Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/04/2024 : 19:09:38
|
quote: Originally posted by dovlajoe
quote: Originally posted by sawitch
Ja ne mogu bukvalno da se setim nicega iz tog filma osim naziva i neke informacije da mi je bio odlican.
Meni je ostala urezana poslednja rečenica u filmu koja otprilike glasi: Kada više ništa ne može vratiti sjaj u travi, ni sjaj u cvetu, nećemo žaliti, naći ćemo snage u onom što je ostalo... Sjaj u travi je sjajan film.
Meni je najvise ostao u sjecanju, da su ga mahom djevojcice u osnovnoj skoli navodile kao omiljeni film u spomenaru. Nikada nisam upoznao muskarca koji je pohvalio ovaj film. Sve do sada… |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7960 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 12/04/2024 : 19:52:50
|
quote: Originally posted by King Warrior
Ja ne mogu bukvalno da se setim nicega iz tog filma osim naziva i neke informacije da mi je bio odlican.
Meni je ostala urezana poslednja rečenica u filmu koja otprilike glasi: Kada više ništa ne može vratiti sjaj u travi, ni sjaj u cvetu, nećemo žaliti, naći ćemo snage u onom što je ostalo... Sjaj u travi je sjajan film.
Meni je najvise ostao u sjecanju, da su ga mahom djevojcice u osnovnoj skoli navodile kao omiljeni film u spomenaru. Nikada nisam upoznao muskarca koji je pohvalio ovaj film. Sve do sada…
Stvarno čudno.
Dovlajoe je generalno čudan...
glasa pogrešno, ne zna pravila, još i voli taj film. Šta je sledeće?
Ili si mislio na Lukeruka? |
|
|
Lukeruk
Average Member
Serbia
507 Posts
Member since 17/01/2018 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 12/04/2024 : 22:01:21
|
sjaj u travi je ozbiljan i odličan film nije to nikakav soft ljubić kojeg bi se pravi muškarci trebali sramiti ako im se sviđa meni je evo, ostao točno ispod crte sad mi dođe da editiram listu |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 12/04/2024 : 22:04:13
|
quote: Originally posted by ken2
sjaj u travi je ozbiljan i odličan film nije to nikakav soft ljubić kojeg bi se pravi muškarci trebali sramiti ako im se sviđa meni je evo, ostao točno ispod crte sad mi dođe da editiram listu
Sviđa ti se Piano, a nisi ga stavio!? Odmah editiraj istu, odmah! 🤣 |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7960 Posts
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 12/04/2024 : 23:16:05
|
Naravno da ću da glasam za "Sjaj u travi" u ovoj kategoriji, neću valjda za "Večni sjaj besprekornog (nepobjedivog) uma"?!
Kada je sawitch organizovao isto ovakvo glasanje na DW forumu pre neku godinu, neki su hvalili taj "Večni sjaj..." kao najbolji romantični film, i čak je zauzeo tamo prvo ili drugo mesto na tabeli.
U to vreme ga nisam gledao, ali sam ovako iz opisa na imdb-u pretpostavljao da mi se neće svideti taj film, a kamoli da mi bude za neku top listu. I stvarno, pre nekog vremena ga uhvatim na tv-u, koja je ono dosada, svaka čast onom kome je ono najbolji film...
Mislim, deluje donekle interesantno sama ideja, a ima i nekih vizuelno zanimljivih scena, ali, brate, posle počinje da smara, iskreno, nisam imao strpljenja da ga odgledam do kraja...
Ne znam ni u koju kategoriju bih ga svrstao, premalo romantike za ovu kategoriju, premalo fantastike da bi bio top u tom žanru, nit smrdi, nit miriše...
"How to Lose a Guy in 10 Days" je (bar kad su u pitanju ljubavni filmovi) filmčina za "Večni sjaj". Navodim taj naslov jer je na DW forumu nekima smetalo što sam ga nominovao u ovoj kategoriji (a nisu ga čak ni gledali, samo su po naslovu zaključili da je to neki "soft ljubić", da upotrebim kenov izraz).
Eto, ovaj put smo ga izostavili u nominacijama, razmišljao sam da li da ga ubacim, pa sam ipak umesto njega naveo "Can't Buy Me Love", jer sam se nadao da će ga se možda sawitch setiti i nominovati... Kako god, ne bi verovatno ni osvojio neke bodove u glasanju, ali mogao je bar da bude spomenut.
