Author |
Topic |
prop_ovednik
Senior Member
Croatia
1480 Posts
Member since 13/01/2008 |
Posted - 20/09/2023 : 14:41:58
|
Meni je ovo jednostavno nedovršeno. Kao da se krenulo s nekom idejom i onda samo odlučilo završiti. Ima par simpatičnih ideja, ali ništa više od toga. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7268 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 13/03/2024 : 13:19:19
|
Pet godina nakon Strip revije Večernjeg lista ponovio ovo u Fibrinom izdanju i dojam je isti. Poli je to lijepo sažeo:
quote: Originally posted by Poli
Odlicno ovo! Kratko ali u centar, kako i treba.
Sad... da, s druge strane razumljiv mi je impulz, da bi ovo trebalo biti duze, da se mozda jos vise razvije, da vidimo jos onu drugu akciju (s Karin ) ali u konacnici ne bi to nesto pretjerano promjenilo. Stavise, mozda bi se malo razvodenilo, jer ono sto je trebalo reci je receno, i to je to. Ponekad je manje vise, i mislim da je to ovdje i demonstrirano. Samo sto kod ovako kratkih stripova postoji tanka granica između remek djela, klasika i samo ideje, mozda cak pamfleta. No, PKjz nije to potonje.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
don_draper
Advanced Member
4350 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 20/07/2024 : 11:58:47
|
Tanašno i slabašno, tako bi se mogao dobro opisati ovaj strip. Iako cijenim da je ovo bio pokušaj neke kraće forme, ne mogu se oteti dojmu da je ideja bila suđena na neki dulji format. No, i sama ta ideja alternativne prošlosti i diktatorske Amerike je ovdje nekako slabo razrađena. Life imitates art je očito bila nit vodilja i ovdje i te paralele između fiktivnog stripa i stvarnih događaja su bile dobar detalj. No, ništa više od toga. Da ne kažem da glavni akteri vrlo lako odrađuju svoje zadatke, želje i preobrate. Drugačije vjerojatno ni ne može na ovako malo stranica, ali dojam je prilično neporeciv. Sveukupno, od ovog dvojca uvijek postoje određena visoka očekivanja. Ovo je bilo u nekom umjetničkom smislu dobra ideja, ali imam osjećaj da alt-history detalji i građenje te distopije su bili preveliki zadatak. Sve skupa prilično neuvjerljivo. Ako nekog zanima slična tematika, čitajte Philipa K. Dicka i njegov Man in High Castle, tu se ne može pogriješiti. |
I sell the fact that I can't be bought |
|
|
gaspa127
New Member
119 Posts
Member since 11/11/2022 |
Posted - 12/10/2024 : 22:58:19
|
Crtež odličan, priča zanimljiva, ali prekratka i stvarno kao da je iz nekog razloga strip morao biti prekinut ili nabrzinu završen. Nešto slično kao što se i u samom stripu dogodilo sa novinskim isječcima o Peteru Kampfu... 7,5/10 |
Edited by - gaspa127 on 12/10/2024 22:59:36 |
|
|
Topic |
|
|
|