nema, ako sve ide u sve, onda treba glasati najbolje filmove uopšte, ne žanrovske.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 12:08:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ovo mi se sviđa:

quote:

Jezikom koji razumijem, a dobro razumijem da si izjavil kako su ratni filmovi samo oni o ratovima iz 20. stoljeća (napisal si to prije par stranica).
Jedino ako je to bil sarkazam!?

Da ne bude zabune, rekao sam šta je "za mene" ratni film, prvashodno. Nije opšte pravilo.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije CILJ ovde bio da se svaki film može nominovati u svaku kategoriju, kako su mnogi razumeli izgleda, već naprotiv - da se separatišu, koliko je to moguće, odvoje po (dominantnim) žanrovima.

Ako podele nema, ako sve ide u sve, onda treba glasati najbolje filmove uopšte, ne žanrovske.

Pa jel vi nikako da prihvatite da tema filma određuje pretežiti žanr (dobr dio filmova spada u više žanrova). Baš se moji upisi govore kak navodim filmove koji su baš tog žanr koji biramo.

I naravno, problem je u meni

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 12:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Glory je ratni film, iako nije iz XX veka ili posle. (Bez obzira što ga je i IMDB smestio u istorijski)
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Da ne bude zabune, rekao sam šta je "za mene" ratni film, prvashodno. Nije opšte pravilo.

Uvijek je pojedinačni upis "za mene", to nije potrebno naglašavati. Svi pišu iz svoje poziacije i sa znanjem kojeg imaju.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 12:12:54  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Da li je Gospodar prstenova ratni film?

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8292 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/03/2024 : 12:21:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ljudi, zajebavam sa westernima, nemojte se kaciti.

Sama rasprava ima smisla, raspravljati sa dosadom nema nikakvog. Ne zbog argumenata nego zbog tona, nacina i nepostivanja neistomisljenika.

Citamo se kad bude bodovanje.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 12:26:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa jel vi nikako da prihvatite da tema filma određuje pretežiti žanr (dobr dio filmova spada u više žanrova). Baš se moji upisi govore kak navodim filmove koji su baš tog žanr koji biramo.

Nisi ti uvek, ni sasvim u pravu.

Ali, ako želiš, mogu da te ispravljam?

Recimo, horor je dovoljno veliki izuzetak u svakom smislu.

Ako je tema vampir, a film je komedija (smešan je, a to nije TEMA), onda nije horor, iako tematski bi (po tebi) trebalo da bude.

Drugi primer - TEMA je kidnapovanje i ubistva, ali film nije krimi-triler, nego horor, jer je režiran kao horor, takva mu je atmosfera i rediteljski postupak.

Alien je po temi SF, ali po realizaciji horor, isto, ako ne i više.

ITD
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto
Ne zbog argumenata nego zbog tona, nacina i nepostivanja neistomisljenika.

Dokaz da vam je važnija amabalaža od sadržaja. A ja to vidim upravo zato i je ovakav stil. Bitan je sadržaj, raspravljaj sa sadržajem jer ovo je virtualni svijet, tu ne postoji osobe. Samo sadržaj, nikaj osobno.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 12:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Uvijek je pojedinačni upis "za mene", to nije potrebno naglašavati. Svi pišu iz svoje poziacije i sa znanjem kojeg imaju.

Ja naglasim kad je nešto apsolutna činjenica, za razliku od tebe, kome je svaki post takav.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25296 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/03/2024 : 12:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sama rasprava ima smisla, raspravljati sa dosadom nema nikakvog.

Upravo tako.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ako je tema vampir, a film je komedija (smešan je, a to nije TEMA), onda nije horor, iako tematski bi (po tebi) trebalo da bude.

Drugi primer - TEMA je kidnapovanje i ubistva, ali film nije krimi-triler, nego horor, jer je režiran kao horor, takva mu je atmosfera i rediteljski postupak.

ITD

Način realizacije određuje stil, a ne žanr filma. Imaš krimić po žanru, a noiir po stilu. Imaš dramu po žanru, a vestern po stilu.

Naravno, tu tanku granicu nije lako uočiti. Pogotovo ne pristupom, film je zabava uz kokice.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:30:54  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ljudi, zajebavam sa westernima, nemojte se kaciti.

ajde fala kurcu...da ima netko i znanja na ovoj temi.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3464 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 05/03/2024 : 12:39:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ja naglasim kad je nešto apsolutna činjenica, za razliku od tebe, kome je svaki post takav.