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
Lukeruk
Average Member
Serbia
507 Posts
Member since 17/01/2018 |
Posted - 13/04/2024 : 00:01:36
|
Ma sjaj u travi je odlican film. I mene je dirnula ta poslednja scena sa Natali. Nedavno sam je odgledao ponovo i cini mi se da je neko davno, predhodno emitovanje, islo sa boljim, ili poeticnijim prevodom tih zadnjih stihova, ili sta su vec.
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 13/04/2024 : 00:12:58
|
quote: Originally posted by Zula
sjaj u travi je ozbiljan i odličan film nije to nikakav soft ljubić kojeg bi se pravi muškarci trebali sramiti ako im se sviđa meni je evo, ostao točno ispod crte sad mi dođe da editiram listu
Sviđa ti se Piano, a nisi ga stavio!? Odmah editiraj istu, odmah! 🤣
ali ima netko da mu se piano ne sviđa? za takvog nikad nisam čuo sad ka se počnu javljat |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7960 Posts
|
dovlajoe
Junior Member
Serbia
380 Posts
Member since 11/01/2019 |
Posted - 13/04/2024 : 01:11:33
|
quote: Originally posted by King Warrior
Meni je najvise ostao u sjecanju, da su ga mahom djevojcice u osnovnoj skoli navodile kao omiljeni film u spomenaru. Nikada nisam upoznao muskarca koji je pohvalio ovaj film. Sve do sada…
Kinže, ovo nikada ti i dalje važi jer ni mene misi upoznao. A što se filma tiče, vidi šta je napisao ken2 koji ti je pre mene odgovorio. Ja malo kasnim jer sam petkom uveče na pivu sa društvom. Ali moram priznati, nađem vremena i za ženske filmove. |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 13/04/2024 : 01:16:03
|
quote: Originally posted by alexts
Meni je Klavir bio psihološki površan.
Jako lepo snimljen, umetnički i sve to, glumci OK, ali neuverljiv.
u potpunosti se slazem, s tim da je meni jos pretjerano patetican. |
The less I have the more I am a happy man |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 13/04/2024 : 01:31:53
|
Jozzinelli, ne mora ti se svidjeti "Vječni sjaj...", svak ima svoj život, svoja znanja, iskustva i svoje sposobnosti... Ali bar ga pogledaš bez predrasuda i cijelog pa onda zaključi. Za sebe, ne moraš nam ni reći. Ovako... previše riječi za nešto što nisi odgledao.
Alexts, što tebi znači "psihološki površan" u filmu u kojem se više implicira nago objašnjava? I što je u njemu neuvjerljivo? Nije potrebno "objektivno" objašnjenje (sebi i drugima) ako se nekom neka umjetnost ne svidi (jebiga, pa nismo svi isti). No, ponekad ta potreba za objašnjavanjem ispadne "psihološki površna" i "neuvjerljiva". 😜 |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 13/04/2024 : 01:37:46
|
Koliko je samo ovdje filmova nominirano i koliko ih je dobilo bodove. Pa to je super! Zašto bi imali potrebu omalovažiti nečiji izbor u odnosu na svoj? Hvalite svoje izbore, a tuđe poštujete! |
Edited by - Zula on 13/04/2024 01:41:24 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Posted - 13/04/2024 : 01:53:28
|
Ok, da se mene pita 12 bodova bi dao istom filmu kao i fandango, ali ovaj izbor sam obecao prepustiti dragoj. Stoga:
12 Portrait of a Lady on Fire 10 Cinema Paradiso 8 In The Mood for Love 7 Casablanca 6 The Handmaiden 5 My Big Fat Greek Wedding 4 Roman Holiday 3 10 Things I Hate About You 2 When Harry Met Sally 1 The Princess Bride |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7960 Posts
Posted - 13/04/2024 : 02:11:53
|
Jozzinelli, ne mora ti se svidjeti "Vječni sjaj...", svak ima svoj život, svoja znanja, iskustva i svoje sposobnosti... Ali bar ga pogledaš bez predrasuda i cijelog pa onda zaključi. Za sebe, ne moraš nam ni reći. Ovako... previše riječi za nešto što nisi odgledao.
