forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 STRIPOVI.COM OSKAR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 151

ridiculus
Senior Member

1809 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 25/03/2024 : 16:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Da publika ume nepogrešivo da prepozna dobar ili loš film, ili bilo šta drugo, živeli bismo u drugačijem svetu.

Verovatno je reakcija Konanovih fanova bila znak da će doći do građanskog rata ako producenti budu snimali dalje. Ali to ima više veze sa vernošću izvorniku nego nekim opaženim (ne)kvalitetom.

Constantine je po meni sasvim dobar žanrovski film, ali većina poklonika stripa sa kojima sam pričao ga ne voli jer ne predstavlja ono što su ovi očekivali.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/03/2024 : 16:59:17  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Publika nije uvek pogrešiva.
Constantine je dobar, Conan the Barbarian (2011) je loš.

Bluberi je najgori.

Edited by - alexts on 25/03/2024 17:00:41
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/03/2024 : 17:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Ja bar uvek pričam o filmovima kao filmovima, ne kao adaptacijama nečega.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8974 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 25/03/2024 : 17:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

Da publika ume nepogrešivo da prepozna dobar ili loš film, ili bilo šta drugo, živeli bismo u drugačijem svetu.

Da li je grijeh uzivati u losem filmu? Svi znamo sto su guilty pleasures, covjek bez njih je covjek bez duha.

quote:
Constantine je po meni sasvim dobar žanrovski film, ali većina poklonika stripa sa kojima sam pričao ga ne voli jer ne predstavlja ono što su ovi očekivali.

Fanovske reakcije rijetko imaju veze sa samom kvalitetom filma. Biti fan i biti objektivan tesko ide skupa. Constantine je dobar film.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1809 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 25/03/2024 : 17:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Ja bar uvek pričam o filmovima kao filmovima, ne kao adaptacijama nečega.

Slažem se, i kad kažem "publika" ne mislim na određene pojedince, već na dominantnu masovnu reakciju. Ti sam si povezao tu publiku sa novim Conanom u smislu da je njihov dolar presudio.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1809 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 25/03/2024 : 17:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Da li je grijeh uzivati u losem filmu? Svi znamo sto su guilty pleasures, covjek bez njih je covjek bez duha.

Ma naravno, imam ih i ja. Evo volim Braću Grim od Gilliama.

Ali znam na čemu tu stojim.

Edited by - ridiculus on 25/03/2024 17:14:51
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26055 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 25/03/2024 : 17:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
12 Conan the Barbarian
10 Excalibur
8 Ladyhawke
7 Immortals
6 Highlander
5 Krull
4 The Thief of Bagdad
3 Willow
2 Clash of the Titans (1981.)
1 The Golden Voyage of Sinbad

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/03/2024 : 18:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Novog Konana treba odgledati i to je to. Ja nemam nameru da se ponovo upustim u to..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7692 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 26/03/2024 : 00:25:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
12 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
10 Wings of Desire
8 Big Fish
7 Life of Pi
6 Crouching Tiger, Hidden Dragon
5 The Holy Mountain
4 Conan the Barbarian
3 DragonHeart
2 Sleepy Hollow
1 The Fountain

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1693 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 26/03/2024 : 07:28:38  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote

Usprkos prijetnjama o zavodjenju diktature, glasanje se odvija u najboljem mogucem redu. Izlazne ankete ukazuju na Gospodare prstenova i Conana Schwarzieja barbara Simerijanca. Hoce li se itko usuditi dati svoj glas Mary Poppins?
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1645 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 26/03/2024 : 07:52:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by fandango

Usprkos prijetnjama o zavodjenju diktature, glasanje se odvija u najboljem mogucem redu. Izlazne ankete ukazuju na Gospodare prstenova i Conana Schwarzieja barbara Simerijanca. Hoce li se itko usuditi dati svoj glas Mary Poppins?

Čini mi se da je kukavičje jaje Excalibur (podmetnuto pod povijesne filmove) isto među vodećima 😂

Ovako dobro izreklamirana, Mary će pobijediti u muzičkim filmovima.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/03/2024 : 08:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Podvlacim crtu dokle sam uneo u tabelu..

Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1230 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 26/03/2024 : 08:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
12 - Conan the Barbarian (1982)
10 - Excalibur
9 - The Dark Crystal
8 - Willow
7 - Legend
6 - Clash of the Titans (1981)
5 - Jason and the Argonauts (1963)
4 - Solomon Kane
3 - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2 - The Lord of the Rings: The Two Towers
1 - The Lord of the Rings: The Return of the King

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1693 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 26/03/2024 : 11:52:13  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zula

quote:

Čini mi se da je kukavičje jaje Excalibur (podmetnuto pod povijesne filmove) isto među vodećima 😂

Sad si me zbunio pa sam morao provjeriti kategoriju. Nisu muzicki, vec mjuzikli. Moji favoriti ce biti Singin' in the Rain i La La Land Hoces i tamo nominirat Excalibur?

Edited by - fandango on 26/03/2024 11:53:22
Go to Top of Page

fandango
Senior Member

1693 Posts

Member since 10/06/2004

Posted - 26/03/2024 : 11:55:48  Show Profile Show Extended Profile  Send fandango a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr.GonZo

10 - Excalibur
9 - The Dark Crystal
8 - Willow
7 - Legend
4 - Solomon Kane

A di ti je Highlander?
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/03/2024 : 12:05:56  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zula

quote:

Sad si me zbunio pa sam morao provjeriti kategoriju. Nisu muzicki, vec mjuzikli. Moji favoriti ce biti Singin' in the Rain i La La Land Hoces i tamo nominirat Excalibur?