Ja poštujem sugovornika i očekujem da mu jasno nije potrebno naglašavati. Ne postoje apsolutne činjinice, već samo činjinice. Upravo ih ja večinom i navodim.
Razgovaral sam s ljudima iz filmskog svjeta (toretičarima filma), slušam puno komentare filmova od strane filmaša (čak i samih režisera) i navodim upravo naučeno iz tih silnih sati slušanja. Onda se vi smijete meni, a u životi niste čuli ijedan komentar nekog filmaša čije riječi imaju težinu. Npr. jeste li ikad poslušali kaj Peter Bogdanovich navodi o Dodiru zla. Ne znam kako vi, ali ja smatram da jedan Bogdanovich koji proučava Wellesa itekao zna o čemu govori, kad komentira filmove Orsona Wellesa. Ima li razloga da sumnjam o ono kaj govori?

Ono kaj sam navodil za film Dodir zla su ustavri bila razmišljanja tih filmaša i navođenje golih činjenica. Pa nisam ja tu da otkrivam toplu vodu, ja sam tu da ju širim dalje!

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1037 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 05/03/2024 : 12:49:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Tako je!
Svi smo mi vodoinstalateri. Izrađujemo centralna grijanja, odštopavamo odvode, postavljamo radijatore, bojlere, saniramo štete od curenja, mijenjamo cijevi...
S toplom vodom u srcu, svi u istom filmu, svi na istoj cesti...
🤣
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 13:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ja poštujem sugovornika i očekujem da mu jasno nije potrebno naglašavati. Ne postoje apsolutne činjinice, već samo činjinice. Upravo ih ja večinom i navodim.
Razgovaral sam s ljudima iz filmskog svjeta (toretičarima filma), slušam puno komentare filmova od strane filmaša (čak i samih režisera) i navodim upravo naučeno iz tih silnih sati slušanja. Onda se vi smijete meni, a u životi niste čuli ijedan komentar nekog filmaša čije riječi imaju težinu. Npr. jeste li ikad poslušali kaj Peter Bogdanovich navodi o Dodiru zla. Ne znam kako vi, ali ja smatram da jedan Bogdanovich koji proučava Wellesa itekao zna o čemu govori, kad komentira filmove Orsona Wellesa. Ima li razloga da sumnjam o ono kaj govori?

Ono kaj sam navodil za film Dodir zla su ustavri bila razmišljanja tih filmaša i navođenje golih činjenica. Pa nisam ja tu da otkrivam toplu vodu, ja sam tu da ju širim dalje!

Ne pričaj gluposti.

Gledao sam 1000-e intervjua filmaša, čitao knjige o filmu, skupljao filmske časopise i recenzije, kao hobi, od detinjstva.

Ali jedno je "učenje sa razumevanjem", kao prirodna posledica interesovanja za nešto, a drugo je biti "bubalica", koji misli da zna "sve za pet", tako što od reči do reči reprodukuje tuđe stavove, bez promišljanja. Znaš to, iz škole.

Film je zabava uz kokice, a može da bude i umetnost, kao i strip. Ne treba praviti mistifikaciju od toga.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 13:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
BeaGea, ti u svakom postu ističeš svoje poznavanje filma. Preterano.

To je odmah sumnjivo. Samohvaljenje (još bez malo bar ironijskog odmaka) je prvi znak nesigurnosti. Moraš da zaslužiš moje priznanje, kao ravnopravnog sagovornika.

Zasad nemaš.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
7985 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 05/03/2024 : 13:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

ITD

Način realizacije određuje stil, a ne žanr filma. Imaš krimić po žanru, a noiir po stilu. Imaš dramu po žanru, a vestern po stilu.

Naravno, tu tanku granicu nije lako uočiti. Pogotovo ne pristupom, film je zabava uz kokice.

Opet grešiš, u slučaju horora način realizacije određuje i žanr.

U slučaju komedije, tema nije odlučujuća za žanr.

Da li su to apsolutne činjenice ili samo činjenice, ne znam, ali činjenica je da grešiš i da ne priznaješ greške.

To znači da se praviš pametan, više nego što jesi.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 05/03/2024 : 13:17:27  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

BeaGea, ti u svakom postu ističeš svoje poznavanje filma. Preterano.

To je odmah sumnjivo. Samohvaljenje (još bez malo bar ironijskog odmaka) je prvi znak nesigurnosti. Moraš da zaslužiš moje priznanje, kao ravnopravnog sagovornika.

Zasad nemaš.

Nadam se da si ovdje bio ironican.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7310 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 05/03/2024 : 13:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Žanr je tematska i stilska odrednica, ne samo tematska.

And like that... he's gone.
Go to Top of Page
Page: of 151 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000