Alexts, što tebi znači "psihološki površan" u filmu u kojem se više implicira nago objašnjava? I što je u njemu neuvjerljivo? Nije potrebno "objektivno" objašnjenje (sebi i drugima) ako se nekom neka umjetnost ne svidi (jebiga, pa nismo svi isti). No, ponekad ta potreba za objašnjavanjem ispadne "psihološki površna" i "neuvjerljiva". 😜
Nisam dovoljno skoro gledao, da bih ti precizno odgovorio. Ali, pošto sam dugogodišnji filmofil, pamtim svoje mišljenje o filmovima. |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40256 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 13/04/2024 : 07:23:04
|
piano mi je među najboljim filmovima nominiranim, ali mi nekako nije u kategoriji ljubavnog filma, a la la land čuvam za mjuzikle
12 - the remains of the day 10 . brokeback mountain 8 - mostovi okruga madison 7 - pride and prejudice 6 - notting hill 5 - engleski pacijent 4 - malena 3 - apartman 2 - kratak susret 1 - studengora
Ne znam sta su ova dva filma. Kako je u nominacijama? |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40256 Posts
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40256 Posts
Posted - 13/04/2024 : 07:24:31
|
_________________________________________________________________________________________________________________________--
Ubaceno |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
Posted - 13/04/2024 : 07:45:01
|
piano mi je među najboljim filmovima nominiranim, ali mi nekako nije u kategoriji ljubavnog filma, a la la land čuvam za mjuzikle
12 - the remains of the day 10 . brokeback mountain 8 - mostovi okruga madison 7 - pride and prejudice 6 - notting hill 5 - engleski pacijent 4 - malena 3 - apartman 2 - kratak susret 1 - studengora
Ne znam sta su ova dva filma. Kako je u nominacijama?
Originally posted by ken2
koliko vidim, imate i kratak susret, na kraju dana, brokeback mountain, ponos i predrasude, apartman ... od mojih favorita, ne vidim jedino mostove okruga madison https://www.imdb.com/title/tt0112579/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_bridges%2520of
Mislim da ima taj, ali prva dva slobodno možeš da preuzmeš, u slučaju da Savić krene da mi krati spisak.
da, sada vidim da su mostovi ranije nominirani a ako će ti sawitch kratiti popis, ja preuzimam ova dva remek djela The Remains of the Day https://www.imdb.com/title/tt0107943/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_1_nm_7_q_The%2520Remains%2520of%2520the%2520Day Brief Encounter https://www.imdb.com/title/tt0037558/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_Brief%2520Encount
brokeback mountain je nominiran, tako da ja nominiram još jednu planinu - studengora cold mountain https://www.imdb.com/title/tt0159365/
|
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 13/04/2024 : 07:58:59
|
Alexts, što tebi znači "psihološki površan" u filmu u kojem se više implicira nago objašnjava? I što je u njemu neuvjerljivo? Nije potrebno "objektivno" objašnjenje (sebi i drugima) ako se nekom neka umjetnost ne svidi (jebiga, pa nismo svi isti). No, ponekad ta potreba za objašnjavanjem ispadne "psihološki površna" i "neuvjerljiva". 😜
Nisam dovoljno skoro gledao, da bih ti precizno odgovorio. Ali, pošto sam dugogodišnji filmofil, pamtim svoje mišljenje o filmovima.
Aha, onda dobro... Gospodo, alexts je rekao, haug! 🤣
Gledao si ga davno... ako se od onda nisi promijenio, nešto se pokvarilo 😜.
Nije potrebno uvijek izraziti mišljenje samo da bi ga imao. Manje će ti se događati da na Zašto odgovaraš sa Zato! 😉
I piši više o onome što ti je dobro, tad je manje šanse za prepirke, a više pozitive pa se svi bolje osjećaju... 😂 |
|
|
Zula
Senior Member
1031 Posts
Posted - 13/04/2024 : 08:11:39
|
Tonto, Tonto...
Em si se požurio s nominacijama da bi onda za najboljih 10 neke promijenio, em ti žena nije član foruma (a možda i je? 😬). Ali cijenim njen izbor! 😂
Kad dođemo do superherojskih, moj mačak će birati umjesto mene 🤣 |
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 13/04/2024 : 09:54:22
|
Jebiga, tačno je da vidim Džima Kerija u ulogama "Glupana i tupana" i teško mi je da ga zamislim u romantičnim filmovima, ali potrudio sam se da to prenebregnem, i čak mi nije bio on toliko problem kao glumac i pojava, već sama realizacija filma, sa onim blic-seckanjima i ponavljanjima istih scena, "jebe lud zbunjenog", tu sam se smorio.
Dovoljno je i ovo što sam video da zaključim da mi ne izaziva nikakva romantična osećanja, ali potrudiću se možda nekad i da ga odgledam celog...ili da preskočim početak i sredinu, pa da odgledam kraj... ...Mada, ne verujem da će to bitno promeniti utisak.
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7960 Posts
Posted - 13/04/2024 : 11:21:43
|
Zulo, ne gnjavi. Čovek je pitao da li ima neko da mu se ne sviđa Piano. Dijalog bre!
|
Edited by - alexts on 13/04/2024 11:22:10 |
|
|
Tonto
Advanced Member
8290 Posts
|
Topic |
|