Kad dođe do toga, moramo da se dogovorimo unapred da mjuzikli i muzički filmovi uđu u istu kategoriju. Možda sawitch tu i ne pravi razliku, ali insistiraću da filmovi sa muzičkim numerama uđu u tu kategoriju, poput Flashdance-a, inače neće ući nigde, a jesu žanrovski filmovi.
Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1230 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 26/03/2024 : 12:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message  Reply with Quote
quote:
A di ti je Highlander?

Nije on kalibar filma da se može mjeriti sa ovima sa liste...
A i ja ga smatram više SF, nego Fantasy filmom...tako da ga nemeren stavit u skupinu sa Conanom i ekipom...

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1809 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 26/03/2024 : 12:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Ja se još dvoumim, pa troumim, pa onda nedoumim... Naslovi dolaze i odlaze, vizija je nejasna.

Najsmešnije mi je što do sada samo ja vidim Star Wars kao film klasične fantastike. Kao kada bismo sudili ljudima pre svega po odeći koju nose - odnosno, po delu odeće koju nose. Moguće je i to, ali sistem mora biti savršeno zatvoren, bez ikakvih dodatnih sloboda i mogućnosti promene, poput kasta u Indiji. A filmski žanrovi ni izbliza nisu takav sistem.

Edited by - ridiculus on 26/03/2024 12:11:04
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/03/2024 : 12:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja se još dvoumim, pa troumim, pa onda nedoumim... Naslovi dolaze i odlaze, vizija je nejasna.

Najsmešnije mi je što do sada samo ja vidim Star Wars kao film klasične fantastike. Kao kada bismo sudili ljudima pre svega po odeći koju nose - odnosno, po delu odeće koju nose. Moguće je i to, ali sistem mora biti savršeno zatvoren, bez ikakvih dodatnih sloboda i mogućnosti promene, poput kasta u Indiji. A filmski žanrovi ni izbliza nisu takav sistem.

Preterano razmišljaš. SW možeš da staviš ili ne, on nema šanse, ali ako ti je posebno stalo, može. Ja sam više puta stavljao na listu filmove, za koje sam znao da neće dobiti glasove.

U ovom glasanju sam LOTR stavio kao 3 filma, jer ne mogu da se odlučujem za samo jedan i time mu umanjim šanse, a i vidim te filmove kao celinu. S druge strane, samo bezveze zauzima mesto za još dva filma, koja su trebala/morala da se nađu na listi, ali nije bilo mesta.

Tako da, ni za sebe samog ne možeš uvek napraviti savršen izbor, pa zašto onda lupati glavom?
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1809 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 26/03/2024 : 12:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

SW možeš da staviš ili ne, on nema šanse

Baš to me i čudi: da ono što Star Wars od svega radi najbolje nije dovoljno.

I meni su LotR jedan film, tako da ću samo jedan da stavim na listu.

Ali ne verujem da previše razmišljam, pošto se moje sastavljanje liste sastoji u prisećanju, u poređenju utisaka a ne detalja i tehničkih elemenata iz filmova. Bitno mi je da imam osećaj da sam pogodio svoj ukus. Obično sastavim listu iz prve, ali ovde nisam siguran.

Kako god, smisliću nešto do roka.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 26/03/2024 : 12:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ali ne verujem da previše razmišljam, pošto se moje sastavljanje liste sastoji u prisećanju, u poređenju utisaka a ne detalja i tehničkih elemenata iz filmova. Bitno mi je da imam osećaj da sam pogodio svoj ukus. Obično sastavim listu iz prve, ali ovde nisam siguran.

Ja sam siguran da par puta nisam stavio film, za koji znam otprilike da je izuzetan, ali sam ga gledao suviše davno, da bih bio siguran, a čak i da jesam siguran, oni koje pamtim bolje imali su prednost, jer im je utisak jači.

Neke koje nisam gledao, a trebalo je i nadam se da nekad hoću, da ne pominjem.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22376 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 26/03/2024 : 12:57:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Najbolje bi bilo da ljudi ne kalkulisu i ne cekaju kome da daju bodove, vec da glasaju onako kako oni misle da su im najbolji filmovi.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/03/2024 : 13:46:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dr.GonZo

10 - Excalibur
9 - The Dark Crystal
8 - Willow
7 - Legend
4 - Solomon Kane

Zajebao si skalu. Izbacio sam poslednji film a prilagodio bodove regularno. Ne postoji 9 bodova. 12 - 10 - 8 - 7...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41209 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/03/2024 : 13:47:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kad dođe do toga, moramo da se dogovorimo unapred da mjuzikli i muzički filmovi uđu u istu kategoriju. Možda sawitch tu i ne pravi razliku, ali insistiraću da filmovi sa muzičkim numerama uđu u tu kategoriju, poput Flashdance-a, inače neće ući nigde, a jesu žanrovski filmovi.

Pravim razliku i slazem se sa ovim. Po meni Elvis, Flesdens, Rej, Roket itd. upadaju tu ali da ne razvodnjavamo neka ide sve pod mjuzikle.

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13110 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 26/03/2024 : 13:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ovako radim i ja, iz sjećanja. Ne znam kako drukčije.
Puno pomognu prijedlozi ostalih.

Have mercy
Go to Top of Page
Page: of 151 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.7 seconds. Snitz Forums 2000